Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / zlatý retrívr a sportovní výcvik
Autor Zpráva
kikilukesova
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:39
- Nahlásit

ahojky se svou roční fenou se věnujem především sportovce.chtěla bych znát váš názor.popř.další sporty s retrívrem.Byla bych ráda kdyby se ozval někdo kdo se s retrívrem tomuto sportu věnuje.

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:01
- Nahlásit

Ahoj! Se svojí fenkou se věnuju flyballu, nevidím v tom žádný problém, pokud je pes zdraví a má v pořádku klouby.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:07 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kikilukesova
Pockej, az prijde Mathea, ta se svyma zlatackama ma par zkousek, cuba ji i krasne kouse. Ne teda ji, ale do figuranta. Za sebe rikam, proc ne, kdyz to psa bude bavit.
Este edit, i coursing jejim pejsum jde hezky a moooc se jim libi.

duli
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:17
- Nahlásit

Fifi

Add coursing.... Mam bosika a cuba moc kousat nechtela....zacali jsme tedy s coursingem a silene ji to bavi....a konecne zacala poradne a hlavne perfektne i kousat takze coursing a sportovka pro me jde ruku v ruce

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 20:51
- Nahlásit

kikilukesova
Ahoj Jak psala Fifi - se svejma zlatakama se sportovce venuju. Cuba 8 let - ZOP, ZPU1, ZZO, BH, zatim spis sranda zkousky a furt se snazim dokopat do ZM, pripadne ZVV1, akorat nejak furt kaslem na stopicky Nicmene kousani ji opravdu hodne bavi, je teda nutny si dat pozor, na jakyho figuranta budete kousat. Ja tehdy zacala na surovyho debila, co "umel" maximalne ovcouny a stejne se choval k ni. Zlatak proste potrebuje mekci citlivejsi pristup. Takze pred timhle po svejch zkusenostech varuju. Ted jezdime obcas na sikovnyho mladase, kterej ji krasne uklidnil a temer se nam povedlo uz napravit jeji nerviky, co na obrane mivala.
Mladsi pes, 5let - ZOP, ZZO, mam ho nachystanyho na BH, ale ma ted v haji zdravi (cerstve diagnostikovana stitna zlaza), takze ted ma klid. On je teda na zlataka hodne labilni, takze s nim jsou obrany trochu potiz. Ale pri systematicky praci to pujde taky
Celkove se s nima dela moc prijemne vzhledem k jejich vseobecny lasce k aportum a zradlu. Je to ve svy podstate bezvadne vsestrannej pes, kterej pri spravny motivaci cvici s velkou chuti. Cucha to taky Takze za sebe rikam.. Jdete do toho na plny kule! Jsou to sikulkove, se kterejma jde ledasco. Na balonek v baglu jsme behem par dni naucily na tabore Bublinku hlidacku na ZPU1.. mela to za 18bodu z 20. Proste s nima to fakt jde

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 20:55
- Nahlásit

Jen ejste dodam, ze jsem se svymi psy zacala cvicit pomerne pozde, jakoze systematictejsi pripravu na zkousky. I proto nam chybi ta stopa, sama potrebuju jeste vedeni... Ale jsem rada, ze jsme vubec zacaly Lovecina me nikdy nebrala, navic diky tomu, ze jsem tehdy o psech a chovatelstvi vedela kulovy, mam bezpapiraky, takze bych s nima ani lovecinu delat nemohla. A sportovka je proste super zabava

kikilukesova
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:28
- Nahlásit

ahojky moc děkuju za názory my trénujem na zkoušky od 9měsícu a stopy asi od 10 obrany jsme ještě nezkoušely protože tu v krnově nic není ted se chystáme na zzo.zop a potom zpu1 a bh časem až začnem i kusat tak na zm a zvv1 popř zvv2 a objet nějaké závody možná takové výběráky na m istrák mládeže dle zzo a zvv1 ale to uještě uvidímefenu nejvíc baví stopy tak třeba skusíme i zps1 časem si chci pořídit ještě australáka na sport tak jo my jdem zase na stopu ahooj!

kikilukesova
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:29
- Nahlásit

jo a ještě mám taky fenu bez pp

pajda222
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 11:55 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

hm, trénujou 2-3 měsíce, obrany ještě nezačli a budou dělat ZVV2 a jezdit po výběrákách. To je velmi zajímavé.

kikilukesova
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 19:00
- Nahlásit

cau mam mladou fenu a na obrany jdem příští víkend to zvv2 jenom možná a výběrák mládeže je i dle zzo to zvv1,2ač možná a časem tvz.třeba v 5letech

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 19:08
- Nahlásit

kikilukesova
Jsem koukala jak puk, ze to ma MSKS jinak, narozdil od CKS, ktery vyberaky mladeze porada jen v IPO 2,3 ci ZVV2. V moravskym ZZO vyberaku musi byt docela natriskano, ne?
Uvidis, jak vam to pujde, ono kousani ne kazdyho zlataka bavi, prece jen to je od jejich puvodniho pouziti dost daleko... takze lamat neco pres koleno, to radsi se vrhnout jinym smerem. Proste uvidis. Plany mas pekny, okavidne ses nadsena mladeznice, tak at se dari.

kikilukesova
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 19:16
- Nahlásit

děkuji časem dostanu ještě australana je mi 11 a teprv se sportovkou začínám.Jinak fena zatím kousala na kužu u trenérky na cvičáku která má figurantské zkoušky a bavilo ji to tak uvidím jak to pujde dál.na tom zzo vyběráku bývá lidí dost no ale tak alespon nejaká konkurence.dělám to spíš pro radost vim že retrivr neni zrovna vhodné plemeno a proto taky ten australan až budu starší tak bych chtěla malinoise ale to mamka nechce takže zatím nic.Časem se chci sportovce věnovat i vrcholově

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 19:22
- Nahlásit

kikilukesova
V 11 jsem uz taky litala po cvicaku. Do maliny mas casu dost, mamka je rozumna. Pekne se otrkas u zlatacka a pak australana, ikdyz ten na sportovku taky moc neni, ale sama uvidis, jestli te to bude jeste za par let drzet. Ikdyz koho pesani jednou schvati, nikdy nenavrati... Co nejaky stranky, urcite mas, vid? Pochlub se.

kikilukesova
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2011 20:26
- Nahlásit

jj mam www.keisydog.estranky.cz a ty co napis!jsou to teda takové stránky nic moc já to moc neumím no maliny mají trenérky na cvičáku třeba znáš (jana čeplová,monika čeplová,dagmar čeplová)ta se zas ozvi papa diky za nazor kiki

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání