| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:22 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/66/6699/669938/66993801
V jedné internetové aukci jsem našla nabídko štěněte bígla bez PP, ale z "chovné stanice" - jak je tam napsáno. Myslíte, že tohle štěně může být bígl? Mně osobně se to moc nezdá...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:27
- Nahlásit
Eimy
Připadá mi,že tam vidím kousek Jack Russel Teriéra?! Rozhodně mi tam dost velkej kousek beagla chybí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:28
- Nahlásit
Eimy
To bude mít s bíglem společného asi tolik co Tvoje fenka (nic ve zlém
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:36 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Ketrin
No, přece bych se nenaštvala kvuli takové blbosti, já mám prostě čistokrevnýho voříška
Mě prostě za prvé zaráží, že někdo se snaží prodat psa v aukci (je mu jedno, kam pes pujde), zadruhé tvrdí, že je čistokrevnej bez PP a za třetí a to teda hlavně, že takovýho v podstatě křížence prodává za 6 300 (počáteční cena)... Připadá mi to jako hrozná sprosťárna... Ale co nadělám
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=66993801
tady je odkaz na celou tu aukci...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:43
- Nahlásit
Tohle a bígl??? Whaw, ty lidi si neviděj do pusy...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:48
- Nahlásit
Koukla jsem na to, no to je fakt hnusný. "popis předmětu..." Takže nejen štěňata do výkupu, taky aukce?! A ta cena... normální bígl s PP asi nebude o mnoho dražší.
Ať tady ještě někdo obhajuje množitele psů bez PP.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:50
- Nahlásit
Taky jsem na to koukala.
Ještě mě zarazilo, že je z "chovné stanice" čistokrevný a je mu
ASI!!! 5 měsíců
Ale je hezký, snad bude mít štěstí na nějakého dobrého páníčka.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:12
- Nahlásit
Myslím, že to určitě není čistokrevný bígl - na to má moc dlouhé hubené tělo a příliš protáhlý čumák. Sama mám teď pětitýdenní bíglata a vypadají trošku jinak. Ale jak psal Jerda - hlavně když se dostane k lidem, pro které to bude prostě to jejich nejhezčí štěňátko. Lidé přece nikdy nebudou všichni poctiví, s tím hold musíme počítat.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:10
- Nahlásit
proč myslíte že je to kříženec ,můj pes když byl malej vypadal taky takhle, ta cena je vysoká,ale pes z něj bude pěknej,vyroste z něj tem čumatej větší ,těch je už dneska fakt málo.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:54
- Nahlásit
haha
A není ti divné, že na pětiměsíčního bígla nemá ještě prohnědlou aspoň hlavu??? Ti moji ji mají skoro hnědou už teď v pěti týdnech. A vůbec celý ten inzerát (bez PP, za 6000, z chovné stanice) je prostě hodně divný a zrovna na tento typ inzerátu by si měli lidé, kteří chtějí štěňátko dát pozor. A vůbec tady nejde jen o to, jestli má nebo nemá PP, je prostě podvod vydávat něco za něco jiného a ještě požadovat tolik peněz. Podle mě to bígl prostě není - ti moji drobci jsou tady http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=477 a neberte to jako moji reklamu - já už volná štěňátka nemám, jsou už všichni zadaní, jen jsem chtěla ukázat, jak vypadá štěně bígla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:59
- Nahlásit
Co sa tyka bez PP z chovnej stanice. U nas vedla ma pan psika presne takeho bez PP z chovnej stanice a stalo sa to tak, ze pan havaroval, fenka sampionka otec multisampion, ale nemal kto vybavovat PP, pretoze sa vsetci starali o majitela... Takze aj takto sa mozu narodit cistokrvny psi chovnym psom a nemaju PP
A kedze zhodou nahod je chovna stanica vedla mojej rodnej dedinky, viem, ze nekecal
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 18:20
- Nahlásit
pigie
Samozřejmě, může se to stát. Ale přímo tenhle konkrétní inzerát na mě osobně působí divně.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 18:23
- Nahlásit
Jasne, aj mne to je divne, ja len, ze obcas sa naozaj stane, ze stena je bez PP z chovnej stanice. Inak nejednalo sa o bigla ale o bavorskeho farbiara
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 18:36
- Nahlásit
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 19:28
- Nahlásit
pigie
Já chápu, že někdy se to prostě stát může, život je nevyzpytatelnej, ale ono i to, že pes podlízá plot a honí slepice... Já osobně bych se snažila plot opravit a je tam spousta jiných věcí, který mně osobně se nezdají, včetně vzhledu toho "bíglíka"
|
haha
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:26
- Nahlásit
Terka
máš hezký štěňata ,ale i tamto podle mě bígl je , že má míň prohnědlou hlavu to je sice pravda, ale můj pes byl taky tmavej a toho hnědýho na sobě moc neměl škoda že neumim vložit fotku.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:34
- Nahlásit
haha
Dobrá, děkuju za pochvalu a tvým slovům samozřejmě věřím.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:52
- Nahlásit
pigie
chovná stanice je to, co má uvedeno pes v rodokmenu za jménem, takže bezpapírové štěně prostě z chovné stanice není, i když ho prodává majitel, který chovnou stanici vlastní.
Jinak krycí listy a tím důvod vydání PP, se vše hlásí před nakrytím feny,a krycí list po nakrytí posílá majitel chovného psa, takže možná je mi líto pána s autonehodou, ale pokud by opravdu bylo vše jak má, tak štěňata PP mít budou......
Jinak to, že je pes multišampion neznamená, že musí být chovný!
Koukám, že tady o chovu psů s PP nikdo nic neví
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 19:21 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Anonymní
Ja som to myslela tak, ze za "normalnych" podmienok by stena naozaj bolo papierove, branila v tom len nie lenivost ale naozaj nemohucnost majitela. A nesuhlasim, ze ak to nema za menom, tak z chovatelskej stanice nie je. Je. V tom ma nepresvedcis. No, a prave v tom to bolo, kryci list bol poslany ale nebolo poslane, ze steniatka sa narodili... Pes aj suka boli chovni. Je to dobra chovna stanica. Bohuzial vtedy z cisto osobnych dovodov sa nikomu nechcelo venovat papierovaniu. Fena bola este len nakryta, ked sa to stalo... Neviem presne ako to ide, lebo chovnu stanicu nemam, ale urcite sa musi urobit este nieco potom, co sa narodia, ved to by inak mohli davat papiere aj na neexistujuce steniatka, lebo krytie bolo, ale co ak suka nezabrezla.... Nie??? Resp. ako mohli mat PP, ked majitel nemal kedy steniatka dat otetovat a pod? Tato chovna stanica pred ani po uz steniatka bez PP nikdy nepredavala. To sa ich musim zastat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 10:13
- Nahlásit
pigie
Po narození štěňat se posílá hlášení vrhu poradci chovu a přihláška vrhu na plemennou knihu (tam už musí být jména). Plemenná kniha přidělí ke jménům tetovací čísla a vrátí to zpět. Po otetování (v 6 týdnech) se tentýž papír potvrzený veterinářem který tetoval, posílá zpět na plemennou knihu a cca v 9 týdnech přijdou PP.
Nedá to zas až tak moc práce, takže škoda, že to za toho pána po autohavárii někdo neudělal.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:27
- Nahlásit
Všechna práce okolo péče o fenu s vrhem je nesrovnatelně náročnější, než to "papírování" okolo. Takže je to stejně divné, že si neohlídali papíry, ale vrh odchovali.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:54
- Nahlásit
tedy tohle mě dokáže vytočit - možná že kolem "rodokmenu" toho štěněte se bígl někde prošel, ale čistokrevný bígl to není ani omylem. Tuhle jsem narazila na podobně debilní inzerát :"Prodám štěňata chodského psa, matka čistokrevná CP s PP a otec RTW" ..........jsem se taky mohla vzteknout....Opravdu někteří lidé si nevidí do huby a nemají špetku svědomí....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:00
- Nahlásit
Evik
No ještě že to nevydávali za unikátního "amerického chodského psa", chodštějšího než choďák s PP. Jako "americký bígl".
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:59
- Nahlásit
Ketrin
Predsa len, o tie steniatka sa MUSEL niekto postarat, pan bol v nemocnici cele mesiace, vsak pani by ich nenechala len tak, tak ako ostatnych svojich psov. Kdezto posielat papiere, na to akosi nebol cas a podla mna je len prirodzene, ze stena nakrmis, aby nebolo hladne, ale ostatne, ked mas manzela v nemocnici a nevies, ci bude zit, ta asi velmi zaujimat nebude... A mam pocit, ze vtedy okolo psov behala len blizka rodina, ale cela rozvetvena rodina...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:05
- Nahlásit
pigie
No jo... je to škoda. Každopádně je to určitě dost netypický příklad.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:08
- Nahlásit
Ketrin
No ved, prave preto som to uvadzala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 14:27
- Nahlásit
Chovatelka ruší chov prý z důvodu stěhování. Zbývají jí 3 dvouměsíční štěňata (2 fenky a pejsek) a 2 sedmiměšíční dorostenci (fenka a pejsek S VADOU OČKA). Chovatelka se vyjádřila sousedce, že pokud si je nikdo nevezme do konce srpna, utratí je. Sousedka tedy hledá zájemce o štěňata, která jsou údajně zadarmo k odběru.
Kontakt pro dotazy: hladkat@centrum.cz
Fotografie: http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Stenata_biglu /
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:45
- Nahlásit
Tak a ještě umístění: Śtrasová,což je kousek od Přelouče (mezi Kolínem a Pardubicemi).
A majitelka je prý nějaká nemocná.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:14
- Nahlásit
Oživuji nabídku.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 22:52
- Nahlásit
Posouvám bíglíky, aby bylo o čem diskutovat kromě kříženců tervíka nebo čehožeto z vedlejšího tématu.
|