| Autor |
Zpráva |
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2014 09:04
- Nahlásit
Zdravím,
doufám, že se tu na mě moc nesesypete, protože to je asi mizerný nápad, ale včera jsem byla s naším trhačem na špacíru. Byli jsme venku prakticky celý den. Vzdálenostně jsme toho moc neušli i jsme dost odpočívali, ale většinou to bylo po asfaltu (jak to šlo odbočila jsem na louky podél silnice nebo na měkkou cestu) a navíc část trasy vedla Šáreckým údolím, kde se silnice opravuje a bylo poměrně nepříjemné na úzkém úseku hlídat auta, sebe a ještě raťafáka na vodítku. Napadlo mě, že bych mu mohla podobné úseky zpříjemnit tím, že ho vezmu na do batohu. Ne na dlouho, prostě jen přejít inkriminovaný úsek a jak to půjde zas ho pustit po svých. Do mého turistického batohu se ale jaksi pro svou délku nevejde a širší nemáme a tahat tašku přes rameno se s jeho šesti kily pronese. Doma mi řekli ať si od mámy půjčím takový ten hadr na mimina a nosím ho s sebou pro jistotu pořád, ale to mi přijde jako naprosto šílený nápad. Nemáte někdo nějaký typ jak třeba vyrobit/pořídit pohodlné "přenášedlo" na malého, ale dlouhého psa, které by bylo alespoň trochu pohodlné pro obě strany? Jednou jsme viděla nějaké baťůžky ve zverimexu, ale do toho se vešla tak čivava nebo krysařík, ne jezevčík. Díky za slušné odpovědi a nápady.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2014 09:55
- Nahlásit
Existují batohy, které se nosí na břiše. Jsou to takové velké kapsy. Prodávají je myslím ve 3 velikostech. Nevím jak máš dlouhého psa Já ho mám na fretky a vešly se tam v pohodě dvě. Vím, že to kupují lidé i na menší pejsky. Prostě chce zjistit jakou dělají tu největší velikost a jestli by vašemu hafíkovi stačila. Nebo něco ušít.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2014 22:58
- Nahlásit
šavlozubka tak já myslím, že je to super nápad, mít psa 6 kg, tak už něco takovýho sháním. Mám 10 kg a sama sotva 50 - takže to zavrhuju, ale se psem na výletech bývá více míst, kde něco podobného není k zahození.
Bohužel ale poradit nemůžu, nevím .
|
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 11:35
- Nahlásit
Jsem se schválně ještě včera dívala po e-shopech na různé klokanky a batohy na psy. Ono je toho spousta a některé vypadají i moc dobře (pevné dno a záda, kapsy po stranách - takže použitelné i místo normálního batohu), ale všechny jsou moc malé, resp. úzké. Některé mají sice nosnost někdy i 8 kg - 10 kg a šířkou třeba 40 cm a to už by se tam raťafák na délku (bez krku a hlavy) i vešel, ale jsou uzoučké, takže by tam mohl tak akorát strnule sedět ani se nehnout. Prostě po kilovou, dvoukilovou čivavu dobré, ale ne pro malého, ale delšího a přeci jen robusnějšího psa. Ten by v tom byl nasáčkovaný jak tlačenka.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 11:53
- Nahlásit
šavlozubka
to už by se tam raťafák na délku (bez krku a hlavy) i vešel, ale jsou uzoučké, takže by tam mohl tak akorát strnule sedět ani se nehnout.
Jen dotaz, co chceš aby tam ten pes dělal? Když t tam bude 6kg pochodovat, tak to bude sakra nepraktické a nepříjemné
|
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 14:29
- Nahlásit
Tak pochodovat ne, ale podle mě není úplně ideální, aby se nemohl ani uvelebit tak jak mu je příjemné. ;) Každopádně má asi smolíka bude šlapat po svejch ať se děje co se děje
|