| Autor |
Zpráva |
Bent
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:40
- Nahlásit
Dneska v noci mě bez slůvka rozloučení opustil po třinácti letech můj huňatý kamarád. Je mi smutno a jdu se opít do veselého zapomění.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:42
- Nahlásit
Bent
Vím jak se cítíš, já přišla o psa v červnu. Teď už je mi líp, ale to jenom díky novýmu štěndu, který jsme si pořídili v srpnu. To je ten nejlepší lék.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:49
- Nahlásit
Bent
Tak to je mi opravdu moc líto! Nejsem si jistá, ale byl to čau-čau? Nebo si to pletu? Vím, že je ještě moc brzy, ale chystáš se pořídit štěndo? Myslím, že je to ten nejlepší lék na smutek...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:51
- Nahlásit
Bent
nám je to taky moc líto
|
Bent
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:52
- Nahlásit
ola
Ano byl to můj čauík. Hned zítra jak vystřízlivím se pustím do shánění psa. Nerad bych byl na štedrý den sám.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:53
- Nahlásit
Bent
Mě je to taky líto. Ale štěně je opravdu nejlepší lék, tak jak to říká suesie a ola. Určitě je ve psím nebíčku a kouká se co zrovna dělá. Mě taky umřel pejsek takže vím jaké to je.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:54
- Nahlásit
Bent
A změníš rasu nebo to bude znovu čauík?????
|
Bent
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:01
- Nahlásit
ola
Byl to sice hodnej pes, ale už nikdy čaua. Tentokrát to bude fenka a něco menšího a trochu víc akčního a ne tak chlupatého. Čau je hodně konzervativní a poměrně línej a hodně tvrdohlavej.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:03
- Nahlásit
Bent
No, tak to upřesni, prozraď nám tvé tajné sny o budoucím plemeni, které tě bude obveselovat o vánočních svátcích (a nejen o nich) ... Hořím nedočkavostí? "Menší a trochu víc akční" je moc obecné...
|
ati
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:18
- Nahlásit
To je smutné,mě odešel pes 13.3. nebyl jedináček máme víc. Tak jsem se zařekla že štěně ne. A 23.3 jsem si jela pro miminko k narozkám. Je to opravdu nejlepší lék.
|
Bent
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:18
- Nahlásit
ola
Nemám nějakou konkrétní představu, mělo by mít tak max. do patnácti kil kožich ani úplně krátkej ale ani ne takovej medvědí, mělo by se mnou slejzat vršky a sjíždět řeky, spát pod širákem či ve stanu, snášet jízdu různejma dopravníma prostředkama, teda kromě letadla, vydržet čekat doma až přijdu z práce a snýst se s pár jinejma psama. Co já vím - corgi ? basenži ? borderka ? šiperka ? australský honácký pes ? šiba ?????? To zatím ví jen bůh a svatý václav.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:20
- Nahlásit
My když jsme letos na jaře přišli o pejska, tak jsme týden smutili,pak jeli na týden na dovču do Španělska, v neděli jsme přiletěli a v pondělí jsme si už jeli pro Haryčka fakt nejlepší lék na smutek
|
tiletá
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:36
- Nahlásit
Znám jednu kernici a tímto zdravím Baby,ta měla ušitou záchrannou vestu a sjížděla vodu.Náš pes šel letos tůru 23 km,třikrát jsme zmokli na kost,brodili se černým bahnem,prodírali se houštím.Na psu to nebylo vidět.
|
Klara a Bara
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:38
- Nahlásit
Bent
Jo, tak takovy byly moje pozadavky taky a dokonale mi je splnil anglicky kokrspanel ;) Vaha 13.5 kg, kozich ani ne kratkej, ani medvedi (je bez PP, tak to s tim kozichem neprehani - presne podle mych predstav), slejzat vrsky, spat ve stanu i pod sirakem (tedy souhrne ve spacaku), to je jeji. Ocenuje jakoukoliv aktivitu - cim extremejsi, tim vetsi ma radost, ale doma je pak klid. Akorat na vodu nejezdime ;) Ale nabizet takovy kousavy a temer bojovy plemeno - ze se nestydim ;)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:41
- Nahlásit
Tak to je nám líto, ale určitě jste spolu zažili spoustu pěknýho a bude na co vzpomínat.
Přejeme šťastnou ruku při výběru nové psí kámošky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:45 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Bent
Je mi to luto Mas ale stastie, ze si mu na druhy svet nemusel pomahat sam a nemal vazne problemy
Dufam, ze si coskoro najdes noveho kamarata
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
Bent
Přeji ti moc a moc, aby si se co nejrychleji "vysmutnil" a vzpomínal jenom na to dobré, co jste spolu prožili. My jsme to vydrželi necelý měsíc a už jsme doma měli hnědý miminko. Škoda, že chceš menšího pejska. Labrouš, to je pro mě kamarád do deště číslo jedna!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
Bent:to je mi také líto.Já už přišla o své dva psí kamarády,takže s každým soucítím.Jen čas smutek zahojí a štěňátko hodně pomůže přivézt na jiné (veselejší) myšlenky.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:23
- Nahlásit
Bent
Jen taková rada ... Basenji ani šiba se ti s pejskama moc snášet nebude
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:34
- Nahlásit
Pejska je mi moc líto, ale určitě měl kránej život
Já bych asi brala malýho knírače, ale tohle je každýho rozhodnutí
|
evina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:38
- Nahlásit
birmo:souhlas...malý knírač je pes do nepohody a stále ochotný pro každou srandu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 23:13
- Nahlásit
Bent
Jako vsem ostatnim, i mne je to opravdu lito, ale 13 let je spousta radosti a zazitku... My psa museli utracet v 15 letech a ikdyz uz je to hodne dlouho, boli to porad.
Jedinym lekem je opravdu nove stene, tak preju stastny vyber(chapu, ze zrovna dneska diskutovat o plemeni je moc brzo) a hlavne at novy stenik dela moc radosti a da zapomenout aspon trosku na toho byvalyho psiho kamose...
|
Radik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 23:15
- Nahlásit
Je mi tez moc lito...
Vim co to je, kdyz zemre psi kamarad.Udelala jsem hroznou hloupost, ze jsem se po smrti me cubinky rozhodla byt bez pejska abych to nemusela prozivat znovu. Trvalo mi to cele dva roky. Pak jsem stejne nevydrzela to ticho a ciste bezchlupe pradlo...hupsla do auta a poridila si fenku z utulku. Ta mi vrhla stenatka a tak...kdyz uz, tak uz....jsem si nechala jeste dcerku.
Ted jsem stastna a psi holky taky.
Takze jediny fungujici lek je novej mazlicek
Preji co nejrychlejsi preboleni a radost z nove "kamaradky"
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 06:25
- Nahlásit
Bent
Jak se to stalo? Jakož jsi se ráno probudil a pesan už nežil, nebo prostě po nějakých obtížích či nemoci začal být špatný a krátce na to zemřel?
Píšeš beze slůvka rozloučení, vnímám to tak, že jsi s ním nebyl, ale už jsi ho tak našel...
Samozřejmě nevím, jak to probíhalo, ale v podstatě Ti závidím představu, že večer jdu spát do posetele a pesan do svého pelíšku a v noci v klidu ve spánku umře. To je hezký pro psa i pro Tebe.
Je to určitě lepší než euthanasie na veterině a je to krásná varianta proti akutnímu převozu psa v kritickém stavu na veterinu za účelem uspání.
Drž se.
|
Pavla
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 07:44
- Nahlásit
Bent
Štěňátko bude opravdu nejlepším lékem. Nám někdo před třemi lety otrávil naši pudlici a taky jsem si řekla, že už to nechci prožít znovu, no a teď máme 2,5 měsíčního bíglího lumpa a neměnila bych.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:02
- Nahlásit
Ahoj, taky přeju, ať se z toho co nejdřív dostaneš a stejně jako ostatní schvaluji nápad rychle pořídit štěňátko.
Loni v létě nám chybou veterináře umřela ve 4,5 měsících fenečka labradora Wensday. Kamarádka, která viděla , jak se trápíme hned rozhodila sítě a za 14 dní už nás sama vezla na výber nového člena rodiny. Teď máme k naší 12-tileté fence křížence Denče ještě labinku Anne a jsem moc šťastná.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 09:24
- Nahlásit
Bent
Tvé představy dokonale splňuje Irský teriér...
|
Majkl
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:00
- Nahlásit
Mě opustila pejska přesně před rokem. Hned několik týdnů na to, jsem si musel pořídit novou..malinké štěňátko...je to tak o moc lepší.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
Taky jsem pro nějakého teriera. Přesně splňují tvoje požadavky a je jich opravdu nepřeberné množství, takže si vybere každý, trochu aktivnější člověk. Ovšem po línem čauovi je terier jako neřízená střela. Ale povaha, naprosto milionová, sluníčková.
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:39
- Nahlásit
Garfield
Jako že jsem šel na noční, a když jsem se ráno vrátil tak už nežil. Bez nějakých předchozích obtíží a náznaku nemoci. No což, takovej je život. Jen mě strašně mrzí, že jsem s ním nebyl, ale asi mu to bylo jedno když umřel ve spaní. Já ráno napřed myslel že spí, u něho bylo normální, že často neregistroval, že už jsem doma a klidně ještě dospával, ale když jsem ho chtěl probudit, že půjdeme ven tak už byl tuhej.
Byl jsem se před chvílí kouknout u nás v útulku a mají tam velkej výběr. Rozhod jsem se, že si vezmu nějaký štěndo z útulku.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:47
- Nahlásit
Bent
odkud jsi?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 10:53
- Nahlásit
Bent
Je to zvláštní, ale v podstatě jsem ráda, že jsi ho našel v pelíšku jako by spal, protože víš, že umřel v klidu a bez bolestně.
Já věděla, že můj pes je na tom už špatně a měla jsem hrozný strach, že přijdeme z práce domů a on bude ležet u bytových dveří zkroucený v křečích, jak ošklivě a bolestivě umíral. Než riskovat tohle, dala jsem jej uspat. Nebylo to ale nic hezký ani uklidňující, jakože jsem pro něj udělala to nejlepší. Závidím ti. Zní to divně, ale má to svůj význam.
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:28
- Nahlásit
Jirikovo
Ja su z Ostravy.
Garfield
Já vím jak to myslíš. V podstatě jsem taky rád, že to přišlo tak náhle aniž se jakkoliv trápil bolestí. Vždyť ten večer jsme byli v lese na procházce a potom zbaštil mísu granulí a šel spát. Jen to přišlo najednou a nečekaně, to mě zaskočilo. A taky zrovna před vánocema. Ale to je asi moje prokletí, pokud se mi má stát nějaký pech tak je to pokaždý před vánocema.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:35
- Nahlásit
Bent
tak to nic, ja jen ze v prazskym utulku maji fakt hezky stenatka, ale chudak prazsky pes v Ostrave. kazdy by mu nadaval prazakovi jednomu ...
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:37
- Nahlásit
Jirikovo
Kdyby štěkal kratce tak by ho možná nikdo neodhalil. U nás je taky velkej výběr ale ještě musím na dva dny pryč a pak hurá pro štěndo. Už tam mám jednu feňuli zamluvenou.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:41
- Nahlásit
Bent
no a kdyby ho naucili vyt v rytmu Banicku my jsme s tebou, tak by byl mozna prijat i takrka za ostravaka, vid?
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:17
- Nahlásit
Jirikovo
Tak to zcela jistě. Ale mě fotbal nic neříká a ještě by ho místní baníkovští fanatici nutili chodit na Bazaly.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 13:57
- Nahlásit
Ježiš tak to je super.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:39
- Nahlásit
Bent
je mi taky líto tvýho pejska ,bohužel někdy to přijít musí
jinak k tvýmu popisu toho novýho akčního štěnda ,co takhle bígl? to co si popsal že od něj chceš tak to přesně na mýho nebožtíka bíglíka sedlo jako kdyby to bylo o něm.
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:09
- Nahlásit
haha
Už mám u nás v útulku zamluvenou feňuli s těma nejkrásnějšíma očima na světě.
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:22
- Nahlásit
je mi líto,taky mám dvě staré fenky a jedna z nich hodně nemocná.blahopřeju ti,že jsi se rozhodl pro fenku z útulku.já jsem taky tento typ,chci pomoci vždy nějakému ztracenci či odstrčenci..a nikdy jsem nelitovala..
ta tvoje s krásnýma očima bude rasa nebo kříženec?
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:37
- Nahlásit
Hanna
Kříženec něčeho asi s haskym, má jedno oko hnědé a jedno modré.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:47
- Nahlásit
Bent
to můžou mít i borderky
|
zrzka
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:40
- Nahlásit
Den před vánoci jsem musela nechat utratit svou 13 letou kokřičku a vůbec si nemůžu zvyknout že není. Bojím se ale, že bych si na nového pejska nezvykla a stále srovnávala. ..poradíte mi jak z toho ven?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:45
- Nahlásit
Zrzka
na nového pejska si rychle zvykneš. Když si pořídíš nového, neznamená to přece, že jsi zapomněla na starého, ne?
A nový pejsek je spolehlivý lék.....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:49
- Nahlásit
zrzka
Poradím.Taky nám umřela naše fenka.Bylo to náhle a hodně zlé.Rok jsme to vydrželi bez psa.Já jsem už nechtěla nic podobného zažít.Po roce jsme si pořídili novou.A to je opravdu nejlepší lék.
|
Bent
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 23:14
- Nahlásit
zrzka
Nesmíš srovnávat. Nový pes není náhrada za starého psa. Je to prostě pokračovatel psí dynastie. Moje nová fenečka je taky úplně jiná než starej pes. Ale báječně zaplnila to prázdné místo jak v bytě tak v srdci. Nikdy na Bentíka nezapomenu, ale ti dva se opravdu srovnávat nedají.
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:00
- Nahlásit
Toho se právě bojím, že to prázdné místo zůstane navždycky i když bude nový pejsek. Zatím nemám vůbec pomyšlení na novéh o pejska, ale asi to přijde jak se znám Máme za Prahou zahradu a nedovedu si představit že tam nikdo nebude běhat. Taky moje pětiletá dcerka se v noci budí s tím že se jí stýská. Nečekala jsem že to bude tak bolestné.
|