| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 14:42
- Nahlásit
Teď mi přivezli domů pytel krmiva RC adult medium (mám to pro psa od známých) a tak se koukám na složení. A ejhle co nevidím, maso je až na 3. místě. To se jen tak u superpremiovek nevidí. Co vy na to?
|
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:39
- Nahlásit
Vám to nikomu nepřijde divné?
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:47
- Nahlásit
Ne. Krmím RC už několik let a psi si nikdy nestěžovali pořád ho považuji za jedno z nejlepších.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:50
- Nahlásit
Já jsem o této značce ztratila iluze asi před 4 roky - ale to bylo z jiných důvodů: kupovala jsem RC pro štěňata LB a ty granule měly šíleně moc proteinů, což vyvolává překotný růst a následně v horším případě panostitidu (na kterou jsme měli bohužel díky tomu náběh). Musím ale říct, že granule RC moc krásně voněly a fence moc chutnaly.
Taková hrubá chyba notabene u speciálek pro velká plemena mě dost vyděsila. Pak to ale opravili/snížili, ale to už jsem byla u jiné značky a spokojená.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:56
- Nahlásit
Mek
Nevím, mně přijde divné, že je v superprémiovce víc kukuřice než masa.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:59
- Nahlásit
Mě příjde že rostou naprosto normálně jen nejsou tak osvalený. Na cvičák chodí ovčák, kterého krmili snad "pedigričkem" a to je v pěti měsících jak dospělák. No hrůza. Nohy má skroucený při každém pohybu. Nechci a nebudu hanit žádné značky a asi ani doporučovat. Každý si musí najít tu co vyhovuje jemu psovi. Ono není tak důležité složení ani kvalita ale co na to kondice a trávicí ústrojí psa.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:02
- Nahlásit
kterým RC krmíš? dívám se na netu na tabulky a tam žádná taková blbina není?
|
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:06
- Nahlásit
Mek
Já nekrmím RC, krmím Pro plankou, RC mám pro známé, když se koukneš pořándně na výčet surovin nad tou tabulkou, jak je složení:, tak to jasně vidíš: http://www.royalcanin.cz/index.php?go=page&id_page=9
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:09
- Nahlásit
Možná by jsis měla prostudovat složení na http://www.royal-canin.cz a zjistit proč je tam kolik a čeho
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:11
- Nahlásit
to je přesně co píšu. mají vysvětleno proč je tam kolik čeho a pes v každém věku má jiné nároky na stravu. Možná projít filosofii výrobců krmiv by taky nebylo špatné protože pokud máš za to že pes potřebuje ke stravě hlavně maso tak asi granule nejsou tím nejvhodnějším.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:13
- Nahlásit
Mek
Ale tam je napsaný to stejný, RC adult small a medium májí na 1. místě kukuřici, RC adult large ta, mají dehytratované kuřecí maso stejně jako RC junior.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:15
- Nahlásit
Mek
Neřímám, že granule jsou pro psa nejvhodnější, jen mi přijde divné, že RC, jako jedniné ze superprémiovek má na prvním místě kukuřici.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:56
- Nahlásit
barona
Taky jsem to nedávno zjistila (zrovna dneska jsem to napsala na mujpes.cz). A musím říct, že mi to taky nepřijde jako ok. Navíc když je to superprémiovka.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 19:30
- Nahlásit
Musím souhlasit s Mek mají suprovou politiku a laborky a zakládají si na pověsti a určitě se to dá nějak vysvětlit.
|