| Autor |
Zpráva |
Lea
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 20:31
- Nahlásit
Máte někdo nějaké zajímavé zkušenosti se sousedy? Nebo spíš sousedi s vašimi psíky?
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 20:44
- Nahlásit
Jo,jednu fenu,která zemřela na následky otravy sousedem,3x žalobu,které jsem musela čelit,vyhrožování zapálením baráku a mého psa.Docela slušná sbírka na vycvičení nervů.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 22:08
- Nahlásit
to my koupili před šesti lety dům, a v sousední zahradě byla fenka takového křížence neidentifikovatelného.bydlel s ní starý pán, který nechodil vůbec ven.po půl roce našeho bydlení pán zemřel a dědici nechali dům prázdný.až na tu fenečku.tři roky jsem ji krmila a snažila se přesvědčit dědice aby jí dali šanci, že by si ji někdo vzal,kdyby byla třeba v útulku,ale měli strach, že jim zašpiní auto při převozu.dům dali do realitky na prodej a podmínka byla, že si ho musí nový majitel koupit i se psem.a tak vedle v domě bydlí nejdražší pes v české republice, který o PP ani nesnil.stál 960 000,- kč.dlužno říct, že se má čubina jako v bavlnce, spí v posteli, žere značkové granule a je spokojená.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 06:27
- Nahlásit
Tady mi jeden chlápek poříd nadává at ji mám na vodítku ale že tu běhají i jiní psy to mu neva
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 07:11
- Nahlásit
Nevím, jestli se sousedy, ale u nás o pár domů dál, někdo rozházel jedovaté návnady a otrávilo se 6 psů z jednoho domu...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 07:22
- Nahlásit
No tak aby tu nebyly samé naše negativní zkušenosti se sousedy, tak přidám jednu "negativní zkušenost" sousedů s naším psem.
Když jsem si v květnu 2004 přivezla štěníka, pochopitelně jsme ho v létě museli jet ukázat babičce na chalupu. Tam je obrovský pozemek, ale bohužel není oplocený. Nicméně babička tam má o kus dál příjemné sousedy (oni taktéž nemají plot), kterým nevadilo, že pejsa (než se to naučí) občas přiběhne k nim.
Byli jsme zvyklí brzy ráno štěníka i starého pesana vypustit ven vyvenčit - nikdy nikam neutekli, vybobknuli se a hned zase zpátky, ale to "osudné ráno" se mi stařík nějak dlouho coural po zahradě, takže jsem šla pro něho a jen chviličku pustila z očí malého.........Dědka jsem našla, zavřela domů a ohlížela se po štěndovi....nikde....tak jsem volala a nic...okamžitě mě napadlo, zda není u sousedů...šla jsem tam a naskytl se mi otřesný pohled: Sousedi měli (bohužel už hned po ránu) nějakou velkou oslavu a můj malý chlupatý"miláček" stál opřen o stůl, "prohýbající se pod žranicí" a zrovna vylizoval z talíře poslední kousek "něčeho moc dobrého"..... Místo pozdravu jsem zařvala "Ty lumpe jeden, fuj, koukej mazat domů!" Sousedka a všichni její hosté zírali celou dobu na psa, pak na mě (nutno podotknout že v pyžamu a holinkách - fakt mě nenapadlo, že bych v 7 hodin ráno mohla zastihnout někoho venku - chalupa je jinak víceméně na samotě...).....V tu chvíli jsem se pak zmohla jen na chabou omluvu, odvolání psa a "rozloučení" a honem jsem vypadla. Byla jsem strašně ráda, že mně ani psovi nikdo nenadával (ovšem ani se nikdo nesmál...). Po několika týdnech jsem se pak dodatečně dozvěděla od babičky, že kdykoli potkala sousedku, hned měla "na talíři" tu příhodu s naším psím raubířem, a tak jsem se posléze dozvěděla, že ta oslava, co tam měla sousedka byla oslava 70. narozenin jejího muže a že to, co zblajznul náš malej byl kus narozeninového dortu Ještě dneska se stydím, když ty sousedy na chalupě potkám...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 07:47
- Nahlásit
Sice to není o psech, ale... Moji rodiče měli kocoura, a když jednou sousedka, která měla zrovna nějakou vzácnou návštěvu, dala ven přede dveře (to je taky nápad?!) vychladit pudingové poháry, tak pak našla našeho kocoura, jak si pochutnává... Bohužel při ohledání zjistila, že ten maňas okoštoval z každého pohárku.... a bylo jich tam osm?!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 07:55
- Nahlásit
Evik
Jak může někdo s hosty slavit narozeniny v 7 ráno ???
|
bord
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 08:06
- Nahlásit
Ketrin
Ranní ptáče dál doskáče - nebo měli strach,že by třeba do večera někdo nevydržel a neužil si tak oslavu...
trochu to chápu,protože já si třeba nekupuju roční šalinkartu i když bych na tom ušetřila,protože náhodou mě v březnu klepne pepka a nebudu to mít proježděný...to by mě pak mrzelo
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 09:19
- Nahlásit
bord
Jejda, přemýšlíme úplně stejně....přesně kvůli tomu nemám taky roční šalinkartu...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 09:32
- Nahlásit
Náš soused měl psa už4 roky předtím než jsme si ho pořídili my.A docela ho zanedbával,takže nám jeho pes udělal tolik škody,že mu naše Ami může vadit jak chce,ale soused musí držet hubu
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 10:20
- Nahlásit
No to já jednou šla navštívit sousedku a oni mají takovou malou lištičku.Moc hezká pejsina,ale potvora.Nechala jsem boty před dveřma a ona mi je utopila v jezírku.šla jsem domů bosky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 10:20
- Nahlásit
bord
šalinkartu toto slovo sa mi strasne paci. To je elektricenka - rocna permanentka na MHD, chapem spravne?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 10:27
- Nahlásit
Ketrin
Jak může někdo s hosty slavit narozeniny v 7 ráno ???
no může.....oni každou takovou oslavu berou strašně vážně a přijedou jim vždycky příbuzní z Holandska už den dopředu a ráno nemůžou dospat, tak už slaví od rána...(tak mi to aspoň říkala babička...) Ale jinak je to hrozný...takový lidi mám nejraději, kteří chodí spát se slepicemi a ráno vstávají v šest
a to ještě ta sousedka skutečně spí s těma slepicema, protože je strašné prase a ta drůbež se jí spolu s kočkama promenuje po baráku byla jsem u nich doma jednou a stačilo mi to
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 10:35
- Nahlásit
takový lidi mám nejraději, kteří chodí spát se slepicemi a ráno vstávají v šest
Evik, ja sice nechodim spavat so slepicami, ale vstavam rano o siestej sama od seba!
|
bord
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 10:45
- Nahlásit
pigie
rozumíš správně po Brně si to hrnó šaliny,trajfy (trolejbusy) a busy,taky taxály... jsem ráda,že sem často píšeš,protože mě tvá slovenština vždy pobaví,často se tu pecním i když to vlastně píšeš vážně. (např.potriast za kozu,baby nevydarené ap.)
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 11:17
- Nahlásit
bord
já tak nějak podobně, hlavně když se píše bez diakritiky
No jinak naši sousedi mají s našimi pejsánky dost krušné zkušenosti. I když musím fakt zaklepat, že mám na ně docela štěstí. Bydlíme v domkové zástavbě, sousedy ze tří stran a dávají nám docela pokoj. Hlavně ti napravo přestali definitivně nadávat na štěkání jedné noci, kdy jim naše čuba vyštěkala zloděje ve sklepě. Ti nalevo nám kdysi trávili kočky, to je fakt a nezapoměli jsme na to, ale dnes je klid. Ale k těm zkušenostem.
To jsem byla ještě úplný prcek a vše jsem s vykulenýma očima pozorovala ze zákrytu: Měli jsme velkou králíkárnu, za ní byl kousek mezera a pak plot z pletiva. Levý soused měl za plotem taky asi 50 cm mezeru a hned nějaké kůlny. A za ty kůlny mu něco spadlo nebo co, tak se tam hrnul tou škvírou. No ale to se samozřejmě otíral o náš plot a to teda ne, řekla si naše čuba a jak se pomalu sunul zadkem po tom plotě, kousala ho těmi oky v plotě do zadku. Soused řval a nadskakoval tam, ale nebylo mu to nic platný, rychleji sunout se mu nešlo. Když vylez, chytnul se za zadek a letěl domů ukázat to manželce. Ta jeho modrý zadek pak ukazovala na potkání
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:30
- Nahlásit
pigie
Evik, ja sice nechodim spavat so slepicami, ale vstavam rano o siestej sama od seba
no já to myslela ze srandy...... ale jinak tě obdivuju....Já bez budíku v tuhle "půnoční hodinu" tedy sama nevstanu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:38
- Nahlásit
bord
Som rada, ze ta takto nepriamo bavim. Hej, bez diakritiky pisem z roznych dovodov. Jednym z nich je, ze napr. ked som bola v Kanade, tak som nemohla citat taketo fora s diakritikou. Bohuzial, ich kompy znaky nepoznali, pocitac nebol moj, takze... Tiez v praci pouzivam anglicku klavesnicu, kedze komunikujem so zahranicnymi zakaznikmi. Potom sa mi obcas stava, ze miesto cisloviek mam pismena z hacikmi a uplne zle zatvorky a otazniky a pod A okrem toho, by potom koza nebola kozou
Evik
No, ja som bola taka od mala. Moj priatel hovori, ze ludia ako ja by sa mali strielat, lebo sa potom ludia ako on nemozu vyspat
|
jana fm
|
# Zasláno: 17 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Náš soused je pohodář.
když k němu poprvé pronikli naši psi, za učelem dát za vyučenou těm jeho blbým slepicím. Prošel to s usměvem, že všechno v pohodě, že to všechny holky zorchodily. Bracha se tomu zasmál ... když 4 zakopal a co jsme viděla já, tak min. dlaší 4 to nemohly přežít.
Když tam pronikli po druhé, v nahradě jsme mu koupili partu malých pininek.
A finiš ... když tam pronikli po třetí, donesl nám tři slipky ... na pokraji smrti, že ty zbyly. Zůstaly nám dvě, nejdražší slepice na světě ... 2500 za ks.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:33
- Nahlásit
My máme sousedů docela dost. Střídáme vesnici a Prahu. Na vesnici je to každýme jedno. Tam berou psa jako běžný inventář baráku. Reakce u nás " v paneláku" mě mile překvapila. Sousedi ( a je nás 15 rodin) byly buĎ velmi vstřícní nebo neutrální. To zatím pořád trvá i přes to, že Lara už je pořádný klacek. Je to určitě tím, že skoro vůbec neštěká. Naopak všechny vesele vítá. Vychází velmi dobře se všemi psy v oklí. (A že jich tu je). Mockrát se stalo, že její rozchechtaná držtička zvedla nenaladěné sousedce náladu. Modlím se ,aby to vydrželo!!!!
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:35
- Nahlásit
Lara
OPRAVA : sousedi byli
Děkuji za pochopení, velmi se stydím.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:33
- Nahlásit
Lea
Dost dobrý příběh...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 15:03
- Nahlásit
U nás se sousedy problém naštěstí není. Dokonce sousedé z pravé strany se do našich dvou psů ( španělský mastin ) zamilovali a jelikož i naše vztahy jsou velmi dobré, udělali jsme v plotě mezi námi vrátka aby naši psi mohli " přijít na návštěvu ". Sousedi byli také spokojeni, že jim dům psi hlídají. Jednou v noci jsme vyběhli protože naši psi dělali strašný kravál, vrčeli, štěkali. Zjistili jsme , že se něco děje na sousedově zahradě. Psi tam drželi v šachu cizího chlapa. Můj muž šel za psy, já bouchat na sousedy, že byl chycen zloděj. Soused vyšel, chlapovi nafackoval a řval na něho, že už toho má dost atd. My jsme nechápali. Ovšem až do té doby, než mě sousedka řekla, že to byl její přítel. Manžel neměl být doma tak si ho pozvala. Najednou klíče v zámku a tak milého přítele vyhodila oknem aby utekl přes zahradu ! Tam narazil na naše psy. Od té doby, branku mezi zahradami raději přes noc zavíráme .
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 16:54
- Nahlásit
Anonymní
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 08:42
- Nahlásit
Evik
Já jsem životníma okolnostma donucena vstávat v pět, někdy i dřív... ale narozeniny bych teda v 7 ráno neslavila a vůbec to vydržím jen díky psům, vstává se mnohem líp do té tmy když člověk ví že první bod programu je jít s nimi ven
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 09:10
- Nahlásit
hmm u nás všichni sousedi Píďu nesnášej, už jako malý 4 kilový miminko ho neměli rádi, protože to je ten velkej bojovej pes, kterej v pěti letech napadne i vlastní majitele, rdousí děti na potkání a je hrozně agresivní jak štěká za tim plotem, to, že jejich malí ratlíci běhaj k našemu plotu a provokujou ho, štěkaj a dorážej, je jich tam třeba pět naráz, to už nic, to je v poho. Naštěstí se s nima moc nebavim ani o to nemám zájem, ať si všichni trhnou lopatkama.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2006 12:54
- Nahlásit
Někteří lidé jsou pitomci ! To , že jejich psi dělají humbuk nevidí, ale když zaštěká cizí, mají hubu plnou řečí !!!!! Jana
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:10
- Nahlásit
Byli jsme na louce - psi se tam proháněli a najednou se tam objevila na babetě náš soused.Moji psi ho moc nemusí, protože už když byli štěňátka,pokřikoval na ně přes plot to své "huš huš"
i když si ho psi nevšímali.Nesnášejí ho taky díky jejich jezevčíkovi, který nám neustále rozbíjí ploty jak se podhrabává na naši zahradu.
Jakmile uslyšeli babetu,rozběhli se k němu.Neviděli jste jakou rychlostí ten dědek šlapal proti kopci, aby se mu ten krám rozjel.Ovšem ani já jsem netušila jakou rychlost dovede vyvinout můj dysplazií postižený retrívr,který jen tak polehává,sem tam popoběhne........Jeho manželka s dcerou zalítly do auta a koukaly jestli se jejich papínkovi podaří před mými "rozlícenými" psy zdrhnout.
Stála jsem uprostřed louky a řehtala se na celé kolo, protože v tuhle chvíli to prostě nešlo být vážná.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:17
- Nahlásit
Ardi
bych se taky umlátila, patří mu to!
|