Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vliv podnebi na pohlavi psu
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 09:34
- Nahlásit

Jak je jiz patrno z nazvu, jedna se opet o jeden z mych blabolu.

Predpokladam, ze u psu je to podobne jako u lidi a rodi se plus minus stejne psu a fen. V tom pripade mi fakt nejde do hlavy, a uz vubec ne na rozum, jak je mozne, ze z deviti selem psovitych (no napsat o nekterych ze jsou selmy je asi trochu prehnane) v nasem baraku neni ani jeden pes. Dneska jsem potkal souseda, poridili si stenatko a zase fena ... Muze mit spolecny pobyt panicku pod jednou strechou az tak velky telepaticky dopad, ze najednou vsichni chteji feny nebo se jedna o nahodu, jejiz pravdepodobnost vzniku se blizi k pravdepodobnosti vyhry prvni ceny ve sportce??

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 09:40
- Nahlásit

Jirikovo
Odpovědí je tzv. domino-efekt. Lidé kolem sebe vidí své sousedy či přátele či rodinné příslušníky se psy. Okukují ten jejich společný život, shledávají všechna plus a minus až dojdou k závěru, že život se psem je vlastně asi fajn a že to chtějí zkusit taky. A neboť mají zážitky a info od konkrétního člověka /majitele feny/, který proklamuje feny, bo feny jsou nejlepší, tak uvěří a pořídí si fenu, protože u souseda to tak je taky a funguje to. No a další soused už má za vzor dvě feny, tak jde taky do feny atd.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 09:49
- Nahlásit

Garfield
aha, takze jelikoz ®onie byla prvni v baraku, tak jsem za zvysenou populaci haravych fen v Modranech a prilehlem okoli zodpovedny ja, takze se vsem majitelum nadrzenych psich samcu velice omlouvam ....

sara03
# Zasláno: 2 Led 2006 09:55
- Nahlásit

No,u nás v ulici je to tak,že v baráčkách po pravé ruce je všemožná zvířena rodu ženského a po levé ruce zase rodu mužského.Jen my trochu vybočujeme.Dítka mají potkany a to je páreček.Ale pamatuji si,že když jsem sháněla mamce pesu NO,tak byli volní jen samí hafové.No a když jsem pro známého hledala vhodného hafa,tak mi každý chovatel nabízel pesy..Ale řekla bych,že je to tím,že když soused má štěňátko fenečku a je tak roztomilá,tak když přemýšlím o novém členu rodiny,tak si pořídím taky pesu,protože ta sousedova je tak hodná,milá,mazlivá a nevím co ještě.A když má soused hafa,tak my taky zrovna potřebujeme hafa,protože bude hlídat barák,dávat nám pocit bezpečí atd.

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 10:09
- Nahlásit

no většinou se to pohlaví vybírá záměrně tudíž chcxi si koupit psa ,vidím že sousedi vedle mě mají všichni fena ,tudíž si představím 15 hárajících fen a mého vyjícího a šílícího psa tak z pochopitelných důvodů volím radši fenu ale v naší ulici je 8 psů a jenom jedna fena ,a ti se ještě přistěhovali

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 10:56
- Nahlásit

my tedy máme fenku a připadá mi, že jsme pomalu jediní široko daleko, i mezi kamarády máme mnohem víc psů než fen

ale zase je to pohodlnější při venčení, obvykle jde proti nám majitel se psem a ptá se "fena nebo pes?" a pak "jó fenka, tak to je dobrý, ten náš se nesnese se psy, ale fenky má rád"

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 10:58
- Nahlásit

zuzka
no to u nas taky funguje, ale jen do doby, kdy na otazku "fena nebo pes" odpovim "fena, ale hara" to uz potom moc pohodlnejsi neni ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 11:06
- Nahlásit

Jirikovo
Představ si, hodinu před novým rokem bylo natženo mému pesovi ouško
Hráli si s jeho Bernským bratrancem a hrátky přešly v krvavou bitku a než jsem je rozstřelila, tak Gafátkovi roztrhl ouško a kapala mu z něho krev a plakal a já mu ho ošetřovala a on ho má teď natržený a už není vůbec hezkej a tak nevyhovuje tomu standardu a tak musí pryč.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 11:11
- Nahlásit

Garfield
vidis, vis kolik bys usetrila, kdyby ses ho nesnazila vykrmit na vahu standardu, kdyz ted pujde stejne kvuli natrzenemu uchu pryc?? na druhou stranu, kdyz to ma natrzeny, zkus mu tam dat nausnici. bude frajer!!

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 11:22
- Nahlásit

Jirikovo
bydlím na malém městě, takže když chci, jdeme do lesů a nepotkáme živáčka, což je při hárání výhoda (ale zatím jsem ji při tom zatím jediném hárání stejně z vodítka nepustila)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 11:25
- Nahlásit

zuzka
no to ja nez dojdu do lesa, tak mam od nadrzenych dotirajicich psu pokousane lytka, ruce, rukavy utrzene ... jako profesionalni dhanec psu bych se asi moc neuzivil ....

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 14:19
- Nahlásit

Jirikovo
to my vůbec neznáme, když se chceme kamarádit, musíme aktivně kamarády shánět a chodit na frekventovaná místa

po dobu posledního (jakožto i prvního ) hárání jsme potkali asi 5 psů z toho jednu fenku (to byl jediný pejsek který se nechal od naší háravky odvolat ) a pouze jeden z nich byl bezprizorní (tedy bez pána) a na toho stačilo zadupat a byl pryč

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 14:26
- Nahlásit

zuzka
stacilo zadupat ... tak u nas to jednou probihalo tak, ze jsem ciziho psa drzel nasilim za obojek, moje ®onie se nastesti bala, tak se nenastavovala a ja toho psa vzdycky odhodil o tri metry, on prisel znovu, tak jsem ho zase chytil a odhodil a takhle jsme sli asi dveste metru smerem k domovu, kde jsem ho naposledy odhodil pred dverma a rychle jsme zapadli dovnitr ....

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 14:31
- Nahlásit

Jirikovo
no tak to nevím, jak bych ustála, asi ti dotěrní psi u nás chodí jinam, v lese, kde projde sotva jeden pes za dvě hodiny, moc háravek nenajdou

uvidíme, co příští hárání, může tu být každou chvíli, posledně začala hárat v půlce července ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání