Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kočárek pro aktivity se psy
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 12:09
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemate zkušennosti s opravdu terénním kočárkem. Aby byl lehký, skladný a zvládal lesní a různé jiné terény. Klidně i nějakej ten ultrasportovní na běhání nebo ke kolu. Dik

impact
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 12:36 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Zní to fakt divně. Jako první se mi vloudila myšlenka, jak před sebou tlačíš kočárek s šampónama. Jak jsou ty na výstavy a tak, aby se pes neumazal.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 12:40
- Nahlásit

Adiddaska

Zeptám se kamarádky - má dva psy a mimčo a vím, že si svůj kočárek dost chválí, lesní cesty s výmoly a kořeny s ním zvládá úplně v pohodě. Každopádně vím, že cíleně vybírala čtyřkolý, prý je do měkkého terénu nebo sněhu mnohem lepší než trojkolka, protože si prorážíš jen dvě stopy a ne tři.

I když teda musím říct, že dost často nosí malou v šátku - možná častěji, než v kočáře.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 13:17 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Adiddaska
Gratuluju k těhotenství
Aby byl lehký, skladný a zvládal lesní a různé jiné terény
Bébécar, ale není lehkej moc (aspoň ten co jsem měla já). Pak taky nevím, jestli bude mít dost velkou korbičku, má jednu z těch menších.
lamalucni
I když teda musím říct, že dost často nosí malou v šátku
Taky jsem nosila Lucku v šátku (jestli Adidaska nechce vázat, tak co manduca?) a bylo to výborný, protože jsem měla volný obě ruce. Nedám na šátky a nosítka dopustit. Kačka ovšem šátek bojkotovala, naštěstí v krosničce se jí líbí.
Jediná nevýhoda nosítek je, že se v tom blbě ohybá.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 13:48
- Nahlásit

kachna_

Já se šátku bojim, může nastat situace, kdy třeba budu muset rozkopávat psí rvačku nebo tahat dementního psa z vody, co se nemůže vydrápat na břeh a v tu chvíli je myslim pohodlnější a bezpečnější dítě opodál v kočárku

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 13:49
- Nahlásit

lamalucni

Dik

impact

Chápu, že je to neuvěřitelné, ale ten kočár teda vyjímečně nechci pro šampony

Atika
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 15:24
- Nahlásit

Adiddaska
V dnešních kočárkách se moc neorientuju, ale za mě byl úžasnej Stegner (dneska je nabízejí jako retro). Ale určitě koukej aby byl spíš větší a nižší s pořádně odpruženým podvozkem a nafukovacíma kolama - něco jako tohle : http://www.slune-cz.cz/kocarek-x-lander-x1-korba-x -pram/
Já v tom mým drncala po loukách a lesích s boxíkem a ovčounem, vydržel všechno, dokonce i jak mu psiska lovili kolečka

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 22:36 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Adiddaska
Taky gratuluju k budoucímu prckovi .

Já přesně tohle řešila před rokem (a měla podobné požadavky), tak ti toho můžu napsat trochu víc.
Ideální kočárek neexistuje, bohužel. Vždycky to bude nějaký kompromis.
Nakonec máme Baby Jogger Summit XC:

Má velká zadní kola, takže projede fakt všechno, snadno sjedeš schody (postavíš "na zadní" a jedeš) a to i do busu nebo vlaku. A tam kde neprojedeš, zaaretuješ přední kolo, nadzvedneš zadní a projedeš po předním. Letos jsme takhle sjeli pěšinku srázem dolů, proloženou šutrama a kořenama, atd.
Přední kolo má perfektně odpružené, zadní má pružiny taky, ale chvíli trvá, než se ochodí a pruží víc (nám tak těch půl roku).
Dá se k tomu koupit i hluboká korba:

Je to vyšší kočárek, takže se k prckovi nemusíš furt shýbat.
Ta hlubší korba je přece jen ale "tvrdší", není to holt klasický houpák, takže třeba na Pravčickou bránu přes kořeny jsme s tím nešli (malá byla ještě malá a nechtěli jsme ji natřást, teď už je to v pohodě).
Stabilní je výborně, jediná nevýhoda trojkolky je jízda po šikmé ploše, ve svahu (kdy máš levé kolečko výrazně výš/níž než pravé, to se pak jede blbě, ale moc často se to naštěstí nestává).
Velikost korby bych neřešila, jestli se prcek narodí v zimě, přes léte se bez dek a fusaku vejde a na další zimu už bude ve sporťáku.
Je lehounký, uřídíš ho v pohodě jednou rukou, sporťák má 11,5 kg. Skládá se jedním trhnutím, složený je to placka, co se všude vleze.
Byla jsem s tím i na bruslích a dobrý.
Brzda je ruční (na přibržďování třeba z kopce) a nožní (to jsem chtěla kvůli psovi, kdybych něco řešila, tak zabrzdím nohou a ruce mám volné na psa).
Vidím jedinou nevýhodu - má to jakoby měkký sed a není to úpln ě do sedu (opěrka zad nejde dát jakoby svisle kolmo k zemi). A naše malá je jednak mrňavá, jednak akční, takže v tom kočáru trošku "plave" a taky tam chce klečet a stát, což sice jde, ale v tom pevném sedu by to šlo výrazně líp. (pevný sed má třeba Teutonia, je to prostě rovné sedátko s kolmou zádovou opěrkou, ale taky je ten kočár o dost těžší a hůř se skládá).
O něco menší zadní kola má Baby Jogger City Elite, ten má ještě navíc nastavitelnou rukojeť, nastavitelné nožičky (ty jsme vytunili, takže je máme už taky), ale nemá tu nožní brzdu.

Pak mě ještě zaujal EasyWalker, Mountain Buggy (k vidění v Letňanech v Babiez, ale už je to trochu tank), Bob Revolution (taky těžší a myslím, že nemá korbičku).
Možná bys využila i Chariot, ten je za kolo, ale lidi s ním jezdí i jako s kočárkem (tak od půl roka věku), výhoda je ten prostor, prcek tam může "poskakovat", pokud je akčnější.

Kdybys chtěla vidět Summita naživo, jsme kousek od Prahy.

Jo a OT, nevím jaké máš auto, ale kdybys sháněla větší, vím o parádním skoronovém SUV v automatu za dobrou cenu, kdyžtak na mail .

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 22:50
- Nahlásit

Jo a jde na to nacvaknout Maxi Cosi autosedačka, a demo video je tady:babyjogger.com/summit_presentation.html

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 22:55
- Nahlásit

LucieS

díky moc za vyčerpávající info!!! ten kočárek vypadá dobře a líbí se mi i na pohled. I ta hmotnost je super, jedinej lehčí jsem našla bugaboo, ten má 8 kg. Jinak mám už jeden kočár do města, takže tohle shánim vyloženě jen na ty aktivity se psama. To že se složí na placku je supr, protože budu mít psy v kufru, dítě pravděpodobně ze začátku vepředu (nechám si tam namontovat tu desku, co drží sedačku) a vzadu na sedačkách kočár, případně domek pro psy, když pojedem na nějakou akci třeba. Jinak auto mám velký, to by ani jinak nešlo, když budu muset vozit celej cirkus ale dik!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 22:55
- Nahlásit

LucieS

jo, boží, Maxi Cosi sedačku už mám objednanou

Hyena
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 23:12
- Nahlásit

Adiddaska
Ségra měla tohle a projelo to všade.... http://www.velofiala.cz/croozer/croozer-jaky-je/

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 23:37 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

Hyena

a to používala jako kočár nebo jen za kolo? A v tom vozila mimino od narození? přijde mi, že bych do toho musela dát nějakou tu korbu, že by to nešlo tam jen tak hodit mimino

edit: jo koukám, že to má nějakej miminkovník, ale v zimě nevim, esli by mi tam neumrzlo

Hyena
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 23:45 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Adiddaska
Teď jsem znejistěla,protože nevím, zda měla tuhle verzi nebo původní dovezenou verzi Chariot....každopádně tam mrňavce vozila témař od 0 - uvnitř je tzv. " miminkovník"- tj. taková sedačka pro miminka, kde jsou upnutá.....Tady je ta původné verze..... zkusím zítra ségru dochytit a vyzvědět,kterou z nich měla.http://www.spuntik.cz/vozik-za-kolo-chariot/
Jo a používala to za lyže, za kolo, i jako kočár do terénu a do města

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 23:46
- Nahlásit

Hyena

super, dík moc

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 09:58
- Nahlásit

Mně se třeba ten Charriot (nebo Croozer) líbí právě proto, že do bahna nebo sněhu lezoucí mimino nevypustíš a akčňák ti upoutaný ve sporťáku moc dlouho nevydrží, takže v zaparkovaném Charriotu někde na akci ho můžeš nechat poskakovat.
Na druhou stranu, lidi si dost stěžují, že není odpružený (nevím), je nízko u země (co třeba hodně sněhu a tak) a je poměrně široký a velký, takže někde na výletě kolikrát neprojedeš do hospody nebo nějaký úzký kritický úsek, který bys s tou trojkolkou vzala po předním kole.
Holt každé má něco, nejhorší je to vybírání .

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 10:18
- Nahlásit

LucieS

taky mi právě ten croozer přijde nízko u země a takovej tenkej, nevim jestli bych tam mohla v únoru dát čerstvý mimino.

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 10:45 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Adiddaska
Kamarádka tady z vesnice má ten BJ City Elite a za kolo Croozera, a do terénu a na výlety chodí stejně s Elitem (ale na konkrétní důvody jsem se teda neptala).

edit: na druhou stranu, s úplně prťavým prckem toho stejně moc nenachodíš a pak tak od dvou, tří měsíců už bude mimčo "bytelnější" (a hlavně bude tepleji) a konečně půjde někam víc vyrazit

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 11:29 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Adiddaska
nízko u země
to mi taky vadilo. Koupili jsme si nějaký český kočár místo bebecaru, který jsem dala k mamče a ten byl hrozně nízko. Takže já bych za mě určitě vyšší.
Výhoda toho mého prvního kočáru byla v rozvoru kol - byly od sebe 56 cm, takže jsem projela i úzkýma dveřma. Šířka korbičky byla 35 cm, délka asi 85, to bylo pro nás naprosto dostačující, Lucka se v něm vyspí i jako tříletá, když tam vleze Kačíkovi. Na druhou stranu můj vysoký kamarád s vysokou kamarádkou si z toho důvodu vybírali Mutsi, že má větší korbičku. Ale kamarádi nejsou terénní , takže asi by ti jejich zkušenosti moc nepomohly.
LucieS
nejhorší je to vybírání
si myslim, že pokud vybere vyšší, odpružený, s nafukovacíma kolama, tak se nesplete
Adiddaska
jelikož jsem si ten kočárek na Kačku koupila špatně, tak jsem teď dokupovala sporťák a taky to není úplně marný (jestli máš dost místa), kombinovat, třeba s tím croozerem.
U nás ho má známá ze vsi a chodila s ním všude.

Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 11:38
- Nahlásit

Adiddaska
Tak ségraměla ten Chariot, říkala, že byla s miminkovníkem naprosto spokojená....stejně jako s kočárkem. Ale prej to chce vidět, vyzkoušet, osahat

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 12:23
- Nahlásit

dik všem za rady. ještě se zeptám, nevíte, kde se ten Chariot prodává? V obchodě s kočárama normálně nebo ve sportu někde spíš? Dik

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:02
- Nahlásit

kachna_
Lucka se v něm vyspí i jako tříletá

Na tohle je dobrý i ten Baby Jogger sporťák, je to americký kočárek, kde vozí děti do 4 let, takže má nosnost myslím 30 kilo a kdyby člověk chtěl jít na tůru se starším dítětem, tak ho tam ve chvíli, kdy odpadne s ťapáním, nacpeš taky.

si myslim, že pokud vybere vyšší, odpružený, s nafukovacíma kolama, tak se nesplete
No jo, jenže je to pak těžká kráva, špatně se to bude skládat do auta a nemá to zatáčecí kola, musíš to furt nadzvedávat .
S tímhle jsem při vybírání měla problém taky a ta váha a skládání pro mě nakonec bylo důležitější...

Hyena
Ale prej to chce vidět, vyzkoušet, osahat
Jo jo, na fotce to vypadá kolikrát úplně jinak... My jsme teda Summita objednali na blind a vyšlo nám to, ale to bylo asi štěstí začátečníků .

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 18:16
- Nahlásit

LucieS
my mame mutsy urban rider-ma to nafukovaci kola, je to odpruzene a sklada se vyborne.taky se na nej da nasadit maxi cosi sedacka. vozime v aute 3 psy, dite na zadni sedacce a slozeny kocar a dva lidi vepredu. navic je hodne terenni

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 21:54
- Nahlásit

LucieS

prosimtě, nějak to nemůžu nikde najít, dá se u toho summitu přehazovat rukojeť? Jakože můžu mít dítě k sobě čelem a k lesu zády a naopak? dik

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 22:07
- Nahlásit

drakka
my mame mutsy urban rider-
Jo, ten se mi taky líbil, jen to zatáčení je tam dost jiné a při zkoušení mi to nesedělo, asi si na to člověk musí zvyknout .

Adiddaska
prosimtě, nějak to nemůžu nikde najít, dá se u toho summitu přehazovat rukojeť? Jakože můžu mít dítě k sobě čelem a k lesu zády a naopak? dik

Nedá . Ale to u těchhle lehkých joggy kočárků nejde u žádného. Když jde přehazovat rukojeť, tak už je ten kočár výrazně těžší . Koukala jsem i na sporťákovou korbičku, co jde nasadit čelem k tobě, konkrétně u Teutonie Spirit (to byl taky jeden z favoritů) nebo u Jané, ale nakonec jsem to s těžkým srdcem oželela .
Prostě jakákoliv vychytávka je váha nahoru a horší skladnost/skládání.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 22:22
- Nahlásit

LucieS

hmm, tak to je jako zatim jediný mínus, jinak se mi líbí fakt. Vím, že to jde u bugaboo a ten má jen 8 kg, ale je dost drahej na to, že to bude vlastně druhej kočár

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 22:29
- Nahlásit

LucieS
na to zatacni je treba si zvyknout, to je fakt. ale kdyz si clovek zvykne tak je to pak super, kocar se otoci prakticky do pravho uhlu na miste.a v nejhorsim pripade se daji zadni kola zaaretovat

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 22:36
- Nahlásit

drakka

ten taky nevypadá špatně, ale taky nemá tu rukojeť přehazovací

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2012 22:40 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

LucieS

a kterej jsi myslela ten jané, já našla s přehazovací rikojetí jen jeden a ten je do města spíš . tendle http://www.moje-miminko.cz/kocarky-jane-rider-luzk o-transporter-strata-darek-1132.html

a teutonia sice přehazovací rukojeť, ale 22 kilo, to bych neuvezla ani bez dítěte

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2012 14:31
- Nahlásit

Adiddaska
Myslela jsem tuhle: http://www.babytime.cz/jane-slalom-reverse-2010-j4 5-anis-2
a Tetonii tuhle http://www.babymania.cz/teutonia-spirit-s3-3400
(nehledej přehazovací rukojeť, ale tzv. otočnou sedačku - jde nacvaknout po i proti směru jízdy).
U obou se myslím při skládání nejdřív vycvakne sedačka a podvozek se skládá zvlášť. A u obou se občas objevují stížnosti, že sportovní sedačka je malá, že větší mimča se tam brzo nevejdou.
Hele, já v tom ležela 2 měsíce na emiminu, než jsem se v těch kočárech trochu zorientovala.... je toho děsně moc!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání