| Autor |
Zpráva |
Klárča
|
# Zasláno: 25 Pro 2005 20:56
- Nahlásit
Mám od včerejška křečuldu Portyho. Jenže se mi zdá,že velkou většinu dne i noci prospí a ta malá většina dne a noci je,že ho 1 za den probudím...Málo jí a bojí se. Oblíbil si strašně svou boudičku a tam je ikdyž nespí.Prostě vyléza jen když ho probudím nebo když se jde napít. A taky když se na něho šla podívat kámoška a nechtěně drcla do akvárka začal chrčet. Myslíte abych mu dala čas,že se to postupně zlepší nebo je to vlastně normální?Já zatím měla 1 křečuldu Charlího a ten jedl hoodně a musel pak držet dietu,ale on byl strašně aktivní!! No,když nespal,létal po akvarku pak na boudu a z boudy a pak zase sem a tam a tam a sem.... No prostě maniak.Umřel nám asi před 2 měsícemi na infarkt...Joj tehdy mě bolela hlava od toho jak jsem bečala...Ale co je stím našim Portym?Já sice vím,že to není kynologické,ale nevím kam bych se obrátila...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 21:53
- Nahlásit
Každý křeček má jinou povahu. Moje první křečice byla zlatíčko, moc hodná. A druhý byl samec, když jsem ho chtěla naktmit, tak jsem musela v silných rukavicích, protže okamžitě startoval a kousal. Ale křečka nepřevychováš. Nejspíš
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 21:55
- Nahlásit
Klárča
Křečounek potřebuje chvilku času, než si doma zvykne, většinou se doporučuje ho tak týden nechat v klidu, aby si zvykl na nový prostředí a tak, potom pomalu přivykat na ruku člověka, co se o něj stará a tak... Dokud spí, tak ho nechat spát, ale určitě nebudit... Když křeček "chrčí", tak to většinou znamená, že se mu něco nelíbí, což by mohlo být i to, že mu v cizím prostředí někdo drcnul do akvárka. Takže bych mu dala tak ten týden čas, pak bych možná zašla k vetovi, ale hlavně bych sledovala, jestli nejeví jiný známky nemoci - nemá zalepený očíička, když je vzhůru, nemá matnou srst a tak...
Co máš za křečka? Zlatýho nebo nějakýho jinýho?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 21:57
- Nahlásit
Joker
Skoro každej křeček se dá ochočit (teda všichni u nás šli...), i když každej troku jinak, záleží i na druhu, jsou křečci, kteří se ochočujou snáz a křečci, u kterých to jde hůř...
Já měla štěstí na křečky, který jsem mohla s sebou nosit skoro všude, i když prokousaný kapsy od gatí, když se křeček nudí nejsou nic moc
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 23:29 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Klárča
A nemáš nějaký fotečky křečouna? Já mám pár ušmudlanejch ještě k tomu s mojí psicí...
http://www.eimy.kvalitne.cz/fotogalerie/22072005/images/P1070973.JPG
http://www.eimy.kvalitne.cz/fotogalerie/22072005/images/P1070967.JPG
http://www.eimy.kvalitne.cz/fotogalerie/22072005/images/P1070961.JPG
Omluva za (ne)kvalitu fotek, bohužel s foťákem, kterým je to focený to lím nejde A provázek tam byl proto, aby křečoun nezmagořil z věčnýho běhání v kole....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 09:11
- Nahlásit
Klárča
Jeden z našich křečků chrčel, když chtěl do akvárka strčit ruku někdo cizí. To, že křečík tráví většinu dne v boudičce je normální. Potvory vylézají až v noci a dělají bordel, který je slyšet široko, daleko.
Je důležité si ho ochočit, aby z něj nebyla kousavá potvora.
My teď máme pískomily, a to jsou taky zlatíčka. Akorát že si náš mladší pejsek myslí, že je to mňam mňam svačinka.
|
haha
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 14:22
- Nahlásit
Klárča
můj křeček taky chrčel když se bál nebo se mu něco nelíbilo, to že skoro pořád spal bylo normální ,když jsme ho chtěla vzbudit tak kousal,bohužel nedopadl dobře ,jednou mi utekl při čistění a pozřel ho můj bígl
|
Azoráček
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 18:17
- Nahlásit
Mé první křečky ( džungaráčky, u nich jsem i zustala)jsem dostala k Vánocum. Udajně to měli být oba samečci nebo obě samičky. Mno, ouvej. zjistili jsme to až po nějaké době, kdy se v domečku objevili prtata a pak zas další a další...mno, co vám mám povídat, v jednu chvíli jsme mli doma 14 křečků Naštěstí byl zájem, takže jsem do školy nosila v krabičkách křečky a rozdávala a rozdávala Jedno miminko jsem si nechala, pojmenovala ho Pyžla, protože neustále něco pižlal ( fakt netuším jaký i se tam píše ) a to bylo zlatíčko největší. Asi je to proto, že jsem ho měla už od miminka, ale to bylo fakt zlatíčko..za barákem jsem ho pustila do trávy, hrála si s holkama ( mně bylo asi 10 let) a on si prostě lítal, papkal, ale nikdy neutekl..nikdy na mě neudělal bobek, loužičku, prostě nic....dožil se krásného věku 2,5 let..pak jsem měla Sněženku - oproti všem mým šedým džungaráčkům byla běloučká jako sníh..ale to byl pěknej hajzlík...kousal až hruza.ted mám Sherrynku, je jí rok a pul, mno, já si tedy, přiznám se, moc nehraju, ale je to křeček, co se dá vzít do ruky, to ano, ale taky moc nevydrží...holt zlatej pyžla...uvažovala jsem, že si pořídím dalšího a to bude muj milášek, že si koupím fakt prcka, aby se dal snadno vychovat...ale asi to nedopadne.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 18:23
- Nahlásit
A jen dodám že Sherrynka je pěknej prdlouš, on je to vlatsně asi Sherrynák, ale to máte fuk Stále hryže v jednom rohu klec ( mám terarium, a to takové, že tvar má obdelníku, ale vrchní část se snižuje, a tam je klec. Neustále po ní šplhá a hryže a hryže a čkeám kdy se prohryže Doufám že nikdy
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 18:24
- Nahlásit
A co takhle sem nasázet také nějaké fotečky křečáků
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 18:52
- Nahlásit
Tak jsem si vzpomněla, jak nám jednou rodiče manžela hlídali džungaráčka, když jsme byli na dovolené. Křečík jim samozřejmě utekl z klece a my jim z dálek po telefonu radili, jak ho odchytnout. Rady pomohly, křečík byl odchycen, ale v mezičase stihl "odpojit" telefon, počítač, televizi... Snad ani nemusím dodávat, že už o hlídání křečků není ze strany tchýně zájem.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 19:00
- Nahlásit
To je Pižla ( či Pyžla )
Pyžla podruhé
A potřetí....
A nynější Sherrynka
Podruhé
Potřetí - zkoumající travičku...
KUK
V domečku
Snad se to vše zobrazí
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 19:02
- Nahlásit
Juj, a to jsem to zmenšovala...no snad Vám to nebude vadit
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 21:03
- Nahlásit
Azoracek
Já džungaráky moc nemusím, měli sme jich pár a na ochočení mi přijdu lepší zlatí křečci, ale zase ne ti divoce zbarvení , u těch je to ochočování těžší....
Kolik křečíků nám tady prošlo ani nepočítám, jen jednou jsem si ze zverimexu donesla křeččici a druhej den jsme z jednoho křečka měla křečků 6 nebo 7
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 21:11
- Nahlásit
Ahojda, ja mela Krecika Roborowskeho, rikala jsem mu Cecil. Docetla jsem se, ze jsou to tezko ochocitelny rychly potvurky - no a Cecil skakal na ruku ze sveho palace, nechal se drbat, mazlit atd... Dozil se neuveritelnych 3 let, brzo si asi poridim jeho nastupce, az nekde nejakyho sezenu...
|
Klárča
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 11:30
- Nahlásit
Je to džungar.S tím jezením je to lepší,ale ostatní zůstává při starém.Fotky se zatím sami nepořídily,ale asi zachvilku vytasím foták... .A snad to s ním půjde.Už si odemne vzal semínka z ruky,ale pak myslel,že ta ruka jsou ty semínka a chtěl hryzat...Ted zase spinká...A ještě vám řeknu jak dostal jméno...Když jsem ho uviděla pod stromkem vypadal strášně unaveně a už už se chtěl zahrabat a jít spát tatka rozbali dárek-víno portské a on vám Porty se na to víno tak upřeně díval a přímo "slintal"....No první jsem mu chtěla dát jméno Alki (alkoholik),ale hezčí byl Porty(portské)....Sranda že? A nemocný není,to vím.
|