Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jízda v autě - slintání psa
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 13:38
- Nahlásit

Můj pes při jízdě v autě slintá. Co se vám v tomto případě osvědčilo?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:39
- Nahlásit

Anonymní
mne se osvedcila okena na poslintany okynka ... nic jineho jsem s tim nezmohl ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:40
- Nahlásit

jak je starý?
Naše jezevčanda taky zpočátku slintala, někdy i blinkala. Nejlíp se osvědčilo, nedávat tak 3 hodiny před cestou nic k jídlu, ani pamlsky nic. Při dlouhých cestách občas zastavit, dát napít, nechat vyvenčit.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:49
- Nahlásit

my máme od www.baron.cz omyvatelnou "autodeku" i s bočnicemi, takže pejsa si může slintat jak chce, občas se i poblije a deka se bez problémů utře a hotovo Ale jinak taky pootevřené okýnko, aby pejsa mohl v případě potřeby slintat rovnou ven a že ten náš větší haf slintá pořádně by se mohla přesvědčit řada řidičů, kteří museli během jízdy za námi nejednou použíti stěračů

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:50
- Nahlásit

Evik
ja mam strach pootevrit okynko kvuli pruvanu do usi ... myslis si, ze to ani te me male potvore nemuze nijak ublizit??

Pupy
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:53
- Nahlásit

Anonymní
Psi také někdy hodně sliní a dýchají, když jsou vzrušení, jako jízda autem. Mimoto mě feněle taky zvracela v autě...

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:59
- Nahlásit

Jirikovo

no samozřejmě, že když jedeme po dálnici, tak okýnka zavíráme, ale když jedeme po vedlejších cestách a pomaleji, tak necháváme okýnko pootevřené - navíc náš haf z něho nevystrčí celou hlavu ale jenom ten svůj "ovčounskej" čumák a uši má schované

petl
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 14:54
- Nahlásit

Jéje, slintání v autě na to jsme odborníci asi my...
Pejsa v autě slinila jako zjednaná, fakt to byly celé potoky. Začalo to jakmile se auto pohnulo a nástupy do auta byly kapitolou sama pro sebe.
Můžu jen poradit nedávat před jízdou nic jíst ani pít, psa neuklidňovat a do auta ho násilím nervat - když nechce nastoupit sám tak prostě zvednout a do auta ho vnést. Vozit co nejčastěji na krátké vzdálenosti a na příjemná místa. Časem se to spraví, i naše pejsa už do auta nastupuje dobrovolně a většinu cesty prostě prospí.
PS: Docela se nám před cestou osvědčilo uvázat kolem krku froté bryndáček pro mimina - fakt, aspoň neměla při dojezdu poslintaný celý límec a nohy
Přeju hodně trpělivosti při zvykání.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 14:54
- Nahlásit

Sára se krom slintání a dejchání jak sentinel taky třese. Doktor tvrdí, že je to všechno psychickýho rázu. Je hodně hysterická i když na jízdu autem by měla být zvyklá. Ale nevadí jí rychlost tak do 100km/h, ale když jedu rychleji, tak se začne třást...

Sendy
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 15:23
- Nahlásit

Anonymní
Pokud je jinak pes v pohodě, nevibruje ap., může být příčinou i vonítko do auta. Někteří psi ho skutečně nesnáší a když se vůně odstraní, jsou pak většinou bez problémů.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 15:34
- Nahlásit

Sendy

ty vonítka jsou někdy tak agresivní, že jsou to spíš smrdítka a to vadí i mně, nejen psovi

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 15:38
- Nahlásit

Sendy
Mně pes vibruje a to velice... kdybych jí napojila, tak by možná mohla vyrábět i elektriku...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 16:21
- Nahlásit

Jandula
v tvem aute vibruje cokoliv vlivem tresoucich se plechu pri rychlosti prekracujici 30 km/h

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 07:45
- Nahlásit

Aris taky pěkně žgryndá. Jelikož ale jezdí vzadu a sám, tak to nikomu moc nevadí. Občas se ale posadí a položí si hlavu na rameno řidiči, nebo spolujezdci, takže u nás je vždycky vidět, kdo zrovna řídil...
Jinak přes naše zadní okýnka je téměř neviditelno...

Anonymní
# Zasláno: 11 Led 2006 08:24
- Nahlásit

Diky za odpovědi. Vonítka-smrdítka nepoužívám ani omylem , pes dýchá normálně, nevibruje, je klidný, až na ty potoky ... Je to ještě štěně, je možnost, že se to časem upraví? Naši předchozí psi byli maniaci do jízdy v autě, tohle neznám

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 08:32
- Nahlásit

Anonymní
myslím že se to sparví, moje pesani taky slinili a blili a zvikli si. Teď už je to v pohodě a celou cestu spí. A jeli jsme i do Maďarska a v pohodě.

Anonymní
# Zasláno: 11 Led 2006 14:41
- Nahlásit

Petra
Budu doufat ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:44
- Nahlásit

já už nedoufám, prostě mám psici hysterku a nic to nezmění... ne že by tak slinila, ale šíleně rychle dých a třepe se... a to jezdíme pravidelně po měste, což jí nevadí, a jednou za dva měsíce tak osmihodinový cesty... ale jakmile jsme na dálnici a zrychlým, tak hysterka začne hysterčit... A to takhle jezdí od malička...

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:55
- Nahlásit

Starsi cuba jezdila autem naprosto v poho asi do 5 mesicu - pak jsme zmenili vozidlo, jinak perovalo a ona asi chytla morskou nemoc. Za 1,5 hod se stacila poblit snad 10x, hruza, des. Pak uz ani nechtela do auta lezt, mela total psycho - zase mi bude blbe...
Vet nam dal nejaky prasky - uz si nevzpomenu jaky, ale po nich blila jeste vic. Tak jsme prasky nedavali, casem si zvykla, ze auto(i to hnusny, blici) = akce, vylety, zabava. Taky jsem s ni v aute travila nejaky cas i na dvore, proste pojd za mnou, mam dobrutku, ja si tam pak cetla a ona si chrnela vzadu..
Ted uz muzeme jet kamkoliv a ona se jako prvni rve dverma dovnitr....Takze - vydrzat!

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:02
- Nahlásit

Fifi
Sára nemá problémy lézt do auta, je v něm docela ráda, ochotně naskočí, po městě jí jízda nevadí... Ale teď mi to připomíná to, že dokud jsem měla větší auto (Peugeota 405), tak byla v pohodě, když jsem koupila Corsu, tak najednou ty její stavy začaly...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:03
- Nahlásit

Jandula
takze typicky pripad klaustrofobie ....

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:18
- Nahlásit

Jandula
Vis, ja driv psy vozila v mem milovanem trabi combi - tedy nulove perovani, kazdy hrbol s nama hrcnul - ale cuba neblila. A v Oplu to bylo show.... Takze dle mych zkusenosti jde jen o to, aby si pesan zvyknul na nove vozidlo...
Jirikovo
Jdi ty, brepto!

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 19:04
- Nahlásit

to slineni vetsinou znamena, ze je jim spatne, ze maji kinetozu, takze doporucuju aspon 8 hodin, ne-li dyl nezrat a pred cestou Kinedryl tak 1/2 hodky minimalne pred odjezdem, aby to zacalo pusobit. Pokud uz slini, tak zastavit a projit se s nim a po chvili teprve v jizde pokracovat.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 19:07
- Nahlásit

ale cucet z okynka to je blby kvuli zanetu usi nebo spojivek, to ne, jen nahore pootevrit skvirku, ale ne, aby tam strkali hlavu

MORIE
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 18:55
- Nahlásit

Tak i já začala mít problémy se svojí feňulkou. Od malička jezdila v autě a občas ublinkla. Jinak byla vždycky v pohodě. Byla zvyklá jezdit na zadní sedačce. Nikdy nespala, vždycky pobíhala od levýho okýnka k pravýmu a čučela celou cestu ven. Potom přestala i blinkat. Nyní je jí něco přes rok a začalo to naráz asi před 14-ti dny. Jeli jsme na výlet. Cesta tam proběhla bez problémů, ale cesta domů byla úplně jiná. Celou dobu se v autě třepala a občas si šla sednout i na podlahu. Ale když jsme zastavili, tak byla v pohodě. Od té doby se v autě třepe a připadá mi nervóznější. Nezvrací, ale jízdy se začala hrozně bát. Když jenom otevřeme dveře a pobídnem jí, ať jde do auta, zdrhne domů. Nikdy tyhle problémy neměla. Nevíte čím by to takhle natáz mohlo být? Auto jsme nezměnili, žádný smrady do auta taky nedáváme.....Cestujem s ní docela často, a nechceme ji takhle trápit. Co s tím?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání