Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / čip
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:09
- Nahlásit

Nechali jsme našeho hafana očipovat, ale překvapilo mě, že jsme uváděli jen jméno a adresu. Jak by nás potom kontaktovali, pokud by se nám hafan ztratil a někdo ho našel? Diky.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:17
- Nahlásit

Břetislava
Kontaktovat vas muzou, teprve, az se prihlasite do Narodinho registru zvirat...

Zatim mate cip jen pro nezamenitelnou identifikaci zvirete.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:24
- Nahlásit

Když jsem nechala očipovat psa, tak jsem musela uvést jméno, adresu, tyto údaje napsat do formuláře, který jsem musela naslat na MHMP na speciál odbor zřízený k evidenci čipovaných psů, kde navíc musel být vyplněn i přesný popis psa, jeho jméno a typ čipu, kterým je označen..... to samé se u nás hlásí i na zvláštní odd. ekonomického odboru ÚMČ, které vede evidenci psů na MČ a kde se platí poplatky ze psů....
JInak pokud se někomu ztratí očipovaný pes a nálezce nemá čtečku nebo nezajde na veterinu, kde by případný čip mohli přečíst a zjistit tak majitele...tak se původní majitel psa nejpíš vůbec nedopátrá...všechno záleží jen na čestnosti nálezců. Větší šance je, když se pes dostane do útulku, kde čtečky mají a majitele zjistí hned...

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:28
- Nahlásit

kdo po vás chtěl jen jméno a adresu? měli jste dostat registrační kartu, na které je kromě výše zmiňovaného ještě telefon, popř. e-mail, jméno a rasa psa, barva, zvláštní znamení, pohlaví a samozřejmě číslo čipu, popř. tetování. ta se pak zasílá na adresu Národního registru. Na základě toho vám pak poštou přijde identifikační karta s dalšími informacemi o nadstandardích službách a pojištění.
Někdy odesílá registrační kartu sám veterinář, ale to by vám měl říct. A hlavně byste měla jeden list dostat i vy. Slouží jako doklad o očipování např, pro městské uřady, které někdy poskytují na očipovaná zvířata slevy z poplatku.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:30
- Nahlásit

Evik
Záleží asi, kde je to dělané. Ani v Brně, ani v Karviné jsem nemusela vyplňovat nikomu nic (mimo adresu a jméno a datum anrození psa) a pokud si sama psy nezaregistruju v narodnim registru, mam smulu...
Přitom záleží i na firmě, od ktere čip je. Od jedne jsem dostala u veta rovnou vyplněnou registrační kartu a mám to zadarmo, u druhého čipu (jiný výrobce) budu za registr platit...

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:33
- Nahlásit

To co píše Evik, platí v Praze, která si vede ještě zvlášť vlastní evidenci.

Co se týče toho placení zaregistrování, to pokud vím, nezáleží na druhu čipu, ale na registru. U Národního registru se neplatí nic, ale nikde jsem si nevšimla, že by se mohli registrovat jen čipy Data Mars, ke kterým je dávána jejich registrační karta automaticky.

Jestli se pletu, klidně mě opravte.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:34
- Nahlásit

nefer
Tohle platí jen u čipu Datamars, maji smlouvu s Narodnim Registrem. Jiny vyrobce cipu ale tuto smlouvu nema a clovek se pak o registraci musi postarat sam. (Na strankach narodniho registru je formular ke stazeni.)

K uleve z poplatku (pokud je) staci predlozit ockovak s nalepenym carovym kodem cipu...

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:37
- Nahlásit

nefer
U Národního registru se neplatí nic, ale nikde jsem si nevšimla, že by se mohli registrovat jen čipy Data Mars, ke kterým je dávána jejich registrační karta automaticky.

No, jestli jsem se to na strankach Narodniho registru docetla dobre, tak nemusis platit za registraci, pokud mas DataMars. Pokud jiny, tak musis - ale nemam cas to dohledat, treba uz to zase zmenili...!

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:38
- Nahlásit

No jo, vidíš, teď mi došlo, že už jsem na to vlastně koukala.

K uleve z poplatku (pokud je) staci predlozit ockovak s nalepenym carovym kodem cipu...
No vidíš, a u nás si chtěli registrační kartu nechat, tak jsem jim vysvětlila, že si hezky udělají kopii a originál vrátí Ať to chce město tak nebo onak, vždycky je lepší ten list doma mít.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 14:56
- Nahlásit

nefer
U nas uleva z poplatku neni, ale pac jsem na vesnici, tak 250,- za oba hafy na rok zvladnu...

Jinak ja mam jen jednu registracni kartu (kazdy haf je ocipovan jinym cipem), budu ji posilat na Narodni registr, ja si udelam kopii. Od druheho hafa mam jen ty carove kody...

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 15:03
- Nahlásit

Poslyš a je ten druhý čip uznávaný EU? Aby to nebyl nějaký starší typ, který ti za pár let bude k ničemu

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 15:12
- Nahlásit

nefer
Ano je, splnuje normy ISO a daval ho steneti mlady nadseny veterinar... Jen to proste neni DataMars. (Mimochodem je to zkouseno uz i dvema cteckami a v pohode!)

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 15:23
- Nahlásit

Já mám dojem, že ten národní registr je taky někde v Praze a my Pražáci ještě navíc posíláme registrační kartu i na MHMP a za očipovaného psa v době, kdy to ještě nebylo povinné (do konce tohoto roku by měli být očipováni všichni psi) byla u nás sleva z ročního poplatku ze psa.

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 15:35
- Nahlásit

to mladí veterináři tak nadšeně čipují? tak to je fajn, že to máš takhle odzkoušené. Já to mám taky se čtečkama v pohodě, leč čip odputoval a musí se hledat

wami
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 16:03
- Nahlásit

nefer
von je nadsenej a super porad, nevim, jestli byl nejak extra odvazany z cipovani, ale pac mam vorechy a tu a tam jezdime i za hranice (treba na Slovensko), tak cip k EUPasu mit stejne musim...

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:45
- Nahlásit

No, kedze idem k Vam na tu akci, tak neviem, mozno budem musiet ocipovat psa (posledne cislo tetovania je pre ostatnych necitatelne, ja ho viem zpamati). Chcela by som cipovat cipom Indexel, dufam, ze ziadne problemy nehrozia co sa tyka trebars kompatibility s citackami a pod.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 09:09
- Nahlásit

pigie
podel tohoto článku, bych řekla, že to bude OK

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 09:20
- Nahlásit

fromeli
Diiik

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 09:39
- Nahlásit

pigie
On stejně nikdo nic na hranicích nekontroluje.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 10:08
- Nahlásit

WhiteWolf
Ja viem, ibaze pri mojom stasti...

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 10:50
- Nahlásit

fromeli
Zda sa, ze u nas inym ani necipuju ako Indexelom. Som prave obtelefonovala zopar vetrinarov. Cena od 1200- 1500Sk Parada

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 11:03
- Nahlásit

Cena od 1200- 1500Sk
pigie
to je tedy pálka

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 11:31
- Nahlásit

Este mi prosim poradte, kde je napisane, co za cip to je? Teraz som volala jednemu vetovi a nevie mi povedat, co to je za typ. Ze proste, aky mu dodavaju, taky cipuje

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 12:07
- Nahlásit

pigie
to je nějaký trdlo ne? Přeci, co si objedná to má
Já myslím, že jsme to měli na nálepce, kterou nalepili do registrační karty pro MHMP.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 12:11
- Nahlásit

fromeli
Hej, k tomu nepojdem, aj ked je lacny (1050Sk) Este by mu aplikoval zrnko ryze

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:18
- Nahlásit

pigie
Hele, pokud mu aplikuje zrnko ryze, ktery po prejeti cteckou ukaze cislo cipu, tak bych to neresila

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:24
- Nahlásit

Eimy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání