Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / katalog psů - výběr plemene
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 16:34
- Nahlásit

Tak mě tak napadlo, jestli neexistují nějaké stránky, kde se dají zadat "vlastnosti" psa a vyjede vám seznam plemen, která splňují vaše požadavky...? Neptám se kvůli sobě, ale pořád se tu řeší "jaké plemeno si vybrat..."
Něco jako v seznamce, kde si zadáte vlastnosti partnera a vyjede vám hned několik.... ne, že bych s tím měla zkušenosti...

Snad to není hloupý dotaz, možná, že kdybyste je znali, tak dané lidi pošlete na ty stránky, že?

suesie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 16:58
- Nahlásit

Verca
No mě by taky zajímalo, jestli něco takového existuje...

Pupy
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 16:58
- Nahlásit

Je to by bylo super aspon by se lidé dozvěděli jaký pes se k nim nejlépe hodí škoda že žádný odkaz neznám ale bylo by to dobrý)

RoSa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 17:00
- Nahlásit

Jestli umíš anglicky, tak něco takového existuje na této stránce:
http://www.glowdog.com/bestdog/
Je třeba to brát trochu s rezervou - minimálně však pro pobavení

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 17:30
- Nahlásit

RoSa
fajn stránky, vyšel mi labrador, ale jen na 77%, jako 98% mi vyšel flat coated retrívr; asi kvůli srsti, u který mi byly jedno chlupy všude možně
takže docela úspěch...

Tchor
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 17:35
- Nahlásit

Eda
No kdyz von nejakej retrivr vyjde skoro kazdymu kdo to zkousel

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 17:37
- Nahlásit

RoSa
Fajn stránky, taky mi vyšel retrívr
Škoda, že to není má krevní skupina...

ola
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 17:48
- Nahlásit

Taky mi vyšel retriever-golden?! A přitom mám boxerku? Docela rozdíl ne? Ale fakt je, že takovej pěknej zlaťák se mi líbí... Ovšem musel by mít trošku placatější čumec!!!

RoSa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 18:11
- Nahlásit

Už jsme si tenhle dotazník tady jednou dělali:
http://cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic=194 &page=0#5

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 18:35
- Nahlásit

Takze mne vysiel ako prvy hadajte co:
1. newfoundland
2. bernardin
3. irsky vlkodav

A v inej diskusii plemena som ich napisala presne v tom istom poradi! Ale nikdy som tento test este nerobila Myslim, ze som si vybrala fakt dobre

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 18:39
- Nahlásit

jé, to je trapný, skoro všem vycházejí retrívři... no, to neva... je to jenom sranda a důležitý je, jaký hafánky máme doma

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 18:54 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Tchor, Eda
Me retrivr teda fakt nevysel...
Evidentne neznaji cevecka...

Ale jinak mam:
1. flandersky bouvier
2. (soucasne) NO, rhodesky ridgeback, bernsky salasnicky. pyrenejsky horsky pes
3. (soucasne) výmarák, akita, erdel, velký knírač

Danuš
# Zasláno: 1 Led 2006 19:09
- Nahlásit

RoSa

Asi nevím co chci, ale na těch stránkách mi vyšel jako první labrouš a toho bych tedy opravdu nechtěla.

Baví mě výcvik a první cvičitelný plemeno byl bouvier asi na 5. místě. Vůbec mi nevyšel NO, RTW, VK, rusák,.... Asi jsem něco zadala špatně. Nejspíš, že chci, aby byl k lidem přátelský.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:14
- Nahlásit

Ludia, ved je to take jednoduche, aby ste dostali, co mate doma. Treba zadat pravdu

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:19 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

pigie
Ja jsem docela spokojena... Moje srdecni zalezitosti neznaji (holt jsou to nase narodni plemena) a jinak tam vicemene mam to, co mam doma (skorovlci jsou docela podobni na NO)...

Ale obcas jsem taky koukala na ty svy protichudny pozadavky...

Pupy
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:20
- Nahlásit

škoda že neumím anglicky

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:20
- Nahlásit

wami
Vsak ty jedina spolu so mnou

Pupy
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:21
- Nahlásit

nebo že enexistuje nějký program který to přeloží..to bych si mohla přohlížet stránek o pejsků i v cizině...

Bent
# Zasláno: 1 Led 2006 19:32
- Nahlásit

Hmmm, taky neumím anglicky. Tak teda teď v noci nebudu spát protože nevím, jakýho bych vlastně měl mít psa. S celou ruštinou co nám valili ve škole do hlavy se můžu jít klouzat.

RoSa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:34
- Nahlásit

Danuš
No mně vyšel můj nejoblíbenější RR taky až na 4.místě! Ale měla jsem z toho radost, že je tak "na špici" a s vysokým procentem, protože kdyby se moje rasa objevila až někde na konci seznamu, tak by nejspíš něco nebylo v pořádku...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 19:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Danuš
Hm, já také měla kromě vlkodava nahoře ještě samé mišany. VK okolo 40-50%. Nechápu A obávám se, že mnoho mnoho je způsobeno jazykovou znalostí, a průměrovou chybou

A doplňuji:
No tak jsem si ten dotazník udělala znovu - teď, co mám VK. A na prvních dvou místech mám ty stejné psy (vlkodav a berňák) na třetím však bouvier, NO, akity a seveřani a pak hned těsně VK se 72%!
No jo, tak tomu se říká "kognitivní disonance"

Lenka + T.
# Zasláno: 1 Led 2006 19:58
- Nahlásit

Pro ty, kdo neumí anglicky, ale jiný světový jazyk např.zde již zmíněná ruština je zde překladač http://www.worldlingo.com/en/products_services/worldlingo_translator.h tml
Do češtiny nepřekládá

Jo a mě vyšel flat coated retrivr a mám kavalíra, povaha dost podobná

tiletá
# Zasláno: 1 Led 2006 20:04
- Nahlásit

Hodně pohody všem!Test docela funguje.Sice mi vyšel kavalír a kokr a ty tedy nemusím.Moje srdeční záležitost až na 80ti procentech.Bohudík labrador až někde vzadu.Děkuji za info o tomto testu.

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 20:05
- Nahlásit

Bent
S celou ruštinou co nám valili ve škole do hlavy se můžu jít klouzat.
počkej ještě pár let a ruština bude zase IN... vážně, pořád nám to cpou do hlavy naši docenti na fakultě

Bent
# Zasláno: 1 Led 2006 20:08
- Nahlásit

Eda
Ale já su ve věku, že než se něčeho dočkám, tak spíš obrostu mechem a lišejníkem. A taky už su ze školy hóóódně dlouho a i v té ruštině už mám mezery. Jediné co dokážu přečíst v originále a porozumět tomu je Denik Osravaka.

RoSa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 20:32
- Nahlásit

Terri
Tak jsem si ten dotazník po roce vyplnila znova a taky se mi RR posunul nahoru: ze 4.příčky na druhou !!! Bulmastif ale stále zůstává na prvním místě, stejně jako před rokem

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 07:24
- Nahlásit

Tak mě vyšlo:
Bichon Frise 93
Bearded Collie 87
Old Eng. Sheepdog 85
Cocker Spaniel (American)
Takže spokojenost, protože mám doma boloňského psíka, což je hodně podobné bichon frisé. Ale vyšlo to spíš asi kvůli línání, kdy jsem dala minimální....

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 08:05
- Nahlásit

Verca
Vidis, to ja som dala shedding factory

ati
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 08:18
- Nahlásit

Tak mě se zadařilo Bullmastif,NO a rotvíček( sice není první)ale hlavně žádný retriever

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 08:27
- Nahlásit

já má ČSP, to jsem tam ani nečekala i u nás je to plemeno téměř neznámé, ale zajímalo mě, co mi vyjde

a s 95% je první Irský setr???
a potom samozřejmě obligátní retrívři

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 12:40
- Nahlásit

no tak jsem si to taky zkusila a vyšel mi Chinese Shar Pei.No tak teda fakt nevim.Pak je tam nahoře ještě Airdel,Akita,Schipperke,Briard a Komondor.Hmm,tak teda fakt nevim

Ovčanda
# Zasláno: 2 Led 2006 12:52
- Nahlásit

mužete mi aspon říct na co kliknout?na tech stránkách? díky

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:07
- Nahlásit

Ovčanda
Na ty uvodni strance kliknes na "Here" co je v textu a pak pokracujes....

shiba
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:27
- Nahlásit

wami
To je dobrý, NO a akita... fakt skoro to samý

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:30
- Nahlásit

Mne to hodilo na 1.miste Velkyho knoura, pak bernardyna, pyrenejskyho horskyho atd.. a erdela az na 7.miste. Ale zadnej labrador

Pupy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:40
- Nahlásit

našla jsem další překladač až na to že to musíte překládat po slocech. a je to i do čj http://slovnik.tiscali.cz/index.php?slovnik=dict_ac&dotaz=day&akce=hle dej&slvnk=ca

grendel
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 15:42
- Nahlásit

nečekaný výsledek..aspoň 1. dvě místa..

Standard Poodle 92
Port. Water Dog 92
German Shepherd 89
Belgian Malinois 89
Belgian Sheepdog 89
Belgian Tervuren 89
Giant Schnauzer 83
no zajímavý, zvlášť ten pudlík...))
tak jako tak, chci NO

Danuš
# Zasláno: 3 Led 2006 09:16
- Nahlásit

Terri

no, asi naše výsledky jsou ovlivněný tím, že ve světě se retrieveři používají hodně jako pracovní (asistenční, vodící,...), zatímco VK, NO, RTW, ... to ve světě moc lidí jako mazánka nemá. Spíš je mají policajti a vojáci. Ani náš systém cvičáků, závodů,... a ani chovu (chov. stanice v paneláku) ve světě téměř neexistuje.

Grendel
Jen pro zajímavost - kdysi (asi před 25 lety) chodil na cvičák (Břevnov nebo Bílá Hora, už nevím přesně) pudlík, který měl ZVV2 a kousal, že by mu to leckerý ovčák záviděl.

grendel
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 17:37
- Nahlásit

Danuš
já tomu věřím, pudlové jsou dost inteligentní a jistou dávku agresivity v sobě, jen ten vzhled ho opravdu nečiní nějak....respekt budícím

nels
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 19:43
- Nahlásit

tak ten test je super,chtejí mi vnutit bernskýho salašnickýho psa
neříkám,že se mi nelíbí,ale když zadám krátkosrtstej a bez línání,tak mně ten výsledek trochu překvapuje.
RR jsem měla jenom 77procent,tak jsem se nad sebou musela zamyslet,opravit nějaké položky (konkrétně agresivitu a obranářství :mad a ejhle,už mám na prvním místě dobrmana,na třetím RR a veliké překvapení....na druhém místě bernský salašnický pes

nels
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 19:44
- Nahlásit

měl tam být naštvanej smajlík ne

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 20:38
- Nahlásit

nels
tak si mal dat kratkosrsty, neplznuci ako prioritu c.1 Skus to znova a malo by vyjst nieco ine

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 21:38
- Nahlásit

Danuš
Taky si myslím, že by to chtělo dotazník udělaný na "naše" poměry a povahy...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání