| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 11:36
- Nahlásit
Výhledově uvažuji o koupi kotěte, moc se mi líbí radollové a birmy. Zatím vyhrává birma, hlavně proto, že je menší. Zajímá mne všechno, včetně ceny.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 11:39
- Nahlásit
gabifi
Zajímá mne všechno, včetně ceny.
Já ne,ale tetí má radolly a poslední ji stál 25 táců.
A sou to krásný, až nadpozemsky krásný kočky,ale divný,ani jeden z 5 se nemazlil.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 11:43
- Nahlásit
gabifi
Kamoska ma ragdolku a je z ni nadsena, kote je prekrasny, mazlivy. Cena vysoka, nejak pres dvacet.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 11:44
- Nahlásit
jablunka
ani jeden z 5 se nemazlil
ježiši nestraš
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 11:49
- Nahlásit
hm, cena teda nic moc
ve všech inzerátech na kočky s PP je cena dohodou
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 12:10
- Nahlásit
Psíček
Nevím, jestli to mám. Co to je jako?
přihlaš se pod nickem Kočička a já ti to prozradím
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 12:12
- Nahlásit
ragdoll jedno písmenko mi vypadlo
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 15:20
- Nahlásit
Psíček
Co to je jako?
To je speciální čičinta co když ju pochováš tak ti proteče pod rukama je taková tekutá,ale celou dobu živá
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 18:04
- Nahlásit
Znám ragdolly od tří známých. Bez PP za 5 tis. a všichni vypadají jako ragdoll a mazlí se. A strašlivě chlupatí.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 18:19
- Nahlásit
gabifi
Ona cena u koček je diametrálně jiná, podle toho, jestli chceš kotě na mazla nebo na chov.
I jedno a to samé kotě tě může stát stejně 7 jako 15tisíc, podle toho jaký účel udáš. Ale pokud na mazla, budeš mít ve smlouvě povinnou kastraci.
Ale nevím jak je to konkrétně cenově u těch tvých plemen.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 19:27
- Nahlásit
gabifi
Přesně jak píše Dines. U koček je rozdíl, jestli na mazla s povinnou kastrací - tam se pak dá sehnat PP ragdoll z dobrého chovu už od 7000, zato pokud kotě koupíš na chov, tak počítej od 15 000,-.
Kamarádka chová ragdolly, a jsou to úžasné kočky, jsem z nich nadšená. Birmy neznám.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 19:35
- Nahlásit
Dines
Tony
kastrovat budu určitě, chovat nechci
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 20:40
- Nahlásit
K čemu kočku s PP, když se musí kastrovat? To mi hlava nebere.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:08
- Nahlásit
pajda222
K čemu kočku s PP, když se musí kastrovat? To mi hlava nebere.
Kvůli stejný věci jako u psa.....aby opravdu koupili ragdolla.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:11
- Nahlásit
pajda222
já taky nechci chovat a mám psa s PP...
jak píše Jablunka, abych si koupila to, co si opravdu kupuju
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:18
- Nahlásit
A jsou u koček PP opravdu na nějaké úrovni? Jsem kdysi za dost velký prachy (teda velký na morče ) koupila morče s PP. Protože jsem chtěla, aby to byla určitě šeltie. Pak jsem zjistila, že PP u morčat znamená, že chovatel si v počítači vyrobí rodokmen (každý vypadá jinak, fantazii se meze nekladou), tam napíše "máma Máninka, táta Hurvínek", případně ještě bábinky a dědečky pokud má morčata už dlouho a je to
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:41
- Nahlásit
Tony
No jo, jenže když koupím psa s PP a nechci chovat, tak když si to opravdu rozmyslím, že teda pes by nebyl přínosem pro chov, tak ho pak dám vykastrovat, třeba. Ale kupovat kočku s PP s podmínkou, že ji dám vykastrovat mi přijde divný.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:44
- Nahlásit
pajda222
Ale kupovat kočku s PP s podmínkou, že ji dám vykastrovat mi přijde divný.
Jenže v případě,že to tak chceš,tak máš u PP zvířete velkej rozdíl v ceně....co je na tom k nepochopení.
Biluška
A jsou u koček PP opravdu na nějaké úrovni? Jsem kdysi za dost velký prachy (teda velký na morče ) koupila morče s PP. Protože jsem chtěla, aby to byla určitě šeltie. Pak jsem zjistila, že PP u morčat znamená, že chovatel si v počítači vyrobí rodokmen (každý vypadá jinak, fantazii se meze nekladou), tam napíše "máma Máninka, táta Hurvínek", případně ještě bábinky a dědečky pokud má morčata už dlouho a je to
To je dost velkej rozdíl.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:49
- Nahlásit
jablunka
nevím, v kočkách se nevyznám. Takže je to vlasně jak u psů třebas s podkusákem, sice má PP, ale do chovu nikdy nepůjde a je za poloviční cenu. Ale kdo u těch koček rozhoduje, který půljdou na kastraci a který se prodaj za plnou cenu?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:53
- Nahlásit
pajda222
Ale kdo u těch koček rozhoduje, který půljdou na kastraci a který se prodaj za plnou cenu?
Jenom ten kdo je kupuje a když je nechce do chovu,podepíše ve smlouvě,že cena je nižší protože se zavazuje kastrovat.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:55
- Nahlásit
gabifi
Známá si pořídila ragdolla kocourka, jela si pro jednoho , přijela s dvouma. Jeden z nich je mazlivka, druhý se moc mazlit nechce. Cena jednoho na mazla s PP byla prý 8000,-
Jsou krááásní
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:58
- Nahlásit
pajda222
To je jednoduchý, aby kočkař chovatel víc vydělal a omezil si konkurenci . A kočičí výstavy jsou ještě větší hnůj než ty psí.
Btw v USA se takhle běžně prodávají i psi.... Brrr.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 21:59 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit
pajda222
Ale kdo u těch koček rozhoduje
Páč u těch ragdolů je taká fyziologická zvláštnost,že když se ta kočka veme do ruky tak se rozteče je jak hadr prostě přestane existovat svalstvo a to se nesmí s ničím křížit tak je to podchycený nejde na to třískat křížením páč to de okamžitě do kytek (v překladu to vlastně znamená-hadrová panenka jméno tý rasy) třá tady prostě teče http://youtu.be/qqQFkgiDtJY (upřímě ta pani z videa má taky hadr v hlavě)
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:00
- Nahlásit
jablunka
A to si chovatel nemůže vybrat, že je chce prodat jen tomu, kdo dá plnou cenu a ty kočky půjdou do chovu? Třeba je to špičkové spojení a on se bude dívat na to, že jeho odchov zmizí v niveč?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:02
- Nahlásit
pajda222
A to si chovatel nemůže vybrat, že je chce prodat jen tomu, kdo dá plnou cenu a ty kočky půjdou do chovu? Třeba je to špičkové spojení a on se bude dívat na to, že jeho odchov zmizí v niveč?
Ale samozřejmě,že může.
Buď prodá za plnou a je možnost chovu,nebo neprodá za plnou s pomínkama.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:05
- Nahlásit
jablunka
tak to jo. Prostě, když už mu tam ta koťata vysej a nemůže je udat, tak přistoupí na prodej s kastrací.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:09
- Nahlásit
pajda222
jj,i tak se to dá napsat.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:09
- Nahlásit
tý brďo, to jsem se u toho zapotil. Ještě že to tak nejni i u psů. Já když si kupoval prvního psa, tak jsem také neměl plány na chov a dopadlo to tak, že můj pes byl jeden z nejvíce využívaných plemeníků. I já si u svých dalších psů stále držím jeho krev.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:10
- Nahlásit
Pakunobecny
upřímě ta pani z videa má taky hadr v hlavě)
Vole,sem se podívala.....Vlčáčková má ségru v cizině!
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2011 22:54
- Nahlásit
pajda222
Co kam záleží na chovateli, takže klidně celý vrh na chov. Vzhledem k tomu, že bytové kočky se stejně většinou kastrují není to takový etický problém, jako třeba u psů. Mně ten jejich systém (teda v případě koček) až tak nevadí, protože kočku s úmyslem chovat kupuje málokdo - tak má alespoň možnost mít "mazlíčka se slevou". Navíc, dokud se kastrace skutečně neprovede, tak to jde myslím po dohodě s chovatelem změnit a doplatit.
|