Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prý Ostrov naděje:-((((((((((((((((((((((
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 10:28
- Nahlásit

tohle běhá na FB,dám to ještě sem,aby se vědělo .. http://www.ostrov-nadeje.estranky.cz/clanky/kone-z -ostrova-nadeje.html
http://www.youtube.com/watch?v=DywUhr0YnIA&feature =share

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 14:08
- Nahlásit

Hm, tak jako ví bůh, co se tam odehrálo doopravdy a zda to není sestříhaný účelově.. Každopádně bych chtěla vidět toho kouzelníka, co naloží kobylu příště. A vůbec teda nechápu, proč nevydnali toho druhýho, ať má ta šimla víc prostoru.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 15:09
- Nahlásit

Gi a smečka
Hm, tak jako ví bůh, co se tam odehrálo doopravdy a zda to není sestříhaný účelově..
přesně tak. u koní se pohybuju a takové nakládání koně, je možný vidět na každých závodech.
Určitě to šlo udělat jinak, ale jako týrání mě to opravdu nepřijde.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 16:03
- Nahlásit

MaggieM
Určitě to šlo udělat jinak, ale jako týrání mě to opravdu nepřijde.
Akorát tý spálený kejty vod těch lonží se mi moc nelíbily.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 18:21
- Nahlásit

Gi a smečka
jasný, není to ok a může se stát spousta věcí, ale týrání zvířat si představuju prostě jinak.

hally001
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 20:45
- Nahlásit

MaggieM...hele já ani ne...to že se to děje je věc jiná, ale aby se tohle objevilo v souvislosti s nějakým "útulkem" pro...to je "dost do voka"

stetisek123
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 20:54
- Nahlásit

já to taky už viděla a i když nejsem nijak zkušenej koňák, tak ty nejhorší věci, co se měli stát jsou jen popsané textem. Těžko koně, který nechce do boxu někdo veme do náruče a přenese. Jo měli to zkusit napřed podobrým,ale vyložený krutý tejrání vidět není. Prostě viděla sem horší věci, mnohem. ALe jak říkám, nikde není to nejhorší vidět.

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 21:01
- Nahlásit

MaggieM
Určitě to šlo udělat jinak, ale jako týrání mě to opravdu nepřijde
tak nějak- rozhodně to není předpisové nakládání, chybí tam pokusy s pozitivní motivací. Nicméně autorka zjevně příliš zkušeností s nakládáním též nemá. Podpora lonží je obvyklá a bezpečná pro koně i lidi- koni vymezí prostor, tak že se sníží riziko, že šlápne vedle rampy a lidi ochrnání před ránou kopytem od couvajícího zvířete. Do cca1.32 min bych neměla výhrady vyjma chybějící pozitivní motivace. Taky si všiměte, že v 1.32 tam kobyl stojí klidně bez známek stresu či agresivity- narozdíl od zoufalých výkřiků v textu. Bohužel později trpělivost docházela-hadr na hlavě mi fakt užitečný nikdy nepřišel a ty lonže tam měly být puštěné dřív, aby kobyla nepadla.Otázka je i to podávání sedativ. Ovšem i u sedativ jsou koně, kteří na tlumení zpočátku reagují paradoxně větší obranou a pak najednou " padnou do útlumu". Pokud s tím není zkušenost- koni se nikdy předtím nepodávala, tak to ani vet nemůže předem odhadnout- nepozná se to. Sumasumárum... to na mě působí spíše jakou zoufalství nějaké "záchranářky". když přijedete na jakékoliv závody, bohužel uvidítě daleko drsnější varianty. O nakládání tříletků v některých hřebčínech nemluvě. Tak že přesně- není to předpisové, ale týrání fakt vypadá jinak.

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 21:05
- Nahlásit

hally001
ale aby se tohle objevilo v souvislosti s nějakým "útulkem"
No vidíš, ve mě to zrovna vzbuzuje otázku,kdo to potřeboval dát do souvislosti s tím útulkem.... a zda tam náhodou nejde "o koně až v poslední řadě ;-( "
No a co se týká týrání- pro mě je to informace, že tam nejsou zovna nejšikovnější při nakládání zvířete, ale že tam naopak k násilí nesáhnou.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 22:21
- Nahlásit

Hyena
napsala jsi to naprosto přesně

hally001
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 12:49
- Nahlásit

Hyena-no na stránkách uvádějí že se zabývají napravování problémových koní...vyděšený zvíře děsit eště víc, dost zajímavý způsob...to že se jedná o obvyklou praxi je smutný....ale není koňák jako koňák, že jo. Já mám to obrovský štěstí že jsem u člověka, kterej by tohle nikdy nedovolil a zažila jsem několik převozů....poprvý to trvá sice dýl, ale nikdy nebylo nutný uchýlit se k takovým praktikám. Je to hnusný a to že to málokoho překvapuje je smutný. Možná kdyby každej kokot nejdřív použil trochu toho zdravýho selskýho rozumu...že tam nejsou zovna nejšikovnější při nakládání zvířete, ale že tam naopak k násilí nesáhnou.-no jasně mohli vzít vidle že jo...nebo lámat vocas...

Hyena
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 15:55
- Nahlásit

hally001
Myslím, že jsem napsala, co tam vidím jako špatné.Mimochodem na začátku ta kobyla fakt zděšená není. Není extra nadšená,a le zděšené zvíře opravdu vypadá jinak. Osobně prostě rozeznávám hranici mezi špatným a týráním- nemám svět černobílý. A závěry os družení už vůbec nechci dělat, protože to video pro mě není důkaz, že jde o ldii ze sdružení. ty je znáš osobně, že si si jistá, že jsou to oni? Zažila jsem už různé kauzy okolo zvířat, kde šlo o zvířata až v poslední řadě. Takže dokud nemám jasné důkazy, jsou tam pro mě vždycky otevřené obě varianty- tj. že se v o.s děje něco špatného a nebo naopak. Že někomu leží v žaludku lidi, co se o něco snaží.

hally001
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 17:59
- Nahlásit

Hyena-no to je jasný ...psala jsem jim email a ptala se jestli jsou nějak s videem spojeni...zatím se nikdo neozval.,a le zděšené zvíře opravdu vypadá jinak.na začátku ne, ale později...má do spokojenosti daleko.... .

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání