Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / stěhování pejska do Prahy
Autor Zpráva
julmis
# Zasláno: 17 Úno 2005 17:27
- Nahlásit

Dobrý den,
pocházím ze Severní Moravy. Před čtyřmi lety jsme si s bývalým přítelem koupili fenu beagla - nutno podotknout, že jsme ji maximálně rozmazlili, spala s námi v posteli, vylizovala talíře apod... byl to můj miláček, ale bohužel před rokem jsme se s přítelem rozešli a já mu nechala pejska v Novém Jičíně (v rodinném domě s jeho rodiči, na které byl pejsek také zvyklý). V domě byla také prodejna, kde byla fenečka každý den od rána do 15.00 spolu s tatínkem bývalého přítele, takže měla neustále společnost, nesnáší samotu.
Expřítel mi však v květnu pejska přiveze tady do Prahy a budu se muset o ni starat už já. Do útulku ji nedám, ale mám strach, jak to zvládnu, jsem každý den do 17.00 v práci, přítel také. Bydlíme v bytě. Mám v plánu ji každé ráno venčit, také si hledám osobu, která s pejskem bude chodit v poledne tak na hodinu ven a večer s ní chceme běhat po blízkém parku. Přesto mám šílené starosti s tím, zda si pejsek zvykne na všechno nové, je hodně tvrdohlavý a vím, co umí provést, když se mu něco nelíbí - nikdy by sice nepokousala, ale třeba vyčůrat se do postele už se jí podařilo - když byla hodně naštvaná...
Prosím o radu zkušeného chovatele - myslíte, že si pejsek může zvyknout aniž bychom z toho nezešedivěli?
PS: prosila jsem o radu jednoho profesionála, zabývajícího se výcvikem problémových psů a napsal mi tak šílenou odpověď - že to bude "několikaletý boj se psem", že můžu zapomenout na osobní život, mám se připravit na nejhorší....
neumím si to představit.
děkuji moc za rady
Zdeňka P.

kure25
# Zasláno: 17 Úno 2005 18:57
- Nahlásit

Ja bych taky rekla,ze ten pes ,pokud byl zvykly tam,bude proste vyzadovat neustaly kontakt a bude hodne bojkotovat...
Nebyla by treba moznost vzit fenku s vami do prace? Bude to asi fakt dost o nervy,ale jestli s ni pujdete ven rano a pak nekam po praci,kde se bude moci poradne vybehat...A protoze je zvykla na spolecnost,tak ji nejprve zkuste nechat doma pet minut,pak to cim dal zvysujte a uvidite,ze si snad casem zvykne... No a s tim,ze by vam ho nekdo dopoledne vencil,vam moc nepradim-je to sice z vasi strany dobry napad,ale zalezi,jak na to bude pristupovat vas tvrdohlavy pes... Drzim palce!

jana33
# Zasláno: 18 Úno 2005 09:48
- Nahlásit

Musíte ji navykat na samotu jako malé štěndo, takže po minutách, hodinách......a samozřejmě musíte počítat s tím, že u staršího pejska tohle navykání trvá o dost déle než u štěněte. Jinak s tím člověkem na venčení bych si to asi rozmyslela - fyzicky to pejsek vydrží a pro vás bude nutné naučit jí na samotu a hlavně na to, že to bude dané a vyjma víkendů každodenní - pro psa je tenhle stereotyp důležitý a pokud k vám bude někdo chodit, nenaučí se to, resp. stačí když ten člověk pak nebude moct a uvidíte, že pes je navyklý, že k němu někdo v určitou dobu někdo chodí a bude protestovat. To spíš si to zkuste pro začátek zařídit v práci tak, že byste přes oběd mohla domů jezdit vy. Počítejte s tím, že je to běh na dlouhou trať, ale pejsek za to určitě stojí.

niniel
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:18
- Nahlásit

julmis
Ja budu casem resit neco podobneho, mam psa, se kterym jsem 23 hodin denne, takze pro nej bude dost hrozny, kdyz bude muset byt osm hodin sam. Zjistila jsem, ze kdyz tu neni sam, ma tu jineho psiho kamarada, tak mu samota nevadi.

Lucie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 18:33
- Nahlásit

Já mám fenku, která je odmala stejně rozmazlovaná.Když jsme byli s přítelem v práci, tak nám ji hlídali jeho rodiče.Pak ale přišly nějaké problémy a pejsek musel zůstávat sám doma.Musím říct, že to zvládla na jedničku.Ze začátku mi sežrala všechny knoflíky na povlečení, ožírala rožky, ale trvalo to asi dva týdny a dodnes nemáme žádné problémy.Když ji musíme nechat samotnou doma, tak ji dáme do ložnice, protože víme, že se tam cítí bezpečně.Ona se zahrabe do peřin a spí.Myslím si, že je to individuální, protože moji sousedé mají knírače 8 let, který když je sám doma, tak vyje jak blázen. A dokáže výt i 8 hodin v kuse.Držím pěsti.

julmis
# Zasláno: 18 Úno 2005 21:59
- Nahlásit

zdravím všechny, dík moc za rady a odpověď.
Mám v plánu, že si vezmu týden dovolenou a budu s ní ten první týden pořád, protože si bude muset zvyknout na úplně všechno nové - prostředí, přítel, byt...
pak to zkusím, jak jste mi radili - na chvíli ji opouštět...
doufám, že to nějak zvládneme, protože do práce si ji fakt brát nemůžu..
s tím hlídáním to přecejen zkusím, už jsem si našla pár lidí, kteří nabízí venčení psa, sice mě to bude stát dost peněz, ale hlavně, že se Bobinka prolítá a sousedi na nás nebudou volat policii kvůli štěkání - ona má totiž výdrž, expřítel tvrdí, že dokáže teď výt klidně 8 hodin v kuse.
Bude to terno, ale musím to vydržet, už tak jsem jí šíleně ublížila, že jsem ji nechala rok beze mne - na začátku prý steskem nežrala, málem umřela chudinka, je mi to tak líto, že jsem jí způsobila tolik utrpení, ale taky jsem si užila svoje - známí mě už posílali k psychiatrovi, nikdy prý neviděli, že by člověk mohl být tak závislý na psovi. Myslím na ni každý den...
ale Vy mě asi chápete.
ještě jednou díky za radu a až u sebe budu mít pejska, určitě tyto stránky navštívím a napíšu Vám, jak jsem dopadla

tttynka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2005 00:13
- Nahlásit

julmis
drzim ti palce, at to zvladnete a pak dej vedet jak to dopadlo. )

argosek2
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 03:35 - Změnil/a: argosek2
- Nahlásit

tttynka

vyprdla se na tebe..na nas...

dnes vecer na cz-pes classics

osud vylizovacky taliru z noveho jicina

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání