| Autor |
Zpráva |
lillii
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:19
- Nahlásit
Hezký den,
známá si vzala psa...je to labrador (přerostlejší než bývají), je mu cca. rok a půl. Už je jeho třetí majitelka, protože ten pes měl fakt smůlu na lidi. Jedni ho dali pryč, protože se narodilo mimino, druzí protože ženská měla fenku a bála se, že by měli štěňata...prostě samé "super" důvody a nyní si taky moc nepolepšil.
Ten pes je opravdu zlatý, hodný, přítulný, učenlivý (trochu jsem s nim něco zkoušela), ale známá je absolutní "nepejskařka" a jediné co udělá je to, že mu max. půl hodiny denně něco hází na zahradě a občas s ním zajde na flexině "na procházku", kde jí jen tahá takže to brzy vzdá. Pes bývá na zahradě nebo ve sklepě a evidentně se nudí. Rozkousal už co se dalo a často si jen tak štěká...a známá je z toho samozřejmě na nervy. Říkala jsem jí nějaké rady, ale pro ní je divné už jen to, že by mu měla dávat pamlsky. Opravdu nechápu. Nedávno mi svitla naděje, že se to zlepší, protože se přihlásila na cvičák...ale ono to je ještě horší (((. Nevím na kterého b... narazila, ale větší blbosti jí říct nemohl. Pes je prý nevycvičitelný, prý to je jakoby chtěla vychovat 15 letého puberťáka, bude jim vždycky utíkat, tahat atd. No opravdu ještě teď žasnu. Na konec jí doporučil ostnatý (!!!) obojek. Prý se to sice nesmí používat, ale oni to pašují a vozí kdoví odkud. No opravdu síla.
Na to psovi dali s manželem 2 měsíce a pokud do té doby nebude vychovaný (což je nemožné - ještě v jejich podání), tak že ho odveze do lesa (tomu snad zabráním). Fakt síla. Ten pes je opravdu skvělý, stačilo by trochu aktivity a cvičení a pes je vzorný. Hned bych si ho vzala, ale on je fakt obr a já už bych nejspíš třetího psa nezvládla...ale kdyby náhodou...
Našel by se někdo kdo by měl třeba o tohoto pejska zájem??? (Ostrava)
Dá se něco dělat s takovým cvičákem? To přece není normální nebo je?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:24
- Nahlásit
lillii
Co je to za cvičák? S tím by se něco dělat dalo. Známé zkus vysvětlit, že není cvičák jako cvičák a nasměrovat ji na nějaký dobrý. Snad tu někdo poradí, osobně znám v Ostravě jenom agiliťácké a ti ji stejně s nezvládnutou poslušností nevezmou.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:31
- Nahlásit
Biluška
Cvičák je to Svinov. Už jsem předem někde četla, že tam snad dali ostnák i jezevčíkovi, ale říkala jsem si kdoví... navíc už tam v té době byla přihlášena.
Vysvětlit jí to půjde těžko, protože jí vlastně řekli to co si celou dobu myslela, takže si myslí, že jsou dobří.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 16:25
- Nahlásit
lillii
Myslíš tenhle? - http://www.zkosvinov.info/index.php
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 17:44
- Nahlásit
lillii
jaký je ten pes na ostatní psy?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 19:36
- Nahlásit
lillii
Hned jak jsem četla o tom ostnáči tak mi bylo jasné co to je za cvičák a nebylo ani potřeba psát kde to je. Doporučení jiný cvičák je asi jasné.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 19:40
- Nahlásit
Mucholabka
Je to ten cvičák co ho mám v tom odkaze? Nebo jinej? Mimochodem, písni mi plís majla v které díře to tam bydlíš. Mám tam poblíž kanisku, ale nevím jestli to není už moc daleko.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 20:40
- Nahlásit
Jeste si rikam jestli spis ta znama nevytridila z toho co slysela jen polovicku. Ostnac mi sedi,ale zbytek moc ne. Psicek ma jako vzdy pravdu pravďouci.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:15
- Nahlásit
Ja bych to potrebovala ucet,at se mi stahne hypo. Doufam ze to pokryje.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:24
- Nahlásit
Kryti zvladnu sama,trvale impaktovi pro radost. Kolik mi posles?
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 09:44 - Změnil/a: lillii
- Nahlásit
makrel
jaký je ten pes na ostatní psy?
Myslím, že v pohodě. U druhých majitelů byl se psy.
Biluška
Nevím, jestli je to ten cvičák. Já vím jen Svinov :-/.
Psíček
Neměla by prvni snad změnit přístup ta majitelka psa?
Ano měla by změnit přístup majitelka, ale jak to tak vidím ona ho nezmění, proto bych byla raději kdyby byl ten pes u někoho kdo mu bude rozumnět.
Ano, píšu jen to co jsem slyšela od ní a nejde mi tady ani tak o cvičák, ten špinit nechci...osobně jsem tam nebyla. I když opravdu používáním ostnáčů si u mě symoatie nezískal.
Jde mi hlavně o toho psa.
Nicméně proč to řešit tady navíc bez projeveného zájmu hlavní protagonistky příběhu?
Těžko ti projeví zájem protagonistka příběhu o tuto diskuzi, když neprojeví zájem ani o psa.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 09:46
- Nahlásit
Biluška
tvůj email se mi neobjevil.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 13:42
- Nahlásit
Psíček
Tak hele on snad ostnáč nemá sloužit k probodnutí hrdla psa asi stejně jako EO nemá sloužit k usmažení mozku psa .. ne?
To já vím..jenže otázkou je jestli to ví známá. Když to s ním neumíte tak mu to hrdlo nejspíš opravdu probodnout můžete. Takoví lidé by raději neměli vědět, že něco takového existuje.
neb by měla být asi majoritně o tom, co dál s tím pesanem.
Ano měla. Proto kdyby měl někdo vážný zájem (opravdu by pro něj 4 stěhování mělo být poslední), jistě by si známá oddechla a hlavně ten pesan, který chudák neví co dělat.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 14:12
- Nahlásit
Psíček
Ty jo, co se stalo? Ty už píšeš ulpně jako normální člověk chvíli tu nejsem a dějou se tu takový věci..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 15:20
- Nahlásit
Psíček
Jako ty, co jsem se vydávala za ty tazatele?
Ty jsi žena? tak nějak všechny ty tvoje poslední příspěvky jsou jakobys prošel nějakou meditací...jen tak dál
|