Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Barevné stopy po slzách u bílého psa. Co s tím ?
Autor Zpráva
belinda
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 19:12
- Nahlásit

Nemáte někdo zkušenosti, proč se tvoří barevné stopy po slzách u bílého psa? Údajně je to světlem působícím na nějakou složku v slzách, která takhle zabarvuje srst, ale proč s tím někteří bílí psi problémy nemají ?

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 19:38
- Nahlásit

belinda

a jakou barvu ty slzy na té srsti mají? Já mám bílýho psa a v koutcích očí má po slzách srst takovou narůžovělou. Vet mi to vysvětloval, nedělá se to pouze tam, ale o světle působícím na srst teda nemluvil.

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 19:42
- Nahlásit

belinda
ale proč s tím někteří bílí psi problémy nemají ?

Protože jim prostě netečou oči Než řešit skrvrny, nejdřív bych řešila to slzení.

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 19:44
- Nahlásit

Baico

Než řešit skrvrny, nejdřív bych řešila to slzení.

souhlas, u mě má švýcarka nevyvinutý kanálky a tak jí nejdeou slzy nosem ven, ale vrchem

belinda
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 20:51
- Nahlásit

Baico
mě řekl vet, že u psa co má oči jako nárazníky ,musím počítat, že mu z nich bude téct, obvzlášť v prašném městě.

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 07:50 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit

mám westíky, už třetího a nikdy jsme se slzením neměli problémy, ale co potkávám maltezáky, bišonky a bolońáky, tak se mi zdá, že mají problémy se slzením a skvrnami snad každej druhej

edit: takže asi moc neporadím, ale my jsme taky z hodně prašného města - Ostrava, asi jsou některá plemena na to více náchylná

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 10:43 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Tohle je hodně individuální, taky znám argentiny, který mají skvrny třeba už od tří let a pak jsou i takový, který jsou čistě bílý až do smrti.
Určitě na to jsou náchylnější plemena s velkýma, vypoulenýma očima.
Dá se to normálně denně omývat, třeba borovou vodou, slyšela jsem i o omývání peroxidem (na vatu namočit a velmi opatrně na oči), nebo se to dá "maskovat" třeba křídou atd.
Pokud je pes jinak zdravý, tak bych to řešila jen jako estetický problém.
Vykapáváním očí obyčejnýma kapkama (ne atb. ale třeba ophtalmoseptonex ...) si myslím nic nezkazíš.

agáta12
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 11:47
- Nahlásit

belinda
Na ty hnusný fleky se používá od Trixie TranensteinEntferner nebo od Beapharu Tranenfleckentferner . Pak jsou ještě další zázraky sehnání v salónech , ale ty jsou o něco dražší . Tohle by měli mít v každém zveráči

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání