| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 21:50
- Nahlásit
Kopíruji aktivitu kolegyně.
Fotografie pejsků zde: http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Pomozte_najit _bulterierku_a_sarpeje/
.................................................. ...............
Hledám pomoc při hledání dvou pejsků, kteří byli v nabídce dvou útulků. Jedná se o černobílého šarpeje a bulteriérku.
Viděla jsem totiž toho šarpíka na stránkách útulku Sedliště ve Frýdku Místku a pak narazila na prodej černobílého štěněte. Oni se totiž skvrnití šarpíci vyskytují jako velká rarita, takže mě to zaujalo. No napsala jsem na inzerát, nejdřív přišla stejná fotka jako byla na stránkách útulku v Sedlištích u Frýdku Místku a pak druhý email a paní odpověděla, že je na služební cestě a že v době její nepřítomnosti přítel šarpeje prodal. Nabídla mi ale bulteriérku, prý šarpej a ona vyrůstali spolu a poslala fotku, kde byla stejná fotka jako bulteriérka z útulku v Havířově.
Zkouším najít toho, kdo si to černobílé štěně šarpeje koupil, anebo tu zrzavou bulteriérku.
Inzerát na šarpeje http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11566744/sarpej.ph p a na ifauně http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/1553299/ sarpej/
Inzerentka je z Ostravy nebo oblasti Ostravska.
Nekoupil někdo z Vás takové psy?
Někdo bere čistokrevné psy z útulků a pak je dál prodává se lživými informacemi. Děkuji za odpovědi na email bluevis@gmail.com
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 22:59
- Nahlásit
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 09:35
- Nahlásit
Zde je možné sdílet:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2099088802 353&set=a.1513287277681.2071153.1399396562&type=1& theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2099134643 499&set=a.1513287277681.2071153.1399396562&type=1& theater
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 12:35
- Nahlásit
takovýho šarpíka vidím prvně..........no ne všechno jeden musí znát, že.....
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:44
- Nahlásit
Bulík je tak univerzální, že těžko říct,ještě kouknu k nám do historie,ale toho šarpeje jsmem taky nikdá neviděla, ani netuším, že je to povolená barva? :-o
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:48
- Nahlásit
Vlčáčková
nastražila jsem vějičku..
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:51
- Nahlásit
Vlčáčková
no a neměl by se o to spíš zajímat útulek, který je té ženské dal a který by měl mít o nínějaké údaje????
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:58
- Nahlásit
stetisek123
Děkuji Ti, dobrá vílo.
makrel
Měl, že jo! Byli prý upozorněny a neřeší nic.
Jinak paní prodejkyně je velmi opatrná - mail má sarpej@atlas.cz a telefon udává se špatným číslem. Podle mailu se nedá dohledat nic. Zřejmě to bude dělat ve větším, když se takhle jistí. Ale to je jen můj dojem.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:00
- Nahlásit
Vlčáčková
dokud se o to útulky nebudou zajímat a kontrolovat to, tak ji můžete marně nahánět
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:00
- Nahlásit
Jinak se tedy omlouvám za tu chybu v názvu.
MODERÁTORE
kdyby to šlo opravit z prodané na prodaní, byla bych vděčná.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:02
- Nahlásit
Vlčáčková
makrel
to je fakt, útulky by se měly samy sebe varovat před ní a ona musela přeci předložit nějaký doklady ne? Tak není těžký od nich ji nějak kontaktovat a když kontakt nebude možný, hned bych upozornila ostatní útulky, ale to můžou jen ty, co s ní měly "tu čest", ti mají údaje
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:03
- Nahlásit
Vlčáčková
MODERÁTORE
kdyby to šlo opravit z prodané na prodaní, byla bych vděčná
to mu dej na jeho téma, tady to nemusí najít
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:05
- Nahlásit
makrel
Nevíš, co z toho vyleze. To se uvidí, pokud se psiska dohledají a následně ženská. Jinak samozřejmě vzít na sebe psisko z útulku, najít mu príma domov a bezva lidi, a nechat si uhradit náklady na případné přeléčení, dopravu atd. není nic, co by nás mělo pohoršovat. Nicméně tak to asi nebude, že?
Každopádně je v tomto kontextu potřeba podotknout, že jsou lidi, kteří útulkáčky opovrhují a "nikdy by si je nevzali, protože ... blablabla....", ale od chovatele bez PP si vezmou a jsou spokojeni. Zajímal by mě nyní názor některých z těchto rozumbradů na tento případ.
(Zvláště, pokud by to byli zrovna oni, kdo si ho náhodou koupil.)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:07
- Nahlásit
Eninka
Stále melduju všude, že bych vytvořila databázi takovýchto lidí vč. případných fotek psů a dalších materiálů. Jenže stále narážím na ochranu osobních údajů a různá jiná protivenství.
|
JitkaH
Člen |
- Nahlásit
stetisek123žanda
Je to flowered šarpej /květovaný/, jde o nestandardní zbarvení, tedy neuznané, což je škoda, protože to je, alespoň podle mě, nádhera. Doufám, že plyšák, ať už se s ním dělo cokoli, se už má jen dobře.
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
většina útulků to má tak, že půl roku nesmíš se psem nic dělat, darovat ho ani prodat, protože to není tvůj majetek. asi si schválně vybrala útulky, kde to tak není
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:09
- Nahlásit
makrel
"Většinou" bych to asi nenazývala. A navíc je nyní snaha ochranu majitele v tomto směru zkrátit.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:13
- Nahlásit
A o co tady jde? Co se stane až tu dotyčnou najdete?A jak dlouho po vyzvednutí z útulku je prodala?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:17
- Nahlásit
Vlčáčková
tále melduju všude, že bych vytvořila databázi takovýchto lidí vč. případných fotek psů
to je ten paradox, že zákon za cenu ochrany jedněch práv neumožní ochránit práva jiný a navíc se neohlíží na to, jestli za tuto cenu není chráněno něco, co zdaleka nedosahuje významnosti a potřeby chránit to další
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:22 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
Zkráceně řečeno: zákon chrání především darebáky, protože ti hlavně potřebují zůstat v anonymitě.
Stát a zákony tvoří především kdo? Já mám takové podezření, že především darebáci, kteří potřebují zůstat v anonymitě. Lépe řečeno jejich konání potřebuje zůstat v anonymitě.
Protože jinak by to tu muselo vypadat trošku jinak. Vždycky, když slyším o Němcovi, otvírá se mi kudla v kapse.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:28
- Nahlásit
Vlčáčková
zákon chrání především darebáky
bohužel, mnohdy se tak děje, akorát že záměrem zákona je hlavně upravit vztahy ve společnosti, aspoň za starýho Říma, odkud dodnes pochází náš občanský zákoník (např.) a nepočítá primárně s tím, že lidé budou darebáci, ale chce nastolit určitá pravidla. Hold, při situaci v naší špatně pochopené demokracii
se díky tomu víc daří těm darebákům, no
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 14:34
- Nahlásit
Eninka
Darebáci byli vždycky. Ať mi nikdo neříká, že ne. Zákon má myslet právě především na ně, protože slušný člověk žádné úpravy čehokoliv zase tak moc nepotřebuje. Mezi slušnými lidmi stačí dané slovo.
Jdu si na chvíli lehnout.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 15:54
- Nahlásit
znova se ptám co se stane až dotyčnou osobu vypátráte?
Dostane černej puntík nebo jí naplácáte na zadek?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:16
- Nahlásit
laguna
znova se ptám co se stane až dotyčnou osobu vypátráte?
Dostane černej puntík nebo jí naplácáte na zadek?
až jí vypátrají tak jí budou mučit žhavením lebky zvaným budík, vyrazí z ní kde jsou ti psi a zachrání je, to je přece jasný. Nechápu jak může být někdo tak natvrdlý
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:25
- Nahlásit
Biluška
budou mučit žhavením lebky zvaným budík
Takže všicí co maj zrzavý bulíky podobný tomudle jsou v ohrožení?Tak třá mu půjčila náký papíry na cestu aby se nebál
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:27
- Nahlásit
federální ústředna pátrá ))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:30
- Nahlásit
já teda osobně doufám, že toho květovanýho šarpíka vypátrají. Hodil by se mi do lýnyjí na Lilátko
Pakunobecny
Tak třá mu půjčila náký papíry na cestu aby se nebál
Aby si ho jako zabalil, jo? . Tak taky řešení, ale osobně bych ho radši strčila do krabice, ty papíry budou ze psa padat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:34
- Nahlásit
Vlčáčková
Eninka
Hledejte laskavě rychle, Lilátko právě hárá, skrz vaši neschopnost prošvihnu takového fajného kryče A zrovna by to vyšlo, že by byli štěňata k odběru na Vánoce
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2011 16:42
- Nahlásit
Pakunobecny
laguna
Biluška
ha, ha, ha
|
stetisek123
Člen |