| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 23:33
- Nahlásit
Kolki z Vas maju taky problem ako ja s Hugom? Ked napadne sneh, na jeho nohy (chlpy) sa nabali sneh. Pes chodi potom s velkou zatazou, az obcas ma problemy chodit vobec...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 23:37
- Nahlásit
pigie
My mame to samy s erdelkou, sice srst zas tak dlouhou nema, ale i tak je za chvili sama koule... Vypada jak chodici nepovedena snehova vlocka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 08:31
- Nahlásit
pigie
To znám máme americkou kokřici a ta je po chvíli ve sněhu samá koule. Když s ní chci někam dojít tak holt musím obírat.
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 09:32
- Nahlásit
pigie
to je fakt my máme BSP a to je něco, hřbet zamrzlý a bílý (když on se tak rád válí) a nohy poseté zmrzlými kuličkami
|
joli
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 11:18
- Nahlásit
pigie
fundláci myslím mají plovací blány mezi prstama a tam se jim ten sníh tak blbě zachytává... chodíme na procházky s leonbergerkou a ta je má taky a je tof akt někdy blbé, ani nemůže chodit, leží a ožužlává si ten sníh Haryk - šarplaninec nemá vůbec problémy, nějak to z něho všechno sklouzne, akorát jednou měl na ťapkách taky zmrzlou ledovou kuličku a s tou jsem mu musela pomoct
Jinak je nádhera pozorovat jak blbnou ve sněhu, jsou hrozně šťastní !!!!
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:31
- Nahlásit
joli
blbnou ve sněhu, jsou hrozně šťastní ....tak to moje ovčanda sníh taky naproso zbožnuje, ale naštěstí takový problém nemá myslím s tim přichytáváním sněhu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 17:38
- Nahlásit
No ved Jemu to tam tak namrzne zospodu, ze chodi presne ako by bol obuty v orechovych skrupinkach. Tuka ako by mal podpatky. A potom si sa dne a kym mu to neda dole, alebo si to nerozlize sam, tak sa nikam nejde. Ale sneh miluje! Tiez sa po nom vala. Len potom ho musim nechat rozmrznut doma alebo ho osprchovat, aby nevytopil susedov, ked sa to z neho topi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:02
- Nahlásit
pigie
A je to tema blanama nebo chloupkama zespod mezi prstama? Nevim, jak to maji funlandi, ale ja u erdelky tyto chlupy dusledne odstrihavam, i kvuli vystavam, a vyslovene mezi prsty se ji zadny snih pak nechyta. Ale vsude kolem - des, bes...
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:27
- Nahlásit
Já mám taky dlouhosrstého psa. Když jsme na procházce, tak pravidelně po určité době musím psovi z tlapek sníh vyndavat, protože z něho má mezi prsty a mezi polštářky koule, které ztvrdnou do ledu a tlačí ho. Když mu je neočistím, začne kulhat a pak stávkuje a vykusuje si je. Jinak se na něj ani sníh moc nenabaluje, ale tlapky má zacpané.
|
hankah
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 18:44
- Nahlásit
Já mám afgána, saluku a kokra, saluka bez problému, kokřice je malá koule, když je hodně sněhu a to u nás na horách je, tak ji musím obrat, protože nemůže ani chodit, afgánka je přeci jenom větší a po chlupech to docela sjede, takže jenom ťapky a to se postaví a zvedá jednu nohu po druhé, jako kůň při kování a já to pěkně očistím a pokračujeme v dovádění. Doma jdou do vany, kouličky osprchujeme a je to v pořádku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:18 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Fifi
Myslim, ze oboma, aj chlpami aj blanami. Chlpy sa snazim vystrihavat, ale jemu sa to nalepi aj z hore a zostane to zachtene v tej blane... Doma mam fotku sice velmi zlej kvality, ale tusim ju sem zajtra da, ake guce sa mu robia na tych strapcoch noh Teraz som nasla len tuto:
hankah
Presne takto to mame aj my. Tiez zdviha packy ako konik Ale najprv predne a po sediacky Az ked si nevsimnem, tak si to zacne vykusovat sam, co nie je dobre, lebo sice da prec sneh, ale zbytok zaslini a tam sa mu vytvori lad...
Rozmyslala som, ze mu dam urobit zo sustiakoviny take stucne... Asi by to vyzeralo zle, ale aspon by nenosil domov litre vody, resp. kila snehu
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:19
- Nahlásit
pigie
Tenhle problém známe-na procházce každou chvilku zastavujem a obíráme tlapky...Už jsem přemýšlela,že mu ty tplapky ostříhám (teta to dělá kokrovi),ale nevím,jestli by to pomohlo...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:20
- Nahlásit
rendik
Z casti to pomoze... Ale nie dostatocne, aspon u Huga...
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:20
- Nahlásit
pigie
Právě jsem objevila supr věc-ségra přivezla z UK knížku s návody jak si "oštrikovat" psa. A hrozně se mi tam líbily normální návleky na celé nohy psa, právě aby se zabránilo nabalování sněhových koulí na jemné chlupy. Já plést neumim (jsem totálně levá), ale ségra řekla, že to uplete. Tak že bych vzala první objednávku?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
Lea
Nooo, presne tak, ja mam mamu strikovaciu Takze objednavka asi nebudde, ale napadlo ma aj toto, ale zo sustiakoviny sa mi to zdalo lepsie, neviem, ci na vlnu sa to tiez nebude nachytavat....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:25
- Nahlásit
Já mám z knírače rázem pudla
Aby toho neměl málo (na nohách), tak se ve sněhu neustále válí. Doma si to pak chce "vyválet" a zuřivě to vykusuje (tak mu taky pomáhám). Doma je potopa
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:33
- Nahlásit
pigie
Až bude mít Hugo ty návleky,tak sem dej fotku! Myslím,že na vlnu by se to taky chytalo-teda aspoň na rukavicích je toho vždycky moooc...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:37
- Nahlásit
rendik
To si pis, ze dam, ale ak to ma byt zo sustiakoviny, tak to musim zase prehovorit tetu A nebude to tak rychlo, ako by boli tie z vlny, lebo to by mama splietla hned.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:40
- Nahlásit
Terri
ja myslela ze mas doma Ircana.. Nebo ze by vice pejsu?
pigie
Na vlnu se to bude chytat vic, nez na srst, asi jen sustak pomuze... Ale nam urcite neee, to by se Agata zblaznila, navliknout na ni nejakou latku, to by bylo jeste horsi, nez jeji bezny snezny amok.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:42
- Nahlásit
Fifi
No, ani ja neviem ako to dopadne, ale kedze moj pes mi doveruje a je ochotny si nechat na hlavu uviazat aj mikulasku capicu, tak na navleky by si tiez mohol zvyknut. Len mi to pride blbe
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:42
- Nahlásit
pigie
Ale víš,že už jsem si dneska na procházce taky vzpomněla na psí botičky?Vždycky když jsem viděla obutého psa,tak jsem si myslela,že ten jeho majitel není normální,ale dneska jsem zjistila,že by se nám možná botky taky hodily ...
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:43
- Nahlásit
pigie
No nevím, jestli by šusťákový nepadaly Ono se dá plést ze všeho, možná na nějakou syntetiku by se to taky nelepilo.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:48
- Nahlásit
Lea
Malo by to hore taky straf z vlny, co bude pruzit aj dole taky isty. Medzitym sustak. Mam to premyslene
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:49
- Nahlásit
rendik
Presne tak
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:53
- Nahlásit
Fifi
Irčan je u rodičů - nedali mi ho
Tak mám teď "svou" černou příšeru a skvělého hodného Irčáka chodíme strašit a honit
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:54
- Nahlásit
pigie
Koukám,že pro Huga chystáš fakt promyšlené botičky ...Třeba bys je pak mohla prodávat-tyhle problémy mají určitě všichni majitelé dlouhosrstých psů,hlavně fundláků ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:10
- Nahlásit
rendik
Jo, jo, lenze u mna vzdy skutek utek Ale dam si to ako novorocne predsavzatie
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:11
- Nahlásit
pigie
Takže botky budou příští rok pod stromečkem?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:19
- Nahlásit
rendik
Asi tak nejak
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:19
- Nahlásit
Terri
Jsem asi zaspala, jakou cernou priseru??? Ze by knirac? - ale jaky?
pigie
Tos me spatne pochopila, ja bych nemela problem na psa navlect cokoliv, u nas si feny nechaji ode mne delat leckjake veterinarni zakroky, ale predstava erdela v sustaku me fakt rozesmiva... Agata by svuj oblecek nebo navleky mela za 5 VTERIN dole...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:21
- Nahlásit
pigie
Tak alespoň už nebudeš muset nic vymýšlet .I když mě se dárky pro psa nakupujou nejlíp
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:24
- Nahlásit
rendik
presne tak!
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:37
- Nahlásit
Takže sem sem psala že se nám to nestává ale stalo se mi něco jiného. Včera jsem přišla s Pupy domu a co na chodbě ji začala téct krev. Myslela jsem že si ulomila dráp, protože byl od krve a divně nabalený ve sněhu. Když jsem ji poslala domů viděla jsem že ji ta krev teče s paciny. Pacinu jsem umyla a šli jsme spát. Myslela jsem si že má jen sedřený polštářek. Teprve ráno jsem si všimla že má na polsštářku malou řeznou ránu, ali o sklo se řízla jak dováděla ve sněhu. 3li jsme zase ven ale hned jsem museli domu, protože se ji rána trochu uvolnila a zase byla vidět trošku krev šla jsem raději domů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:40
- Nahlásit
Pupy
no a nebo led. u nas vlivem vetru snih na povrchu pekne namrz a udelala se na nem ledova skorapka. je mozny, ze jak to pod psem povoli, muze to rozriznout packu
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 11:30
- Nahlásit
Když už mluvíte o zakoulovaným psovi A to už je z části obranej
A tady s malym rampouchem u huby
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 11:45
- Nahlásit
Azoracek
jo..ten je fakt skvělej )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:37
- Nahlásit
Fifi
Nie, pochopila som to spravne. Nejde o to, to navliect, ale o to, aby to na nich zostalo!
|