Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vlčí stopa 2.
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hyena
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 22:22
- Nahlásit

Koukala, jsem , že téma je již uzavřené- tak že jen něco "alternativnějších informací" - nejedná se o objevení "ilegálních jatek "- zpracování mrtvého poníka sice je protizákonné,ovšem problém je někde jinde a bohužel nezní zas tak " senzačně "- jedná se o to, jak se v daném místě o koně pečuje dlouhodobě. Zda mají dostatečně kvalitní péči a zacházení a zda nejsou zbytečně vystavováni nadměrnému riziku zraňování, jako v případě mrtvého poníka.Kromě již zmiňovaného zdroje je vedena diskuze ještě zde http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1320609

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:07
- Nahlásit

Hyena
Díky za link.
Pojem normálna naštěstí získává poněkud jiný rozměr.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:27
- Nahlásit

Tak jsem to dolouskala celé. Obzvláště strana sedm je velmi výživná. Nafotíme škaredé fotečky a s patřičnou hysterií to rozmázneme na internetu.. Opravdu všem, kteří na takové věci rádi skočí, příště doporučuji mokrý hadr na hlavu a počítat do desíti.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:33
- Nahlásit

impact
tak já četla pro jistotu jen tu sedmou stranu a jsem ráda, že jsem se předchozího pitvání situace neúčastnila

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:52
- Nahlásit

makrel
Jak to tam někdo řekl. Všechno je to o citech a osobním nastavení člověka. Někdo pošle koně na kafinu/jatka a dělá, že neví, co se tam s ním stane, někdo ho zkrmí. Je to protizákonný, ale takovejch věcí denně uděláme a tomu poníkovi už to bylo jedno.

Každopádně i když tu možná vyskočí nějací čertíci a začnou to zase překrucovat, tak já mám jasno. A pokud tu začnou padat hlášky o náctkách na diskuzi EQCH, tak doporučuju zjistit si, kdo opravdu tam diskutuje. Mnoho z nich "znám" a vím, že jsou to dospělí a dobří koňaři. O to méně mne překvapuje, že mají stejný názor jako já.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:56
- Nahlásit

impact
osobně bych taky měla problém toho koně zkrmit, ale to je můj osobní postoj. Určitě se tam dají najít věci, které nejsou správné, bezpečné atd., ale to asi všude.Ale než vypukne hysterie, tak je dobré mít více informací, nejlépe od více lidí, co tam byli osobně.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 10:01
- Nahlásit

makrel
osobně bych taky měla problém toho koně zkrmit
No, mě by se asi dělalo zle u té hlavy, co tam byla. A určitě bych nebyla ten, kdo by poníka stáhnul a naporcoval. A s masem jako takovým bych problém neměla. Smečka člověka naučí.

Ale než vypukne hysterie, tak je dobré mít více informací, nejlépe od více lidí, co tam byli osobně.
Jinak to už těžce hraničí s pseudozáchranářstvím.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 10:05
- Nahlásit

impact
teď jsem si četal i to v tom jezdectví, co dávala odkaz jbat a píše tam více lidí, co tam buď koně měli nebo mají, tak snad nejsou vymyšlení

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 10:21
- Nahlásit

Tož tam jsem to zběhla jen letmo.

Pro mě je to vcelku jasná hysterie, která byla nastartována především poníkem, visícím za nohy z trámu. Ta Hádanka se zlomenou nožkou a vychrtlý kůň cizího majitele už tomu jen dodaly grády.

Čímž tedy nechci tvrdit, že je v pořádku, když je někde v ohradě kůl, na kterej se poník může napíchnout a umřít tam. Aby jako nedošlo k mejlce.

helps
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 10:51
- Nahlásit

impact

Čímž tedy nechci tvrdit, že je v pořádku, když je někde v ohradě kůl, na kterej se poník může napíchnout a umřít tam. Aby jako nedošlo k mejlce.

To si myslim, že je ten nej průšvih v tomhle případě. Že koně stáhnul z kůže a zkrmil je sice trochu divný jako, ale voni by mi v kafilérce udělali to samé.... Těžko říct jak to tam vypadá, ale mít ve výběhu nějaký harampádí není teda zrovna nejlepší péče.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 11:06
- Nahlásit

helps
Je to bordel. To každopádně.

Stejně tak je bordel, když někomu uteče kůň z ohrady a běhá po dálnici. Takových případů je nepočítaně. A co mě fakt dojímá, tak to je kůň spadenej do jímky. Protože to je furt dokolečka dokola. A nepřikrejou si to lidi a nepřikrejou.. O koni napíchnutým na kus ohrady už jsem taky párkrát slyšela. Stačí se kouknout sem - http://www.equichannel.cz/nehody-a-prevence .

Čímž, opět opakuju, nechci říct, že je to v pořádku. Jen si osobně nemyslím, že něco takového by mělo být takovým spouštěčem medializace, jako se stalo v tomto případě. Notabene očividně poněkud hysterickými a zmanipulovanými fakty.

helps
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 11:21
- Nahlásit

impact

Tak však jo, samozřejmě že takovejch blbců je víc. Jen v tomhle případě se dost koňáků tváří, že tam dochází k celkovýmu zanedbání péče - nedostatek krmení a špatný podmnky. Ale tak nemůžu nic tvrdit, protože nikdo z mýho okolí tam nikdy nedocházel.

jbat
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:02 - Změnil/a: jbat
- Nahlásit

impact
Jen si osobně nemyslím, že něco takového by mělo být takovým spouštěčem medializace, jako se stalo v tomto případě

medializace je v mnoha případech jediný způsob, jak dokopat úřady k činnosti. (teď mluvím obecně)
a že se zmedializovalo tohle, je podle mne jen k dobru věci.
ty máš pochopení pro zkrmení koně doma, já, ani nikdo od koní, koho znám, ne.
nic není černobílé, samozřejmě, ale tvářit se, že tohle je normální a v pořádku je "úchylné".
já jsem s lidmi z toho místa ve styku, mám info jak pozitivní, tak negativní. negativní převládá.
pro mě je tohle prostě nepřípustné. to je celý.

mimochodem internetové diskuze pro mě mají podstatně nižší vypovídající hodnotu než fotky a svědectví konkrétních lidí bez nicků a podobně.
víc se k tomu nehodlám vyjadřovat.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:43
- Nahlásit

jbat
ty máš pochopení pro zkrmení koně doma, já, ani nikdo od koní, koho znám, ne.
V mém okolí by to zase třeba zkrmili. Ale přijde mi vcelku logické, že má člověk v okolí skupinu lidí, se kterými smýšlí stejně. Takže je dost možné, že jsou ve tvém okolí lidé, kteří by s tím neměli problém. Jen ti to buď neřeknou a nebo o nich nevíš.

tvářit se, že tohle je normální a v pořádku je "úchylné"
Jsme zase u toho. Je to podle tvých norem úchylné. Podle mých ne. Nelze říct, která varianta je ta správná. Protože vždy bude záležet na nastavení konkrétního člověka.

mimochodem internetové diskuze pro mě mají podstatně nižší vypovídající hodnotu než fotky a svědectví konkrétních lidí bez nicků a podobně
Fotky, které nejsou z daného místa? Viz zlomená noha hříběte. Nafocení něčeho takového pro tebe má vypovídající hodnotu? A kůň ala žebřiňák, který nepatřil dotyčnému a ani neměl nic společného s jeho krmením? Nemůže ten pán i za zemětřesení v Japonsku?

Btw. prohlédla jsem na rajčeti opravdu hodně fotek z JK Vlčí stopa. A ti koně jsou tam v normální kondici. Takže pokud pro tebe má vypovídající hodnotu foto nějakého koně, prosím. Já si zase nechám vypovídající hodnotu diskuze. Ač je pro tebe anonymní, tak pro mne ne.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:47
- Nahlásit

impact
Pamatuješ si kauzu Šíblová a Efas? Tehdy proti mě stálo dost lidí, kteří tvrdili "byli jsme tam a je tam všechno OK, Kotková je hysterická a bůhvíproč se snaží úžasnou paní Šíblovou poškodit".
Nebo různé kauzy se Strítovou atrakcí? Taky má pořád dost zastánců. Někteří jdou až tak daleko, že se vidí jak se nudí vlčice na ulici
Jestli ono to s těma koňákama nebude tak nějak podobné...že když je ve hře kamarád, nebo modla tak to týrání prostě nevidí...

Mimochodem, stran toho krmení, mě asi brzo umře Rozárka. Nedovedu si představit, že bych ji naporcovala a zkrmila zbytku smečky

leyenda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:53
- Nahlásit

Ja jsem si ty diskuze precetla a pravda bude jako obvykle nekde na pul cesty. Bordel by ve vybehach byt nemel, na druhou stranu zabezpecit kone stoprocentne tak, aby se nemohl zranit nelze. K tomu, ze ponika pak skrmil - udelal v kazdem pripade dobre, ze ho nenechal skomirat na trubce cekaje na veterinare.A odvoz do kafilerky mi neprijde byt o nic dustojnejsi nez skrmeni, predpisy nepredpisy.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:04
- Nahlásit

Biluška
Pamatuješ si kauzu Šíblová a Efas?
Naštěstí ne.

Jestli ono to s těma koňákama nebude tak nějak podobné...že když je ve hře kamarád, nebo modla tak to týrání prostě nevidí...
No, tak todle nebude jen mezi koňákama a pejskařema, si myslím.. Ale v žádném případě netvrdím, že tam k nějakému týrání v žádném případě nedochází. Ale pokud položím na jednu misku vah foto naznačující týrání (poníka na kůlu, poníka hore nohama, staženého z kůže, hříbě po úraze nohy, kdy fotka pochází odjinud, a cizího hubeného koně) a na druhou misku fotky "kladné" (které nafotil páteční návštěvník s fotkami, co mají různé děti na rajčeti), tak to prostě ve mě vlnu hysterie, která se zvedla, nevyvolá.

Rozárka je gdo? Koza? Hele a co s ní uděláš? Zakopeš ji? Odvezeš do kafiny?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:07
- Nahlásit

Btw. mě osobně přijde nechutně pokrytecké šílet proti bourání masa z poníka a na druhou stranu jít a koupit si kus flákoty v obchodě. Jasně, ona flákota nemá oči. Ale určitě je vzádu v historii někdo, kdo měl toho tvorečka rád. V případe bio masa se s ním možná na farmě i někdo mazlil. Jako s tím poníkem.

leyenda
A odvoz do kafilerky mi neprijde byt o nic dustojnejsi nez skrmeni, predpisy nepredpisy.
Mě se třeba kafina ekluje teda hodně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:07
- Nahlásit

impact
Rozárka je gdo? Koza?
Ta stará německá ovčačka.

Zakopeš ji? Odvezeš do kafiny?
Psy pohřbívám. Kozu jednou pohřbím taky, páč je do těch povolených kil. Ale nevím essi ji pohřbím u nás na zahradě, páč tu mám prameny s pitnou vodou a ráda bych je měla i dál . Koza už je přece jenom moc velká...uvidím, doufám, že to nebudu muset řešit brzo. S koněm nevím. Asi pohnu nebem i zemí a jednou si ho pohřbím taky. Ale krmit s ním určitě nebudu To mi fakt přijde stejné jako zkrmit tu Rozárku.

Hyena
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:09
- Nahlásit

Mě osobně vadí, že se více rozmazává mrtvý a zkrmený poník, než se pátrá po skutečném stavu péče o koně. Ten zkrmený poník sice je překročení zákona a majitel za to dostal i pokutu, ale ve finále -jemu je to už jedno a živé koně to "zkrmení" neohrozí. Spíš by mě zajímalo, jak je to s dlouhodobou péčí o koně. To bohužel není tak senzační a pravda se tam hledá o dost hůře. Zvláště když mají různí majitelé koní různou představu o tom,jak má péče vypadat. Čistokrevnej "sporťák" by považoval za týrání svého koníka,kdyby byl ustájen nonstop venku jen s přístřeškem. Majitelé koní nostop venku by považovali za týrání boxový režim s hoďkou či dvema ve výběhu. Osobně si myslím něco podobného jako Leyenda- výběhy a péče rozhodně není 100%, dovedu si představit, že i s financema tam mohal bejt na určitou dobu nouze.Na druhou stranu vím, jak umí " zatopit" milí sousedé a jeké různé podoby na sebe mohou brát rodiné problémy či touha a spor o majetek.Nicméně týraní koně vypadají jinak. Uvědomte si, že je brzké jaro, tak že koně mají na sobě to, co získali z člověkem dodáváné potravy- sena, jádra, kterou člověk musel zaplatit. Zrovna brzy zjara se poznají zanedbaní koně snáze, protože je na nich zřetelně vidět, že je nekrmí dostatečně a oni si ještě nemohou sami sehnat žrádlo jinde- není tráva. V létě, kdy se dá vypásat lecjaká mez se tyto rozdíly mnohdy smažou. Protože koně se mohou nažrat zadarmiko na trávě. Mimochodem, na té EQ disuzki vyzával opakovaně člověk s nicekm ppindian, ať jede kdokoliv z oponentů na návštěvu s ním, aby byla zajištěna dostatečná objektivita. Nejel nikdo.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:12
- Nahlásit

Biluška
Hm, no vidíš. Mě třeba zkrmení psa psem nepřijde normální. Nebo celkově krmit šelmy šelmama. Tobě jo? Nebo ses nakazila od jébat a chceš mi tvrdit, že jsem Aťku zkrmila.

Hyena
Mimochodem, na té EQ disuzki vyzával opakovaně člověk s nicekm ppindian, ať jede kdokoliv z oponentů na návštěvu s ním, aby byla zajištěna dostatečná objektivita.
Překvapivě, že?

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:16
- Nahlásit

Hyena
Mimochodem, na té EQ disuzki vyzával opakovaně člověk s nicekm ppindian, ať jede kdokoliv z oponentů na návštěvu s ním, aby byla zajištěna dostatečná objektivita.
To mi opět připomíná věčné diskuze se sektou kolem Rudínka
Ono je jet a jet, že?
Na rovinu - pokud by se takováhle akce rozpoutala dejme tomu kolem tvého psa a u dveří ti neustále zvonili lidi a říkali "dobrý den, my jsme četli támhletu diskuzi a chceme se k vám podívat essi toho psa fakt týráte". Co uděláš? Pustíš je domů, necháš je prolézt všechny pozemky, stáje, svůj obyvák, svoji ložnici...? Necháš je jít třebas do sklepa a podívat se jestli tam nemáš zbytky mrtvých psů na háku? Budeš se před nimi chovat tak, jako se chováš vždycky? Zařveš na psa, že je píppíppíp když zrovna v tu chvíli bude třebas žrát kobylinec? Nebo budeš předstírat, že jsi ta hodná a že svého pejska strašně miluješ? Když ho během rozhovoru budeš drbat za ušima tak ti návštěvníci nabydou dojmu, že to tak děláš pořád. Asi těžko poznají, že je to letošní první podrbání, že?
Takže pro mě osobně tyhlety výzvy k návštěvám žádnou hodnotu nemají

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:18
- Nahlásit

impact
Mě třeba zkrmení psa psem nepřijde normální.
Mě nepřijde normální zkrmení žádného zvířete, kterého mám ráda. Ať už je to králík, pes, kůň, nebo třebas kráva. Kdybych měla krávu a ta mi pošla tak ji zaručeně nezkrmím ač normálně hovězím krmím. Essi mi teda rozumíš.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:24
- Nahlásit

Biluška
Mě nepřijde normální zkrmení žádného zvířete, kterého mám ráda. Ať už je to králík, pes, kůň, nebo třebas kráva. Kdybych měla krávu a ta mi pošla tak ji zaručeně nezkrmím ač normálně hovězím krmím. Essi mi teda rozumíš.
Já ti rozumím. Ale mě zase nepřijde normální poslat zvíře, který jsem měla ráda, do kafiny, kde ho pomelou na masokostní moučku do granulí nebo spálej na hnojivo na pole. A pak, když za ním zaklapnou dveře auta kafiny, ho, v mých očích pokrytecky, obečet a dělat, že nevím, co s ním udělají. To ho radši zkrmim.

Ale to je zbytečná debata. Já nepřesvědčím tebe a ty nepřesvědčíš mě.

Hyena
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:24
- Nahlásit

Biluška
Kdbybsis to přečetla, tak víš, že on tam jel, portože to tam zná a měl tam ustájeného koně. Tak že nabízel právě možnost jet tam a nebýt "vyhozen" z příčin tebou napsaných. Jako mohl to být nějaký tah,ale nemusel. Každopádně to mohla být šance vidět aspoň něco a nebo zjisti, že dotyčný " blafoval".většina z nás tady " peče" jen z informací dodaných jinými a je dobrý si to uvědomit. Jako jeden z možných pohledů je přirovnání situace jak si psala výše- viz. Efas, ovšem zároveň je tam stejně možný pohled druhý- že dotyčný má nějakého přejícího souseda, který o něm šíří info jak " žere koně", stejně jako o tobě ve tvém okolí šíří někteří pomluvy o tvých psech. Pravdu je někdy najít hodně těžké a jako vždy, všichni jsme v této situaci poměrně snadno zneužitelní.

Hyena
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:27
- Nahlásit

Každopádně mi přijde dost těžký sehnat někoho, kdo by půjčil stádo slušně nakrmených koní, kteří by mohli být nafoceni ve zmíěnném objektu. Zvláště když by měl dotyčný v okolí špatnou pověst.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:33
- Nahlásit

Hyena
To jsou právě pokaždé ty protitahy kamarádů a známých. Těch co vidí znuděné vlky, nebo kterým přijde naprosto v pořádku mít psy zatlučené v bednách.
Hele mě je to v zásadě naprosto jedno. Mám svých starostí dost a zachraňování světa už s radostí přenechám mladším. Je mi jedno jestli má někdo koně vychrtlé, nebo přežrané, jestli na nich jezdí, nebo nejezdí... Ať si to řeší jiní a veterinární správa. Jenom jsem chtěla upozornit na ten fakt, že jet k někomu jen tak (nejlépe přes celou republiku) a hrát si tam na detektiva asi není tak úplně jednoduché.

Myslíš, že když já poslechnu výzvu některého z Desenských příznivců na téma "tak se tam pojeďte podívat ať vidíte jak dělá s těma psama" tak že mě tam někdo pustí? A všechno mi ukáže? Že přijedu a řeknu "Ahoj Rudíku, tak jsem tady, tak mi ukaž jak to teda děláš." Vlezu do kotců, do maringotky, sednu si k Rudíkovýmu počítači a kouknu se mu do dokumentů? Mrknu do ledničky jak moc ho fanynky zásobují?
Proboha jak může někdo vůbec věřit tomu, že ty dotyčné ten chlap vůbec pustí na pozemek? A pokud je pustí tak jim určitě ukáže jak ty koně týrá, že? Zmlátí je před návštěvou traverzou a zkope do kulata. A nějakého poníka cvičně porazí a naporcuje

Vzhledem k tomu, že vet. správa hlásí své kontroly předem tak každý chovatel, který má koleček v hlavě dá zvířatům vodu a žrádlo, pohrabe ten nejhorší bordel a dá si do pořádku papíry.

Hyena
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:41
- Nahlásit

Biluška
Proboha jak může někdo vůbec věřit tomu, že ty dotyčné ten chlap vůbec pustí na pozemek? A pokud je pustí tak jim určitě ukáže jak ty koně týrá, že? Zmlátí je před návštěvou traverzou a zkope do kulata. A nějakého poníka cvičně porazí a naporcuje
No pokud by je nepustil- má to určitou vypovídající hodnotu, a kdyby je pustil- kdo koním rozumí, tak ví, na co se koukat. Nemusí zmlátit koně před tebou, ale stopy po mlácení či používání jiných hrubých metod na těle koní zůstává, vidíš jejich rekaci na člověka, na gesta, vidíš případné odřené kohoutky, otlačené tlamy. POkud se ti koně seběhnou ke komukoliv, kdo přijde k výběhu- tak ti to zase může říci něco o chování lidí okolo nich. Koukneš na kvalitu sena, na způsob uskladnění, mrkneš na ohrady apod.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:49
- Nahlásit

Hyena
No pokud by je nepustil- má to určitou vypovídající hodnotu,
Anebo má rád svoje soukromí.

Nemusí zmlátit koně před tebou, ale stopy po mlácení či používání jiných hrubých metod na těle koní zůstává, vidíš jejich rekaci na člověka, na gesta, vidíš případné odřené kohoutky, otlačené tlamy. POkud se ti koně seběhnou ke komukoliv, kdo přijde k výběhu- tak ti to zase může říci něco o chování lidí okolo nich. Koukneš na kvalitu sena, na způsob uskladnění, mrkneš na ohrady apod.
Hmmm, to už jsem taky někde slyšela. Myslím, že v té době kdy Desenského sekta řvala, že Akélu jsem týrala já, páč mezi romulusama nejsou blondýnky
Ale dobře, pokud tenhle chlap nemá koně-reparáky zachráněné bůhví odkud, ale má koně co u něj žijí dlouhodobě tak by se to snad takhle poznat dalo.

Pak je opět otázka co už je týrání a co ještě ne. Seno, kterým jeden klidně krmí a přijde mu "kvalitní" byl druhý nedal ani jako podestýlku...

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 16:11
- Nahlásit

leyenda
Ja jsem si ty diskuze precetla a pravda bude jako obvykle nekde na pul cesty. Bordel by ve vybehach byt nemel, na druhou stranu zabezpecit kone stoprocentne tak, aby se nemohl zranit nelze. K tomu, ze ponika pak skrmil - udelal v kazdem pripade dobre, ze ho nenechal skomirat na trubce cekaje na veterinare.A odvoz do kafilerky mi neprijde byt o nic dustojnejsi nez skrmeni, predpisy nepredpisy.
asi tak.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání