| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 22:44
- Nahlásit
zbrnd
jako je v něčem horší než pes z útulku nebo prostě pes nikým nechtěný?
je horší v tom, že koupí takovýho zvířete podpořim majitele jeho matky v jeho snažení produkovat zvířata s větším rizikem bolestivýho onemocnění a ještě si domu dotáhnu zvíře s tim, že dost možná nebude za pár let chodit
nebo ty nikým něchtěné psy by jsi si taky nebrala?
no to ti nevim, mám se jít zeptat do obejváku Adama, nebo stačí když se poptám těch pěti kočičích nalezenců, co tu právě vobejdujou?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 22:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
je horší v tom, že koupí takovýho zvířete podpořim majitele jeho matky v jeho snažení produkovat zvířata s větším rizikem bolestivýho onemocnění a ještě si domu dotáhnu zvíře s tim, že dost možná nebude za pár let chodit
To ano ale ty jsi o placení psala až v té druhé větě (navíc jsi to placení tam definovala jako další stupeň té události - tuším "navíc i platila") a konstatovala jsi již v tom prvním souvětí, proto jsem se ptal.
no to ti nevim, mám se jít zeptat do obejváku Adama, nebo stačí když se poptám těch pěti kočičích nalezenců, co tu právě vobejdujou?
No jak už jsem psal,...právě mi to přišlo divný, protože jsi konstatovala vlastně už v tom prvním souvětí...jdu na to ještě kouknout zpět.
edit:
tak jinak, ono je to celý jednou souvětí, ale hele:
Ale souhlasím s tím, že psa s vyšším rizikem DLK bych si tedy dobrovolně nebrala, natož abych za něj někomu platila
takže podle mne jsi to fakt zkonstatovala už v tá první části a to o tom placenbí uvádíš už jako nástavbu...proto mě to zaujalo neb mi z toho jasně vyplývá, že:
Ale souhlasím s tím, že psa s vyšším rizikem DLK bych si tedy dobrovolně nebrala a dál už je to jen jakýsi další level
natož abych za něj někomu platila prostě mi z toho vyplývá, že bys ho nebrala ani zadara noo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 23:02
- Nahlásit
zbrnd
prostě mi z toho vyplývá, že bys ho nebrala ani zadara noo
nebrala, pokud bych věděla, že tam je to riziko vyšší, tak ani zadara (zvlášť od člověka co ho vyprodukoval). Pokud máš v ruce studii o průkazně vyšším výskytu DLK u útulkáčů, tak se pochlub, ráda se poučím. Ale musím dodat, že problémy pohybového aparátu jsou jeden z důvodů, proč jsem si vybrala dospělé zvíře - artróza a vyšší stupně DKK a DLK by podle mě byly po delším pobytu v útulku a tudíž minimálním osvalení psa, vidět i při relativně krátké seznamovací procházce.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 23:19
- Nahlásit
birma
Pokud máš v ruce studii o průkazně vyšším výskytu DLK u útulkáčů, tak se pochlub, ráda se poučím. Ale musím dodat, že problémy pohybového aparátu jsou jeden z důvodů, proč jsem si vybrala dospělé zvíře - artróza a vyšší stupně DKK a DLK by podle mě byly po delším pobytu v útulku a tudíž minimálním osvalení psa, vidět i při relativně krátké seznamovací procházce.
To vůbec nechápu, jak to má souviset s tím, na co jsem se ptal.
nebrala, pokud bych věděla, že tam je to riziko vyšší, tak ani zadara
Takže zadara psa z utulku vezmes, handicapovanyho nevezmes, myslim, ze zcela logicky se ptam, v cen je horsi ten s DLK, ze ti jej lito neni a toho bez DLK ti lito je, kdyz je treba z toho utulku nebo jinak potrebnej?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 23:30
- Nahlásit
zbrnd
ze zcela logicky se ptam, v cen je horsi ten s DLK, ze ti jej lito neni a toho bez DLK ti lito je, kdyz je treba z toho utulku nebo jinak potrebnej?
to, že takovýho psa doma nechci nemusí znamenat, že mi ho neni líto ne? Líto mi je spousty psů a domů bych je nechtěla, protože na to psychicky nemám. Třeba bych si nevzala postiženýho psa z útulku, nevzala bych si starýho psa z útulku a stejně tak bych si nevzala štěně u kterýho je vyšší předpoklad pohybových obtížích. To všechno z toho důvodu, že chci, aby bylo dobře jak psovi, tak mě a pokud můžu mít doma zvíře, se kterym nám bude dobře oběma, tak nevidím důvod, proč si brát zvíře, kterýmu sice dobře, ale s vidinou, že mě dobře nebude. Nejsem adept na svatořečení, abych si vybrala nejpotřebnějšího a tomu se obětovala bez ohledu na svojí vlastní spokojenost
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2014 08:23
- Nahlásit
birma
hezky napsaný a naprostý souhlas, protože mám doma psa po dvou operacích nohy, tak úplně stejně dobrovolně bych si nikdy nevzala psa s vyšším rizikem těhle potíží, protože ono úplně stačí co se samo vyvrbí bez předchozího varování
ani nejde tak o ty prachy, ale to všechno ostatní kolem je dost na budku
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2014 08:50
- Nahlásit
birma
to, že takovýho psa doma nechci nemusí znamenat, že mi ho neni líto ne? Líto mi je spousty psů a domů bych je nechtěla, protože na to psychicky nemám. Třeba bych si nevzala postiženýho psa z útulku, nevzala bych si starýho psa z útulku a stejně tak bych si nevzala štěně u kterýho je vyšší předpoklad pohybových obtížích. To všechno z toho důvodu, že chci, aby bylo dobře jak psovi, tak mě a pokud můžu mít doma zvíře, se kterym nám bude dobře oběma, tak nevidím důvod, proč si brát zvíře, kterýmu sice dobře, ale s vidinou, že mě dobře nebude. Nejsem adept na svatořečení, abych si vybrala nejpotřebnějšího a tomu se obětovala bez ohledu na svojí vlastní spokojenost
Samozřejmě to nemusí znamenat, že ti ho není líto. Převedl jsem to do této roviny, aby byla větší šance, že teda pochopíš, na co se vlastně ptám. Ok takže jsi mi vysvětlila, že bys ho nechtěla, protože se "bojíš" toho, co může být okolo pohybových potíží. No OK, ale stejně promiň, jaksi mi to nesedí vcelku neb když si bereš psa prostě nějakýho potřebnýho, tak stejně nevíš, jestli se neprojeví "zítra" cokoliv ze zdravotních problémů třeba i stehnýchči horších než jsou ty pohybové a potom taky když si bereš psa bojácného nebo "agresivního" a navíc ani třeba pořádně nevíš, proč je takovej, tak to zrovna není taky terno, je to myslím minimálně srovnatelný.
Ale OK, já tedy beru, že to vysvětluješ tím, že prostě pohybovejch problému se bojíš extra heavy moooc
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2014 22:03
- Nahlásit
zbrnd
Ok takže jsi mi vysvětlila, že bys ho nechtěla, protože se "bojíš" toho, co může být okolo pohybových potíží.
Já se toho nebojim, já to znám. Je to voser pro člověka a bolest pro psa. Pokud se tomu můžu vyhnout, tak to udělám.
No OK, ale stejně promiň, jaksi mi to nesedí vcelku neb když si bereš psa prostě nějakýho potřebnýho, tak stejně nevíš, jestli se neprojeví "zítra" cokoliv ze zdravotních problémů třeba i stehnýchči horších než jsou ty pohybové
Ale to nevíš ani u toho psa s rizikem pohybových potíží. To není buď to, nebo ono. To je jen, že máš předpoklad, že to zvíře bude nebo nebude chodit. To jestli k tomu bude mít nemocnou štítnou žlázu, srdce, plíce, raka... je další věc. Ale dám přednost pro soužití psovi, který těch chorob bude mít co nejméně, tudíž pokud se dá nějaká vyloučit, budu ráda, pokud je zvýšené riziko jiné, tak se jí budu chtít vyhnout.
když si bereš psa bojácného nebo "agresivního" a navíc ani třeba pořádně nevíš, proč je takovej, tak to zrovna není taky terno, je to myslím minimálně srovnatelný.
To s tebou silně nesouhlasím. U bojácného nebo agresivního psa máš se správným přístupem velkou šanci, že se bude jeho psychický stav lepšit a je tu možnost, že bude úplně v cajku. V závioslosti na dispozicích jeho ns to bude trvat různě dlouho. U psa s vysokou DKK nebo DLK máš jedinou vyhlídku - i když se budeš stavět na uši, tak se to bude zhoršovat...
|