Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rada a porada...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Grazlll
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 21:34
- Nahlásit

Dobrý den,
potřebuju radu.. Ujal jsem se dočasně pejska, který byl nalezen v kontejneru a snažim se mu najít nový domov.. Problém je ale v tom, že ještě než se mi dostal do rukou tak jsem měl domluvenou jednu zimní akci..
Chceme jít s kamarády na jednu noc nocovat do hor... Což o to, cesta tam a zpátky je v pohodě, vzal bych jej do batůžku - alespoň si prohlédne svět kolem sebe.. Ale bojim se noci.. Ikdyž budeme spát ve stanech tak mam strach aby nenastydl nebo něco podobného...
Jedná se o čtyřměsíční štěně křížence malamuta a kavkazského ovčáka.. Plán je takovej, že bych ho zabalil buď do svýho spacáku nebo ho dal ke mě...
Prosím, co si o tom myslíte? Jsem naprostej "neznapes", donedávna jsem věděl jen to, že mají čtyři nohy a jsou roztomilý... Proto se ptám tady, kde předpokládám se najde někdo kdo mi řekne: je to v pohodě, je to kravina, vezmi ho, ale musíš mu zajistit to, to a to...
Díky moc za názory...

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 21:48 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Grazlll
Byla jsem na Mácháči ve skalách na Silvestra 2006/2007 s šeltií narozenou 19.7.2006 a bylo to v pohodě (bylo to naprosto super je přesnější).
vzal bych jej do batůžku
to nevim, jestli klapne, jak daleko půjdete? Jestli by to neušel sám.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 22:05
- Nahlásit

Grazlll
Myslím, že bys to měl zkonzultovat s veterinářem. Ukázat mu psa, jaký je jeho aktuální stav a domluvit se na podmínkách - kolik ujde, jestli ho nějak chránit před mrazem i přes den, při chůzi nebo v tom baťůžku a co mráz přes noc. Plus jak s jídlem, protože takhle malé štěndo by mělo jíst ne jen jednou večer a asi by nebylo úplně OK, aby hned po jídle dělal tůry.
Kdybys mu opravdu chtěl hledat domov, tak ale spěchej, ať si na Tebe zbytečně nezvyká. Dala bych Ti pejska na svůj web a poslala bych Ti seznam, kde se dá pejsek zainzerovat.

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 22:08
- Nahlásit

Vlčáčková
Myslím, že bys to měl zkonzultovat s veterinářem
veterináři jsou, co se těhle věcí týče, zhusta nevzdělaní ignoranti.
Konzultovala bych s chovateli těchto plemen

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 22:17
- Nahlásit

kachna_
Nebo tak. Ale kdyby pejsek měl aktuálně nějaký problém, tak by asi bylo lepší, když je to takový malý štěně, se zeptat a případně dokoupit něco na případné nepředvídatelné situace - úraz třeba. I když dva dny nejsou tak moc.
Mě to připomnělo kočičku, co jsme jí měli nedávno v jedné práci. Byla venku jen jednu noc a zemřela na následky prochladnutí.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Led 2013 22:18
- Nahlásit

Pokud jsou štěněti opravdu čtyři měsíce, tak už to není žádné miminko a ve stanu s tebou rozhodně nezmrzne (tedy pokud jako první nezmrzneš Ty ). Určitě si najde místo, kde mu bude teplo. Máš dost velký spacák?

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Led 2013 22:20
- Nahlásit

Předpokládám tedy, že pes je zvyklý pohybovat se venku a není to čistokrevný gaučák, co z bytu ještě nevytáhl nos.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 22:23
- Nahlásit

Víťa
No, jenže on to neví. Věk je jen odhadnutý. Navíc štěně může být začervené. Ne vždy se to musí projevit hned. Teď jsem tu měla štěně, kterému lezly červy i z tlamičky a nosu. A kamarádka má podobně postiženou fenku z útulku. A taky to štěně vypadalo ze začátku jako zdravé a projevilo se to později. Navíc první odčervení proběhlo standardně, problém nastal později. A kdyby štěně vypadalo OK, ale mělo nějaký takový skrytý problém, tak to s ním nemusí dopadnout dobře. Nevíme, jak ho má dlouho, aby to měl všechno podchycené.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Led 2013 22:31
- Nahlásit

Grazlll bohužel nikde neudává, jak dlouho už to štendo má doma. Přepokládal jsem, že už je to alespoň měsíc, nedovedu si ani představit, že do kontejneru někdo hodí čtyřměsíčního kavkazana. (i když lidi jsou schopni všeho)

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 15 Led 2013 22:34
- Nahlásit

Předpokládám, ale za podmínky, že štěně je zdravé, není zesláblé a je normálně otužilé, že jednu zimní noc ve stanu společně s člověkem normálně přečká. Zvlášť za předpokladu, že nebude spát na holé zemi.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 22:51
- Nahlásit

Víťa
V popelnici se našli i dospělí, třeba psi se svázanými nohami, zavázaný v igelitce a tak.
No, uvidíme, co Grazlll, až sem dorazí.
Možná už jsem taky jen trošku přeopatrná.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 02:00
- Nahlásit

Grazlll
Jo, a existují psí oblečky, možná by se Ti nějaký hodil. Kdybys bydlel někde u Brna, mohla bych Ti jeden půjčit.

moll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 07:16
- Nahlásit

4měsíční malamut x kavkazan je koule chlupů - v původních podmínkách by byl venku a nikdo by se nepozastavoval nad tím, jestli může jednu noc strávit ve stanu a den motáním se kolem pána. ze zkušenosti doporučuju mu koupit v sekáči dětskou zimní bundu, na noc mu ji obléknout (zipem na záda), přitolit ko ke a nebo do spacáku a je klid. i to omezené krmení zvládne, protože to pak doma dožene. spíš by potřeboval chvíli klidu na prospání během dne - ale štěnda obnovují energii celkem rychle a doma opět dožene . neměla bych z vandru strach.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 08:27
- Nahlásit

Z vandru bych neměla strach vůbec, přinejhorším ho poponese v tom batohu. Jinak je to, jak píše moll
Bála bych se jen té navázanosti psa na sebe. Utrhlo by mi srdce, dát ho později pryč
Ale není to rozhodně pes pro začátečníka, radila bych, dát ho (třeba Vlčáčkové ) co nejdřív.

Grazlll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 09:34
- Nahlásit

Díky moc všem za rady a názory... Mam ho u sebe asi týden, v kontejneru ho našel kámoš, ale ten by z něj udělal toho gaučáka tak jsem si ho vzal zatim já... Bohužel mam tunu aktivit dost neslučitelných s pejskem takže ho nemůžu mít, navíc je to zodpovědnost na kterou se fakt necejtim...
Pejsek byl předevčírem na očkování a dostal nějaký tabletky na odčervení.
Ve sněhu spolu bojujeme každej den takže zima mu fakt neva..
Moje představa je taková, že mu dám nomrálně třikrát denně jíst (Royal Canin granule) a určitě bych ho hodně nesl...Máme v plánu cca 20 km na pásech takže to pro čtyřměsíční štěně moc není...No a večer bych mu dal jednu karimatku, na to celtu, zabalil ho do bundy a vzal k sobě do spacáku nebo bych mu dal vlastní spacák..
Samozřejmě že bych ho mohl dát i k někomu, ale pro štěně to prý není dobré...
Jinak pokud by jste o někom ZODPOVĚDNÉM věděli tak sem s ním... Určitě chci aby měl dostatečný zázemí pro takovouhle rasu a zkušenosti...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 09:44
- Nahlásit

Grazlll
S těma bundama a spacákama bych to tolik nehrotila. Je to malamut s kavkazanem - jestli je normálně nasrstěný a není nemocný, tak mu zima nebude ani volně ve stanu. Vzala bych akorát tu karimámu, aby neležel na studeným, a nějakej ručník, abys ho mohl vysušit, kdyby se ve sněhu zmáčel.

Mimo téma: Royal Canin cca před rokem děsně pohoršil se složením, jinak řečeno je to šrot s úžasnou reklamou. Za stejnou či nižší cenu koupíš mnohem kvalitnější žrádlo, napadá mě třeba Brit Care.

vlk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 10:04
- Nahlásit

Grazlll
nebylo by foto ???? moc by mě zajímalo, jak Malamut s kavkazem vlastně vypadá.....

moll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 10:11
- Nahlásit

a mluvíme celou dobu o psovi - klukovi?

Grazlll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 10:26
- Nahlásit

Je to kluk

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4046753162 83069&set=a.200338813383388.52881.100002218116448& type=1&theater

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 10:54
- Nahlásit

Grazlll
Jéé, tak ten je teda nádherný
mám teda sama dva velké psy, ale povahově naprosto nekonfliktní plemena - na tuhle kombinaci bych si rozhodně netroufnula...ba po zkušenostech s kavkazáky v okolí - bych si ho nikdy nepořídila. Už teď vypadá hodně velký, kolik váží? Jinak...lidi jsou vážně svině a doufám, že se jim to vrátí i s úroky štěndo vyhodit do kontejneru
Jen malý dotaz: nejsi od Nové Lhoty? (slyšela jsem nějakou story o nalezeném kavkazáku v okolí...)

Grazlll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:09
- Nahlásit

Ke mě se dostalo zprostředkovaně, kde se našlo původně nevim, ale já teď přebývám v Rokytnici nad JIzerou...
Jo, drobeček to fakt není...Navážili jsme mu 15kg
No, já si na ní taky netroufnu...Nedokázal bych vycvičit ani jezevčíka..proto chci najít někoho kdo to dokáže...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:12
- Nahlásit

Grazlll
v Rokytnici nad JIzerou... - tak to je ale úplně jinde to je asi jen shoda okolností

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:17
- Nahlásit

Grazlll
Navážili jsme mu 15kg

jestli jsou mu fakt čtyři měsíce, tak to není až tak moc... podle věku a váhy odhaduju v dospělosti něco mezi 30-40 kily, rozhodně to nebude vyloženě obřík

Je nádhernej každopádně Jen bych byla opatrná na umístění - vzhledem k plemeni radši ne k druhému psu-samci...

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:39
- Nahlásit

Ten je krásnej....

A teda asi vražedná plemenná kombinace.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 12:01
- Nahlásit

Grazlll
tyjo je krásnej aspon jsem ho nasdílela..na vandr ho vem samopsebou
kachna_
veterináři jsou, co se těhle věcí týče, zhusta nevzdělaní ignoranti.
Konzultovala bych s chovateli těchto plemen

Vero
A teda asi vražedná plemenná kombinace.
možná jo a možná taky ne..už se mi stalo že jsem potkala příšernou kombinaci(nejčastěji s pitem) a byl to naprostej pacifista )..leč opatrnost ve výběru majitele je na místě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 12:47
- Nahlásit

Grazlll
hele ještě mě napadlo..když je vytaženej z popelnice jak víte ,že je to malamut a kavkaz?

Grazlll
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 13:32
- Nahlásit

Něco jsem našel na netu a potvrdili mi to na veterině, že má něco z obou ras...Ovšem co přesně to je ve skutečnosti asi nikdy nezjistim

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 13:35
- Nahlásit

Taky bych tipla malamuta nebo huskyho, podle té kresby na hlavě. Ale ten druhý rodič těžko říct, nemusí to být kavkazák, klidně i jiný pastevec. Uvidíme co z něj vyroste.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 13:44 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

hele ještě mě napadlo..když je vytaženej z popelnice jak víte ,že je to malamut a kavkaz?

Tak nějak... já tam nevidím ani jedno z těch plemen... A leckdy kříženci vypadají tak, že by skutečné rodiče netipl nikdo.
Vůbec bych nevycházela z toho, že ten pes bude povahově problém. Může a nemusí.
A co se týče zkušeností.. hlavní je cit pro psa, který může mít i začátečník.

edit: já v tom vidím třeba hovíka nebo pyrenejce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 14:40
- Nahlásit

Tak já jsem jednou našla hafana, který mým fenkám řekl: "ahoj, jsem rád, že jsem vás potkal a půjdu k vám domů". Tak šel. Vzala jsem ho tedy na veterinu a veterinář mi potvrdil, že je to maliňák, možná s něčím křížený. Když se po x dnech našel páneček, povídal, že je to mix 4 pasteveckých ras, ale ani jedna nebyl maliňák.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání