| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 10:40 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Nemáte někdo nějaký fígl, jak moct střídat obojky a nemuset vždycky složitě vyvlíkat a navlíkat kroužek se známkama?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 10:43
- Nahlásit
Dej si známky na karabinku
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 10:45
- Nahlásit
Zajdi tam co dělaj klíče - neuvěřitelné množství karabinek tam maj
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 10:50
- Nahlásit
Známky na psech nenosím, mám je na klíčích
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 11:58
- Nahlásit
PeKrato
Známky na psech nenosím, mám je na klíčích
obojky na psech nenosím,známku mám neznámo kde v bytě )))
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:00
- Nahlásit
davidkova renata
pravda, teď jsem se odstěhovali na vesnici a tam vlastně známky ani nedávají tak máme taky vyřešeno
|
Fenečka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:07 - Změnil/a: Fenečka
- Nahlásit
Máme jen známku s telefonem na všech obojcích.
V dnešní době ti, ale každý dobrý tetovací salón vše potřebné vytetuje na psa (ti bez PP jsou ve výhodě, protože je na nich víc volnýho místa) a máš po problému.
Nevýhoda je akorát v tom, že až dojde volný místo na psovi, musíš sem tam nějakou kérku nechat odstranit a pak dát tu důležitější.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:12
- Nahlásit
Fenečka
tak přesně tohle by napsal Psíček
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:21
- Nahlásit
Fenečka
Eninka
Zajímací,jak se zjeví jedna,hned je tu i druhá.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:23
- Nahlásit
jablunka
Zajímací,jak se zjeví jedna,hned je tu i druhá
jsem Fenečce v patách, připomíná mi Psíčka
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:27
- Nahlásit
Vero
Buď si pořídit karabinku (kromě echt obyčejnejch už se dělaj i nóbl luxusní), nebo to udělej jako já a pořiď si tolik známek, kolik obojků
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 14:24
- Nahlásit
Lidi, a to není povinný, aby měl pes známku na krku? Tam, kde se známky vydávají?
Karabinka mě taky napadla, ale je to spolehlivý? Má to někdo? Neotvírá se to?
corgi
A to ti na úřadu vydají víc stejných známek?
Tagisku si udělat můžu, to je jasný... ale mysela jsem teda, že známka je povinná. A kdyby se čoklid nedejbože ztratil... tak já vím, visačka s adresou by měla stačit, ale... jako žiju v tom, že známka je povinná.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 14:25
- Nahlásit
Fenečka
Fakt nejseš Psíček?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 16:08
- Nahlásit
Vero
jako žiju v tom, že známka je povinná.
Pani kde žijete??Obce na takové věci nemaj peníze vy platíte oni utrácí ale nečekejte,že vám nedej bože z toho daj známku!!!! Jo jeden rok to třá naše obec vyřečila známkou za10kč což bylo taký to plastový kolečko na klíče a vněm číslo,ale to byl fakt luksus na vic huž nezbylo!!!Třá Zlín má krásný lisovaný se znakem železný páč je to velkoměsto. Fakt nejseš Psíček
Hele nemá psíček třá dceru,jako vlastní kref nezapřeš
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 16:27
- Nahlásit
Vero
taky žiju v domění, že to musí mít na sobě, ale asi kdyby chtěli policajti znamku vidět, asi stačí že jimáš u sebe ty. A když se ztratí, podle čísla co mu necháš na obojku ho určitě identifikujou dřív, než by je hledali na ůřadě.
Mě třeba na ůřadě ztratili záznam o zaplacení a když šel tatínek jen uhradit poplatek za nový rok, dostal noou známku pro druhýho psa, kterýho sme evidovali jindy než prvního s tím, že prý máme nahlášenýho jen jednoho...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 17:22
- Nahlásit
Vero
mysela jsem teda, že známka je povinná
Tak to jsem mimo mísu, já myslela nějakou tagisku vyrobenou, žádné obecní známky se u nás vůbec nevydávají
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 20:33
- Nahlásit
Kdysi jsem žila v Praze, v Nuslích. Tam poliši kontrolovali každou chvilku. Známka je nezajímala, ale chtěli složenku a bylo tvou povinností chodit s ní na každé venčení.
Tady u nás na vsi nikdo nekontroluje, známky mám doma (ani nevím kde) a psi jsou čipovaní a mají lysetku s telefonem na mě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:15
- Nahlásit
Vero
Znamky psi nosim v penezence. Prave kvuli pripadny kontrole. Na obojek nedavam, sama nemam rada, kdyz to cinka, natoz pes.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 11:12
- Nahlásit
davidkova renata
obojky na psech nenosím,známku mám neznámo kde v bytě
nápodobně, mým kníračům se z nich špinila srst
stetisek123
hm, tak složenky bych měla problém najít natož ještě s nima chodit ven
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 11:37
- Nahlásit
stetisek123
Známka je nezajímala, ale chtěli složenku a bylo tvou povinností chodit s ní na každé venčení.
Rozhodně není ničí povinností nosit na venčení se psem složenku.
Tady co teď bydlíme,se už známky dávají,takže je psi nosí,ale třá v Bylanech je nedávali a když jsme jezdili se psama do Pardubek,což bylo jednu dobu hodně často, a měšťáci nás kontrolovali,stačilo dát občanku,některým jen nahlásit bydliště a oni si to sami kontrolovali,nebo taky třeba ne.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 12:44
- Nahlásit
No jako podle známky asi ztracenýmu psovi majitele nenajdou, my jsme kdysi známku ztratili a když šla mamka na úřad pro novou, tak jí úřednice vylovila jednu ze šuplíku a bylo, žádná evidence, nic. Od té doby mám známku doma na obojku, který ani nenosíme podle mě je to zbytečnost, chodit s cinkajícím psem, jak s krávou či ovcou... tady ani nikdy snad policajti známky nekontrolovali...
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 13:05
- Nahlásit
stetisek123
a když platím bezhotovostně, tak chodit s výpisem z účtu???
ještě že u nás jsou policajti normální a stačí jim číslo známky a je jedno, jestli ji má pes na obojku nebo člověk na klíčích
jinak já teda s cinkajícím psem chodím... známku má na obojku a když ji dávám postrojek, tak na ni hodím i obojek (zatím jsem byla líná jít koupit nějakou karabinu, kterou bych známku přehodila).
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 16:32
- Nahlásit
PeKrato
souhlas se známkou na klíčích, taky jí tam mám, bo dyž du se pesem mám věčinou klíče taky
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 16:52
- Nahlásit
Pumpa
bo dyž du se pesem mám věčinou klíče taky
Já ne.....většinou chodím velkejma vratama a spodek nikdy nezamykám.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 17:37
- Nahlásit
Pumpa
hm to není špatný nápad, ale mě někdy psy venčí rodiče nebo sousedka, když jsem v práci
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 18:27
- Nahlásit
Monty
Jojo přesně proto mám známku na obojku, psa nás venčí několik a obojek je pořád stejný za to klíče máme každý svoje.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 18:28
- Nahlásit
Půl venčení venčí přítul, občas i někdo jinej, takže známka na klíčích u nás není řešení. A když se u nás známka vydává, asi by nějak měla při psu být...
Zkusím karabinu, jen se bojím, aby se nerozepínala, když se psisko válí.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 18:38
- Nahlásit
Tony
no jo, ale jak jsem psala, mám bílé psy a známka jim srst dost špiní, ale zatím nás nikdo nekontroloval
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:11
- Nahlásit
Monty
a dát známku do nějaké kožené kapsičky? I když pokud se u vás nekontroluje, tak to asi není potřeba hrotit.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:42
- Nahlásit
Vero
já mám třá psa bílýho a známku hliníkovou, takže mně nikdo nedonutí, abych mu jí dávala na krk bo je od ní jako prase.
Jinak na mně zdejší policie zkoušela i to, že když mám psa nahlášenýho v Lomech a bydlím v Hradci část roku, že bych jako toho psa měla mít taky v Hradci nahlášenýho. A když jsem argumentovala tím, že ho mám na místě bydliště, bylo mi řečeno, že to není argument...
|