| Autor |
Zpráva |
miša
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:37
- Nahlásit
mám dotaz mám 9-ti týdenního pejska bolonáčka.nevíte od kolikati týdnů by se mělo začít koupat?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:39
- Nahlásit
Četla jsem, že koupat v šamponu by se štěňata neměla do roka vůbec.
|
Anna
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 13:08
- Nahlásit
Pudlíky koupu před stříháním poprvé v cca 3 - 4 měsících. Pozor na uši a důkladné vysušení. Chovatel neporadil?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 13:33
- Nahlásit
Já si myslím, že pokud koupat nemusíte, tak nekoupejte. Čím později to bude, tak tím lépe. Takhle malá štěňata by se neměla koupat vůbec. A proč vůbec chcete začít tak brzy s koupáním. Pokud štěně bylo v čistotě, tak by to nemělo být vůbec zapotřebí.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:10
- Nahlásit
Mám taky boloňáčka, je mu půl roku a ještě jsme nekoupali. Samozřejmě, když přijdeme z venku tak omyjeme tlapky, umouněnou bradu a někdy i "podvozek" jak je třeba.
Chovatelka nám řekla, že pokud to není nutné, tak do půl roku nekoupat. Každým koupáním se srst odmašťuje a pak se i hůře češe. Samozřejmě pokud se pejsan někde vyválí v blátě, tak asi nic jiného nezbude, ale pokud to není nutné, tak nekoupat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:49
- Nahlásit
kdyz jsem si privezla 3 mesicni stene pudlika od chovatelky, bylo vykoupane a perfektne ostrihane a nemam pocit, ze mu to nejak uskodilo, naopak, pejsek musel byt vyborne vedeny, protoze je to uz dospely a nikdy s koupanim, strihanim, cesanim a dokonce fenovanim nebyl nejmensi problem. Predtim jsem mela pudla, ktereho jsem vykoupala poprve sama az v 7 mesicich a nikdy si na zadnou peci o srst nezvykl a prave koupel byl vzdy nejvetsi boj.
Pokud vam stene nenastydne, nenatece mu sampon do oci nebo usi, niceho se nebojte. Kupte kvalitni sampon a kondicioner a srst bude nadherna a urcite ji neposkodite.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:03
- Nahlásit
Ja jsem si od chovatelky privezla extra smradocha. Vim, ze se to nema, tak jsem cekala, ze se to treba zlepsi. Pak mi pomohla nahoda. Hafan nevybral zatacku a skoncil v ledovem bazenu. Tak jsem toho vyuzila a soupla ho pod vlaznou sprchu pro zahrati. V rychlosti vykoupala, poradne vysusila a soupla do perin. Dopadlo to nastesti dobre.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 19:27
- Nahlásit
Ja sve stene koupala poprve ve trech mesicich, ale to spis proto, aby s tim v pozdejsim veku nebyly problemy a je pravda, ze ted je ze sprchy nadseny a chodi si tam po kazde prochazce sam. Do vany si sam vyskoci a ceka, az potece voda Je to roztomily Druhy hafan vodu miluje, ale jen venku, ve sprse trpi. Kdyz byl maly, tak ho nekoupali...mozna v tom souvislost neni, nevim.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:39
- Nahlásit
Já jsem svého téměř ročního psa ještě v šamponu nekoupala, ale už od štěníka jsem mu na zahradu dávala dětskou vaničku s vodou (pejsu jsem si pořizovala už když bylo teplo), takže se mohl s vodou seznamovat v klidu - s koupáním nemá žádné problémy - rád se ve vodě ráchá.
Svého druhého psa - teď už psího dědu - jsme prvně koupali taky asi v roce a nikdy potom s tím problémy neměl - nekoupeme ho často, max. 2x ročně a vždycky si to pejsa přímo užívá....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 12:32
- Nahlásit
Pomoc! Můj 4-měsíční berňáček se právě bezvadně vyválel v přejetém rejskovi a "super" zavání... No aspoň, že si to užil...Co mám dělat? Myslíte, že stačí otřít vlažnou vodou a vykartáčovat? Nabo do vody mám přidat trochu mýdla(
dětského) nebo šamponu (dětského). Psí šampon zatím doma nemám, pouze pro děti...A ještě je dnes tak pěkné počasí, ale vzhledem k tomu, že přebývá venku běžně, tak snad nenastydne..Dík za pomoc
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 12:39
- Nahlásit
Noemi
Dát to do víc témat by už nešlo?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 12:44
- Nahlásit
Noemi
nenastydne
snad ne
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:05
- Nahlásit
Tak třikrát se zeptat nestačilo
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:13 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
aren
neee. pre istotu treba 4x
musi to byt desny smrad
Noemi
Psí šampon zatím doma nemám, pouze pro děti.
detsky sampon je dokonca lepsi nez psi, nam ho poradil na stena vet, je setrnejsi k pokozke a je mensie riziko pripadnej alergickej reakcie...
|