Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / psovod začátečník
Autor Zpráva
kacondyna
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2013 20:40
- Nahlásit

Dobrý den,ráda bych požádala o radu zkušeného kynologa. Chci si pořídit prvního psa na výcvik a ,,učit se ně něm". (né úplně první pes,ale žádný nebyl cvičený intenzivně) Ale mám spoustu otázek. Od té jestli nejsem ve 22 na kynologické začátky moc stará ) ,přez volbu plemene až po dotazy ,,jak na to". Ráda bych spolupracovala s nějakým cvičitelem,ale internet je tak plný samozvaných odborníků,že se velmi špatně hledá kvalitní cvičitel. Kdyby byl někdo ochotný mi poradit,ráda bych to s ním probrala přez e-mail,děkuji moc kubikova.ka@seznam.cz

ps: sem taky určitě kouknu jen bych si s někým o tom ráda popovídala,kdyby měl někdo zájem.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:50
- Nahlásit

kacondyna
prvního psa na výcvik a ,,učit se ně něm". (né úplně první pes,ale žádný nebyl cvičený intenzivně)
Já bych poradila ovčácké plemeno, žádného hyperaktivce (jako je borderka), žádného sebevědomáka, psa, který snese nějakou tu "začátečnickou chybu". Asi jsem hrozně staromódní, ale radila bych německého ovčáka - s tím, že je třeba dobře vybírat. Nebo pokud nemáte ambice stát "na bedně" a podávat se psem špičkové výkony, tak nějaké snadno cvičitelné plemeno mimo ovčáků - tam ovšem záleží na osobních preferencích, někdo si třeba nedovede představit po svém boku královského pudla, přitom býval služebním plemenem

birma
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:55
- Nahlásit

kacondyna
Chci si pořídit prvního psa na výcvik a ,,učit se ně něm".
přez volbu plemene
tak asi záleží, jak moc chceš cvičit vrcholově a co.
Pokud sportovku a opravdu na vysoké úrovni, tak malinu nebo NO, pokud ti jde u sportovky o to, aby to bavilo tebe, psa a nějak to vypadalo a chceš chodit jednou, dvakrát týdně cvičit bez velkých ambicí, tak pak třeba rtw, dobrmana, boxera, velké knírače a další pracáky.
U agility záleží na velikosti, ale nejspíš bordera
Pro obedience je nejčastější volbou taky bordera
Záchranařinu dělá podle mě široká škála plemen - od retrívrů, po ovčáky a jiné pracáky.
Od té jestli nejsem ve 22 na kynologické začátky moc stará
to jsi, kdo nezačne už v kočárku, ten nemá šanci
po dotazy ,,jak na to"
know how ti nikdo přes net nepředá, najdi si nějakou dobrou skupinku v okolí a přidej se k nim

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2013 23:45
- Nahlásit

Nejlepší bude RC pes. To ostaně asi pro většinou českých kynologů.

birma
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 00:01
- Nahlásit

zbrnd
RC pes
to je jako RC cola???

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:04
- Nahlásit

EE spíš jako RC auto nebo letadlo

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:47
- Nahlásit

birma

to je jako RC cola???

On myslí RC jako "radio controlled".

kacondyna
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 22:28
- Nahlásit

děkuji za odpovědi ! Vlatně bych se časem chtěla věnovat záchranařině,ale chtěla bych začít víc zeširoka.

Zajímalo by mě jestli někdo nemáte zkušenost jak se cvičí s českými fousky. Viděla jsem je akorát na mysliveckých závodech,kde byli cvičeni na lov,ale přijdou mi inteligentní a myslím že by šli cvičit i všestraněji, ale osobně nemám s tímto plemenem zkušenosti. Co myslíte vy?

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 22:33
- Nahlásit

kacondyna
Co myslíte vy?
myslím, že pokud chceš začít cvičit, měla by sis vybrat nějakého "snazšího" psa, aby ses nezasekla už na loveckých pudech (zrovna u záchranařiny, pokud bys dělala plochy by to byl dost problém) a k tomu, čemu se opravdu chceš věnovat, se třeba ani nedostala

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:24
- Nahlásit

kacondyna

myslím, že má birma pravdu - když je člověk začátečník - tak možná, ač fousek je super pes - by mohl nastat problém s tím, že by bylo zapotřebí zvládnout lovecký pud, ale zvládnout ho, ne potlačit, psa zlomit. Možná.... možná by to chtělo ale spíš prodebatit s těmi co záchranařinu dělají. Moje známá dělá záchranařinu /profi úroveň / s výmary. http://www.artemisterra.com/historie_plemene.htm
možná se pozeptat ?

Neumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:38
- Nahlásit

co hovawart?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:39
- Nahlásit

Neumi
hovawart

nebude pro začátečníka trochu svéhlavější?

Neumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:44 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Pro HW jako plemeno by měla být charakteristická snadná ovladatelnost, spolupráce s člověkem a všestrannost (neměl by být "ujetý" žádným směrem), je deklarován jako "vhodný i pro začátečníka" - já můžu potvrdit, jednoho mám 8 let a až na druhém psu (PHP) poznáváme, co to je mít psa... . Samozřejmě to neplatí na 100% jedinců, ale tak to je u všech plemen. Záchranařinu dělají.
Myslím, že za svéhlavostí se skrývá spíše blbost psovoda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:52
- Nahlásit

Neumi

aha, tak vida. díky za postřeh. Co je PHP?

Neumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 10:21
- Nahlásit

Pyrenejský horský pes

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2013 10:43
- Nahlásit

Neumi

ajo! dík, no jo to je trošku jiná sorta a vlastně máš pravdu, tam je to o tom, že je to víc pes,než plemena "klasická"

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání