Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ztratila se fenečka špice
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 20:50
- Nahlásit

Dne 27.8. byla v Novém Dvoře (u Hrušovan nad Jevišovkou) odcizena ze zahrady krémová fenečka německého špice malého. Výškově je tak na hranici trpaslíka a malý. Majitelé nebyli doma a když se vrátili,mněli vysazené vrata z pantů a fenečka byla pryč. Podobný pokus prý už zmařili loni. Fenečka se jmenuje Pamela Z Tichého háje a byla narozena 30.5. 2007.Tetování 9452. Nevím,jestli je nějaká naděje nalezení,když byla odcizena zřejmně takto cíleně,ale je to jediné,jak mohu majitelům pomoct. Dnes si nechali vytisknout letáky,obvolali co mohli a dál nevíme. Tak to tu dávám,kdyby náhodou no. Kdyby přeci jen, tak kontakt na paní Neradovou,majitelku je tel: 777564476
Fotka se mi sem buhužel nedaří vložit,takže jedině když tak na meil. Děkuji.
Jsem jen zprostředkovatel,tak se prosím na mně nesesypte.

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 20:53 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

žofka
pošli mi fotku já jí sem dám
a na fejsu to je?????

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:02
- Nahlásit

žofka
Přidala jsem jí na špice v nouzi.
Na Klub chovatelů špiců to dali?

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:03
- Nahlásit

Alexa
Děkuji,meil jsem odeslala.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:05
- Nahlásit

kachna_
Děkuji,to mně nenapadlo,paní je přes PC ještě větší amatér než já,tak se s ní nějak domluvím a dáme to tam.

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:09
- Nahlásit

ztracená fenečka

žofka
ta druhá fotka je hrozně malinká, fejs je facebook, dám to tam

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:11
- Nahlásit

Alexa
Moc děkuji !

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:13
- Nahlásit

žofka
není zač aspoň kdyby se našla

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:14
- Nahlásit

žofka
Maya asi bude informovanější, ale dala bych to do návštěvní knihy sem:
http://www.spic.cz/index.php/navstevni-kniha
a poslala jako oznámení sem
stripeksnu@gmail.com
a sem
spicove@centrum.cz
(to jsou webovky www.spicove.cz)

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:16
- Nahlásit

Alexa
No právě,není ani třeba psát, jak jsou z toho zoufalí.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 21:19
- Nahlásit

kachna_
Dík

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 22:29
- Nahlásit

žofka
Pošli to na stripeksnu@gmail.com s tím, ať se to dá na klubovky, na spicove to nemá cenu, nemají čas a webovky už skoro neaktualizují.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 22:30
- Nahlásit

žofka
Jo, do návštěvky to ani nedávej, lepší bude, když to dají přímo na titulku klubovek, což určitě jo, to nebude problém.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 22:35
- Nahlásit

Maya
Dobře,děkuju.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:01
- Nahlásit

žofka
Je fakt jisté, že ji ukradli? Nemohla z těch vysazených vrat jenom utéct? Že by ti zloději šli pro něco úplně jiného, někdo je vyplašil tak utekli, ale vrata už zůstali dokořán a ona zdrhla?

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:27
- Nahlásit

Biluška
Tak to mě ani nenapadlo, protože si nedovedu představit, že by se špic nevrátil domů, ale pravda, pokud je do pár kilometrů nějaká frekventovaná silnice, tak bych obhlídla příkopy a zřejmě bych se došla zeptat na myslivecké sdružení, jestli jí neviděli v lese, víc už mě taky nenapadá. Jinak u nás dost často hlásí ztracené psy v místním rádiu a nebo jsou inzeráty v místním novinovém plátku, tak třeba by to šlo taky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 12:30
- Nahlásit

Maya
Mě právě nenapadá důvod proč by někdo kradl špice. Menšinové na jídlo určitě ne - je to malý pes. Na kšeft snad taky ne, žádné extra vzácné, nebo žádané plemeno to není...Leda, že by jim to udělal někdo na truc. Jako osobní pomstu, nebo tak něco

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:24
- Nahlásit

Biluška
Nevím,taky jsem se na to ptala. Napsala jsem jen to,co mi bylo řečeno. No a když trvrdí,že jeden pokus už zmařili,tak jsou o tom přesvědčeni,že to tak bylo. A já tomu věřím,když přijedou a vrata vysazený a nechybí nic jinýho než pes,tak co jinýho si myslet. Myslím,že teď už jedno,proč ji někdo vzal,je pryč a zůstal u nich jen smutek.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:36
- Nahlásit

Biluška
Taky netuším, proč by někdo kradl špice, i když pravda krémová barva je vzácnější, ale přesto... Osobní msta je myslím dobrý nápad.
žofka
Už jsi to poslala na ty klubovky? Pořád to tam není. Jinak ať nepřestávají hledat v okolí minimálně 20 km, v útulcích po celé republice, jako šance, že se jen ztratila a nebo že jí zloděj po pár km vyhodil je vždycky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:45
- Nahlásit

žofka
Asi to fakt musela být nějaká osobní msta . Teď je otázka kdo to byl. Kradl psa pro sebe a chce si ho nechat, nebo se ho bude chtít zbavit? (vyhodí ho někde u silnice o tři okresy dál, nebo tak něco? ). Osobně bych asi rozjela velko akci a snažila se ji najít po celé republice - tzn. mail všem veterinářům - u někoho ji někdo někdy musí přihlásit do péče. Mail všem obecním úřadům - kdyby šel někdo nově zaregistrovat špice (no, je fakt, že mraky lidí mají pořád psy načerno, takže tohle by asi byla zbytečná práce). Pochopitelně nějaké noviny - blesk,lidovky, moravskoslezský deník...kam se to podaří protlačit. Čím víc, tím líp. Zkusila bych NOvu. Pochopitelně FB. Plemenou knihu a klub, kdyby náhodou chtěl někdo duplikáty PP.... Oslovit lidi, někdo si určitě všimne, že je v jeho okolí najednou nový pes co odpovídá popisu. V širším okolí bych asi oslovila autobusáky a technické služby pokud by takového psa viděli přejetého u silnice.... Myslím, že není tak úplně mizerná šance, že by se našla, ale musí se lidi fakt snažit a nečekat, že se vynoří doma ze skříně (tím teda nechci říct, že nic nedělají, vůbec netuším co konkrétně v tomhle případě dělají, myslím to obecně).

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:55
- Nahlásit

Tohle vypadá dost podobně jako mnou vyslechnutý příběh na veterině v Průhonicích před pár měsíci. Také vysazená vrata. Ale šlo o BO. Byl to chovný pár, pes dokonce nějakej supr champion. Psy pak našli asi o 30 km dál. Naprosto vyčerpané zraněné a srst plnou bodláků. Pes musel být operován. Pravděpodoně zloději utekli, nebo ho pokousali

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:57
- Nahlásit

stetisek123
Toho už bylo víc. Vzpomínám si na štěně kavkazáka šlohnuté ještě od chovatele, pár kokršpanělů- taky nějací šampioni. Fena se našla o rok později někde v útulku, pes se nenašel, maďarského ohaře z Prahy, který se našel díky Blesku o pár měsíců později na Moravě...

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 16:03
- Nahlásit

Maya
Na klubové stránky si to paní dá sama,netuším,proč to ještě neuděla, má 2malé děti,takže asi nestíhá. Ale snad to tam dá.Biluška
Veterináře obvolali od okresu po okres hned jako první.Letáky prý rozvezli včera od okresu po okres. Registrovat kradeného psa teda nevím,to bych určitě nešla a o rodokmen taky nevím,jestli se někdo bude starat,vždyť ani nemusí vědět,co to je za psa a jestli papíry má. Ale veškeré info odsud samozřejmně předávám dál. Jinak všem díky za rady.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 16:12
- Nahlásit

žofka
Registrovat kradeného psa teda nevím,to bych určitě nešla a o rodokmen taky nevím,jestli se někdo bude starat,vždyť ani nemusí vědět,co to je za psa a jestli papíry má.
Zloději by ji třá mohli prodat...nový majitel si všimne tetování, náhodou bude vědět co znamená, napíše na plemenku...náhoda je blbec. Byla by to fakt haluz, to uznávám, ale stát se to může.

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 16:21
- Nahlásit

Biluška
Ale jo,souhlasím,berem na vědomí úplně všecko.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 17:32
- Nahlásit

Biluška
kokr pes se našel, tehdy, cca za týden, čuba za půl roku v útulku...tj neztrácet naděj

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 17:38
- Nahlásit

Biluška
ten kavkazan byl mé kamarádky. Ale tam nikdo nevysadil vrata. Jen oblbnul čubu. U těch BO právě vyndali vrata z pantů

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 19:41
- Nahlásit

žofka
Taky může fenku někdo najít a podle tetování, jestli ho teda měla čitelný, na plemence zjišťovat chovatele. Špice dělá pí.Pečená, za to nic nedáte, když jí pošlete mail, kdyby se někdo na fenku ozval, ať už s hledáním chovatele nebo se žádostí o PP, aby vám dalal vědět.

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 20:51
- Nahlásit

Maya
A ten meil na pí. Pečenou někde najdu ? Dík.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 23:10
- Nahlásit

žofka
http://cmku.cz/index2.php?stranka=kontakty

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání