| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 13:58
- Nahlásit
Kde všude Vás pustili s psíky na prohlídky? Kde to bylo v pohodě a kde brblaly? Kde jste museli mít psiska v ruce a kde mohli bez problémů i větší? Díky za tipy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 14:08 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
allík
Kde všude Vás pustili s psíky na prohlídky? Kde to bylo v pohodě a kde brblaly? Kde jste museli mít psiska v ruce a kde mohli bez problémů i větší?
Aktuální zkušenost - na Grabštejn se nesmí ani k hradu (se psem aby bylo jasno. A Grabštejn je po rekonstrukci)
Ale já bych stejně se psem na hrad nešla. Přijde mi to sobecký vůči vybavení (stejně tak tam netahám ani svoje dvouletý dítě, páč hodinovou prohlídku prostě nevydrží)
|
allík
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 14:10
- Nahlásit
kachna_
Ale já bych stejně se psem na hrad nešla Díky za názor, momentálně mně spíš zajímaly ty zkušenosti
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:15
- Nahlásit
allík
V loni jsme byli na Bezdězu a spolu s náma po hradě chodilo i pár pejsků. Ale je pravda že Bezděz je spíš zřícenina než hrad a skor nic tam neni ale s psákem to dam jde
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:21
- Nahlásit
allík
nás teda nepustili snad nikam, kromě hradu Veveří na brněnské přehradě, kterej ale nemá nijak luxusní interiéry. na zámek tě nepustí nikde a popravdě to i docela chápu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:22
- Nahlásit
PeKrato
souhlas, na zřícenině je to jedno a do hradu či zámku by byli blbí pustit psa....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:23
- Nahlásit
Byli jsme zrovna nedávno na Cimburku, Křídle a Stříleckém hradu. Všechno to jsou zříceniny. Jen ten Cimburk se opravuje a je tam i něco k vidění.
Ještě jsme byli na Buchlově - psi můžou na nádvoří.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:27
- Nahlásit
Byla jsem předloni na Kosti a prohlídku jsem absolvovala s blechopsem v tašce; to prošlo.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:37
- Nahlásit
Hrad Kámen předloni. http://www.hradkamen.cz
Byl to první hrad během týdenního pobytu, kam jsem psa NEVZALA (bylo krutý vedro), a zrovna tam měli ceduli, že pes může i na prohlídku za symbolickou 1 Kč. Škoda.
Hrad moc pěkný, vevnitř různé výstavy a hrající umělci, pěkná zahrada.
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:56
- Nahlásit
Pejskové můžou na hrad Houska.
|
woey
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 16:38
- Nahlásit
Na Karlšteně můžete se psem za pár kaček na ochoz, na prohlídku s malým psem v tašce, s velkým ne (ale přijde mi to logické). Na Pernštejn se taky může na nádvoří, na prohlídky ne, ale i ta nádvoří stojí za to Pak se může se psem na Dívčí kámen, ale to je zřcenina...Hluboká - jen na nádvoří a do parku na vodítku, Krumlov to samé.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 16:44 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Holly
jj asi za 10 kc berou psi na celou prohlidku cca 45 min
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 17:52
- Nahlásit
Na Bítov a na Vranov malýho pejska v ruce nebo v tašce vezmou, sice je tam tuším psaný zákaz, ale dá se s nimi domluvit.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 19:17
- Nahlásit
Byli sme na HELFŠTÝNĚ doporučuju pes moh všude dokonce i do nobl restauračky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 20:05
- Nahlásit
Hrad Střekov: koupit lístky, do restauračky a skrz terasu s restauračkou na vodítku kvůli kastelánovým kočičkám. Po hradě i na volno, vzhledem k množství úzkých schodů je "na volno" chvílemi nutností. Jinak je potřeba dávat bacha, aby psisko nespadlo ze skal.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 23:28
- Nahlásit
Před dvěma lety jsme byli na Troskách a nebyl problém.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2011 13:39
- Nahlásit
Můžu přidat Helfenburg a hrad Hus. Ale obojí jsou zříceniny.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:41
- Nahlásit
danajasa
na ten jsem zapomněla, helfštýn je mooc pěknej!
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 11:25
- Nahlásit
Přidávám hrad Landštejn (bytelný gotický, bez vybavení), tam dva psi přímo bydlí. ;) A okolí taky stojí za to.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 13:00 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Gigi
Na Landštejn se dá se psy??? Měla jsem dojem, že ne, a své psíky jsem nechala v autě.
V těsném okolí jsou bunkry - pronajaté a zrekonstruované Klubem vojenské historie (včetně vybavení). Nevím, jak je to teď, ale bylo možné si domluvit prohlídku u p. Svitáka z Jindřichova Hradce (tuším ulice Vídeňská). Kontakt už nevím.
Po cestě od Nové Bystřice je tam také vesnice Klášter s klášterem Selesiánů (nebo kterého řádu), který má údajně první nebo druhý největší oltář ve střední Evropě. Také tam mají podzemí, kam se chodí jen se svíčkami a bez průvodce, a také tam byl "strom života". Ten ale byl zapůjčen do Prahy, což se ukázalo jako zásadní chyba, protože se už nevrátil zpět. Prohlídka se dá domluvit v blízké chalupě u Havlíčků. Většinou stačí se tam neohlášeně zastavit, ale asi je lepší předem si tam zavolat.
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 13:49
- Nahlásit
Vlčáčková
No včera jich tam bylo hned několik a nikdo si nestěžoval. ;)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:02
- Nahlásit
Gigi
Aha. Tak já tam většinou jezdila vyvětrat taťuldu. Pak už jsem tam jezdila jen velmi sporadicky.
Každopádně je to zajímavá oblast i ve spojení s těmi bunkry (jeden je upravený jako protiatomový) a Klášterem. A jistě by se našly i jiné věci.
A pak tam má kousek odsud pomníček náš kamarád. Zabil se tam skoro na rovince pádem z kola do stromu.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 11:51
- Nahlásit
Zelenou Horu nebrat, od minulého roku je na několik let kvůli rekonstrukci uzavřena
Jinak z vlastní zkušenosti, protože památky navštěvujem často, pes v tašce nebývá problém skoro nikde, pes na volno může většinou do hradů, kde už mívá i vlastní vstupné, většinou dvacku.
Rarita byl zámek Kozel na plzeňsku, kde za psa v tašce zaplatíte 100 kč.
Velmi milí k pejskům na volno jsou na hradě Kokořín, včetně prohlídek interiérů. Tento rok jsme měli pěkný zážitek v lednicko-valtickém areálu v loveckém zámečku Rendezvous, kde můžou psi po svých, ale návštěvníci si musí kvůli původním parketům obout papuče.Prý bychom kamínkem v podrážce mohli parkety zničit a pejskové prý přece svými tlapkami nic neničí
Tenhle názor mají i na hradu Kost, protože i tam jsme se minulý týden šoupali v papučích a psi návštěvníků šlapali po původních parketách po svých.
Ještě jsme chtěli na Ještěd kabinkovou lanovkou, nevíte někdo, jestli nás svezou se psem?Na stránkách jsem nenašla ani zákaz, ale ani jízdné za psa.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 12:04
- Nahlásit
belinda
Ještě jsme chtěli na Ještěd kabinkovou lanovkou, nevíte někdo, jestli nás svezou se psem?Na stránkách jsem nenašla ani zákaz, ale ani jízdné za psa.
svezou,ale dybys mě zabila, nevím kolik to bylo, páč jsme to vynásobili našima čtyřma psama a šli pěšky . jestli nikdo nebude vědět, tak to zjistim.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 12:12
- Nahlásit
kachna_
Díky My máme jenom jednu šelmu a tu kabinkovou lanovku bych chtěla vyzkoušet a bála jsem se, že budu muset manžela přesvědčit, že to bude muset jinak se psem vyběhnout sám
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 12:18
- Nahlásit
My tam byli minulý rok, sešli jsme z cesty, přelÉzali ploty s ostnatými dráty a s cedulkami, že jsme ve vojenském prostoru a proto nám jde o život a nakonec jsme se na nádvoří mohli podívat malou dírou ve vratech.Blbý je, že bude uzavřen dost dlouho.Ale i to naše dobrodružné dobývání hradu byl zážitek
|
allík
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 15:46
- Nahlásit
Díky moc všem za příspěvky a tipy na výlety
belinda
Tenhle názor mají i na hradu Kost, protože i tam jsme se minulý týden šoupali v papučích a psi návštěvníků šlapali po původních parketách po svých. Vás pustili i s psy na volno na prohlídku? Na stránkách jsem nenašla vůbec žádné info, jestli pejskové vůbec dovnitř smějí nebo ne. Je tam u pokladny něco napsáno nebo jste se domlouvali přímo s průvodcem?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 16:29
- Nahlásit
belinda
hele mám zjišťovat tu cenu, nebo je to jedno? Já myslim, že to mohlo bejt 30 nebo 40 korun/pes
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 22:08
- Nahlásit
kachna_
Díky, cenu zjišťovat nemusíš, stačí informace, že pes může lanovkou s námi.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 23:14
- Nahlásit
allík
Ještě jenom, jestli můžu doporučit oblast s hrady přátelským ke psům, tak je to Český Ráj. Se psem se tam dá navšívit první čtyři, o kterých jsem se zmiňovala, potom je to Valdštejn, Hrubá Skála, Trosky,Valečov, Frýdštejn, Pantheon,Rotštejn-tam všude může pes po svých.Ale to už je bez těch exteriérů a průvodců.
|