Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nepsí - externí disk, záchrana dat v rámci reklamace?
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 13:12
- Nahlásit

Mám externí disk verbatim (nevím přesně jaký typ). Bohužel když jsem ho chtěla zase zapnout pořád se mi ukazovalo naformátovat data. Takže jsme ho odnesli na obnovu dat, tam po nás chtějí 4000 za obnovu. A prý si máme dojít ještě tam kde jsme ho koupili, že je ještě v záruce, že je nějaký chyba na začátku. (nevím co, říkal mi to manžel) a mě by zajímalo, jestli si myslíte, že se ta záruka vztahuje i na to, že mi ty data prostě obnoví, když je to chyba v exterňáku, co jsem tedy pochopila. Nechce se mi totiž vyhazovat 4000 jen tak z okna,normálně bych se s tím smířila, ale mám tam narození syna. když by to mohlo jít přes záruku.
Tak jestli s tím také nemáte někdo zkušenosti, díky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 13:36
- Nahlásit

zaruka se na data nevztahuje bohuzel. pokud mate disk doma zkuste program recuva je zdarma a da se stahnout na slunecnice.cz a zkuste si s nim data obnovit doma

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 14:02
- Nahlásit

Děkuji a nemáte zkušenosti, kde by to v Praze mohli obnovovat? 4000 mi přijde moc. Popřípadě Žatec a okolí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 14:16
- Nahlásit

bohuzel to je bezna cena pokud neni poskozena elektronika nebo plotny jinak by to stalo I 10 000 a vic. fakt doporucuju cyzkouwt ten program RECUVA je snadny pro somaci pouziti a docela dobry

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 15:02
- Nahlásit

Děkuji moc. Akorát nechápu proč je to tak drahý

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 20:32
- Nahlásit

pokud je diskposkozen po logicke strance tak pokud uzivatel nezalohuje, tak holt ty firmy na tom vydelavaji pac uzivatel si to zaplati pokud je to dulezite. pokud jde o fyzickou strukturu disku je firma schipna koupit totzny typ disku, vymenit elektroniku ci poskozenou cteci hlavu atd a to rozhodne neni levneani jednoduche. jak rikam, nejlepsi ro vas by bylo vyzkousetnejaky volne dostupny softy na obnovudat a hlavne zalohovat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 21:06
- Nahlásit

Pupy
recuva a tady nejaky clanecek

impact
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2013 07:32
- Nahlásit

cernej caj
Blbý je, když uživatel zálohuje pouze na ten disk.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2013 09:13
- Nahlásit

impact
no tak to je blby ale pokud uzivatel "zalohuje" na ten disk, porad musi mit v pc original data. Protoze zaloha je duplicita (ja mam treba fotky na 4ruznych discich) a ne to, ze to mam jen na tom jednom miste a myslim si, ze zalohuju... Navic existujou i softy (treba cobian) ktery automaticky zalohujou na jiny disk, ftp atd... ze to clovek ani nemusi resit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání