Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hezký, ale smutný
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 07:37
- Nahlásit

Nechci rozbíhat a snad se ani nerozběhne diskuse o útulku, který tu v posledních dnech udělal slušný rozruch. Jen se chci dotknout toho, že se mi strašně líbí a dojímá, jakou vlnu solidarity a akceschopnost zcela cizích nezávislých lidí dokáže vzbudit jedna krizová situace. Najednou se najde spousta lidí, která je schopna a ochotna poskytnout z minuty na minutu domov zoufalým pesanům. Je to hezký, ale je škoda, že tohle funguje, jen když už jde do tuhého. Že musí psi začít umírat, aby vyvolali v lidech zájem.
Na druhou stranu mě překvapila ta nenávist a zloba, jaká se s tím zvedla, urážky a vyhrožování a v konečné podobě strach. Přitom si myslím, že samotná podstata utrpení zvířat způsobené člověkem (úmyslně či neúmyslně) je tak jednoznačná záležitost, že by snad nemělo být ani možné k ní zaujmout více postojů. Místo toho se najdou tací, kteří ještě vyhrožují, případně nad něčím zavírají oči, případně potvrdí štemplem a vlastnoručním podpisem, že je vše v cajku, nic se nestalo a jde o zbytečný povyk.
Děkuji všem zúčastněným, bylo to od Vás hrozně hezký.

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:31
- Nahlásit

Garfield
No my se teď s kamarádkou snažíme najít domov psisku, pravděpodobně fenka (nechce se k nám přiblížit), který se toulá tady u nás v Záhřebu... Je to fakt síla, útulky v CHR jsou přecpaný, žádný spolek pro ochranu zvířat ti ho taky nevezme... Takže vymýšlíme, komu ho udat nebo jak ho přepravit do ČR (resp. největší problém je zatím to, jak ho chytit a kde ho nechat do doby, než začne platit očkování)... Ale je to síla...

A propós: co se to tady děje??? co se včera stalo, že Víťa zasahoval?

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:38
- Nahlásit

Jandula
Dějí se tu hrozné věci. Buď ráda, že jsi daleko odtud. By ses divila, jak je český národ vynalézavý a kreativní.

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:40
- Nahlásit

Predator 2
Diskuse byla rozličná, jen ne pěkná a klidná. Mimochodem máš moc roztomilý nick, takový něžný, láskyplný. Jsi svobodný?

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:41
- Nahlásit

Garfield
No daleko odtud sice jsem, ale až mi oči přecházejí... můžu říct, že je to všude stejný, na chorvatským chatu se před vánoci dělo něco podobnýho...

tosca
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:46
- Nahlásit

Jandula
Včera a předchozí dny tu probíhala diskuze k dost nepříjemnému tématu, týkalo se to útulku a psů. Zkraje byla přínostná, ale přerostlo to do osočování a výhružek. Garfield má pravdu, je to strašná škoda, ale nemá smysl to znovu otevírat. Dopadlo by to stejně, jako včera.

A Víťa udělal, co udělat musel a udělal to dobře. Ať se to lidem líbí nebo ne, má na to právo a přitom, co se tu večer dělo, bych řekla, že to byla jeho povinnost.

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:48
- Nahlásit

tosca
To já schvaluju, jen jsem nějak vůbec nepostřehla, že by se tu něco dělo... proto jsem se ptala.

Já jsem byla pro povinnou registraci hned, ale i tak je vidět, že to nic neřeší...

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:53
- Nahlásit

tosca
Já si nemyslim, že je to dobře, to, co udělal. Dobřebylo možná smazání první diskuze kvuli kontaktům na lidi atd. Ale k uzavření druhé podle mě v podstatě nebyl důvod.

Jen prostě někteří lidi dosáhli přesně toho, čeho dosáhnout chtěli. Bohužel...

tosca
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:13
- Nahlásit

Eimy
Důvod byl. Byly to hrubé, vulgární a urážlivé příspěvky Predatora těsně před uzavřením diskuze. Víťa je mazal (první smazal s upozorněním), jenomže to nejde dělat do nekonečna. Tak diskuzi uzamkl. Doufala jsem původně, že uzamčením diskuze vyřeší už tu první, ale tu se rozhodl, kvůli kontaktům smazat. Má na to právo.

Tu druhou diskuzi zničil (a uzamčení celého serveru zavinil) včera večer Predator, nikoliv Víťa. Můžete mu poděkovat. Vykřikujíc o svobodě omezil svým chováním možnost spousty lidí, kteří klidně diskutovali jinde.

Nemíním tohle téma dál rozebírat tady. Vedle je diskuze ke změnám na fóru. Eimy už tam je, jdu tam taky.

Garfield
Doufejme, že celá smutná akce bude mít nakonec aspoň nějaký pozitivní dopad. Že je víc lidí, co se dozvěděli o problému až z diskuze a nedají se odradit osočováním a útoky a rozhodli se pro dlouhodobou pomoc. Kde a jakou formou pomáhat si každý musí zvolit sám.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:17
- Nahlásit

tosca
Já myslim, že po tom, co si někdo přečetl reakce paní Matoulkové na tomto foru už těmto utulkum bude směřovat pomoc jen málo kdo, je to škoda, protože to nejvíc odnesou psi, ale proč pomáhat někomu, kdo o to nestojí?

tosca
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:37
- Nahlásit

Eimy
No, pokud se někdo řídí pouze podle toho, co si přečte na fóru, od lidí, které v životě neviděl, není moje krevní skupina.
Ale je to jeho svobodné právo volby, jakým informacím bude věřit a čím se nechá ovlivnit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:43
- Nahlásit

tosca
Moje krevní skupina zase není člověk, kterej místo toho, aby slušně poděkoval za pomoc začne vykřikovat, že oni žádnou pomoc nechtěli, že se o nic neprosili a ať si ty "krámy" odvezeme zpátky... Tohle je ukázka "charakterního" člověka...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:35
- Nahlásit

Garfield
Vlna solidarity se zdvihne ve chvili, kdy je krize z jednoho prosteho duvodu: jindy lidi potrebuji myslet trochu na sebe a na sve osobni krize.

Ja obcas taham lidi z depek (na jinem serveru) - ale nemohla bych to delat porad, protoze me to neuveritelnym zpusobem vycerpava.

Takze jsem ochotna pomahat neustale, drobne, co je v mych silach a v kazdodennim zivote se snazim chovat se co nejlip. A kdyz je nutne udelat neco vic, jednou za cas dokazu jit nad sve sily - a tak to proste je. Lidi nejsou schopni delat velke veci neustale, alespon vetsina z nich.

Takze diky tem, kteri to dokazou a diky i tem, kteri to dokazou jenom obcas. Aspon tu a tam se totiz nekomu pomuze HODNE - a to proste stoji za to!

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:38
- Nahlásit

wami
Wami, ty máš praxi s toulavýma psiskama, jak chytit psa, který se bojí a nechce přijít blíž??? Musíme toho tuláka dostat někam do bezpečí a on se ani po týdnu co ho krmíme nechce moc přiblížit (je pravda, že už neutíká, ale v uctivé vzdálenosti vyčkává)...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:56
- Nahlásit

Jandula
Ja bych zkusila tohle (ale netusim, nakolik to zabere, orientuju se podle dane situace a kdyz tam nejsem, tak se blbe radi):
Jdi tam sama. Predem si udelej vetsi smycku z nejakeho tenkeho voditka. Dej mu misku se zradlem, treba s masem, neco, co ho fakt laka. Pak poodejdi kousek stranou, cestou tam poloz jeste dva tri kousky masa. Lehni si na zem, tak abys mohla volne hybat volnou rukou se smyckou. Vedle sebe poloz jeste jeden vetsi kousek masa. Musis vydrzet lezet bez hnuti - jestli te zna, mohlo by se to povest,lezici na zemi nepredstavuje zadnou hrozbu, spis naopak by mohl byt zvedavy, co se deje. Pak musis pokud to pujde jen vyuzit okamziku a navlict mu volnou smycku pres hlavu, mela by se stahnout, kdyby chtel utect. Podstatne je nedivat se primo na nej (nejlepe dolu do strany) a delat jen pomale pohyby (pripadne jen rychle hodit tu smycku, to zalezi na jeho reakcich).

A jestli to nepomuze, tak jen ziskavat duveru, nez se troufne se priblizit natolik, abys mu mohla tu smycku dat...

S hodne plachymi psy je to tezke. V pripade nutnosti, ze ho potrebujete chytit co nejdriv, mu do masa, kterym ho krmite, pridej nejaka sedativa, prasky na spani (ale pozor na davku! to se treba porad s vetem) a az bude malatny, podari se vam ho chytit snaze...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:59
- Nahlásit

wami
ja vim, ze za to nemuzes, ze je to o znalosti situace, kterou ty neznas a psala jsi to hned v uvodu, ale neda mi to:

uplne jsem si predstavil Jandulu v chorvatsku na rusne ulici, jak lezi na chodniku a v ruce ma pripraveny lovecky oko a lovi psa jak lovec Pampaliny ....

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:03
- Nahlásit

Jirikovo
v tom pripade at ho zkusi na maso (na navnady) dostat na nejake mene rusne misto...

Uznavam, ze na to clovek musi mit trochu nervy, udelat ze sebe saska...

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:12
- Nahlásit

Rušná ulice to zas až není, ale musíš vystihnout správný okamžik... je to konečná tramvaje, takže lidí je tam jak... každých deset minut...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:15
- Nahlásit

Jandula
no a kdyz tam mas lezet treba dvacet minut bez hnuti, nez k tobe ten pes prijde, tak jsou to dve plny soupravy ....

jeje
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:16
- Nahlásit

wami
Sedativa maju jednu v tejto zime nebezpecnu vlastnost, vyrazne potlacaju schopnost termoregulacie...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:17
- Nahlásit

Jandula
ja fakt nevim, jak to tam vypada, ale pokud je nekde v ramci moznosti nejake klidnejsi mene rusne misto, tak bych ho zkusila nalakat tam a delala bych ze sebe blbce jinde...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:19
- Nahlásit

jeje
jo, ale oni jsou v chorvatsku, tam to tak hrozne s tou zimou snad nebude...

Ja sedativa ale nepouzivam, jen me to napadlo... Mas lepsi napad...?

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:20
- Nahlásit

wami
jestli ze sebe dělám blbce nebo ne je v zásadě jedno... stejně už nás tam všichni za blbce považujou... hlavně z toho baráku, který je nejblíž místu, kde ten pejsek je... ale oni sedí na prdeli a nic neudělají a jen se na nás divně koukají, když mu tam neseme jídlo...

Dneska poprvé přespal v krabici, kterou jsme mu tam dali a spal tak tvrdě, že se kamarádky lekl... (ona jeho taky...)

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:21
- Nahlásit

wami
dneska v noci bylo na tom místě asi mínus pět... nejsme u moře...

ale stejně si myslím, že když počkáš až ten pes usne a pak ho hned vezmeš, tak mu to neublíží...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:28
- Nahlásit

Jandula
tak vidis, zkus, co jsem napsala, mozna nejaky ten prasek na uklidneni a pak hned za vetem...

drzim palce!

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:34
- Nahlásit

wami
Uvidíme... člověk bojuje s tím pomoct psovi a zároveň neublížit sobě... nevím, jak dlouho se ten pes toulá, jaké má nemoci, jestli nemá vzteklinu /protože jeho chování je zvláštní, i když nevím, jakou má minulost, jestli ho někdo nemlátil/...

Takže nechci dělat nic na sílu, fakt netoužím být pokousaná, ale psisku se nějak pomoct musí...

jeje
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:38
- Nahlásit

wami
Tu je k téme odchyt psa:
http://www.uvp.sk/odvas/odchyt/odchyt1.htm

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:39
- Nahlásit

jeje
díky, kouknu se na to...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:52
- Nahlásit

jeje
pekne vypraveni...

Ja bohudik pokousana jeste nebyla (kdyz opominu zacatky sveho souziti se starsim psem), ale bohudik mi hodne pomaha moje znalost etologie a ze uz jsem par psu (i pomerne vrcich a protivnych) odchytla...

Takze v konecnem dusledku - radime zhruba stejny postup, jen s tim, ze na to musi byt cas.

Ta sedativa jsem psala pro pripad, ze by se muselo jednat velmi rychle a bezodkladne.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání