| Autor |
Zpráva |
Pespespes
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2014 14:59
- Nahlásit
Dobrý den,
jsme rodina s pěti dětmi (6-16 let), psa bychom chtěli mít spíše venku, neměl by být citlivý na křik a hluk, starost o jeho srst by měla být minimální (chceme se taky vyhnout tunám chlupů na podlaze), pejsek by neměl moc slintat, měl by být snadno vycvičitelný a neměl by být roztomilý jen jako štěně. Ideální by byla střední velikost. Jaké plemeno by pro nás bylo ideální? Prosím poraďte.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2014 16:35
- Nahlásit
No, to jste hezky popsali, co od psa očekáváte, ale teď ještě zkuste popsat, co můžete psovi nabídnout...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2014 08:31
- Nahlásit
corgi
co můžete psovi nabídnout..
a to se popisuje jak?
Já fakt na takovouhle otázku znám jedinou odpověď "sebe"
Pespespes
nebýt té roztomilosti, vycházel by mi nejlépe temperamentem dobře vybraný německý ovčák
Já osobně preferuju špice (hromady chlupů z něj fakt nejsou, vyjma 2x ročně línání),
Napadl by mě ještš toller, ale zkušenosti mám jen vyčtené, což může být na hony vzdálené skutečnosti
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2014 14:05
- Nahlásit
kachna_
Což se vůči psovi trvale na zahradě určitě moc dobře realizuje...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2014 15:13
- Nahlásit
spíše venku ale není synonymum pro trvale na zahradě ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2014 16:17
- Nahlásit
kachna_
spíše venku ale není synonymum pro trvale na zahradě ne?
Máš pravdu. Ale bohužel mám zkušenost, že to tak většinou končí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2014 17:37
- Nahlásit
kachna_
a to se popisuje jak?
Mně přijde, že každý umí vyjmenovat svoje požadavky na psa - ať nepouští chlupy, ať neslintá, ať vypadá roztomile, ať se snadno cvičí - ale naprosto mi chybí to, co druhá strana, tedy páníček, bude schopná tomu psovi nabídnout. Budou chodit 1x denně kolem bloku nebo každý den někde lítat, jezdit na kolech, chodit s ním po horách? Budou ochotní zaměstnat mu mozek, často si hrát a mazlit se, nebo mu můžou dát jenom chvíli pozornosti, a pak ať už klidně spí někde o samotě? Podobné informace v tom dotazu velice postrádám...
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2014 03:54
- Nahlásit
Mě napadá jedině plyšový ...
|