| Autor |
Zpráva |
Makynka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2013 13:42
- Nahlásit
Ahoj. Před týdnem jsem si přivezla štěňátko trpasličího jezevčíka. Měla bych otázku ohledně čistoty a hlavně vyprazdňování. Kakat nám chodí tak jednou za dva dny, i když toho celkem dost sní. A s čůráním je to podobné. Chodím s ní ven skoro co dvě hodiny, ale venku "nikdy nic" i když jsme tam skoro hodinu. Pak dojdeme domů a zpravidla po jednm z pěti pokusů malá loužička. Samozřejmě mimo pleny. Chtěla bych se zeptat, jestli je malá častost u těchto psíků normální popřípadě poradit, jak ji lépe naučit ven. Přečetla jsem hodně literatury, ale píše se v ní id A - Z něco jiného .
Díky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2013 18:20
- Nahlásit
Makynka
co konkrétně znamenaj ty pokusy v zpravidla po jednm z pěti pokusů malá loužička ?
jestli jde o standarně staré štěně, tedy teď by mu mělo být cca 9 týdnů, tak to se mi zdá divný, malý štěně je jak průtokáč a minimálně čůrá každou chvíli, není možný že vám čůrá někde kde to nevidíte a tím že je mrňavej si tý pidiloužičky nevšimnete?
no a jak naučit ven, to je jednoduchý, venku chválit a odměňovat za vyčůrání a za vykadění, doma bez řečí uklízet a vydržet pár měsíců než se to stoprocentně naučí
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2013 19:03
- Nahlásit
Kakání jednou za dva dny pokud normálně žere mi přijde taky málo, neschovává to někde doma?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2013 21:56 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Taky máme doma škvrně a podobnou věc jsem tu nedávno také řešila.... Prvních pár dní jí dej, než se rozkouká, naše štěndo první dny taky zásadně chodilo doma a venku jen seděla a čučela, co se okolo ní děje, nebo měla zabořenej čumák do země a čuchala. Po pár dnech se malinko rozkoukala a už to šlo lépe... po třech týdnech, co jí máme doma už se doma objeví louže jen když jí "týráme" česáním, nebo do ní potřebujem nacpat prášek do odčervení + samozřejmě když si delší dobu hraje, tak zásadně někde přidřepne a pustí to - většinou o té chvíli ani nevíme, jelikož chodí na balkon, kde je to "její rajón". Jinak pejsci jsou čistotní a většina z nich si doma nerada neznečišťuje to, kde "bydlí" (krom té naší, ta si po týdnu začala čůrat do pelíšku, tak jsme jí ho zabavili ).
Ale doporučuju jí brát aspoň první týden na stejný plácek (např. před barák) aby si to tam očuchala a blíže se seznámila, urychlíš tím, že zjistí, že může venku, pokud s ní lítáš na větší ploše, pořád bude mít co zjišťovat a kam čučet a tak se Ti venku prostě nevyčůrá/nevykadí - je tam toho pro ní moc nového, ale když zjistí, že to na daném fleku už zná, tak to půjde samo... a až se začne venčit venku na "vašem" fleku, tak pomalu zvětšujte okruh... a nemusí to být zrovna hodinové procházky, stačí 10minutek a postupně přidávej, jak budeš mít pocit, že to "zvládá" lépe a lépe )
Štěndo je teď určitě ve stresu, jste pro ní cizí, vzali jste jí od mámy a sourozenců, takže si toho, že teď málo kadí a čůrá "nevšímej"... dej jí dva, tři dny doma a pokud se to nebude zlepšit, tak bych to asi řešila s veterinářem - ale jak píšu, naše se po dvou, třech dnech rozkoukala a začala být jak průtokáč a kadí tak 3x-4x denně, dle toho, jaké je zrovna venku počasí a jí se chce baštit (když jsou vedra, přijde mi, že baští méně )
Držím palce, já první dny pořád chodila a přemýšlela, co a jak a tak...
Jak s dítětem
edit: Jooo a hodně chvalte, jak psaly holky, za vše co je dobré pochval, pomuchlej, za to co nechceš aby dělala nebij, nemáchej čumák, neřvi apod. jen to ukliď a hudruj třeba při máchání hadru pro sebe (tak to praktikujeme my ), hafan časem zjistí, že je příjemné, když jí někdo pochválí a pochopí, že když hudruješ tak to není to pravé ořechové...
A asi bych taky pohledala doma, zda ti nechodí někam za křeslo, skříň, nebo někam "za roh"... a nebo holt prostě hůř snáší přesun a nemá potřebu...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2013 22:16
- Nahlásit
Makynka
Jop a ještě s těma plenama - pokud jí budeš učit rovnou ven, tak počítej s tím, že na tu plenu ti chodit nebude, taky jsem byla optimistická - pořídili jsme kočkolit do bedýnky (drobounký, nesmrdící)... měla z toho prču a hrabala a baštila ho... pak jsme koupili plenku, deset minut s ní zůstala sama a bylo to jako byste udělali díru do péřáku... dala jsem tomu ještě jednu šanci, když se vyčurkala mimo, tak jsem nakapala trošku její moči na tu plenu, aby se z ní cítila - vyvenčila se na to jednou a pak na tom spala... a tak jsem to zrušila úplně, páč smrděla močí, jak se na to vyčůrala a ustlala si :/
|
Makynka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2013 13:45
- Nahlásit
Noc děkuji všem za odpovědi a rady.
K tomu bytu - prošla jsem ho celý snad tisíckrát, ale nic jsem nenašla.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2013 15:14
- Nahlásit
Makynka
a nemůže to po sobě žrát?
Ještě mě napadlo, jestli je krmená kvalitní, dobře stravitelnou potravou, nemůže mít prostě tak dobré spalování, že má málo odpadu? Podobně jako je to u kojených dětí? (to je jen úvaha, nikdy jsem o tom neslyšela)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2013 20:23
- Nahlásit
Makynka
A čím krmíte a jak často? Jak je to dlouho, co pozoruješ to, že skoro nekadí a nečůrá?
|