Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / AUTOMŘÍŽ
Autor Zpráva
Sendy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 15:58
- Nahlásit

Chtěla bych do psího auta dát dvě rozdělovací mříže. Jednu za přední sedačky a druhou buď do míst jako by za zadní sedačky (ty tam nebudou) nebo kolmo na tu první mříž......chci oddělit psy od bagáže.
Ceny z netu se mi zdají být dost (cca 2500,- za kus). Nevíte o něčem levnějším? Nebo o někom, kdo by je udělal za rozumnou cenu? Díky.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 19:20
- Nahlásit

Sendy
zkus to zadat v nějakém zámečnictví...my jsme si to dělali sami,máme to přesně tak,za sedačkama řidiče jedna mříž,mezi zadníma a kufrem druhá a třetí s dvířkama je za pátejma dveřma,aby se ze zadku vystupovalo kontrolovaně.A taky kvůli větrání v létě.
Chce to ale velký auto....

Sendy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 19:48
- Nahlásit

Sali
A jak to máte připevněné v autě? Vzpěry (jako na netu) nebo napevno? A z čeho to máte?
Co je to velký auto? ....chtěla bych to do felicie kombi

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 19:58
- Nahlásit

Sendy
Auto je Opel Omega v kombiku. Predni mriz je jen na fest zapasovana mezi sklopeny sedacky a oprena o predni , stredni a zadni je chycena na kovovy uchyty chyceny do mist kde jsou normalne kolejnicky na roletku zavazaddlovyho prostoru, ale daj se chytit treba na uchyty pasu a pod. Rozperny jsou uplne na nic pri bouracce nemuzou vydrzet naraz psa. Vozime tam bezne pet az sedum velkejch psu.

Sendy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:08
- Nahlásit

Tchor
No, já běžně budu vozit 2 a 1/4 psa, při akcích odhaduji 4 a 1/4 psa, tak ta felda by měla stačit.
Já mám doma taková ta plotová drátěná pole v rámu, myslíš, že by bylo vhodné to z toho nechat udělat? Nebo z kari sítě ....... nebo z čeho?

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:25
- Nahlásit

Sendy
Kari site jsou pouzitelny jen tehdy pokud je psi nebudou kousat jinak si o ne obrousi zuby. My mame predni mriz z "roksoru" (ale uz bych to znich nedelal) stredni je upravena mriz co jsme nekde nasli a je z cca 3mm tlustejch kulatin svarenejch do site s oky cca 4x4cm a oramovana kulatinou cca 5mm a zadni je svarena z 10mm "jeklu" v ramu z 15mm "elek" a ma asi 30cm siroka dvirka.

Sendy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:31
- Nahlásit

Tchor
Díky....teď jen sehnat toho svářeče

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:22
- Nahlásit

Sendy
Odkud jsi? Mně dělal mříž do auta manžel, potřebovala jsem velmi nestandardní řešení. Ještě mi na léto bude dělat jednu dozadu, abych mohla nechat zadek pickupa otevřený kvůli luftování. Do druhého klasického kombíka (Octávka) dělal mříž taky. Obojí je lehce demontovatelné v případě potřeby, I JÁ to zvládnu za chvilku
Kdybys bydlela někde rozumně, myslím že by se to s ním dalo domluvit, vercajk má a na vynálezy on je hračička
My jsme z Liberce.

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:34 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Ahoj, my v pátek koupili Fiata Mareu weekend, máme tři psy, z toho 2 labiny, který jezděj vzadu. Můžete prosím poradit, zda je lepší síť nebo mříž a proč a jak se tam přidělává a taky kde ji třeba maj na netu ??????
Díky moooc.

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:25
- Nahlásit

Nikita
To by bylo skvělé. Jestli mohu, ozvala bych se Ti přes Tvé stránky. Sice jsem od Prahy, ale v Jizerkách mají naši chalupu, tak není problém. A třeba se přijedeme podívat s Maruškou, s Megy a Šmudlou. Ale bylo by to nejdřív od poloviny dubna.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:48
- Nahlásit

Sendy
Praha je hodinku cesty, ani ne, to není daleko. A můžeme to spojit s procházkou s pséky
Určitě se ozvi, manžel bude mít radost, že má co dělat
se přijedeme podívat s Maruškou, s Megy a Šmudlou
JASNĚĚĚĚĚĚ!!!!! Ta pořád pláče po horách a po sněhu, tak ji prostě nalož a přijeďte!

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:52
- Nahlásit

wensday, mohla bys mi v blízkém čase písnout, jak jste spokojeni s autem, resp.psi? Hledám kombi s velkou ložnou plochou a toto je jedna z možností.
Mříže, kromě Barona, mají tady, různé sítě a doplňky (např.pogumovaná deka na zadní sedačky) zase tady.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:54
- Nahlásit

wensday
Já mám za to, že pro větší psy rozhodně přišroubovaná mříž, právě pro případy nárazu. Síť to podle mého nemůže udržet. Síť je spíš dělící prostor.

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:56
- Nahlásit

Nikita
se přijedeme podívat s Maruškou, s Megy a Šmudlou
JASNĚĚĚĚĚĚ!!!!! Ta pořád pláče po horách a po sněhu, tak ji prostě nalož a přijeďte!

Tak jo, pokusím se ji nějak unést. Stále nemá čas.

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:57 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Sendy
Díky moc. Psi jsou určitě spokojeni, zadní úložná plocha je opravdu obrovitá, že by se tam ty labiny vlezly klidně i tři Jen teď řešíme to oddělení od zadních sedadel, starší fenka tam vydrží i tak, ale mladší má tendenci přelízat a já s nima jezdím sama na cvičák a taky kvůli bezpečnosti chci tu mříž nebo síť.
My se rozhodovali ještě mezi Fordem a Oplem v kombíku. Vyhrála to tahle Marea, byl to výhodnej kup. Jezdí se s ní fajn, je to fakt komfort. My měli před tím něco jako Favorita / Tavriu / a tam se dozadu vešly obě velké fenky, jen když seděly. Takže s prostorem jsme spokojení moc, navíc u tý Marei se dá ještě "vyklopit" zadní nárazník, takže v pohodě nastoupí i větší a míň pružní psi.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:00
- Nahlásit

wensday
Že bych tomu mému dohodila další kšeftík?

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:09
- Nahlásit

wensday
My se rozhodovali ještě mezi Fordem a Oplem v kombíku. Vyhrála to tahle Marea, byl to výhodnej kup.
Já tam mám ještě Renaulta, ale dost lidí mi ho i Fiata vymlouvají, tak nevím. Zatím vede Opel, pak Ford. Nemáš náhodou ještě jeden výhodný kup (nebo někdo jiný)?

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:10
- Nahlásit

Nikita Ty jsi ale hodná, nechci nějak obtěžovat, mrknu po netu a jestli nic nenajdu, tak se ozvu, když dovolíš..... já na to ale dost spíchám, víš.......

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:15
- Nahlásit

Sendy
No jo, Ty jsi od Prahy, nám ho pomáhal shánět kámoš / přes psy samozřejmě /, co dělá v autobazaru v Brně. Jinak se kukni www.vyzkouseno.cz nebo www.tipcars.com .
Hm mě se Renault taky nelíbí a nelíbil se mi ani Fiat - myslím jako značka, ale říkaj, že prý zrovna ta Marea je dost povedená. Koukni na http://www.fiatmareaclub.com/ . Mně se vzhledově nejvíc líbil Opel, ale já koukám na vzhled a barvu a chlapi na výbavu, výkon atd.....

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:40
- Nahlásit

Sendy
Muž se právě vrátil. Prý mu stačí rozměry, pokud to má být normální mříž za zadní sedačky. Kdyžtak písni na mejla, já mu to přepošlu

wensday
já na to ale dost spíchám, víš.......
Muž teď bude chvíli doma, někdy v březnu jede zas na 7-10 dní pryč.

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:41
- Nahlásit

wensday
Min.2-3x týdně jsem na uvedených webech a prolejzám to. Mě je barva jedno, spíš mě brzdí to, že o tom autě nic nevím a hlavně na něm nic nepoznám a musím věřit prodejci. Což ne vždy je OK.
No, snad se mi podaří něco najít.

Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:45
- Nahlásit

Nikita
Problém je v tom, že zatím kombi nemám ....sháním. Vlítnu ale na to po daních. Zatím dík.

wensday
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:53
- Nahlásit

Nikita
Díky za nabídku, ozvu se, pokud nic rozumnýhoi neseženu. Díky moc.

Gina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:05
- Nahlásit

Sendy

Neuvažovala jsi o Peugeot 307 Break? Tam je kufr velký a když si vezneš auto s mřížkou a posuneš ji, tak sice máš jenom 2 sedadla, ale ložnou plochu vzadu jako blázen.

Sendy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:06
- Nahlásit

Gina
Teď jsem se na to auto podívala, ale vypadá to podobně male, co mám nyní. Potřebovala bych dostatečně velkou plochu pro 3 psy bez sklopení sedaček. Ještě někam musím dát batožinu a dle potřeby posadit 1-2 lidi.

Gina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:10
- Nahlásit

Sendy
Aha, tak to jo, tak to koukni na VW Caddy. Dělá se už vzadu prosklený a jede se v tom taky docela OK, mezi zavazadlovým prostorem a kabinou je přepážka - tuším sklo.
Jen navrhuju, nevím, co máš za autí a kam můžeš jít finančně. My teď kolem autí chodíme taky, tak to mám celkem zmapováno

Gina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:26
- Nahlásit

Sendy
Ještě jednou k tomu kombíku. Nevím, co máš za pejsky, ale z předchozích příspěvků jsem pochopila, že máš feldu. Tak ta 307 break (kombi) je podstatně větší, obsah kufru je, mám pocit, přes 500 l při nesklopených sedačkách. Nemůžu teď k tomu najít parametry, ale vím, že když tam dozadu skládám věci, tak musím kleknout do kufru, ze zemi tam nedostanu

Sendy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:30
- Nahlásit

Gina
To také není ono. Pick-upy a auta typu Berlingo nebrat. Mé srdce tíhne a vždy tíhlo ke klasickému kombiku a teď jsem za to vytrestána, že jsem šla do krátké Fabie. Ale v době, kdy jsem ji kupovala (před 4 lety), jsem měla jen jednoho čumáka, takže to bylo v pohodě. To jsem netušila, že za poslední rok 2x vlítnu do útulku.
A finančně? Fabia protiúčtem a tak do 20tis. mohu doplatit. Kdybys na něco vhodného při svých toulkách narazila, dej, prosím, vědět. Kdyžtak na mail m.katka@quick.cz

Sendy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:33
- Nahlásit

Gina
Už jsem zase byla předběhnuta.
Napiš mi na mail. Dík.

Gina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:59
- Nahlásit

Sendy
Majlík poslán

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání