Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / O.T. fotodotaz - karta do foťáku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:52
- Nahlásit

Nemáte někdo náhodou nějaký fígl co s kartou do foťáku, která píše, že je chráněná??? Nejde to nějak rozhejbat?? Nevím jak se to stalo, jestli druhá půle při vyndavání karty z počítadla udělala cosi, či neudělala bezpečný odebrání, ale prostě nemůžu fotit foťák píše že karta je chráněná

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:03
- Nahlásit

PetraK
Hele zkus tu kartu vyndat a podívej se, jestli nemá takovej malinkej spínač - posuvník. Pokud jo, tak ho posuň do opačné polohy, než ve které je.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:04
- Nahlásit

PetraK
Jestli jde o kartu SD, nepošoupla jsi náhodou omylem třeba nehtem takový to mrňavý "šoupátko" na okraji karty?

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:04
- Nahlásit

lamalucni
Sakra mě předběhla

impact
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:06
- Nahlásit

To by bylo hodně blond.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:07
- Nahlásit

impact
Proč blond? Drtivá většina lidí si nikdy nevšimne, že tam ta pojistka je, vono je to fakt docela mrňavý

PetraK
Člen
- Nahlásit

Ne, ta karta tam prej nic nemá - tvrdil teda Brtnik, kterýmu jsem to dala za úkol - páč už mi to navrhovala černej čaj. Ale.... když nad tím te tak uvažuju, jak by to jinak bylo možný, že jo? Je to, pravda, karta stará, obyč foťák, ale zase kdyby tam nic takovýho nebylo, tak to nebude psát asi nic o chránění, ne? Kurnik musím se podívat já. A jestli to tam je, jsem vdova

corgi
Člen
- Nahlásit

impact
To by bylo hodně blond
Člověk nikdy neví!

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:08
- Nahlásit

lamalucni

Drtivá většina lidí si nikdy nevšimne, že tam ta pojistka je, vono je to fakt docela mrňav

no to jsem zvědavá, co najdu. A pak dám vědět v pondělí.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:10
- Nahlásit

PetraK
Až v pondělí? To nás jako budeš celej víkend napínat? :-D
Mělo by to vypadat takhle:

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:15
- Nahlásit

Jinak samozřejmě to může být i softwarovej problém - karta buď potřebuje znovu naformátovat, nebo mohla i úplně odejít do věčných lovišť. Ale ten čudlík je dobrý zkontrolovat jako první, než se začne pátrat po složitostech

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:19
- Nahlásit

lamalucni

Až v pondělí?

na ja, páč pak už nebudu na počítadle, až se dostanu k tý kartě

znovu naformátovat,

aha, a to lze provést jak? nějak doma v počítadle? či ve foťáku? nebo v servisu?

dík za rady, jsem zvědavá, fakt, jestli ten čudlík najdu a pokud jo, tak ...... kdo si vezme čoklidy? Hodní, nenároční - jen na pohyb a zábavu

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:25 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

PetraK
to lze provést jak?
v počitadle, pokud má čtečku karet
edit - jo vlastně, píšeš, že ji tvá polovice vyndávala z počitadla, takže čtečku máte

jestli ten čudlík najdu a pokud jo, tak ...... kdo si vezme čoklidy?

myslím, že tě tu všichni chápou a dosvědčí ti, žes byla někde úplně jinde

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:30
- Nahlásit

lamalucni

v počitadle, pokud má čtečku karet
to asi mít bude, že jo? když tam běžně strkáme právě kartu z foťáku a z tydlifouna, že jo? (nesměj se mi, sem počítačovej Yetti )

že tě tu všichni chápou a dosvědčí ti, žes byla někde úplně jinde

děkuji. A kdyby to náhodou nestačilo, tak mi voba čoklidy občas přiveďte na Ruzyň ukázat. Možná tam budu i se svou sestrou, kterážto tam včera během stěhování už taky směřovala, vypadá to, že si vyvraždí všechny svoje tři děti

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:36
- Nahlásit

PetraK
dost často se karty musí formátovat ve foťáku, si nejdřív ověř, jestli to tam nemáš, jinak se ti může stát, že kartu zformátovanou v pc ti foťák už nikdy nepřečte

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:38
- Nahlásit

PetraK
to asi mít bude, že jo? když tam běžně strkáme právě kartu z foťáku a z tydlifouna, že jo?
přesně tak
Jenom bacha - formátování ti smaže všechno, co na té kartě je.

Jinak jsem ještě trochu googlila a našla jsem, že to zamčení může být i funkce foťáku, v některých foťákách se to dá nějak nastavit v menu. Ale to už teda fakt netuším jak a kde Prostě první koukni na ten čudlík a pak uvidíš.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:40
- Nahlásit

PetraK
ale máš výdrž a nervy, já už bych si dávno koupila jinou kartu než takovýhle vopruz

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:46
- Nahlásit

Maya

musí formátovat ve foťáku, si nejdřív ověř, jestli to tam nemáš, jinak se ti může stát, že kartu zformátovanou v pc ti foťák už nikdy nepřečte

aha, díky

já už bych si dávno koupila jinou kartu než takovýhle vopruz

mi se nechce někde lítat a shánět, musela bych někam jet na to už tetkon nemám vůbec čas,

lamalucni

formátování ti smaže všechno, co na té kartě je.

taktéž díky

že to zamčení může být i funkce foťáku,

a kuva, tohle bude složitější najít, já dodneška neznám všechny jeho funkce a to je to jednoduchý zařízení.

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 12:26
- Nahlásit

PetraK
napadlo mě jestli ta karta není plná? jakože narvaná fotkama k prasknutí bo je určo z toho nemažeš? což?

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 12:27
- Nahlásit

Fajka

nene, kartu mažeme, poměrně často, když se ukončí něco - třebas dovolená, nebo focení na chalupě, přetáhnem do počítadla a vymažeme. No a Brtnik tetkon přetahoval fotky právě a od tý doby to nejde.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 12:42
- Nahlásit

PetraK
tak co tak gúúglim, tak formátování asi moc nepomůže, buď ta přepnutá páska a nebo kartu rovnou do koše prej neb to bejvaj nějaký poškozený kontakty

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 12:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

prej neb to bejvaj nějaký poškozený kontakty

budu muset nakupovat

jo a díky moc za zjišťování, všem.

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:16
- Nahlásit

PetraK
. No a Brtnik tetkon přetahoval fotky právě a od tý doby to nejde.

no jooo to je jasný Brtník jí rozbil..tak ať si jí koupí a máš to nakupování z krku

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:22
- Nahlásit

Fajka
ak ať si jí koupí a máš to nakupování z krku
to mám, ale to pak nebudu mít tu kartu nikdy tetkon od úterka vozil do práce kabelku pro Brůtici. až dnes se zadařilo a to jen proto, že se vrátil domů pro telefon. nic si nepamatuje!! A to nemluvím o tom, že taky nesnáší něco nakupovat

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:31
- Nahlásit

PetraK
tak mu seber kartu z mobilu, ať si je bez karty sám, třeba pak nakoupí rychle

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:34
- Nahlásit

Maya
tak mu seber kartu z mobilu, ať si je bez karty sám, třeba pak nakoupí rychle

ze služebního?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:52
- Nahlásit

PetraK
ze služebního
no jestli jí tam má..

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 14:03
- Nahlásit

Maya

no jestli jí tam má..

a taky jestli jí nevypnul

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 16:36
- Nahlásit

mobily mivaj mikrosd coz fotaky jen sd a bez redukce smolik. Pokud nema treba olympusacky xDecka neco starej fotak s compact flash... Holky, vy musite cekat Jen do pondeli. Ja uz cekam tyden jestli tam ma vubec ten cudl

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2013 22:07
- Nahlásit

PetraK
Když si vymažeš fotky z karty, tak na ní vůbec nehrab a dej ji nějakému odborníkovi. Většinu fotek Ti pravděpodobně zachrání. Nezachrání povětšinou jen ty, které jsi po vymazání přepsala novými fotkami.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání