| Autor |
Zpráva |
carober
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 00:13
- Nahlásit
Ahojky,
Je tu někdo,kdo se věnuje kynologii a zároveň je také na mateřské dovolené? Jen tak pro zajímavost by chtěla vědět, jak to kdo zvládáte jak časově tak i finančně věnovat se nadále výcviku a dítěti (myslím zejména ty děti tak do cca 3 let) jestli se to dá stíhat oboje. díky za vaše zkušenosti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 08:20
- Nahlásit
carober
kynologii ne, něčemu trošičku podobnému.
Jako do půl roka věku je to v pohodě. Potom, když je člověk slušný, tak ti dítě vždycky někdo pohlídá, ideál je, když dítě s partnerem zůstane doma, to si pak člověk docela pěkně vyčistí hlavu .
Třeba s kojením někde v koutku jsem naprosto neměla problém, s kouřením ostatních málokdy.
Asi docela problém je dítě, jakmile začne lézt, udržet mimo plac. A to je taky jediná věc, kterou jsem si všimla, že negativně vnímají kynologové.
A jestli to jde skloubit? No já nevim, to záleží na tom, jak moc o toho koníčka stojíš - pokud chceš, tak tu cestu najdeš, asi jako skoro u všeho.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 11:30
- Nahlásit
Třeba u nás na cvičáku je vedle klubovny pískoviště, kýble hraček - prostě se už tak nějak počítá s tím, že tam budou harantíci
Ono ale taky záleží na tom, jak si zadavatelka tu kynologii představuje, že ano. Asi úplně nepůjde šlapat po ránu stopy, odpoledne chodit na plac, o víkendech obrany, přes sezónu závody každý týden. Ale "normálně" se psem dělat, to počítám půjde
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 11:43
- Nahlásit
corgi
Asi úplně nepůjde šlapat po ránu stopy, odpoledne chodit na plac, o víkendech obrany,
Ale co by ne? Kamarádka si prvního psa pořizovala úmyslně v době, kdy šla na mateřskou. Od té doby má už dalšího psa pořízeného mimo mateřskou a dodneška si libuje, že neměla nikdy na psa tolik času, co na mateřské.
A to chodila ráno na stopy, cvičila poslušnost, jezdila na obrany... Myslím, že když se chce, tak to jde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 11:46
- Nahlásit
pawLINka
a jak to dělala s miminem, když šla ráno na stopy?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 11:48
- Nahlásit
PetraK
Brala ho s sebou. Když bylo malé, tak odstavila kočár, když bylo větší, tak šlo s ní.
Jinak osobní zkušenost nemám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 12:28
- Nahlásit
pawLINka
. Myslím, že když se chce, tak to jde.
Jo, podle mě taky záleží na tom, jak moc důležitá součást života to je. Třeba králíkologii jsem zintenzivnila, kynologii přesunula na doma, výlety podnikáme jako rodinnou zábavu společně.
Ale třeba začínat s ročním batoletem bez hlídání si moc neumím představit.
|
carober
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 14:47
- Nahlásit
Tak na mysli jsme měla kynologii tak normál, cvičit se psem stopy poslušnost, obrany, sem tam závod, zkouška atd..
Spíše jsme založila toto téma abych zjistila jak to teda kdo dělá že na to má ještě čas, mám spoustu kamarádek, co mají dítě a prostě cvičí, jezdí na závody, zkoušky, chovají, semináře atd... tak prostě by mě zajímalo jak to dokážou skloubit časově i finančně. Já mám ted 2 leté dítě a předtím jsme docela cvičila intenzivně,ale prostě ted na to fakt nemám šanci najít čas. Jako nelpím na tom našla jsem si jiné zájmy, které se dají dělat i s dítětem, pes je stejně už v důchodě,ale nového si ted fakt nehodlám pořizovat jsme ráda že vyvenčím starocha. Ale reálně to skloubit nějak nejde a to přítel taky cvičí, ale už jenom dojíždění na cvičák, na stopy, obrany, máme jen 1 auto, benzín drahý atd.. takže tak maximálně cvičit jen to co je v dosahu pěšky, ale asi na kvalitní závodnickou dráhu to nedám. Taky máme na cvičáku pískoviště,ale když bych mohla jít cvičit tak tam nikdo jiný není, přítel má směny a i když mám chvíli čas, tak to spolkne, uklid, vaření atd...
No neberu to jako nějakou závažnou událost, jak říkám psa můžu mít vždycky,ale zase asi bych nechtěla na úkor času stráveném s dítětem zas takový cvok nejsem. No a kort když nemáme ani možnost hlídání od nikoho.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 21:52
- Nahlásit
Jde to v pohodě. Ideálně pokud patrner dítě pohlídá nebo je taky pejskař a jezdíte celá rodina.
U nás se v podstatě nezměnilo tempo, ani v těhotenství, ani po narození malé. Psů máme víc a první zkoušky jsem absolvovala s čubinama 3 týdny po narození dcery první závody v jejích 6. týdnech.
Dokud byla v kočárku bylo to jednodušší, postavila jsem si kočár na vyvíšené místo, našlápla stopu ... později jsem ji musela tahat sebou, nebo jsem chodila na stopy až, když byl přítel doma.
Na cvičáku se vždycky našel někdo, kdo malou pohlídal v okamžiku, kdy jsem byla na place já nebo přítel. Kolem 2 roku už vcelku dobře chápala, že na plac nesmí a tak tam prostě nechodí.
Na psím táboře jsme byli poprvé, když dceři bylo 10 měsíců a myslím, že jsme si to užili všichni
Fakt je, že přítel je taky pejskař, v tom to mám asi jednodušší. Osobně v tom nevidím žádný problém, pokud se chce, všechno jde
|
carober
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 23:15
- Nahlásit
Eldoguero
tak to vám závidím že to takto jednoduše funguje
Já bych ráda to nějak udělala, ale když tu pravidelnost u nás prostě nelze zajistit, přítel dělá na 3 směny a pak to 1 auto je dost velký problém, 2 psi tam nedáme ani náhodou a když je auto tak není benzín nebo čas nebo je přítel v práci a zas nemám auto, nevím jak vaše děti ale náš malý nevydrží moc dlouho sám, takže abych na to měla klid tak to jedině tak večer. No holt budu muset vydržet až bude větší a budeme na tom lépe.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 16:21
- Nahlásit
pawLINka
Brala ho s sebou.
aji tak brzo ráno? Já myslela, že se na stopy chodí hodně brzo právě a to jsem si říkala, že třeba dítěto spí ešče. Já si to právě neumím představit, třebas v pět ráno (jak chodí třeba Neessi) píchnout někde kočár a jít to našlápnout a kočárek bez dozoru - i když ten asi hlídal pes, ale zas každej pes není hlídací .
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 13:32
- Nahlásit
Eldoguero
Na psím táboře jsme byli poprvé, když dceři bylo 10 měsíců a myslím, že jsme si to užili všichni
přesně!
PetraK
Na stopy nemusíš brzo ráno, můžeš si jít, kdy chceš, spíš bych řekla, že ráno se chodí, když děláš hodně hodinový stopy, aby ti čekání na vypracování nezabralo celej den, nebo aby nebylo moc vedro, pokud šlapeš v létě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 08:54
- Nahlásit
Gerda
aha. No já vycházela z toho co mi kdysi psala Neessi,
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 14:45
- Nahlásit
PetraK
Já třeba chodím na stopy večer a ne ráno, protože ráno to nestíhám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 09:39
- Nahlásit
pawLINka
na stopy večer
jo, pravda, taky možnost. Já si jen nedovedu představit tam ten kočárek u toho právě. Když si vezmu ty svý pseudohrátky na stopování jo, tak mi to nějak nejde s tím kočárkem. takhle vždycky mám potíž si pamatovat, kudy, co jak... a ještě jedním okem pozorovat kočárek někde opodál, či v dáli...., to bych nedala. na cvičáku, jo dobrý, tam je pořád někdo, takže dozor, ale tady v krajině, když to vezmu třeba u nás na chalupě, nejde mi to.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 16:42
- Nahlásit
PetraKještě jedním okem pozorovat kočárek někde opodál, či v dáli.
Čéče kam až ty stopy šlapeš,někam za horizont událostí?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 17:07
- Nahlásit
PetraK
a ještě jedním okem pozorovat kočárek někde opodál, či v dáli....
taky jsou šátky a nosítka
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 23:00
- Nahlásit
carober
No ono to u nás jde myslím právě dost proto, že z toho všeho nedělám až takovou vědu Netvrdím, že to někdy není náročný, to bych zase kecala, je a někdy dost, ale prostě se tak nějak snažíme přizpůsobovat malé, psům, financím, situaci
Já jsem jako nejhorší dobu vnímala věk mezi prvním a druhým rokem, kdy toho dcera moc nenachodila, nicméně už nebyl aktuální kočárek. Teď jí budou za chvíli 4 roky a zvládá krom nějakých 10 km procházku se psema v kuse i vydržet 20 minut doma, než si našlápnu stopu
Když chci dělat stopy delší, složitější, buďto ji pustím delší pohádku nebo prostě počkám až přijede přítel z práce
PetraK
třebas v pět ráno
šmarjá, asi nikdy v životě jsem nevstávala takhle brzy kvůli stopě
Osobně šlapu i FHčkový a složitý tří, čtyřhodinový (dělala jsem i starší a delší se starou čubou) klidně v poledne a jdu na ně třeba ve tři odpolene, nebo si je našlápnu po ranním venčení a pak to časově vychází tak zrovna kolem toho poledne. Pes se sice musí víc soustředit, ale jde to.
Argentině vadí jediný počasí - déšť - máme to podobně ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 13:03
- Nahlásit
Eldoguero
šmarjá, asi nikdy v životě jsem nevstávala takhle brzy kvůli stopě
sem myslela, že pro začátky (pro začátky psa) je dobrý jít na stopu ráno, nebo po dešti, ne v poledne, právě. U zkušenější psa je to jasný, že to je fučík, naopak, měl by umět pracovat za všech podmínek.
Ale tak ten čas je v podstatě i fučik, Já si tam prostě jen nějak neumím vecpat ten kočárek, to mi nejde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 13:06
- Nahlásit
birma
aky jsou šátky a nosítka
ajooooooooooo!! tak to mě vůbec nenapadlo.
danajasa
Čéče kam až ty stopy šlapeš,někam za horizont událostí?
to ne - taky nejsem žádnej opravdickej stopař a teď už ani nemám kde. ale normoš v poli. Vyjdu z naší louky a někde v poli to šlápnu,či spíš bohužel šlápla. No kam bych dala ten kočárek? kdyby mi ho nikdo nehlídal? Si tak jen dumám, pro mě to není aktuální, jen si to já osobně neumím představit, ale birma mi to vyřešila, takže už cajk
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 07:16
- Nahlásit
Eldoguero
zvládá krom nějakých 10 km
chápu, prostě (sprostě) mě chceš naštvat
v kuse i vydržet 20 minut doma
tak to bych nevydržela zase asi já. I když Lucka určitě a ani by nic neprovedla.
třebas v pět ráno
včera jsme vstávali v pět hodin, a vyrazili k babičce, protože sobecká matka si jde užívat kontrolování účetnictví do organizace a vraceli se až v osm večer, protože jsme byli ve VUŽV kouknout se na křepelky .
mezi prvním a druhým rokem
mělas zkusit krosničku
carober
no hele, jestli jsi ty osobně většinu času spokojená s tím, jak to u vás funguje, tak není co řešit
|
carober
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 22:08
- Nahlásit
kachna
no tak spokojená nejsem, chtěla bych se trochu tomu aspon věnovat, ale prostě na to ted nemám zázemí jak časové, materiální tak i finanční tak mě právě zajímalo, jak to zvládají jiní.
A hlavně to vlastně ted pro mě stejně není aktuální psovi je 10 let už před narozením prcka skončil závodní kariéru, takže ted je rád že je doma tak vlastně ani není s čím, spíše ted hodně výletujeme péšo a krosnou a psem,a štěně si ted pořizovat do těchto podmínek to bych nechtěla, mám ráda když na to mám taky svlj klid, a čas a ne aby mi pak pes stál v kotci a já výčitky že na něj nemám tolik času kolik bych chtěla to si radši počkám až bude kluk větší a půjde to už trochu lépe skloubit, ale zase mě jakoby nic nemotivuje a bojím se takového to vypadnutí z rytmu, chápete co myslím, i když přítel aktivně cvičí tak každý máme trošku jinou představu a cíle a zaměření.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 13:07
- Nahlásit
carober
já děti nemám, takže nemohu posoudit, ale pořád si myslím, že teď budete mít víc času, než pak, až bude dítě chodit do školy a na kroužky, budete s ním řešit školní povinnosti, popř. rozvážet ho po kroužcích a ještě sama budete chodit do práce.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 14:13
- Nahlásit
Kalliope
jenže dokud počítaj každou korunu,tak je to na houby, zápisný něco stojí, cesta na akci taky a jestli nemaj babičku, tak ani přivýdělek moc reálnej není, páč v ČR prostě dítě levně neodložíš
|
carober
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 22:49
- Nahlásit
Kalliope
To možná ano, uvidíme těžko říci, ale přesně jak píše kachna jde hlavně i o ty finance, už nebudeme závislé jen na výdělku přítele, ted jsme fakt rádi že uživíme sebe a dítě a 1,5 psa takže si nedokážu představit jak bych živila kvalitně ještě dalšího psa, benzín na tréninky, vet...( a to o nějakých seminářích nebo výcvikových víkendech si můžem nechat zdát) prostě i to málo něco stojí a až budu chodit do práce tak přeci jenom si polepšíme, a i dítě větší na zapojení se, ale uvidíme musím ještě vydržet. A ted přivýdělek bez rodinného hlídání je opravdu nereálný
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:34
- Nahlásit
carober
hehe, no jakoby nic moc teda kdybych neměla chůvu, neudělám se psama ani ň. I takhle to neni takový, jako dřív, i když se maximálně snažim, protože mám dítě závisláka a uřvance. Jako těhotná jsem se psama udělala za tři měsíce 3 zkoušky, teď za 7 měsíců od porodu ani prd, takže tak
|