| Autor |
Zpráva |
Kolemjdouci2
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 15:55
- Nahlásit
Dnes odpoledne se v hostivařském lesoparku otrávil sedmiměsíční NO, i přes rychlý příjezd veterinární záchranky zemřel na místě. Podle veterináře šlo zřejmě o nějaký nervový jed, možná přípravek na slimáky. Byl pravděpodobně nastražený v chlebu. Není to první případ otravy v okolí, na sídlišti v Petrovicích došlo v posledních měsících k několika otravám psů i koček.
Hlídejte si své miláčky!
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 21:18
- Nahlásit
Kolemjdouci2
víš bližší místo?¨
dobytek, to je už po několikátý....
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 21:32 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
žanda
Co jsem slyšela, tak prý někde na té svažité louce, co se po ní schází k hrázi - jako od hráze směrem k Hostivaři.
Nejhorší je, že ho nikdy nikdo nechytí... bych mu to narvala do držky a donutila polknout, kreténa. Nejde jen o psy, dyť to mohlo ochutnat i děcko...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 21:41
- Nahlásit
lamalucni
to je snad už 3 rok, co se to tam děje...a vždy u té hráze....ted jsem zrovna dávala hlášky holkám v okolí,ať lesáč vynechaj z repertoáru....
dřív se říkalo,že to dělají rybáři,ale ted v zimě se stejně nechytá, to je nějaká hlava vypatlaná...hlavně že kousek jsou policajti ,pod svícnem je tma,no
|
slly
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 08:06
- Nahlásit
Nástraha byla v blízkosti odpadkového koše nedaleko modelu Hradiště na loukách. Před pár týdny se na cestě (ještě před sněhem nebo krátce po prvním sněhu), kterou se vstupuje do lesoparku u ulice Kunická (nedaleko ZŠ Hornoměcholupská), objevily modré granulky v listí. Bohužel jsem tenkrát nevěděla, že je to jed na slimáky (zdálo se, že se tam někomu vysypaly prášky). Bohužel.
Pejskovi bylo 7 měsíců. Smrt nastala do 2 minut od požití.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 09:12
- Nahlásit
slly
to byl tvůj???
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 17:08
- Nahlásit
akorát sme tam venčily s kamarádkou, když se to stalo... majitelů je mi moc líto, vím co to je za bezmoc
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 18:16
- Nahlásit
younglady
akorát sme tam venčily s kamarádkou, když se to stalo...
ty vado to je strašný vůbec si to neumim představit..taky je lituju a hlavně to štěně..
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 21:20
- Nahlásit
slly
to je strašný.............
rozkecala jsem to u pejskařů alespoň,snad to pošlou dál,nebydlíme daleko...........
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 19:54
- Nahlásit
zkopírováno z fejsbuku
Další travič v Praze! - kopírujeme z emailu:
Pozor, pozor, v Hostivařském lesoparku a na sídlišti vedle Toulcova dvora někdo intenzivně tráví psy a kočky. Včera bylo nalezeno otrávených několik psů a v blízkosti Toulcova dvora několik koček na jednom místě.
|
slly
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2013 18:45 - Změnil/a: slly
- Nahlásit
Reportáž o pejskovi z Hostivaře začíná v 13:25 minutě odpoledního bloku zpravodajství zde: http://tn.nova.cz/zpravy/tv-archiv/televizni-novin y/televizni-noviny-br-poledni-tn-25-1.html Majitelka zároveň vyjádřila poděkování paní na běžkách, která poskytla svůj mobilní telefon a samozřejmě druhé paní s dvěma pejsky, která se snažila pejska oživit. Zároveň děkuje i panu doktorovi z psí záchranky. Bohužel to v reportáži nezaznělo. Vážené dámy, majitelka Vám opravdu hluboce děkuje za Vaši obětavost a psychickou podporu. Velké díky Vám i za mě. Děkuji.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2013 18:52 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
slly
stránka prý nenalezena..
už jsem to dohledala
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2013 21:28
- Nahlásit
u nás na kopci se trávěj zas kočky,jako furt a tak pejskaři musej mít psi na vodítkách,se nedivím že je někdo tráví,bo jich je tolik,že ani odchytovka to už nestíhá
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 14:11
- Nahlásit
Ach jo toto je strašný. Takový krásný štěně nechápu proč to lidi dělají. Sice nejsem z Prahy, ale proti tomu se nedá vůbec bránit. Řeším to u svého štěněte a když něco najde tak to buď vidím taky a řeknu fuj, než je u toho...funguje, ale nevidím vše. Nebo to vidí první a na pusť pustí (svačina v pytlíku) nebo páčím z tlamky. A druhý dva případy by už nepomohly (takový to je svinstvo). A to vše za předpokladu, že ho zrozna nechytne pubertální rapl a nezkusí neposlouchat. Není někde napsaný nějaký seznam míst, kde se otravy za poslední dobu objevily? To asi nejde moc sledovat, že?
Paní majitelce přeju hodně síly (a štěstí aby chytili toho, kdo to nastražil)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 14:42
- Nahlásit
twingas
jenže ten hajzl statečně uniká.............pokud jsi četla celou diskuzi, zde v okolí je to už asi 3-tí rok,co tam řádí tenhle magor (nedejbože aby jich bylo víc)
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 16:36
- Nahlásit
žanda
no právě, že četla. A přeji štěstí, protože vím, že nic než štěstí nemůže pomoci s chycením toho hajzla.
|
slly
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 20:29 - Změnil/a: slly
- Nahlásit
Domnívali jsme se, že otrávená zvířátka je záležitost venkova (omlouvám se všem obyvatelům malých měst a vesnic). Fakt jsme netušili, že to řádí i v Praze jako ve městě. Až po tomto neštěstí jsme se to dozvěděli (když už bylo pozdě) a zjistili, že už to tu řádí 3 roky.
Mapa s karbofuranem (předpokládaným i potvrzeným) je zde: http://www.karbofuran.cz/db.php?l
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 20:42
- Nahlásit
twingas
já už tahle místa prostě bojkotuju,sice je tam příroda,ale když se tam sejde půl sídliště,už to taky pak není zase taková hitparáda a do toho tohle...............
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 21:45
- Nahlásit
twingas
seznam míst, kde se otravy za poslední dobu objevily?
Na tu karbofuranovou mapu je tu už odkaz, jinak stěží něco takového dohledat. Leda když se někam přistěhuju, poptat se veterináře v místě, jaké má zkušenosti. A dost řeknou pejskaři. Já bydlím kde bydlím (1500 obyvatel) asi 6 let a co se mi doneslo, trávilo se tu "běžně", nevím čím, hlavně u bytovek (holt někoho naštvaly hromádky). V okolí "letí" jed na slimáky - naposled ve vánočce hozený přes plot autobazaru psovi NO. Na vesnici, kam se už delší dobu chystáme stěhovat, se to řeší spíš střílením - kočky záhadně mizí, pes tchánovců měl v těle neustále několik diabolek.
Lidé jsou různá...
|