| Autor |
Zpráva |
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:22
- Nahlásit
Zdravím,
měla bych takový trapný dotaz. Když si najdu chovku, kde mě zaujme dané spojení a měla bych zájem o štěně, co všechno napsat do prvního mailu, abych chovatele neodradila?
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:29
- Nahlásit
BubbaJay
Myslim, že stačí přirozeně projevit zájem o štěně. Případně říci, jaké bude mít u vás podmínky (byt, dům), co bys s ním třeba chtěla v budoucnu dělat. Proč sis vybrala tohle plemeno atd. Ale chovatelé jsou různí, některým bude stačit projevený zájem a budou s tebou dál komunikovat, aby zjistili, kam se vlastně štěně dostane, jiným to bude třeba jedno a napíšou si tě na seznam zájemců hned, i když nenapíšeš nic než že máš zájem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:43
- Nahlásit
RaduM
jiným to bude třeba jedno a napíšou si tě na seznam zájemců hned, i když nenapíšeš nic než že máš zájem.
Od takového chovatele bych si štěně nevzala. Pokud je chovateli úplně jedno, ke komu se štěně dostane, tak mu nejspíš bude i jedno, jak kvalitně štěňata krmí, jak je socializuje, jaké dědičné vady zdědí po rodičích atd...
BubbaJay
Taky myslím, že stačí normálně napsat, že tě spojení zaujalo a měla bys zájem o štěně, klidně jen pár větami. Aspoň mně to vždycky stačilo, není potřeba se hned v prvním mailu rozepisovat na tři stránky. Pokud se chovatel ozve, tak se tě stejně zeptá na to, co bude chtít o tobě vědět, a ty budeš mít pak taky prostor vyptat se ho na všechno (včetně třeba i ceny). Osobně bych nezmiňovala cenu hned v prvním mailu, ale taky znám pár lidí, co si o cenu řekli rovnou a nebyl žádný problém - hodně záleží, jak se to napíše. Prostě piš tak, jak to cítíš
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 15:03
- Nahlásit
lamalucni
Od takového chovatele bych si štěně nevzala.
Já taky ne, jen říkám, že se s takovou situací může setkat. Ale máš pravdu, zapomněla jsem podotknout, že to jaksi není žádoucí, protože je vidět, že chovatele nezajímá, co se štěnětem bude a kam přijde, hlavně když za něj dostane zaplaceno...
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 15:52
- Nahlásit
Právě jsem napsala do jedné chovky mail, že mám zájem o štěně, co s ním chci dělat, v jakých podmínkách by pejsek byl. Nikdo mi do teď neodpověděl. Obdobné maily jsem poslala i jiným chovatelů, a ti odpověděli obratem Cenu jsem ještě neřešila, to si nechávám až na osobní setkání.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 16:22
- Nahlásit
BubbaJay
BubbaJay
a co si chceš pořídit za plemeno?
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 16:38
- Nahlásit
Eninka
Borderku.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 17:50 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Já bych se ptala hlavně na zdravotní problémy a na povahy a kdyby bylo vše naprosto perfektní bez jediné chybičky, radši bych asi hledala jiného chovatele (který otevřeně přizná nedostatky).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 19:55
- Nahlásit
BubbaJay
teď nevím kde, ale vím, že se řešilo, že z jedný fest renomovaný chovky jdou štěňata po dost agresivním psu (myšleno na jiné psy), ví se o tom, ale jede se vesele dál a mlčí se. Tak zkus popátrat.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 20:10
- Nahlásit
BubbaJay
První email není až tak důležitý, většinou se jedná o sondu - cena, volná štěňata, event. zdravotní testy. V podobným duchu bývá i odpověď chovatele. Podrobnější informace ohledně zájemce, většinou chovatel zjišťuje až při některém z dalších emailů nebo při telefonické komunikaci.
Určitě bych se ptala na zdravotní testy a 100% taky povahu obou rodičů, v případě dalšího zájmu bych žádala kontakt na majitele krycího psa (není-li pes v majetku chovatele) a rozhodně bych chtěla vidět celý vrh ještě před termínem odběru, tedy domluvila bych si klidně i nezávaznou návštěvu (řekněme na cca 4 - 5 týdnech věku štěňat) a při ní bych si domluvila podrobnosti a event. i osondovala chovatele - totéž bude dělat chovatel i tobě i když třeba trochu nenápadně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 20:12
- Nahlásit
BubbaJay
nekteri lide nemaji treba v praci-doma moznost internetu, nebo maji moc prace/dovolenou a pocitac treba i par dni nezapnou. To ze se nekdo neozve hned urcite neni odrazujici vec, tak se toho hned nebat
a jaky chovky sis vyhlidla? (se ptam jen ze zvedavosti, ne ze bych u border mohla nejak radit).
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 22:31
- Nahlásit
cernej caj
Už je to nějakej ten tejden zpátky, co jsem jim psala. Asi předevčírem jsem našla aktualizaci na jejich stránkách, ale odpověď žádná. :/ Těžko můžu soudit, jak je někdo vytížený. Jenom jsem se trochu bála, že jsem snad napsala nějakej nevhodnej mail Ještě nemám vybranou konkrétní chovku. Obhlížím, kde plánujou prcky na příští rok, nejlépe aby vycházel odběr na léto. Hlavně teda vybírám zdravý rodiče
Eldoguero
Návštěva u chovatele je pro mě samozřejmostí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 22:49
- Nahlásit
BubbaJay
U některých extra známých a vyhledávaných chovatelů, kteří dostávají hodně mailů, se může stát, že mail ztratí/přehlídnou/zapomenou na něj atd., pošli ho znova s vysvětlením, že se ten předchozí asi ztratil atd. atd.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2012 09:00
- Nahlásit
BubbaJay
Vůbec bych nebrala v potaz, že ti neodpověděli. Mohlo to prostě spadnout do spamů. Zkusila bych cinknout s tím, že mi nedošla odpověď.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2012 11:15
- Nahlásit
impact
Zkusila bych cinknout
já bych asi volala rovnou hned napoprvý, přijde mi to takový osobnější a taky se obě strany dozvědí celkově o sobě víc...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2012 11:55
- Nahlásit
Eninka
přijde mi to takový osobnější a taky se obě strany dozvědí celkově o sobě víc...
no o mně leda tak, že jsem zmatený trémista .
Navíc pokud BubbaJay dělá jen takový předvýběr, tak mi to přijde zbytečné.
BubbaJay
já bych měla na paměti, že se jedná o koníčka a prostě holt se občas stane, že si člověk odloží mail, že odpoví později a pak s hrůzou za měsíc při promazávání pošty zjistí, že něco je špatně.
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2012 13:28
- Nahlásit
Eninka
V mém případě by to spíš bylo na škodu. Nesnáším telefonování Každej oficiální telefonát je pro mě horor. Radši strávím půl dne cestováním, kvůli osobnímu setkání, než abych volala Ale už jsem si taky říkala, že ještě chvíli počkám a pak to zkusím ještě po telefonu
|