| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 16:40
- Nahlásit
Chodíte tu někdo na běžky? Chtěla bych se k tomu vrátit, jen přemýšlím, jak to děláte se psem, taháte se, nebo na volno? a nezničí stopu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 16:51
- Nahlásit
Vero
Chodíte tu někdo na běžky?
chodíme. Nebo spíš běháme
taháte se,
Tak já jeho ani moc ne, spíš pes mě.
nebo na volno?
Taky někdy
a nezničí stopu?
Zničí.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:08
- Nahlásit
Vero
jo chodíme, s jelitem to jde líp, je mrštnější a rychlejší a baví ho to. Tahá on mě ale máme okruh rovinatý nebo mírně z kopce... Tahá jak blbej. Stopu pravdu když je sypkej sníh tak trošku ničí ale já jí za ním zase lyžema projedu takže nic dramatickýho.
Krom toho si děláme svoje kolečko po polích zcel amimo turistické tratě...a už se mě stalo že si to štráduje proti nám lyžař stará struktůra po našem kolečku a brble co si to jako dovoluju ničit se psem stopu poslala sem ho pro kliku ...s tím že nevím co on se má co promenádovat po mojí vyšláplé stopě a ještě být drzej
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:09
- Nahlásit
Biluška
Nebo spíš běháme
a nestačí běhat až na těch běžkách, není lepčí na daný místo s běžkou na rameni radši jen dojít?
Zničí.
No, a - ? neřešíš to? ani tě nikdo nevzal ještě za to holí? Jako já to právě docela řeším.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:11
- Nahlásit
Fajka
kolečko po polích zcel amimo turistické tratě
A jaký máš běžky na to mimo tratě? máš s ocelovou hranou, nebo bez?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:12
- Nahlásit
Jinak já eště uvažuju naučit psa na frekventovanějších místech, aby prostě šel mimo stopu.... (ale jak? )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:13
- Nahlásit
Vero
není lepčí na daný místo s běžkou na rameni radši jen dojít?
Startuju už ze zahrady, takže běžím hned
No, a - ? neřešíš to? ani tě nikdo nevzal ještě za to holí? Jako já to právě docela řeším.
žiju v kraji s nejnižším osídlením v republice. Méně obyvatel na kilometr čtvereční mají už jen na Islandu. Navíc jsou to z větší části důchodci co jsou rádi, že se doplazí do obchodu pro rohlíky a v neděli do kostela. Díky tomu tu běžkařím jen já a jeden kluk z horního konce. Ten neremcá. Nebo možná remcá, ale je mu cca třináct takže si nedovolí remcat nahlas
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:24
- Nahlásit
Vero
jaký máš běžky na to mimo tratě? máš s ocelovou hranou, nebo bez?
jo ty mimo tratě s ocelovou hranou a zatím jsme to přežili všici bez ouhony
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:26
- Nahlásit
Fajka
jo ty mimo tratě s ocelovou hranou
chtěla bych je právě, jak se na nich běhá oproti těm bez?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:32
- Nahlásit
Vero
jo ty mimo tratě s ocelovou hranou
chtěla bych je právě, jak se na nich běhá oproti těm bez?
ftipálku asi takhle...při mém desivém běžeckém stylu vlajíc za psem je mě upá jedno jestli si držku nabiju s hranama nebo bez
Ale je fakt že s těma bez těch hran se daleko hůř zatáčí a prostě nemáš šanci když potřebuješ zastavit ( se psem potřebuju dobrždovat často ) se jakoby zarýt do sněhu..což teda na tvrdým se využije hodně bo se ti to rozjede ani nevíš jak a rastavit bejvá prékérka, kor když psa chytne amoook a letí jak vítr jen mu vlajou ušiska
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:43 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Fajka
a naopak, není to s nima třá makačka oproti bezhrannejm? (pokud tě zrovna pes netáhne) - jako, že jsou těžší třá... tak si říkám, nenadře se čék jako já nebo můj mužík (schopňouši, jasný) nějak neúměrně víc? aby mi s tím muž neflákl do škarpy, že bez hran bylo ježdění snazší.... já mám zkušenost jen s těma bez hran z dřívějška a je fakt, že na tvrdým se brzdilo nebo zatáčelo celkem blbě. proto bych teďka chtěla jít do těch hran.
Biluška
Díky tomu tu běžkařím jen já a jeden kluk z horního konce
tak to asi taky spíš razíš stopu sama, žejo? jaký máš běžky ty? s hranama?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:50
- Nahlásit
Vero
naopak, není to s nima třá makačka oproti bezhrannejm? (
jakej pes takovej pán..su jelito vůbec nepoznám jestli se v nich nadřu víc než v těch bez hran... musela bych je otestovat při stejnejch podmínkách stejnej úsek pak bych to možná byla schopná porovnat..ale podle mě (aspon já mám pocit) že vpbec nevíš že ty hraný máš, jako jedeš si podle mě uplně stejně..do chvíle kdy potřebuješ zatočit na tvrdým..na hranách to dáš..ne těch bezhrannejch si dáš na déržku si myslím...teda já určitě třeba zdatnější lyžař by to ustál ¨
Ale tím že právě jezdím mimo stopy jakoby v terénu ..razím si svoje a tím že se psem hodně koriguju a dobržďuju tak se mě ty hrany hodně hodí a sem ráda že je mám
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 18:04
- Nahlásit
Fajka
Pro mě je směrodatný už i to, že rozdíl nepoznáš...
A vzhledem ke své absolutní neudatnosti nám ty hrany určitě taky šiknou.....asi už jsem úpa rozhodnutá.....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 18:09
- Nahlásit
Vero
Pro mě je směrodatný už i to, že rozdíl nepoznáš...
tak to jo... eště že to nejni směroplatný
nám ty hrany určitě taky šiknou.....asi už jsem úpa rozhodnutá.....
asi takhle..nelituju že jich mám...
jen mě ještě napadá, že sem měla zprvu obavu abych nenajela do pséka a tou hranou ho nějak neřízla do pacek. nebo tak něco.....ale v sypkým sněhu je to v poho a na tvrdým se to stejnak musí hlídat, aby se mě nepřipletl pod lyže... i se mě to párkrát stalo že se začuchal a já nestihla dobrzdit ale v pohodě a čím víc jsme jezdili tím víc už jelito vědělo, že se musí držet co nejdál ode mě a nebo bokem... tak já jen že to je asi jediný mínus že to čék musí víc hlídat, tak aby si s tím počítala
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 19:26
- Nahlásit
Také běháme. Beru obě holky, tahají perfektně, ale tratě se snažím vybírat buď tam, kde jsou upravené na bruslení a běžíme mimo stopu, nebo si u nás šlapu stopy sama. Taky se bojím, aby mne někdo nevzal hůlkou...
Máte někdo tip, kde na horách to se psem není problém?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 20:13
- Nahlásit
Byla jsem se psem na běžkách jednou. Nejsem zdatný běžkař, takže jediná volba byla bez vodítka. A aby to přežili i kolemjdoucí, zvolili jsme Jeseníky (resp. podhůří Králického sněžníku), je tam hafo lesáckých cest relativně po vrstevnicích, stopa netřeba, jelo to samo a nikde ani noha .
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 00:44
- Nahlásit
Běhám,
chodím do lesoparku hned za panelák (vzhledem k tomu, že bydlím v polabí, tak běžkuju tak dvakrát do roka, protože jinak není na čem...).
Pes na volno, běhá kolem, stop je všude tolik, že nemá co ničit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 07:17
- Nahlásit
Vero
možná nevhodná otázka, ale to běžkování asi neplánuješ v blízkým okolí brna?
my sme zvažovali poslední dvě zimy, že koupíme běžky (jako dítě mě to bavilo), ale vzhledem k množství sněhu u nás to moc neřešíme, protože bysme za sněhem asi furt museli jezdit jinam...
ale možná sněžnice by se hodily víc v mým případě
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 09:15
- Nahlásit
cernej caj
o běžkování asi neplánuješ v blízkým okolí brna?
příhodná otázka , vzhledem ke klimatu posledních let si tyhlety iluze nedělám (i když přehrada byla pěkně zamrzlá aspoň na chvíli každej rok, myslím?)... vysočina je podle mě kousek a tam zatím ještě sníh bejvá
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 15:52
- Nahlásit
My běžkujem s pakoněm rádi a ano stopu ničí,páč při váze psa45kg a mejch 60kg se po rozložení mé váhy na bjěžku ta jeho kráteroidní haksna prostě nezajede,takže musíme tam kde nás hůlkou mlátit nebudou,páč po nás potopa ééé měsíční kraj v širý dál Jinak já mám běžky starý z dětství sou kratší takže se dobře zatáčí a manipulace je lepší páč mám tažný sentinel,netřeba mi makat délkou lýže,nejhledě na to,že často beru tažením v závěsu za sentinelem pakoní jednotky tu kámen tu kořen a tudíž skluznice dosti trpí,čímž eliminuju pláč u každé větévky kaménku či jiné pevné skrytépřekážky pod sněhem o níž dělám pravidelně hoblink spodku lyže páč brzdy mám takové méně spolehlivé s dráhou dojezdu kamionu plného písku(ale zastavím ho téměř vždy je do nejdůležitěší ůkon u tohoto sportu) samozřejmě sedák trekový a gumicukové vodítko je nutností,páč mocný trh tažné jednotky láme záda
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 07:57
- Nahlásit
Já občas vytáhnu běžky s malopsem a pak musí býti uvázán na bederáku a hezky makat na postroji. Páč to nedělám jen pro svůj dobrej pocit, ale protože ho chci zničit a kochat se tím, jak spinká. Jinak jezdíme mimo stopy většinou, protože nevidím důvod, aby ničil stopu, kterou i když minimálně, páč jí po něm projedu, stejně ničí. A běžky mám prehistorický možná ještě po mamince. Takže žádný hrany nemaj, ale co na tom záleží, já chci jet rovně a při zatáčení mě beztak většinou pes povalí, páč táhne jiným směrem než chci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 09:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
taky na starejch prknejch s předpotopním vybavením, a jezdila jsem po cestách (myšleno ne pro běžkaře, ale pro auta a pěší) a mimo stopu, páč Hovád má asi třista tun a pohyb šílenej, takže by rozdupal i to co ešče neprojeli . Ale já jsem to brala jako srandu, nejsem moc běžkař - pohyb na běžkách mám asi jako Postránecký v S Tebou mě baví svět , nicméně, i na těch starejch hajtrách to jde dobře.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 10:51
- Nahlásit
My jezdíme též a rády....máme vychytané strojově urpavené stopy s místem pro bruslení. Pokud není vysloveně teplo, tak čubís stopu nerozhamtá. V zhledem k tomu, že tahá vcelku slušně, tak si s ní jen tak do volného terénu ject nedovolím... mám své psotarší tělo vcelku ráda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:15
- Nahlásit
Hyena
Ešus tím, že je naučen, že tahat se nemá,tak není extra tahací /pokud ho já kravka nenamotivuju tím, že pánika nechám odejít za zatáčku i s milovaným tenisákem a když je dost nažhavenej, zvolám hrdinně FPŘÉÉÉD!,což způsobí, že pes se katapultuje, vezme s sebou horní půlku mého těla, zatímco nohy mé ještě stále stojí! /, tudíž si to tak jako placatíme a možeme i do volného terénu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:27
- Nahlásit
No když jde o styl... Všimněte si nejčastěji používaného slova...
http://www.facebook.com/photo.php?v=22632099412839 6&set=vb.100002514909639&type=3&theater#!/photo.ph p?v=226316610795501&set=vb.100002514909639&type=3& permPage=1
http://www.facebook.com/photo.php?v=22632099412839 6&set=vb.100002514909639&type=3&theater
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 16:22
- Nahlásit
PetraK
není extra tahací
Buldozér je zas strašně línej...
když je dost nažhavenej
ale když jsme ho vyndali po dvou hoďkách z auta, páník se rozběh přes silnic a zavolal na mě "honem poběž", tak jsme málem letěli pod auto voba, já i Buldozér na konci vodítka.
bilksa
to má prostě STYL!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 16:28
- Nahlásit
Vero
Jo, styl rozhodně!! Neumannová by jistě měla radost.
|