| Autor |
Zpráva |
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 11:06
- Nahlásit
Ahoj,
jsem tu s dalším dotazem k diskusi.
Mám na zahradě štěně. A taky trávník.
Po zimě se tam objevuje více jetele než trávy, k prodeji jsou různá hnojiva na zničení plevele, není na nich však napsáno jaký to má účinek na pejska.
Máte někdo zkušenost? Je to nebezpečné, popřípadě nějaká rada od Vás, co máte psy na zahradě ?
Děkuju
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 11:16
- Nahlásit
VPK40
hnojiva na zničení plevele
hnojivo na zničení plevele? Nás vždycky doma učili, že plevel se (když už) ničí herbicidem, tráva se hnojí hnojivem.
Vím tohle - totální herbicid Roundup - se uvádí jeho neškodnost, ale zahradníci to tak rozhodně nevidí a doporučují do deště tam psy moc nepouštět.
Hnojivo - granulované kravince -l nám jeden pes žere a neřekla bych, že štěně bude výjimkou.
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 11:40
- Nahlásit
Hnojivo ve smyslu "pohnojím téměř chcíplou trávu a zároveň zabiju plevel". Nejsem zahradník, je mi jedno jak se to jmenuje, je na tom napsáno, že hubí plevel.
Fajn, do deště znamená, že to tam večer nasypu, zapnu závlahu, a ráno tam psa můžu pustit?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 11:43
- Nahlásit
Já používám roundap i v psím kotci a teda dělám to když déšť nehrozí, protože pak to neučinkuje, takže obvykle ráno nastříkám a psy tam pustím večer a žádnej problém nikdy nebyl.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:03
- Nahlásit
Maya
Já používám roundap i v psím kotci a teda dělám to když déšť nehrozí, protože pak to neučinkuje, takže obvykle ráno nastříkám a psy tam pustím večer a žádnej problém nikdy nebyl.
hele to asi jo, mamča se na tohle téma bavila s nějakým svým známým a ten říkal, že to dělá takhle. Obecně se tvrdí, že je fakt neškodnej, ale odmítli dělat nějaké testy, které to potvrzují. Dokud jsme to nevěděli, řešili jsme jen ty vodní zdroje a postřik před květem, kvůlivá včelám.
Jenom teda VPK bude asi z účinků roundupu trošku rozladěn, neb se jedná o herbicid totální
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:28
- Nahlásit
kachna_
Jenom teda VPK bude asi z účinků roundupu trošku rozladěn
trávník zaseje novej a bude ho mít bez plevele
VPK40
asi bych si přečetla pokyny k danému přípravku, co a jestli se tam píše o interakci se zvířatama a i když by tam nic nebylo, tak bych udělala pro jistotu jako s roundapem, nastříkala ráno a nepustila bych na to psy do večera.
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:35
- Nahlásit
Koupit něco, co zabije i trávu pro mě nemá smysl.
Mám to už doma, je to na podporu růstu a zároveň by to mělo zrušit i plevel. Jsou to granule.
zkusím posypat zahradu, zapnu závlahu a budu se modlit aby se to rozpustilo.
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:37
- Nahlásit
Zapoměl jsem dodat, že o účincích na psa tam nic není, jen je tam 100% unobjectionable - což už dneska dávaj i čongové na jídlo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 13:00
- Nahlásit
VPK40
No bych to tam naházela a psy k tomu pustila až to bude stopro rozpuštěný. Aby to nebylo jak s těma granulema na slimáky, na tom je přímo napsáno, že pro psy neškodný a pár psů se tím otrávilo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 13:03
- Nahlásit
VPK40
hele a o tom, že to třeba dvě hodiny nesmí zmoknout, tam nic není? Já bych se bála těch granulí, aby je štěně nežralo, nebo se v nich neválelo a zkusila bych to na menší, ohraničený části (rychlost rozpouštění granulí)
strejdy gůgla ses ptal?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 13:21
- Nahlásit
VPK40
kachna_
no když tak koukám, tak prej nejznámější je tohle a to se vodou nerozpouští, jestli to dobře chápu, ty granule tam leží furt, to bych teda tam kde je jakýkoliv pes nedala, to radši jetel v trávníku http://www.svet-travniku.cz/travin-8-kg/d-70313/
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 14:18
- Nahlásit
Večer to vyzkouším, jak se to rozpouští atd, dám echo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 15:06
- Nahlásit
VPK40
No hlavně jestli to neřešíš poněkud předčasně.
Nevím, co máš za plemeno, ale mnozí jedinci tě zbaví trávníku hned jak povyrostou a je jim jedno jestli tam jetel je nebo ne
ale jo, dej vědět, třeba se to někomu bude v budoucnu hodit, taky by to chtělo název toho přípravku
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 15:13
- Nahlásit
mám stafbulku, trávu moc nemusí, zbytek zahrady už zrušila , mrknu se jak se to jmenuje a hodím to sem.
|