| Autor |
Zpráva |
Lilly105
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2014 20:36 - Změnil/a: Lilly105
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych znát váš názor. Mám štěně(3měsíční) hraju si s ním, venčím ho, cvičím s ním, vychovávám ho, bavím se s ním, prostě normálka. Bydlím, myslím v docela velkém, 4+1 bytě. K bytu je zahrada, společná, jenže dole na tý zahradě bydlí jedna rodina a nedávno si pořídila i psa a zahradu si přivlastnujou. ( Vlastně bydlím v domě, kde jsou 4 byty nahoře a jeden dole na tý zahradě(ta zahrada by měla být společná a taky je společná.) Ale rodiče mého štěněte žijí na zahrádce na okraji města, v takové té zahrádkařské čtvrti. Ta zahrádka je zrovna taková malá, nevidí ani ven, plotem vidět nejde. jejich majitelé je krmí odpadem( zbytky z oběda, granule konzervy té nejnižšší třídy typu Pedigree...), jedou tam za nima tak jednou denně, venčit je taky moc nechoděj, fenka je konečně vykastrovaná, psi už vypadaj zuboženě-když se jim podívám do očí mám chuť brečet..(když je srovnám s kámošky fenkou- má stejnou rasu), ... Nevím, mám si je vzít k nám domů.. co byste dělali vy? Na tý společný zahradě bych je venčil spíš jen ráno a večer, mohli by tam být i když bych byl ve škole, ale ted si ty lidi co bydlí v té zahradě pořídili psa, tak mi to stížili. Vzali byste si je deo takových podmínek, jaké mám? Vždycky když je jdu potěšit na zahrádku, tak se mi chce brečet, jak tam musí být celé dny sami.. Budou se mít líp v bytě s venčením, občas proběhnutí na týnaší společný zahradě, krmení vhodnou stravou, mazleni, znovu vychováváni, nebo se budpou mít líp na tý zahrádce vtěch podmínkách co jsem napsal? Plemeno: JRT(všichni tři) Děkuji za všechny odpovědi, rady, návrhy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 08:33
- Nahlásit
Lilly105
Moc jsem nepochopila - to je tvůj dotaz, nebo jen kopíruješ cizí dotaz z jiných stránek?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 11:35
- Nahlásit
Lilly105
To je tvůj text nebo jen kopíruješ?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 11:43
- Nahlásit
Není to její text, to je snad jasné na první pohled.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:04
- Nahlásit
Lilly105
Nevím, mám si je vzít k nám domů..
otázka asi zní jsou ochotni je majitelé vydat.. nebo je to zas aktivita nějakého samozvaného zachránce zviřátek,co si myslí,že má právo někam chodit ,někoho kontrolovat a pokud nabyde dojmu,že by věci měly být jinak,psa prostě "odebere"..takovejch magorů se pohybuje na volno docela dost a nepřestává mne překvapovat proč s nima někdo už konečně nevyrazí futra páč voni tak tak leda právo sedět ,ale tim to přesně končí!
|
Lilly105
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:14
- Nahlásit
Ano je to můj text. Psy jsou mé tety...ano jsou ochotní.. nejsem magor, vím jak se o ně starají(teda spíš nestarají), ty psy znám odmalička kdy bydlely v domě se zahradou, pak se příbuzný přestěhovali do bytu a psy šoupli na opuštěnou zahrádku... vám snad připadá normální strčit dva společenské psy na oraj mesta na malou zahrádu a vůbec se jim nevěnovat jen tam jít nakrmit, nalít vodu a skoro je nenechat anio vyběhat?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:21
- Nahlásit
Lilly105
Já myslím, že by sis měla napřed vychovat svoje štěně a pak až řešit další psy. Protože když si teď k prckovi vezmeš dva dospělý nevychovaný psy, tak si zaděláváš na obrovskej problém. A ve výsledku pravděpodobně nebudou šťastní ani ti psi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:31 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Vlčáčková
Není to její text, to je snad jasné na první pohled.
Věštecká koule? Potřebovala by přeleštit.
Lilly105
Můžeš se mi ozvat na mejl gabriela.impact(a)gmail.com ?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:48 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Lilly105
První věc je, jestli jsou ochotni je darovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:04
- Nahlásit
Lilly105
.ano jsou ochotní.. nejsem magor
tak to je pak jiná,ale též nemám věšteckou kouli abych to z textu poznala ..jinak věz,že takovejch magorů je fakt dost
|
Lilly105
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:15
- Nahlásit
birma - Nad tím jsem taky uvažovala, aby mi nezkazili štěndo.. Je to těžký.. ale jsou to opravdu chudáci.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:18
- Nahlásit
Lilly105
Nejde ani tak o zkažení štěnda psy, jako o to, že správné chování bys musela učit každého psa zvlášť, takže 3x hraní, 3x cvičení a aspoň zpočátku delší procházka s každým zvlášť...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:29
- Nahlásit
Lilly105
Jestli jsou ochotní Ti je vydat, tak je vezmi pryč s darovací smlouvou. Vzor Ti můžu poslat.
|