| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 16:57
- Nahlásit
Nevylučuje se to nějak? Mám pocit, že jsem někde četla, že by se neměla používat v březosti a při kojení, ale plánujeme štěňata zrovna na sezónu klíšťat a nechci po každé procházce obírat fenku od breberek, ono to v té srsti je i celkem nemožné... Případně vadí použití spot onu pár dní před krytím?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 17:06
- Nahlásit
Shelticka
Já mám čerstvě nakryto a nehodlám fenu čímkoliv nepřírodním ošetřovat, ani slavnými "bio obojky". Takže maximálně doma smíchané oleje, ale jinak nic. Na některých výrobcích se jistě dá dohledat informace, že jsou vhodné i pro březí a kojící feny, ale já bych to prostě radši nedělala.
A za mě spot-on určitě ne, pokud bych už opravdu musela něco použít, tak spíš obojek. Ale opravdu netuším, jestli existuje nějaký skutečně vhodný...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 17:19
- Nahlásit
Shelticka
Taky jsem kdysi mela vrh zjara, zima nebyla skorem zadna, klistaci utocily ve velkym. Souhlas s corgi, fene bych nic necpala z chemie, mozna max jen zlehka spray (spot nebo obojek bych vyloucila zcela), ale to dyl pred porodem. Jak budou stenici, tak uz tuplem nic. Jo a dotovala sem pangaminem - pomaha fest coby prevence.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 17:42
- Nahlásit
Fifi
mozna max jen zlehka spray (spot nebo obojek bych vyloucila zcela), ale to dyl pred porodem
Já mám teď nabiflováno a nedoporučuje se nic dávat už 4. týden a dál
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 17:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
corgi
nedoporučuje se nic dávat už 4. týden a dál
Tak jsem to zhruba myslela, to "dyl pred porodem" - diky za upresneni. Ja jsem proste po sonu, kdy se brezost potvrdila, uz zadny sragory nedavala.
Edit, ale treba jsme moc velky opatrnice, znam lidi, co brezi cubu s klidem odcervi, naockujou a este ji placnou spot pred porodem (vse se souhlasem veta).
Jo a drzim palce, at se povedou krasny kratkonozky lisci.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 18:27
- Nahlásit
Fifi
treba jsme moc velky opatrnice
Teď nedávno psal na FB jeden cizí corgař, že kryl, ale moc šancí tomu nedával, fena se nijak povahově neměnila, jen trošku přibrala, tak ani neměnil režim, normálně s ní všechno podnikal, jako předtím, pak si všiml, že má růžové bradavky, pak nalitá vemínka, tak si říkal, že má falešku - a má krásný zdravý vrh
drzim palce, at se povedou krasny kratkonozky lisci
Děkuji
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 11:58
- Nahlásit
Díky za rady, já právě taky raději nechci nic riskovat, a sprej bych na ni teda taky nedala, když ji pak štěnda budou ožužlávat... pangaminem dopujem, takže v něho celkem doufám, že bude fungovat... takže letos asi jedem bez chemie a budem se modlit, ať je málo klíšťat a málo odolných
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 13:15
- Nahlásit
tak jsem se byla informovat na veterině a pokud ještě nakrytá není, ani nehárá, tak pipeta ničemu nevadí
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 15:57
- Nahlásit
Shelticka
pokud ještě nakrytá není, ani nehárá, tak pipeta ničemu nevadí
Když odhlédnu od toho, že pipeta mi vadí jako taková, tak myslím, že je stejně v tomhle případě "k ničemu", ne? Když tedy fena ještě ani nehárá a dostane teď pipetu, tak pipeta přestane fungovat při nejlepší víře v první čtvrtině březosti - takže stejně pak nastane to "antiparazitární bezvládí"...
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 20:13 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
corgi
Takže maximálně doma smíchané oleje, ale jinak nic.
Možná to znáš, ale kdyby ne - zjistila jsem, že zdaleka nejlepší na ředění éteráků za tímto účelem je isopropylalkohol (k dostání např. i v potřebách pro ajťáky).
Vodka je slabá a ethylalkohol zas hrozně drahej... Přiboudlina jako je isopropylalkohol psovi při styku se srstí neublíží, protože strašně rychle vyprchá. Není tak toxickej jako methylalkohol, ale když ho člověk požije v pančovaným pití (u levný kořalky se vyskytuje zhusta), tak ho bolí hlava, blinká, ale neoslepne... Mimo aromaterapie se v přípravcích pro vnější aplikaci používá i ve farmacii...
Pokud se éteráky používají na obojek, mnohem líp se nacucne a vydrží dýl voňavej, když se obojek navlhčený směsí šoupne do igelitovýho pytlíku a nechá se tak přes noc...
Edit: v tom odkazu na isopropyl. je uvedená hmotnost 100ml, což je asi blbost, normálně se čistej 99% prodává za stovku litr...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 14:26
- Nahlásit
corgi
nám vloni stačily na celou sezonu pouze 2 pipety, působily několik měsíců, nebo že by jsme měli takové štěstí a nedonesli si domů jedinné klíště, to se mi nezdá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 14:50
- Nahlásit
Shelticka
ja pouzivam advantix a oni udavaji po mesici, ja mam vetsinou 2 za sezonu a druhou davam cca po 3 mesisich, kdyz mam pocit, ze se zacinaji vic chytat klistata, mozna 3x za sezonu by neskodilo, ale 2x staci taky, nebydlime v nejaky extremne klisteci oblasti.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 09:46 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
cernej caj
jojo to udávají a dříve mi to tak i fungovalo, měsíc, ale to už nevím značky... vloni jsem měla exspot a kamarádka s ním má stejnou zkušenost jako já-několik měsíců bez klíšťat a to se naši psi rádi koupou v řece a v klíštěcí oblasti jsme... letos mi vet. prodala top spot, že je to to samé, akorát jiný výrobce, tak uvidíme
|