Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Svazoví figuranti
Autor Zpráva
LUCKA
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 18:54
- Nahlásit

Co říkáte na to, že atestaci na svazového figuranta MSKS splnili pouze 4 figuranti? To znamená, že MSKS bude mít na příští 2 roky (2006, 2007) jen 4 svazové figuranty - Jirka Bravenec, Radovan Liška, Jožka Šesták + jeden "nováček". Tento víkend (4.-6.11.2005) bylo ve Zbraslavi u Brna školení, já tam jela jako psovod se psem, na kterém se tihle figuranti školili a musím říct, že to byl pro mě šok!!!

Nikita
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 22:55
- Nahlásit

A co konkrétně se tam dělo?????

LUCKA
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 06:39
- Nahlásit

Jako co zblbli a neudělali ti ostatní nebo jak celkově ta atestace probíhá??

Eny
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 07:11
- Nahlásit

LUCKA
No mě by zajímalo, co tak hroznýho udělali, nebo neudělali, že to neudělali

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:14
- Nahlásit

Nikita
většinou neuběhnou limit na 12 minut, na nic jinýho jsem je většinou vypadnout neviděla

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:20
- Nahlásit

LUCKA
No na čem pohořeli. Co byl pro Tebe ten šok?

Anonymní
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

.. a kdo je ten nováček ????

juhan
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 14:43
- Nahlásit

No ono se není co divit, po tom co jsem viděl na MR dobrmanů jak figurují Konečný a Ščučka žádná škoda

LUCKA
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 15:11 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit

No šok pro mě byl ten, že jich atestaci udělalo tak málo. Jinak tam byly samozřejmě skvělé i "nic moc" výkony.
Dva nováčci vypadli hnedka na fyzických testech (sklapovačky, kliky...), Jirka Hollý neuběhl 2400m za 12 minut - to byla sobota...A v neděli se už jen kousalo a tam vypadli ti ostatní - 1 nováček a 2 již svazoví figuranti...To jsem právě už neviděla, byla jsem tam jen v sobotu...

Ten nováček je nějaký Meszároš z Olomouce. Takovej menší, nabušenej chlápek, velice rychlý a razantní...no mě se moc líbil, i ostatním figurantům...Moc si ho všichni chválili!!

A co se dělo na MR dobrmanů? Co Konečný a Ščučka? Říkate nic moc?

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 08:18
- Nahlásit

...Meszáros? ... hmm tak tehle borec mi řekl, že mi vyžene psa kdykoliv mě někde potká ... a nebylo to proto, že by můj pes byl na obraně nějaká měkota .. tak to se mám na co těšit.

Eny
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:00
- Nahlásit

Anonymní
Tuhle jsme se zrovna o tom bavili na cvičáku, došli jsme k závěru, že figurant by měl mít vlastního psa vycvičenéhop minimálně na dvojky, aby taky věděl, co práce to dá psa na obranu připravit, pak by si jistě odpustil, řeči typu, kdykoliv ti ho vyženu
Tohle fakt považuju za vrchol blbosti.

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:06
- Nahlásit

Anonymní
tobě taky Mně to řekl taky, tak jsem mu řekla, ať mi to předvede. Nějak neuspěl........Jinak začínal u nás na cvičáku, nikdy psa neměl a hoooodně vyrostl. Teď cvičí psy na obranu s elektrikou, všichni jeho svěřenci obdrželi na zkouškách nulu

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:25
- Nahlásit

..jé Ebony.. no konečně můj člověk... hmm a co říkáš na to, že na závodě vyhnal psa, kterýho "dělal". Nebyl sice jeho, ale majitel kousal v tréningu na něj.. taky dobrý co.

Ale už budu držet hubu.. však ať si na něj udělá každej obrázek sám.. ale je pravda, že takovýhle kec si může myslet, ale z pusy by ho vypustit neměl

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:32
- Nahlásit

Anonymní
no právě těch psů, co na něj koušou a byli vyhnaný je víc

ale hlavně, že maj při nácviku všichni na krku elektriku, takhle odnaučil kousat i čubu, co jsem já vybírala kamarádce, je to sestra mýho psa, což mě velmi s..e, protože ta čuba byla dost dobrá
ale přesně, tak, rozumný člověk si udělá obrázek sám

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:43
- Nahlásit

.. no tak to tě pak mrzí. Vybíráš psa podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí, těšíš se na výsledky a najednou ti to po...e jedna jediná osoba. Přesně proto já na něj kousat nejezdím..

LUCKA
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:17
- Nahlásit

No tak se tam dozvídám na Meszároše "pěkné" věci. No uvidíme!!
Podle mě by nemusel figurant mít psa minimálně s "dvojkou" zkuškou. Co třeba takový Ráďa Liška - ten běhá agility, má šeltičky a jako figurant je bomba!!Teda alespoň podle mě...
A taky jsem již párkrát přišla na to, že většinou obrany pejsků, které vedou figuranti, nebývají nic moc...
A to, že si figurant vyžene psy, které sám dělal, to se mi zdá divné, protože si dělá ostudu on sám...
Na mě na první dojem působil ale velice dobře...ale jak říkám, uvidíme...

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 16:47 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

LUCKA
Radek za mých časů měl ovčandu se zkouškama a malýho knírače, takže dělá do psů už hodně dlouho

LUCKA
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:02 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit

Jo, to vím, že Ráďa dělával s ovčandou. On ji ještě má. Je to ale už "babka". Ale pořád je v pohodičce a není na ní vidět stáří... Ale je to prostě "agiliťák"

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:15 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

LUCKA
No pokud jí stále má tak to zase tak dlouho není co si jí sám cvičil na obrany, takže jako příklad nic moc
Ale samozřejmě že může být figurant, který je skvělý má cit pro psa a přitom vlastního nemá, stát se může cokoliv, ale byl by to asi tak jeden se sta. Probůh LUCKO většina názorů je obecných vycházející z většiny populace a názor není špatný jen pro to, že se jeden jedinec vymyká Vždyť jinak by se neříklao "vyjímka potvrzuje pravidlo"

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 08:11
- Nahlásit

LUCKA
Teď jsem si vzpoměla že jsme si slibovaly, že se uvidíme na Letňanským závodě, který byl minulou sobotu, No tak se ti chci omluvit, že jsme nedorazila, protože jsem zrovna v sobotu Šlapala stopy na MS boxerů. Mrzí mě, jestli jsme tě propásla
A co ty? Byla jsi tam? Jestli jo, tak jak to tam dopadlo? Dík za odpověď

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:27 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit

ENY
Jo, to jsme si slibovaly Já to taky nějak propásla. Nějak jsem na to úplně zapomněla Ale stejně bych asi nejela. Borg má už zasloužený důchod, nic s ním už nedělám, jen tak občas ho "opráším" ale na závody už to není. Nejde o to, že bychom skončili poslední, ale jde o to, že on se už bojí překážek, protože se bojí o svoje nožky. Přece jen 7,5 letý labrador po operaci obou předních tlapek (před 6 lety) nemůže ve svém věku už skákat překážky...Tak mu budiž odpuštěno, udělal toho pro mě strááááášně moc, takže teďka si užívá důchod

Baileys
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 18:02
- Nahlásit

Holky(většinou), jak jste se bavily na jméno Meszároš, on je jménem Martin, z OL???
Jinak mě se MOOC líbil na loňském MSKS výkon zmíňpvaného R.Lišky!!! Opravdu, jsem koukala! Razantní, přesné, mě se to líbila.
Ale i Mates se mi líbil-jak figuroval

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 18:56
- Nahlásit

Baileys
Jojo, Meszároš je ten Martin z Olomouce. byla jsem na školení svaz.figurantů (vlastně na tom jak se ti svazoví figuranti vybírali). byla jsem tam s borgem jako zkušební pes a mrzí mě,že nevyšlo, abych kousala na Martina.moc moc se mě líbil!!! taky si zasloužil, že to splnil a stal se svaz.figurantem!rychlý,razantní...jojo,dobrej!!
No Ráďa Liška, to je prostě lišák doufejme, že to nečte
trénuji na něj (teda teď nemám s čím) a on má velikou zásluhu na našich výsledcích...akorát ho trápí zdravíčko

Baileys
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:24
- Nahlásit

Joo, to mne mrzí, mám v okolí Brna 2 štěňata a prý chtěli na něj trénovat.

Martina znám osobně, on vlastně původně nebyl kynolog, jeho přítelkyně si před 4 lety koupila od nás fenu VK a on chodil cvičit s ní, pak ho zaujalo figurování a pokračování znáte...
Mne jen velmi mrzí a myslím si, že by měl být i psovodem, ono tak ten cit vystihneš ještě mnohem líp..-můj názor- )

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:18
- Nahlásit

Baileys
Ráďa je doopravdy super, bohužel už není nejmladší a raději ať je na tom zdravotně v pořádku a obětuje figurování! Ale to on zase ne...byl na operaci s kolenem, předloni, před mistrákem MSKS. Tři dny po operaci nás už buzeroval na poslušnosti, týden po operacu s náma jel kousat do Jihlavy na Labíka a lítal tam s náma po place a radil! Takže on se vůbec nešetří.No a asi 8 dní po operaci běhal už nominačky na MS v agility

Tak to koukám jak k figurování Martin přišel...já zase na něj slyšela to, že chodí, háře ksichtíky a vysmívá se psovodům, že všem ty psy vyžene atd...uvidíme za pár let, jaký si na něj utvořím názor. zatím se mě moc líbil...(po figurantské stránce )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání