| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 09:42
- Nahlásit
Ahoj, slyšela jsem fámu a nemůžu se nikde zatím dobrat odpovědi.
Nevíte,kdo teď (jaká země) vyrábí krmivo Hills????
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 10:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Ahoj, možná jsi neslyšela jen fámu. Že se nemůžeš dobrat odpovědi, je poměrně pochopitelné, situace v této sféře není zdaleka průhledná pro smrtelníka hlavně díky lobby těch, kteří ovládají EU a trh se zpracovaným odpadem.
Je fajn, že se zajímáš a ještě více fajn, by bylo, kdyby se zajímalo více lidí a svůj zájem dotahovali do konce. Jedině tak lze dosáhnout toho, že psi na kterých nám údajně záleží nebudou žrát ještě větší odpad než je nanormován.
Hills pet nutrinition je firmou, která má jako jedna z mála značek amerických granulí u nás prodávaných opravdu povolení k dovozu svých produktů do EU. Ani to ovšem neznamená, že granule Hills prodáváné v naši obchodní síti musí být z USA či opravdu od firmy Hills.
V EU je v těchto věcech jeden velký bo*del a to dokonce tak velký, že to otevřeně přiznávají i zainteresované kontrolní orgány.
Zjistit původ je pro obyčejného smrtelníka asi možné jen když máš koupený pytel. Na něm by měl být uveden výrobce a jeho kód. Aby jsi to mohla zkontrolovat hodnověrně, musíš nejspíš poslat pytel nejlépe samozřejmě po předchozí dohodě se Státní veterinární správou nebo spíše UKZUZ http://eagri.cz/public/web/ukzuz/portal/krmiva/kon takty/ se svými výhradami či podezřeními. Asi by stačil pytel prázdný, doporučuji ale předem se domluvit na kontaktech z linku.
Není třeba se ostýchat, je to instituce, která tu má být pro nás a zájmy naše a našich psů a je placena námi.
Minimálně se takto můžeš dozvědět, kde jsou konkrétní granule opravdu vyrobeny.
EU je plná padělků ze všech oblastí a granule nebudou vyjímkou.
Pokud nebudeme toto řešit a budeme před těmito problémy zavírat oči, za chvíli tu nebudeme mít nic jiného, než zboží z Číny.
Nenechme se okrádat, nekrmme naše psy ufokostní moučkou z Asie, nebuďme lhostejní.
Poslední dobou se začínám obávat, že když známý zdůvodňuje to, že krmí supermarketovkami, protože je to všechno stejně reálně jedno a to samý, tak není daleko od pravdy.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 11:37
- Nahlásit
zbrnd
bohužel výrobce je uveden jako EU.
kod začíná nulou..
mám přímo veterinární dietu a asi jedinou, co by můj pesan mohl,ale dávat mu sajrat z Polska, co jsem slyšela, že by ted mělo být, je dost šílený- drahé granule a ještě nekvalitní- to už pak je asi fuk, jestli mu namažu chleba sádlem, nebo dám tohle....jeho zdravotní problém to řešit nebude a je otázkou co mu ublíží víc, že ((
pytel jsem si schovala,zatím u nás problém není,ale kamarádka co brala krmivo se mnou ho má...tak rozjela vlastně naše pátrání. Ale kde je záruka, když tenhle pytel bude OK, že bude i ten další,že......
děkuju za info v každém případě.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 11:41
- Nahlásit
žanda
Hills má pokud vím několik továren po celé Evropě - Francie, Polsko...
mám přímo veterinární dietu a asi jedinou, co by můj pesan mohl
Nedá mi to: prakticky každá dieta se dá sestavit i z čerstvých surovin. Co má tvůj pesan za diagnózu?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:39
- Nahlásit
lamalucni
pokud se budu držet jen potravin,tak by neměl:
rýže, obiloviny, hovězí, vepřové, u ostatních masových produktů bylo pak méně hvězdiček než 4
a nemám to po ruce a asi si to už všechno nepamatuju....mám dědouška a nerada bych ho odrovnala experimentováním už přesto díky-ůaby to ode mě nevyznělo nějak blbě-každá snaha se cení
u předchozího psa jsem taky měla možnost i normálních potravin-měl udělanou takovou dietu na míru-ale neměl alergii na potraviny (mmj)
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:44
- Nahlásit
žanda
Jasně, pokud je to už senior a ten Hills mu sedí, tak nemá moc smysl experimentovat...
Každopádně dietu na míru by případně dokázal sestavit MVDr. Štourač.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:51
- Nahlásit
lamalucni
ok, díky za tip, bude-li nouze, obrátím se.......přesto kdybych nemusela, byla bych fakt ráda
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:13 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Hele Žando, ale ono pokud je to made in EU, tak experimentuješ tak jak tak a v každém případě je to zpracovaný odpad.
Vyrobí to stejná linka která vyrábí spoustu dalších"made in EU" značek ze stejných surovin a můžeš se v reálu jen modlit, aby tam těch škodlivostí bylo co nejméně. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že ač je to mnohdy prezentováno jako dieta, je to zase jen sajrajt v jiném balení...
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2013 10:16
- Nahlásit
Taky nám teď diagnostikovali alergii :/ Za tři týdny budou pryč píchnuté kortikosteroidy a budem moct na krev a kožní testy. Do té doby byly doporučeny dietní granule. Ale protože jedem v barfu a granule jsou jako nouzovka, nelíbí se mi představa šesti týdnů plně na granulích. Jako alternativu na můj dotaz mi bylo doporučeno maso, se kterým ještě nepřišla do kontaktu, taaakže jsem včera po mnoha telefonátech sehnala na farmě skopové (docela sranda, všude chtěli prodat jen celou 30-tikilovou ovci pro 3kilového jorka Nakonec se povedlo) Tak uvidíme, co bude dál, plně na granulích je až poslední varianta. Chjo.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2013 13:38
- Nahlásit
hanitchka
já bych v tom zase takovej problém neviděla- v každým případě je to pohodlný,nekazí se to. Krmím tak psa od jeho 5-ti let,kdy se alergie ukázala a je naprosto v pohodě. Nakonec, když si sečteš náklady za dietu a za běžnou stravu, zjistíš, že ten rozdíl není zase tak šílenej- nebo alespoň u nás to tak děsný není,nebo jsem si už zvykla kupovat dražší granule.
hlavně at je pesák OK.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2013 13:50
- Nahlásit
žanda
hlavně at je pesák OK.
U těch granulí právě stačí málo a je s bytím OK konec.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2013 19:51
- Nahlásit
žanda
no já právě měla takovou radost, jak pěkně teď žere, maso se zeleninkou vdechne během pár vteřin zato kolem granulí vždycky chodila s odstupem. A celkově považuju psa za masožravce, i když je to tříkilovej krysoid, takže granule s prvníma třema místama ve složení v rýži a obilovinách mi jako doporučená dieta od veta nepřijdou jako vhodná alternativa barfu.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2013 22:39
- Nahlásit
žanda
Co já vím, tak Hill's má výrobny v USA, Holandsku a ČR (Hustopeče).
Pokud nechceš padělek, nakupuj u oficiálního dovozce - www.avet.cz.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 08:50
- Nahlásit
hanitchka
rýže a obiloviny mě taky nepříjdou jako na alerhii to pravý
LucieS
nakupuju, naštěstí mám dobrý kontakt,ale když nevím,jak to chodí s výrobou, věř tomu.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 09:35
- Nahlásit
žanda
A čím konkrétně teda krmíš toho svýho alergika? Chci i po diagnóze zůstat u barfu, ale stejně jako předtím bych měla ráda v záloze granule. Dost cestujeme, čundry, chaty,... a někde to se zamraženýma balíčkama úplně moc nejde.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 10:06
- Nahlásit
Hanitschka, tak mu to nasuš nebo kup sušený, lamalucni tu nedavno davala kontakt.
http://www.k9natural.cz/
http://www.rupert.cz/ziwi-peak/
Alergiků jsou asi milardy druhů, to záleží na konkrétní diagnóze.
Pokud bude hlavně správná a smysluplná. Pokud pes vůbec tu alergii má. Ono je to složitáý v této oblasti, ani u lidí si moc nevíme rady. V tý stravě/dietě je většinou hlavně nutná opatrnost poněvadž lehce zkažíš a těžko napravuješ každou dietetickou chybu, ale třeba nebude toto vůbec třeba. Držím psisku palečky¨.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 10:39
- Nahlásit
hanitchka
my máme Z/D ,asi to nejhorší co jde......ale jemu ta strava dělá dobře, rozkvetl po ní a i se dožil docela dobrýho věku a to hlavně musím říct, že vlastně bez alergickejch komplikací .....(pomohla i homeopatie....)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 10:57
- Nahlásit
Já krmín Hillsem d/d, fenka má alergii na lepek. Jednou jsem vzala granule z netu a okamžitě se začala škrábat, granuley měly světlejší barvu a byly menší o drobek. E-shop mi vrátil peníze a granule zpět nechtěl (celkem 24 kg), chtěla jsem je nechat testovat ve zkušebáku, protože mi to přišlo divný, ale nakonec jsem to neudělala. Teďka jsem koupila poslední pytel u veta, opět jsou světlejší a menší a fena se zase drbe
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 11:16
- Nahlásit
Testování ve zkušenáku moc význam většinou nemá, pokud neovlivníš přímo, co vše mají testovat, tedy buď by jsi to musela sama zaplatit nebo mít známého nebo mít nějaké konkrétní podezření, co tomu je špatného. Jinak standardně to budou testovat tak, aby zjistili, jestli obsah pytle souhlasí se zaručenými deklarovanými hodnotami a to ještě nemusí vůbec o ničem svědčit i když to odpovídat bude.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 12:25
- Nahlásit
zbrnd
Ono je to složitý v této oblasti, ani u lidí si moc nevíme rady.
To je přesně to, co mě na tom nejvíc děsí. Prcek se škrábe do vyčerpání, už si tam zavlekla i zánět a vyfasovala ATB. A já pořádně nemám jak jí pomoct. Nejmíň do října musí vydržet než půjdeme na krev.
Trochu mě zaráží alergie zjištěná už v 6 měsících (problémy už tak od 4.)
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 12:28
- Nahlásit
Eninka
Jakože podle obalu stejnej výrobek a jednou v pohodě a jindy dělá problémy? No tak to je prima, chudáci psi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 12:52
- Nahlásit
hanitchka
To je přesně to, co mě na tom nejvíc děsí. Prcek se škrábe do vyčerpání, už si tam zavlekla i zánět a vyfasovala ATB. A já pořádně nemám jak jí pomoct. Nejmíň do října musí vydržet než půjdeme na krev.
Trochu mě zaráží alergie zjištěná už v 6 měsících (problémy už tak od 4.)
Alergie, imunita, autoimunita, atopie a všechno tohle a podobný, to bývá hodně nepříjemný. A bohužel pro vety ráj k výdělku.
Snaž se používat co nejvíc vlastní úsdek, jestli se ti něco nepozdává, něco tě zaráží, jdi si za tím a hloavně nevěř tomu, že vet je zde nutně od toho, aby psovi pomohl, je to především podnikatel a musí se podle toho chovat, pokud se podnikat dále.
Osobně vím, že velmi dobrá dieta je prostě rozvařená rýže a krůtí prsa vařená možná i syrová, pokud ti baští barf, ale to nevím. Ale i tohle může uškodit, cokoliv může Hlavně taky nezapomeň, že čím víc jednodušší potravu do psa vpravíš, tím se tím je menší množství potencionálnách dráždidel, samozřejmě ho taky může dráždit něco jiného než strava. Přeji, ať se s tím porvete co nejlíp.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 12:55
- Nahlásit
hanitchka
Jakože podle obalu stejnej výrobek a jednou v pohodě a jindy dělá problémy? No tak to je prima, chudáci psi.
To je naprosto běžné. U EU granulí možná až na nějaké čestné vyjímky v podstatě kupuješ jen jiný obal, uvnitř je vlastně cokoliv - tedy ne cokoliv, ale může tam být zcela něco jiného než ve stejném obalu minule a může tam být kdykoliv cokoliv, co uškodí. U dovozu z vnějška EU bych si taky iluze nedělal. Vzhledem k tomu, kolik je zde "zfalšovaného" zboží ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 14:46
- Nahlásit
zbrnd
No já teda nevím, vet dietou Hills krmím kocoura už víc než 10 let a za tu dobu se akorát jednou změnil tvar a to jsem napsala dovozci a ten mi potvrdil, že byla změněná výroba. Jinak jsou ty granule celou dobu nemlich stejný a učinkujou taky furt stejně.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 15:02
- Nahlásit
hanitchka
Jakože podle obalu stejnej výrobek a jednou v pohodě a jindy dělá problémy? No tak to je prima, chudáci psi
přesně tak, tohle se mi stalo. Už tady na toto téma diskuze byla a složení může být stejný, ale ty suroviny různýho původu a i tím se to může stát. Já jsem ráda, že jsem aspoň zjistila, že máme alergii na ten lepek, tohle tenkrát veta vůbec nenapadlo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 15:33 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Maya
No já teda nevím, vet dietou Hills krmím kocoura už víc než 10 let a za tu dobu se akorát jednou změnil tvar a to jsem napsala dovozci a ten mi potvrdil, že byla změněná výroba. Jinak jsou ty granule celou dobu nemlich stejný a učinkujou taky furt stejně.
Já ti to neberu.
Já krmil granulema 6-7 let a pak to přišlo...
Nebylo to tedy Hills, ale nevidím důvod, proč by se to nemohlo stát i u nich. Z nejrůznějších důvodů. A navíc pokud koupí pytel Hills z EU, bude to ze zcela jiných surovin(myslím zdroje/dodavatele surovin) a může to být stejný nebo taky třeba šrot.
Když se tohle děje i s potravinami pro lidi, proč by ne s granulemi.
A pro lidi to je mazec, třeba taková Milka (můj oblíbený příklad) chutná buď standarně ucházejícně prostě jako Milka nebo je to na úrovni Nugátové pochoutky ze socíku, jestli na to vzpomínáš navíc slazený nějakým zcela nechutným umělým sladidlem na poblinkání. Proč si prostě dělat iluze. Úřednk ÚKZÚZ se se mnou vesele do telefonu bavil o tom, že odhadují, že asi 50% možná i více importu je u nás z jiného než udávaného zdroje ... nebyl osamocen s takovými názory.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 20:01
- Nahlásit
žanda
nakupuju, naštěstí mám dobrý kontakt,ale když nevím,jak to chodí s výrobou, věř tomu.
Hele, já bych tomu i věřila. Nemůžou si dovolit, aby zrovna s vet dietami bylo něco špatně.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 01:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
LucieS
Nemůžou si dovolit, aby zrovna s vet dietami bylo něco špatně.
Proč by si to nemohli dovolit?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 09:50
- Nahlásit
zbrnd
No, tak nějak už z logiky věci .
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 11:12 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
LucieS
No, tak nějak už z logiky věci
"Žena je zvláštní stvoření, nemá-li co říci, nemlčí, ale stává se ještě výmluvnější."
Diofanés
|