| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 18:37
- Nahlásit
Moj pes je potvora vychcana. Neviem ako to inak nazvat. Do zurivosti ma privadza tym, ze som ho naucila otvarat dvere na balkon pomocou spagatu. Teraz vzdy ked chce ist von, tak si otvori. To, ze mi v noci sa zobudime na to, ze nam cvakaju zuby alebo, ze ich otvara aj 2x za minutu, to ho netrapi. Dnes uz ma nastval, pretoze vosiel na balkon a vratil sa spat tri krat za sebou asi v pol minutovych intervaloch. Tak som mu tu snuru odviazala. Ta snura je mimochodom stary bavlneny uzol, co ma od detstva. Ked zistil, ze sa na balkon nedostane, tak si isiel lahnut ku mne do obyvacky. Ja som dopozerala telku a presla ku kompiku skontrolovat, co nove ste popisali. On sa vybral zase kontrolovat balkon. Chvilu tam snoril, fucal a tak a zrazu sa pri mne zjavil s uzlom v papuli. Tym, co som polozila na stol a slahol mi ho na klavesnicu s takym vyrazom, ze by som vam ho priala vidiet. Musela som sa zasmiat, vstat a ist mu ho dat spat. Akonahle som ho "namontovala", Hugo ma oblizol, otvoril si a ulozil sa na balkone. A potom, ze nerozmyslaju
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 18:38
- Nahlásit
tak to je super ))
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 18:45
- Nahlásit
pigie
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 19:08
- Nahlásit
"naučila" jsem Belu lehat u mě v klíně a teď když sedím s nohama na sedačce, přikritá dekou, na klíně papíry a učení a Bela přijde, drncá do mě čumákem a vyčítavě kouká. Jakmile zvednu knihu, odstrčí papíry a spokojeně se mi stulí do klína. A pak ještě udělá takovýto "mmmm" a je vymalováno
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 22:14
- Nahlásit
pigie
Vždyť to říkám, Hugo je frajer!!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 18:47
- Nahlásit
Ludia moji. Dovolte, aby som sa vratila k tomuto prispevku. Dnes som totiz zistila, ze Hugo je fakt frajer. Totiz ta papula hnusna je vychcana potvora. On sa naucil tie dvere otvarat aj bez toho uzlu!!! Kde su tie casy, ked mi chodil ten uzol podavat, aby som ho dala spat. Dnes, vonku -18 a ja sa divim, preco tie dvere su stale otvorene. Pomyslela som si asi prievan, musim ich zatvorit poriadne, nie pribuchnut, ako sme zvyknuti. Ale zvyk je zelezna kosela, dvere som neustale len pribuchovala a oni sa otvarali... Az som zistila, ze sa otvaraju preto, lebo Hugo proste chyti kluku (zrazu nevadi, ze je to tvrde, ze niet za co makke chytit) a potiahne... a branu do raja si otvori... No povedzte, nezabili by ste ho? (Alebo skor on mna, ked ma rano najdu zamrznutu v posteli )
|
Bent
|
# Zasláno: 23 Led 2006 20:08
- Nahlásit
pigie
Mazanej Hugo. Nezbývá než namontovat na dveře očka a zamykat na kladku. Ale doporučuju klíč pečlivě uschovat. Myslím že Hugo by brzo zvládnul i odemykání a odstranění kladky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Bent
Daj pokoj. Staci zavriet dvere a otocit klukou, nastastie. Na hornu nedociahne, aj keby velmi chcel
|
Bent
|
# Zasláno: 23 Led 2006 21:23
- Nahlásit
pigie
Jen aby náhodou nepřišel na to, že si třeba může přistavit židli. Nebo u sousedů vypůjčit žebřík.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:35
- Nahlásit
pigie
tak to je Hugo fakt kabrňák
zuzka
v letnim zkouškovym se ráda učím natažená na zahradě. Postup je následující: natáhnu deku, ale než se stihnu sehnout už na ní leží pes. lehnu si teda na roh, který mi milostivě přenechal, načež pes se se strašnym chrochtáním začne válet a zcela mimochodem přibližovat ke mně, nakonec se octne zády úplně vedle mě zapře se nohama a skopne mě i z toho růžku, o kterém jsem se mylně domnívala, že mi nechal.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 07:50
- Nahlásit
pigie
Hugo je pusinka...
Sára se mi zase naučila, když jsme byly doma (táta prostě vyžaduje, aby s ním spala v posteli), že se spinká v posteli. A když jí tedy já nechci, aby mi v noci lezla do postele, začala se tam vyvalovat přes den... když jsem na to přišla, začala jsem dveře do ložnice zavírat...
no a včera přijdu na to, že ta potvora si teda stele na gauči, vyházela polštáře, aby se tam mohla rozvalit... hajzlík jeden vyčůranej...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 08:25
- Nahlásit
Jandula
Sara je tiez potvora - nadherny dokaz ako dosiahnut, co chcu. Hugovo prekvapko malo vcera dohru presne o tristvrte na dvanast.
Ja kvoli tomu, aby ma rano nenasli zmrznutu a Hugo si nevylamal zuby na kluke, ked sa bude pokusat otvarat zaistene dvere som zavrela kuchynske dvere a balkonove nechala nezaistene (ved staci nechat zaistene jedny, nie?). Nikdy sa u nas dvere nezatvaraju, len WC a kupelka, ostatne su dokoran. Zatvarali sa, pokial sa nenaucil curat, co bolo do 4 mesiacov, ked sme ho nechavali sameho doma. Odvtedy proste mame cely byt dokoran. Vcera mu muselo byt fakt teplo, lebo len co som si lahla, tak vydrzal v posteli asi 5 minut a potom isiel ku kuchynskym dveram. Knucal, chodil za mnou, ale bola som neoblomna. Vynadala som mu, zjazdila ho, dnes idem na nocnu, tak som chcela mat pokoj. A on nie, chodil po celom byte. Stepoval, proste na vrazdu. No a o stvrt na dvanast som sa uz nastvala, ked ma neprestaval oblizovat, akoze pod otvorit tie dvere, tak som ho vykazala prstom zo spalne a privrela dvere na 5cm (aby som aspon trochu zoslabila to jeho knucanie). Presne o tristvrte na dvanast som pocula taky treskot kuchynskych dveri, ze som v prvom momente myslela, ze on skocil, cez sklenenu vypln. Kym som sa vyhrabala z postele, co bolo asi pol sekundy, pocula som otvarat balkonove dvere... Dvere do kuchyne otvorene, ako ich ten hajzel otvoril netusim (fakt budeme musiet zacat davat kluc do zamkov), ale bezuzdne ma nastval. Ked som ho vsak videla spokojne spinkat na balkone, tak som ho iba pribuchla a isla spat. Ked sa ku mne pritulil asi o hodinu, tak som vstala a zaistila balkon s tym, ze mi je jedno, kolko zubov budem zbierat rano. Nastastie ziaden. Takze mam psa, co sa behom jedneho dna naucil svojpomocne otvarat balkonove aj kuchynske dvere... Co uz s nim, potvorou...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 09:10 - Změnil/a: Barča
- Nahlásit
A moje Amy,je ještě malý tulda,na čurání jí otvíráme dveře na terasu.Když se jí chce čůrat,tak se postaví před ty dveře a stojí ani neštěkne a když si toho nikdo do 10sekund nevšimne,tak se počůrá před dveřmi.Já jí to učím tak,že vždycky když jí pouštím ven tak zaštěkám,ale ona nic
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 10:01
- Nahlásit
Barča
S tym ti neporadim. My sme na zvukove prejavy necvicili nic, kedze byvame v panelaku. Skus ju naucit aj ty otvarat si dvere samu Len potom ti budu tiect nervy ako mne
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 07:49
- Nahlásit
No, mne sa podaril jeden skvely kusok. Boli sme cela nasa rodinka zavreti v spalni, t.j. ja, priatel aj Hugo. Napadla ma taka vec, ze ukazem tomu psovi, naco som ja ako panicka dobra. Kedze vie otvarat tie dvere pomocou snury a v spanlni je len obycajna klucka, tak som si z neho chcela spravit srandu a sislavym hlaskom mu vravim otvor dvere, no tak, otvor. Chcela som vidiet ten jeho prekvapeny vyraz, ked vytaca hlavicku a kuka mi do oci (a potichu si vraviac, co to po mne zase chce???). Namiesto toho pes akoby to robil odjakziva sa natiahol, chytil do zubov kluku a jemne ju potiahol nadol, zacuval a rychlo vrazil hlavu medzi dvere, aby sa znova nezatvorili a spokojne vykracal zo spalne. Ja som zostala ako obarena, klipkala som ocami a "kanadan" sa bohapusto rehotal. Nikdy sa u nas ziadne dvere nezatvaraju nadoraz, vzdy su len privrete, aby si ich otvoril cumakom (okrem vchodovych samozrejme). Ako sa to naucil nepochopim, asi pozorovanim. Iste je, ze jeho inteligencia ma prekvapila a ja som sa citila ako debil, hoci povodnym umyslom bolo dokazat pravy opak, ze on je ten debilek
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 08:59
- Nahlásit
v spalni,
Nemůžu pochopit tohle slovo. Tam se spí, nebo spaluje?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 08:59
- Nahlásit
Mucholabka
spi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:00
- Nahlásit
pigie
Takže ložnice
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:03
- Nahlásit
Mucholabka
presne tak
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
pigie
Šikovný peseček, opravdu
jen doplním, že náš doga kdysi si uměl otevřít okno, když měl zamčené dveře, a tím oknem se proplazit ven. Na okně máme takové okenní kliky , které neumím otvírat ani já
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:11
- Nahlásit
Mucholabka
To je tiez dobre Oknom by Hugo asi neliezol, dufam, ze mu dopina, ze sme na druhom poschodi
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:01
- Nahlásit
pigie
Hm, tak Lump se v otevirani devri zdokonalil. Uz davno nehrabe tlapu s teroii, ze se to jednou povede. Postavi se na zadni, jednou predni se opre o futra, druhou zatlaci kliku a bud do dveri zatlaci, nebo potahne. Umi otevirat dvere od sebe i k sobe. Fakt jak clovek. (BTW a to zvlada i kliku obracenou jakymkoliv libovolnym smerem, nez je klasicky vodorovne!)
Ale jinak je to Houdini. Okolo dvora je plot. Na nekterych mistech nastaveny plankama. V jednom miste se psi zahrada styka se slepici. tam radi behaj "nase" deti. Lump tam normalne neleze, ale chce tam za deckama. Zacal plot podlizat. Dali jsme tam hromadu velkych tezkych vetvi + takovej ten drevenej tram, co je pod vlakovyma kolejema. Prosel. 2x, 3x. Tak jsme to cele privazali k plotu. Opet se mezitim nekudma provlnil (40kg pes dirou sotva pro mysi!). Tak jsme vespod plot pridratovali k betonovemu sloupku, co lezi pod tim plotem. Opet prosel, nevedeli jsme kudy, nez ho nahodou nekdo uvidel. Proste se pred to postavi a z fleku skoci 1,70 plot.
Momentalne mame vsechny dratene ploty nahore nastavene plankama a cekame, kdy nas Houdini opet prekvapi a bude se valet mezi slepicema (jinak jim nic neudela).
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:06
- Nahlásit
wami
Tiez klasa, labou otvarat dvere. To, ze pes skace na dvere a nahodou otvori chapem, ale tvoj aj moj dokazuju, ze pochopili, KDE je mechanizmus otvarania Nuz, su to sikulky.
No, mna to otvaranie prekvapilo velmi, lebo som myslela, ze pes nieco nemoze len tak odkukat a okrem toho nieco zlozitejsie ako to, ze odtialto sa taha jedlo. Tusim zacnem psov ucit novym veciam tak, ze ich budem ukazovat na sebe. Zavelim sadni a sadnem si Som zvedavi, kolki to pochopia
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:28 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
wami, pigie
tiez som sa do urcitej doby vytesoval ze mam genialneho psa co si dokaze otvorit akekolvek neuzamknute dvere vybavene kluckou preslo ma to ked som ho v noci odchytaval v hoteli o dve poschodia vyssie. Staci zabudnut zamknut alebo zadat prislusny povel a z usmevnej geniality je minimalne neprijemnost ... Takze odporucam zvazovat ci niektore prejavy geniality nezatrhnut hned v zarodku
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:32
- Nahlásit
slony
No jo, ibaze moj pes to robi len na povel otvor alebo ked sa prehrieva a chce sa dostat do chladu Takze bezuzdneho otvarania dveri sa nebojim.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:32
- Nahlásit
pigie
Zavelim sadni a sadnem si. Som zvedavi, kolki to pochopia
Tak tohle me ted dostalo do kolen...
slony
Takze odporucam zvazovat ci niektore prejavy geniality nezatrhnut hned v zarodku
zatrhla jsem pokusy o nauceni se otacet klicem...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:34
- Nahlásit
wami
zatrhla jsem pokusy o nauceni se otacet klicem...
Ked sa Hugo vyvrel v kupelni, tak kluc odvtedy mam do pismena U... Takze pochopil aj toto a snazil sa to pouzit. Mna ti psi fakt fascinuju...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:34
- Nahlásit
wami
Umi otevirat dvere od sebe i k sobe
tohle uměl už v pěti měsících, jak říkám, někdy mě jeho vyčůranost děsí....
to jak jsem přišla jednou z práce,nikdo mě nevítal, a pes seděl před ZAPNUTOU televizí a zrovna dávali Chcete mě?
To jsem se mohla potrhal smíchy...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:35
- Nahlásit
pigie
alebo ked sa prehrieva a chce sa dostat do chladu
... tj. samostatne bez povelu dalej domysli sama
wami
pokusy o nauceni se otacet klicem
kluc bol strceny v zamke alebo tym pokusom predchadzalo vybratie klucov z kabelky ?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:37
- Nahlásit
pokusy o nauceni se otacet klicem
jo a tomu předcházelo otočení kliky, aby se neotevírala dolu, ale nahoru, taky na to přešel - jednoduše čumákem ji zvednul...pak jsme teda začali zamykat, sice se pokusil klíčem otočit, ale to se mu nepovedlo...
|