| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:11 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit
Dobrý den. Mám problém se svým kokrem. Je agresivní na svou smečku. Nemůžu se ani ohnout po spadlém ručníku, protože můj pes začne hned vrčet a někdy dokonce útočit. Je to snad špatnou, málo důslednou výchovou či genetickou vadou? Někteří kokři mají údajně sklony k agresivitě. Prosím poraďte!!!Děkuji Nika R.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:37
- Nahlásit
To že kokříci rádi ovládají svou smečku - to jim asi vlastní je,ale u tebe mi chybí ještě to podtstané-kolik je kokrovi let a zda ho máš od mala.....
Pokud je to už starší psík, evidentně u vás převzal vůdcovskou pozici a z té ho budeš špatně sesazovat,pokud je to ještě mímo,chce to ukázat,kdo je doma pán.
Tím ovšem nemyslím psa mlátit......pokud je to starší pesan- jukni se na stránky Artemis,tam to pan Desenský popisuje- obrátit mu zcela denní režim, a začít pracovat na zlepšení tvé pozice...je to tam dost popsané-nebo vznes přímo dotaz sama.
stránky artemis najdeš: http://artemis.erbak.com/
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:58
- Nahlásit
nasi maji kokra a presto,ze dostal radny vycvik,tak mu ve stari proste prdlo v bedne a je zneho proste dement,ktery vrci a utoci skoro na vsechno.je uz tak blbej,ze vrci i celou dobu ze spani.zadna psychologie na nej neplati,jen ho vzit poradne u huby.jsou tak preslechteni,ze je to u nich casty jev.hlavne u psu.
petr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 15:13
- Nahlásit
Já mam taky psa,který si myslí,že je rozhodně víš než lidé. V jeho smečce jsem na prvním místě já-na mě si nikdy nedovolil žádnou agresivitu a jako pána mě uznává a miluje.Pak je přítel,ten je taky víš než on,Pak je samotný pes a pak už všichni ostatní jsou dole v žebříčku. Taky nevim co stim.KDyž ho okřiknu,hned přestane,ale stejně vyjede znova např.na babi,když chce udělat něco,co zrovna on nepovažuje za správné.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 18:11
- Nahlásit
Mám to samé...můj pesan je téměř 8.měsíční puberťák.Já sama s ním nemám žádný problém.Pokud já zakážu nějakou nežádoucí činnost přestane.I když ho chytím za kůži na krku-neprotestuje.Jakmile to samé udělá manžel,hned se po něm ožene a vrčí.Nemám to ani tak za zlé psovi ale manželovi.Neřídí se příliš mými pokyny a já vidím jak to se psem absolutně neumí.Zákazové povely opakuje několikrát,často je mění,vydává je pozdě.A především,když po něm pes vyjede vůbec to neřeší.Prostě se stáhne.Pes už ví,že se ho páníček bojí a tak proč si to nedovolit?U mě ví,že za tohle bych mu "uthla" hlavu.Stejné chování jako u manžela vidím i u jiných lidí.Pes vrčí a vyjíždí a lidé už schovávají ruce.Pes je naprosto suverénně ovládá!Myslím si,že pes si dovolí tolik,kolik mu páníčkové dovolí.Teď nemyslím psa trestat.U toho našeho by to vyvolalo naopak obrannou reakci.Já trestám buď chycením za čumes a zmáčknutím nebo skloněním hlavy psa k zemi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 19:11
- Nahlásit
jenimze to je neco jineho,ty mas pubertaka.nasi maji 9leteho psa,ktery byl asi tak do 7let uplne normalni a najednou mu prdlo v bedne a je to proste debil.tady ho muzes klidne drzet za cumes hodinu a bude porad vrcet a snazit te kousnout.
petr
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:38
- Nahlásit
Petře:tos mi připoměl,že tchán měl nějakého křížence jezevčíka a ten také blbnul ke stáru.Normálně ho nechal čekat chvilku v autě a když se vracel,tak ho pes nechtěl pustit zpátky.Byl tak vzteklý,že mu šla i pěna od huby(a nebylo to vzteklinou).Já osobně bych chtěla znát docela názor odborníků,jestli je vůbec možný aby psovi najednou ruplo v bedně.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:47
- Nahlásit
evina
Jako jednu z příčin musí vyloučit veterinář - a to nějaké nervové onemocnění. Nebo nádor, který tlačí na něco. (Teda nechci to po sobě ani číst jak je to hrozné ale prostě i to může být příčinou)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:58
- Nahlásit
U kokrů je popsán tzv.syndrom zuřivosti-lidově ono rupnutí v bedně. Bohužel asi je to genetické - asi se do některých linií dostalo něco co tam nepatří.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 21:17
- Nahlásit
Terri:to je vlastně pravda...zrovna nedávno mi paní říkala,že její vnučka musela nechat utratit asi půlročního pejska,měl nádor na mozku.Od malička se choval prý divně a bezdůvodně útočil.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 21:32
- Nahlásit
ja jsem se ptal lidi co maji kokry a je to celkem casty jev,ze jim casem rupne v kouli.castejsi to je u psu,nez u fen.jsou asi fakt preslechteny.jak mam psy rad,tak mam casto sto chuti ho zabit!chudaci rodice,pes je doslova terorizuje.tady je asi bohuzel jediny lek 9mm do hlavy.
petr
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 21:47
- Nahlásit
evina
Pes vrčí a vyjíždí a lidé už schovávají ruce.Pes je naprosto suverénně ovládá!Myslím si,že pes si dovolí tolik,kolik mu páníčkové dovolí.Teď nemyslím psa trestat.U toho našeho by to vyvolalo naopak obrannou reakci.Já trestám buď chycením za čumes a zmáčknutím nebo skloněním hlavy psa k zemi.
Myslíš že by nekousl když vrčí a ohání se?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 21:59
- Nahlásit
Terri:jasně,že by kousl...jenomže by se tím neměl člověk nechat zahnat do kouta.V tu chvíli bych ho tak spacifikovala,že bych se na nějaké kousnutí nedívala .Myslím,že pes by si dal podruhé pozor aby si příliš nedovolil.No to je můj názor,třeba to někdo vidí jinak...rozdíl by byl tam,kde pes útočí ze strachu.Já ale mluvím o psech rozmazlených,kteří si "vyskakují".Vidím to u tchýně,má amerického kokra-silně nezvládnutého!!!A nemůže ho ani učesat,vyndat klíště,pes se hned ohání.Nikdy jsem neviděla,že by nějak zakročila proti této jeho činnosti.Pes tam má celou rodinu na háku a terorizuje je.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 22:08
- Nahlásit
evina
máš mail na svých www? napsala bych Ti soukromě.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 22:09
- Nahlásit
Terri:jj mám
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 07:36
- Nahlásit
Americkýho kokra jsem měla- a kupodivu byl zlatíčko,jen hrozněj žrout-jediný co byl problém,mu vyrvat z tlamy něco, co venku našel.....tlamu zavřel,polykal vcelku a pustit nemínil. Co tam měl se muselo z tlamy vyloženě vyklepat-samozřejmě otevřít-nechtěl to dát,ale jak už měl člověk v tlamině prsty-nikdy nekousl. To stafíkovi ted,když náhodou,sáhnu až do krku a vezmu si to tam nepatří....ale ten naštestí i ovládá povel pust.
|