Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nález psa po osmi letech?
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 14:24
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/koktejl/272807-ztracena-fenk a-se-v-praze-nasla-po-osmi-letech-svou-majitelku-n epoznala.html

musim rict,ze se mi pribeh moc nelibi....(tedy stastne konce ano..),ale pes ma cip a ten nezkontrolovala ani nalezkyne a ani veterinar..nikdy za ty roky..a ted se nasla majitelka ?me to prijde divny

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 14:27
- Nahlásit

sarax
Tak já se moc nedivím, před 8 lety ještě nebyly moc rozšířený ani čipy, natož čtečky a pak už zřejmě nikoho nenapadlo čip hledat, když už paní měla fenku pár let doma.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 14:48
- Nahlásit

sarax

hele i teď je spousta lidí, co ani nevědí, že se psi čipujou, natož před osmi lety. A paní si prostě chtěla čubku nechat no, tak nepátrala, jako zachránila jí život...neni to fér k těm předchozím majitelům no, ale pes se měl dobře, tak zas taková tragedie to neni si myslim

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:04
- Nahlásit

ja nerikam ze je to tragedie..ale proste cipovali jsme i staryho psa..regli v narodnim registru a overili a tak a proste mi jakoby zpetne vadi,ze to nikdo nezkontroloval..teda vet nejspis.pani o cipech mohla vedet pendrek..veterinar by jako mohl

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:05
- Nahlásit

sarax
Veterinář ani nemusel vědět, že pes nepatří paní.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:07
- Nahlásit

sarax

Divný to je. Šikovný advokát by z toho udělal trestný čin ponechání si nalezené věci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:12
- Nahlásit

jindra 22

a co když to bude brát jako věc opuštěnou, no filuto? Co pak?

U věci opuštěné občanský zákoník mlčí, v praxi se však toleruje, že si ji nálezce přivlastní – nepůsobí tím nikomu škodu (viz Okupace

jindra 22
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:27
- Nahlásit

Eninka
a co když to bude brát jako věc opuštěnou, no filuto? Co pak?

Jenže v trestním právu žádné "co když" neplatí, pokud vím. Nový vlastník musí vynaložit jisté úsilí k nalezení skutečného vlastníka. Nemůže sedět se založenýma rukama. Tzn. já bych s nalezeným psem šupital k veterináři, aby jej projel čtečkou, případně pohledal tetování. Pokud byl čipovaný, je tohle těžko omluvitelné.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 16:25 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

Mě to přijde vyndaný. Ta kritika.. Svýho psa jsem nechávala čipovat před sedmi lety a byli jsme dost za exoty. Čtečky byly v té době tak možná jedna na okrese. A stejně tak mi nejde moc na rozum, proč by vet měl, po koupi čtečky, najednou sjíždět všechny svoje klienty. Essi mezi nima není náhodou nějakej ztracenej, ale čipovanej a dokonce zaregistrovanej..

Naopak velmi cením paní, že čubu nenechala u té dálnice ležet, jako jistě mnoho dalších projíždějících aut. A to, zda vůbec a jakým způsobem se pokusila původní majitele dohledat bych si nedovolila kritizovat, protože o tom nic nevím.

Btw. ta radost fenky, když přijela její panička asi mluví za dost.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 16:29
- Nahlásit

Gi a smečka
A stejně tak mi nejde moc na rozum, proč by vet měl, po koupi čtečky, najednou sjíždět všechny svoje klienty.

Sám od sebe jistě ne, bylo by to divný. Na požádání majitele klienta by to udělat měl.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 17:34
- Nahlásit

jindra 22

ale já mluvila o občanským právu, ty bys každýho hnedka trestal. A jak píše Gi, před tolika lety bylo čipů jako šafránu, tetování mnohdy nejde přečíst a jak můžeš vědět, že paní, co psa našla a vyléčila ho nepátrala po pův. majitelích? Že pes byl vůbec nějak označenej a identifikovatelnej? Hm, no? Udělala podle mě to nejlepší, postarala se o psa. Nehledě k tomu, že i dnes mnohdy obecní úřady, které by se měly postarat ze zákona o věc ztracenou - psa, na to kašlou, viz nedávnej případ tří psů - z toho jeden přejetej autem

jindra 22
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 18:10
- Nahlásit

Eninka
ty bys každýho hnedka trestal.

Na chudinu je třeba přísnost, to nevíš? Dobrá, ať je po tvém. Postarala se, budíž jí odpuštěno.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 18:15
- Nahlásit

jindra 22

budíž jí odpuštěno

ÁMEN

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 19:20
- Nahlásit

já tu paní chápu, zachránila jí a chtěla si jí prostě nechat neni to uplně košer, ale je to pochopitelný

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 19:30
- Nahlásit

Me spis prekvapilo, ze fena po 8 letech nepoznala svoji puvodni majitelku, ktera ji mela zrejme od stenete 2 a pul roku? Asi jsou plemena splachovaci, jiny si zafixujou majitele puvodniho na vzdy.
Hlavni je, ze ma fena to svy doma.
Ad ty cipy, pred 8 lety bylo umeni sehnat ctecku, utulky snad ani zadnou nemeli, nebo si ji vozil vet a nedal ji z ruky, byl to tenkrat jeste dost drahej spas.
A jeden OT dojak nakonec, uz sem to sem kdysi davala. Sice jen po roce, ale hezka kocicka s pamatovakem.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 20:28
- Nahlásit

Fifi
Asi jsou plemena splachovaci, jiny si zafixujou majitele puvodniho na vzdy.
Myslím si, že je to spíš jedincem, než plemenem.. 8 let je fakt dost..

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 20:32
- Nahlásit

taky asi záleží na vztahu majitele a psa. Někdo je se psem hodně provázanaj, někdo žije spíš tak nějak vedle něj, i když ho má rád..

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 20:40
- Nahlásit

Gi a smečka
Myslím si, že je to spíš jedincem, než plemenem.. 8 let je fakt dost..
Dle myho jsou plemena, ktery si fakt pamatujou echt. A jednou vidi par dni lidi, pak ty samy po 9 letech a nezapomenou, nevyhasina jim to tak rychle. Ale s tim indivindi mas taky recht, jen proste u nekterych to jde rychleji, to zapominani.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání