Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nepsí - luxace pately u člověka
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 07:52
- Nahlásit

vzhledem k tomu, že tu dost z vás má bohaté zkušenosti s luxací pately u psů, možná budete vhodní rádci i ohledně lidí

co vše je dobré kromě nasvalení (dle ortopeda hlavně 4hlavý sval stehenní) a braní chonder?

da se jeste nejak zamezit bolesti pri pohybu ci prodlouzit dobu pohybu bez bolesti?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 18:24
- Nahlásit

cernej caj
Tak já k tomu nic odbornýho říct nemůžu. Ale vzhledem k tomu, že mi v kolenou vrže už někdy od 16 let, zároveň nejsem schopná sedět víc než jen chvíli na bobku nebo sedět na klečících nohou a tak, protože pak to pro bolest nemůžu ani narovnat, můžu Ti aspoň vyjádřit svou upřímnou účast!

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 12:23
- Nahlásit

cernej caj
to je když čékovi "vyskakuje" koleno? krom toho nasvalení má náš bratr vynikající zkušenost s velmi kvalitníma (drahýma) ortopedickýma vložkama do velmi kvalitních (drahých) sportovních bot...
Jinak nic. Ortézu nesnese.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 20:06
- Nahlásit

Vlčáčková
dík

Vero
mě zatím ještě nevyskakuje, ale brutálně to bolí a občas nejsu schopná dojít ani na autobus. Vložkama se to asi nevyřeší, protože si nedokážu představit, že by vložka nějak měla vliv na postavení té čéšky... ale možný to je, ortopedický vložky nosím i tak, ono přece jen nechci mít plochou nohu a stím spojený milion nemocí od toho... a tvůj brácha má taky blbou čéšku? Mě doktor ortézu dokonce zakázal (a mám zkušenost, že když sem nohu fixovala tak to stejně nepomohlo

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 20:45
- Nahlásit

cernej caj
nedokážu představit, že by vložka nějak měla vliv na postavení té čéšky

Já tomu nerozumím, ale on tvrdí, že si tím výrazně prodloužil délku trasy, co může ujít bez bolesti a bez vyskočenýho kolene.
A já tomu věřím, že to má vliv na postavení celého těla, teda i nohy, teda i kolene... protože mě od té doby, co jsem si pořídila na turistiku fakt kvalitní boty za iks litrů plus do toho vložky, tak mě - zcela nečekaně a neplánovaně - úplně přestaly bolet kyčle, což byla jinak nedílná součást každýho výletu.
Ortéza- ono taky myslím, že tím člověk přestane posilovat ty svaly a je to spíš horší.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 08:25
- Nahlásit

Vero
tak ja treba 30 - 35km za den ujdu (s holema) nez me to zacne fakt brutalne bolet, ale pak uz nejsu schopna se doplazit ani kilometr a kdyz mam obdobi, ze me to hodne boli i normalne kdyz jen sedim v praci, tak treba horko tezko ujdu vubec tech 10km... Jinak ja su stastna, ze jeste ve stadiu vyskakovani kolene nejsem, to musi byt hruza

ja su zvykla na kvalitni boty a vlozky od mala, rodice na to vzdycky dbali, takze co se tyce obuti, to mam snad dobre. (a mozna ze bez toho bych treba usla jen pulku, takze uz ted to mam treba prodlouzeny, ani o tom nevim

a nemas odkaz na ty spesl vlozky? ja si kupuju ortopedicky normalne v sanitarnich potrebach, mam s nima i dobry zkusenosti ohledne dobry fixace v bote.

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 11:55
- Nahlásit

cernej caj
Jinak ja su stastna, ze jeste ve stadiu vyskakovani kolene nejsem, to musi byt hruza
jo, je to peklo. ale i tak s náma na horách pochodoval statečně, dávali jsme teda spíš trasy do 20 km a žádný kvalty... a šlo to.
a zas věřím, že každýmu to nemusí dojít do téhle fáze, u něj se to úplně dorazilo po přetržení vazů, co čéšku normálně drží.

doporučený od doktorů a taky osvědčený měl jízdu na kole. prej i díky tomu dost odložil zhoršování (já bych myslela, že kolo na kolena nemůže nejt ideál- ale údajně to je jinak.)
a taky asi doporučuju preventivní nasvalení nejen těch nohou, ale celkově, páč od jistýho věku znamenají kolena v háji = že jdou do háje i záda (ortopedicky to nevysvětlím, ale doktoři tvrdí a bratr už zažívá a možná ho to už drtí víc než původně ty kolena)
Asi jsem tě nepotěšila co... ale zas věřím, že každý má jiný vývoj a nemusí to dojít až kdovíkam...když čék předvídá a dělá prevenci.

takze uz ted to mam treba prodlouzeny, ani o tom nevim
Tomu bych věřila
Lidi běžně tohleto nenosej... rodiče jim dávají na výlety gumový pantofle a vůbec to neřeší a lidi v dospělosti pak taky ne, my holky navíc bysme rády podpatky (já je nesnesu- na kyčle pro změnu)
Bratr má ortopedický gelový, prej jsou ještě o fous příjemnější než klasický, taky jsou praktický - vyndáš, opláchneš. Ale tuším stály 600 Kč, odkaz nemám. Ale má je už roky a pokaždý si je nezapomene vynachvalovat, jaká to byla dobrá koupě a jak pomohla. Ale ty bys zas takovej rozdíl asi nepocítila, když ortovložky už nosíš. (Já bych bez nich už na výlet nešla a nosím je i normálně denně.)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 12:11
- Nahlásit

Vero
jojo, ja uz je mam taky i v botaskach na denni noseni, protoze se mi origos vlozka furt posunovala, tak sem zkusila prehodit ty orto z trekovek a trada a sou navic i pohodlnejsi.

tak pretrhany vazy, to je dost des, to se asi beznymu cloveku pri beznymu pohybu moc nestane, ne?

No ale mas pravdu, ze dneska, kdyz clovek vidi v cem lidi cely den chodi, tak je spis prekvapenej, kdyz nekdo jeste vi, k cemu je dobra kvalitni bota. Ze to neni vyhozeni penez ale hlavne zdravotni hledisko...

no je fakt, ze driv sem na kole najela i 3000km/rok, od 14ti s tim mam problemy, ale az posledni 3 roky co mam psy a prestala sem kvuli tomu jezdit na kole se mi to zhorsilo trochu... tak si asi domu koupim drzak zadniho kola a budu vecer u serialu poctive slapat

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 14:28 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

cernej caj
beznymu cloveku pri beznymu pohybu moc nestane
ne-e, on měl špatný i ty vazy a pak byl donucenej to přepnout.

az posledni 3 roky co mam psy a prestala sem kvuli tomu jezdit na kole se mi to zhorsilo trochu
vzhledem k tomu, jak to ti ortopédi opěvují, tak je dost možný, že to souvisí, třeba by ti šlapání na držáku pomohlo...

edit- a tědka si uvědomuju, že¨se to našemu bráchovi zhoršilo poté, co přestal jezdit na kole, což je nějakej ten rok už taky...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2012 08:32
- Nahlásit

Vero
tak je mozny, ze to jezdeni na kole pomaha vsem tem svalum okolo, tak to muze pomoct trochu i samotnymu tomu kloubu (cesce). Tak asi zacnu setrit na ten drzak, rozhodne asi cokoli, co ma sanci zabrat se bude hodit... a to mi neni ani 30, si sebe radsi nechci predstavit v 50ti

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2012 17:04
- Nahlásit

cernej caj
a to mi neni ani 30, si sebe radsi nechci predstavit v 50ti
ále. mně se třeba po třicítce řada zdravotních věcí začala dost lepšit a muž je na tom s kolenama líp než v 18, a samo od sebe, na kole nejezdíme. ten vývoj nemusí jít jednoznačným tempem pořád do horšího.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání