Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nasraná! - pomóc! - co dělat?
Autor Zpráva
Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 16:58
- Nahlásit

Tak...teď sem měla pěknou návštěvu a ještě teď se z toho klepu!!!
O co jde: Bydlíme ve zděným baráku. Přišel soused z patra nad námi a prý ať si psa dáme do pořádku, že dnešní noc štěkal / byli jsme na povánočním sezení/, že se nemohli vyspat a že se to už opakuje po několikátý a že to takhle nejde, že si ho máme srovnat apod. Byl jak šílenej, je to takovej dědek! Tak jsem mu vysvětlovala, že je to šestiměsíční štěně a že ho necháváme doma jen výjmečně přes noc samotného, aby si zvykal, že se štěkat odnaučí a on ne a ne přestat řvát. Koukala jsem na něj jak ta trubka a pak jsem mu řekla, že se s ním o tom nehodlám bavit a naschle!!! Nevím co s tím a jsem děsně vytočená a smutná. Když sem bydlela s našima v paneláku, tak se tam nic takového nestalo, když tam několik nájemníků psa pořídilo a on štěkal. Nevím co s tím!!!???? Ono je to taky debilní s tím, že u nás v baráku nikdo jiný psa nemá...
Nasrtalo mě, že na mě hned začal řvát jak na nějakýho frocka. Hnusák, co si myslí!!!!!???? Vím, že je noční klid a štěkal, ale co s tím???!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:02
- Nahlásit

Niko
ja s nocnim stekanim bojuju i kdyz jsem doma ... trochu pomohlo na noc zakryvat okna, nevidi rozsviceny okna v okolnich domech a tak ma pocit, ze se nic nedeje. ale jinak steka na vsechny zvuky ...
jinak doporucuju se sejit se sousedem az se trochu uklidni, protoze pokud opravdu steka, tak bohuzel soused je asi v pravu ... a psa to zkusit odnaucit, ale pokud steka jen kdyz je sam doma, tak to se odnaucuje asi hodne tezko ...

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:06
- Nahlásit

Jirikovo
On právě jinak neštěká vůbec. Akorát když je sám... Achjo.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:10
- Nahlásit

jinak se neco podobnyho probiralo tady: http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =2139&page=0

jenze v podstate taky bylo tezky poradit. jedna rada byla poradne pres den utahat a druha odchazet na chvili a cekat na chodbe nebo nekde pobliz, kde to uslysis, za chvili se vratit a pochvalit. jenze predpokladam, ze tvuj pes je zvykly byt pres den sam doma a v noci reaguje jinak ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:12
- Nahlásit

Niko
Pokud se zmineny pan rozhodne prudit, tak prudit bude. A dokaz mu, ze pes treba nestekal celou dobu...
V kolik jste se z povanocniho reje vratili? Verim, ze se pulrocnimu steneti v noci styska, a proto se ozyva. Zkus mu nechavat pusteny radio, kdyz jste pryc, u nas to zabiralo, taky treba rozsvicenou lampicku a samozrejme, pred odchodem stene dukladne utahat dlouhou vychazkou....
A co s tim - tezka rada, stene se casem zklidni, hnusak snad prestane dorazet...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:16
- Nahlásit

Niko
Jo, a vim, ze to bude tezky, ale snaz se tomu panovi po dobrym vysvetlit, ze je to stene, ted ses nastvana, ale z hlediska dlouhodobeho souziti se sousedy je lepsi to vydychat a zitra treba k sousedovi zajit s cukrovim nebo flaskou, ze se omlouvas, ale at i on toleruje tve psi mimi...

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:33
- Nahlásit

S tím rádiem to zkusím... díky moc za rady a podporu...
Vtírat se k němu ale nebudu, protože kdyby přišel normálně a pověděl mi to taky normálně, tak bych mu taky ostře neoponovala a domluvili bysme se a nemuselo to dopadnout hádkou. Omlouvala jsem se mu během hovoru několikrát a on to nechal bejt. Tak abych za nim ještě šla, když on v prvním momentě jednal jak urvanej ze řetězu je moc! Vím, že je v právu, ale opravdu se to mohlo vyřešit v klidu, když ví, že já nevím, že štěká - jak moc v době naší nepřítomnosti. Jsem z toho vyklepaná a špatná, že se to stalo - hádky nemám ráda, ale i když je v právu on, tak mám svoji hrdost a nenechám, aby se mnou jednal jako s parchantem - a to tak opravdu vypadalo!!!! Fakt hustý!!! Sousedský vztahy budou pochroumaný, ale věčně v tomhle baráku bydlet nebudu.... Tak se musím sebrat....

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:33
- Nahlásit

Já se psím štěkotem bojuju něklik let. Problém u nás je, že začne štěkat až tak po hodině, co je sama doma. A když jdu domů, tak to má snad v nose a nikdy ji neslyším. Ale sousedi si stěžují. Hlavně pokud jsem pryč třeba 8 hodin a vrátím se večer... A unavení nepomáhalo. Za půl hoďky se vyspí a má zas spousu energie

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:37
- Nahlásit

A když jsou dva hafani tak je to bez štěkotu, žejo??

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:41
- Nahlásit

Niko
Fakt, vydychej to! Jsou lidi blbci, nerikam, ze se mu mas vtirat, ale zitra to treba budes brat jinak! Kdyz sama vis, ze je v pravu, tak proste zkus udelat zitra vstricny krok a uvidis... koneckoncu tobe pes stekal v dobe nocniho klidu a tudiz ty by ses to mela i pres dnesni emoce snazit urovnat... A nezli riskovat dalsi problemy se sousedem, zatnu zuby, budu si o nem myslet svoje, nadavat mu v duchu do......... ale pujdu se mu omluvit - aspon jednou mu dam jeste sanci! Hlavne kvuli tomu svymu stenikovi!

Rejpalka
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:55
- Nahlásit

Niko
Jestli v noci poslouchal několik hodin štěkání Tvého štěněte,nevyspal se,tak se mu vůbec nediv,že na Tebe vlítl.To měl s flaškou přijít on?Ty máš problém,Tvůj pes je okolí na obtíž,tak s tím něco dělej a nechovej se jak rozmazlený fracek.

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:06
- Nahlásit

Jasně, kdyby to bylo každou noc, tak bych tak taky nasupeně přišla!!! Ale my ho bereme v noci sebou, když někam jdeme. Jen opravdu párkrát byl doma přes noc. A nekecám tak třikrát za tu dobu, co ho máme!! Tak to se mi zdá moc, aby takhle na mě vlítnul!!!! Kdyby se mi o tom někdy zmínil, ale takhle!!!??? Taky musí chápat, že já nevím, že štěkal, tak mi to mohl poprvé přijít říct normálně a napodruhé takhle hustě!!!

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:07
- Nahlásit

Rejpalka
jenže nikdo neví, jak to doopravdy bylo.....
Když jsem bydlela v paneláku, tak si jedna sousedka taky stěžovala, že psi v noci štěkají, a poslala stížnost na byťák, kdy vypsala noci, kdy měli psi štěkat, v uvedené noci ani jeden pes nebyl doma, byli se mnou ve službě.....tak jsem jim donesla potvrzení z práce, holt chtěla prudit, nepůjčovali jsme jí peníze
Takže možná pes párkrát od stesku štěknul a chlap dělá čóro, chce se to zeptat ostatních, jak to doopravdy bylo

Rejpalka
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:13
- Nahlásit

Nico
Rozčilovat se můžeš,když si to soused vymyslí.Ale pokud jsi si vědoma toho,že opravdu štěkal,je chyba na Tvé straně.Pro Tebe je třikrát málo,pro někoho až moc.Budeš muset psíka po večerech zvykat na samotu postupně a ne ho nechat hned na několik hodin,ať si zvykají sousedi.Zkus si nahrát psí štěkot na pásku,po ulehnutí do postele si jí pusť a ráno napiš,jak jsi se vyspala.

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:14
- Nahlásit

Rejpalka
Já osobně i když jsem na někoho nasraná jak ..., tak se umím zapřít a jednat co nejnormálněji i v tu chvíli největšího nasrání!!! Tohle ale asi z kapky normální nebylo. Za psí štěkot taková soda!!!

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:18
- Nahlásit

No, nikdo jiný si nestěžoval... , ale prostě to třeba nechali bejt.

Rejpalka
Já ale netvrdím, že je psí štěkot normální!!!!! Já jsem se mu omlouvala, že to chápu!!!! Mně jde o to jeho jednání, které se mi zdálo opravdu šílený!! Že to mohl říct alespoň trochu inteligentněji, když mi to přišel říct poprvé!!!!

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:20 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

Ebony
No právě..., ale spíš štěkal. Jinak si myslím by nepřišel...

Znovu opakuji, že jsem se mu několikrát omlouvala!!! Co bych měla v tu chvíli udělat víc!!! Po omluvách řval dál a tak jsem to prostě utla, že se s ním o tom už nehodlám bavit - a naschle!

Niko
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:24
- Nahlásit

I kdybych za ním šla, tak na tom budu stejně. Prostě nesmí štěkat tak jako tak!

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:05
- Nahlásit

Niko
já si taky myslím, že pokud to bylo jednou - poprvé, tak by mohl přijít slušně.....je to jen o lidech, holt stane se, stávají se horší věci, pochybuju, že všichni v domě v deset zalehnou a je klid, někdo pouští hudbu, někdo televizi, u nás věčně řvali ožralci - je ale zajímavý, že na ty si lidi netroufnou, většinou si takovýhle hulváti troufají jen na slušný lidi, to znám.....

Jerryk
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:16
- Nahlásit

Niko
Souhlasím s Ebony. Jestliže ke mně někdo přijde poprvé a chová se jako dobytek, tak se k němu taky tak chovám. Většina lidí si potom dává bacha. Nedovedu si představit, že by na mě někdo křičel jako hulvát a já se mu šla omluvit. Ten pes neštěká naschvál, nemůže za to. A jestliže to ten debil nechce pochopit a tolerovat, tak ať si postaví dům nejlépe na samotě. Jen jestli on nemá doma nějakou fůrii nebo lítou saň, která ho vytočila a tak se šel vykřičet někam jinam když doma nemůže

Rejpalka
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:32
- Nahlásit

Jsem sice taky pejskař,ale chápu,že lidi z bytovek si nepůjdou stavět barák na vesnici kvůli štěkajícím psům.Nemělo by to být naopak?Ať si jdou postavit barák ti,co mají štěkajícího psa.

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:46
- Nahlásit

Já už bych se na to bejt tebou teď vyprdla a nechodila bych to za nim řešit. Příště až by přišel,tak bych mu se slovy "přijďte,až budete schopen se se mnou bavit slušně" zavřela dveře před nosem a bylo by vyřešeno. Teď bych mu jen pokaždé když bych ho viděla pěkně s úsměvem na tváři popřála pěkný den, aby viděl, že s ním nechceš bojovat.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:46
- Nahlásit

No, ja som mala podobny problem. Ale pes nestekal tri noci, nieco omnoho slabsie a dostala som vynadane na cele sidlisko. Takze hoci som inak aj ja mierna a velmi mi zalezi na susedskych vztahoch, vtedy som sama seba nespoznala. Velmi zalezi na tom, ako clovek jedna s tym druhym.

Mne sa stalo, ze mi pes preskocil plotik (cca 40cm), ktory tam dal sused asi pred 2 mesiacmi odo dna kedy sa to stalo (bolo to v lete). Nikdy to predtym neurobil. Urobil to na zaklade toho, ze stretol dobreho kamarata a proste preskocil plot a ocural tam stromcek. Ja som bola v soku, ze po prve moj pes s DKK nieco dobrovolne preskocil, takze som nestihla zareagovat vcas, aby som zasiahla. Ale akurat v tom momente to videl sused, ktory ten plot robil. Tiez na mna spustil taky hurhaj, ze to svet nevidel, som tam stala cervena a ospravedlnovala sa, ze sa to nikdy predtym nestalo a ze tam je par sekund a ze uz je spet (hned som ho odvolala ako mi to doplo...). Ale sused vrieskal na cele sidlisko z okna!!! Tak po 30 sekundach som si povedala, ze fakt nie je normalny, lebo mojho psa tam predtym isto vidiet nemohol (male psi su tam denne, lebo to podlezu...) a tiez som mu povedala zvysenym tonom, ze sa to stalo prvy a posledny krat, tak nech sa ukludni.

Takze Ta chapem Niko a viem ako sa citis... Je pravda, ze v oboch pripadoch to bola nasa vina, ale trochu pochopenia aj ja ocakavam, hlavne ked sa niekto stazuje prvy krat...

Jerryk
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:02
- Nahlásit

Rejpalka
já to mínila v tom smyslu, že jestliže bydlím v paneláku, tak holt se musím smířit s tím, že tam nejsem sama. Já v paneláku bydlela 3 roky a byl to očistec. (Vraždila bych haranty, když jezdili s umělohmotnýma tatrama, dělali kravál a já nemohla spát po noční. Sousedi měli 2 puberťačky, které mluvily jako dlaždiči a zřejmě byly nedoslýchavé. Sousedka při souložení neskutečně řvala-jakmile se začaly ozývat vzdechy, začly vrzat balkonové dveře a na balkonech se kupili kouřící posluchači. Další sousedi měli časté návštěvy z Polska, které chlastaly na balkoně až do rána bílého........)
Takže mě štěkot psa nechává naprosto klidnou

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:15
- Nahlásit

Prostě to pánovi vadí a jeho stížnost by se mohla v daném případě klidně i chytnout. Pokuty za rušení nočního klidu bys asi platit nechtěla,tak ho zbytečně neprovokuj,zameť to pod koberec,překonej se a chovej se k němu,jako by celý tenhle incident vůbec neproběhl.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 09:07
- Nahlásit

Niko bohužel, ale tady musíš sklonit hlavu, protože ten chlap, i kdyby byl jakkoliv nepříjemnej (pokud tě teda neurážel) byl v právu. Ber si, že jsi doma a z vedlejšího bytu by se to noci ozývala napřiklad hlasitá hudba nebo nějaký večírek.
Bohužel, lituju všechny, kdo mají pejska v bytovce a pejsek v nepřítomnosti kňučí/štěká a sousedi pruděj. Je to blbá situace.
Niko ale rozčiluješ se vlastně sama nad sebou. Pokud víš, že pejsek ve vaší nepřítomnosti řádí, nenechávala bych ho delší dobu zatím samotného. I hodina je pro půlroční štěně dost. A navíc nechat ho samotného ve svátky, kdy se předpokládá, že všichni jsou doma a čuměj na pohádky a chtějí mít klid, mi přijde nezodpovědné a neohleduplné. Promiň. Máš psa, nese to sebou i nepříjemnosti.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 09:08
- Nahlásit

A proč jste ho na to povánoční sezení nevzali s sebou? Vždyť psi milujou zábatu, určitě by byl spokojenější než doma sám.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

Niko
Já bych se na to zkusila podívat i z tédruhé strany a s klidnou hlavou... U nás občas máme problémy se sousedama z vedlejšího bytu, kteří si pořádají mejdany a dělají kravál na celej barák v pokoji, co sousedí s mým, ve chvíli, kdy sem se se 40 horečkama pokoušela usnout mi bránilo na ně vylítnout (jinak jsem klidnej člověk) jen to, jak mi bylo blbě...

Když se tohle opakovalo podruhé, tak za něma šla mamka a slušně jim říkala, jestli by se nemohli uklidnit, že nás to ruší a nemůžeme spát (bylo to asi v 11 v noci ve všední den... ) a ti lidi se jí vysmáli do obličeje...

takže to zkus pochopit, pokud se fakt kvuli tomu štěkotu nevyspal, tak pak mohl být trošku nervoznější. Sama jsi říkala, že už se toto opakovalo potřetí, že pejsan v noci štěkal, ne? Nemyslíš, že to, že to ten chlap dvakrát přešel je víc než dost a potřetí už měl právo být naštvanej?

micsa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

Niko
Ahojky, ja si myslim, ze tihle ostri dedousci, s nema se to musi umet. Kup mu nejaky mensi darek, kaffe, cokoladu, nakou flasku alkoholu a jdi mu rici jak te to mrzi, ze je stendo nenechalo spat. Rekni mu, ze na tom pracujes a ze delas co muzes. Vypadej hodne smutne. Postezuj si mu jake mas s tim trapeni. I ti dedousci maji srdce, jen k nemu najit klic. Preji ti hodne stesti, aby to dobre dopadlo. Misa

Nicoletta a Nero
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:04
- Nahlásit

[b][/b]NO , JÁ NIKDY SE ŠTĚKÁNÍM SVÉHO PSA PROBLÉMY NEMĚLA .
ALE DÁ SE TO JEDNODUŠE ODBOURAT .
TEM LIDEM TO MUSÍ BÝT NEPŘÍJEMNÉ , KDYŽ PO NOCÍCH ŠTĚKÁ .
MÁME DOMA TOTIŽ MALÉ DÍTĚ A SOUSEDOVIC PES TAKÉ NEUSTÁLE ŠTĚKÁ .
TED MĚ POSLOUCHEJ : Vezmi si tamlsek a sejdi jen o patro níž , chvíly tam postuj a pak se vrat .
Pokud byl celou dobu zticha , tak mu dej ten pamsek a hodně ho pochval , naopak , jestli štěkal , chvíly ho nech , potom se vrat , ale nenadávej mu , prostě si ho nevšímej .
No a tak to dělej pořád , ale tu dobu co budeš pryč prodlužuj , určitě ho to tím odnaučíš
Hodně úspěchů při výcviku přeje Nikita + Nero ( www.nero.estranky.cz )

Niko
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:15
- Nahlásit

Tak....dneska jsem se ptala sousedky a ta o žádným štěkání neví!!!! Tak teda nevím, co si mám o tom myslet. Taky to nemusela slyšet. Ale už to prostě nechám být. Rota bereme právě pokaždý sebou, ale chceme, aby si i zvykl být sám i v noci. Zkusím co se dá. Opakuji, že souseda chápu!!!!!!!!!! Mně šlo o jeho hrozné jednání!!!!!!!!!! Proto jsem to sem psala a zároveň jsem po vás chtěla radu jak na to, aby neštěkal....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání