| Autor |
Zpráva |
pavlunka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 20:41
- Nahlásit
Zdravim. Očkovali jsme na konci roku 2010 psi, ale dostali jsme známku z roku 2009 s tím, že známky 2010 už nemají, ale ta z roéku 2009 je od 3leté vakciny a ať si příjdeme po novém roce a dají nám novou známku. Bylo to v Podolské klinice. Teď nám tvrdí, že už se známky nedělají, přitom kamarádka letos očkovala psa (v jiné klinice) a známku dostala. Myslel jsem, že ke každé vakcině je známka nebo je to jinak? Příde mi to celé jako nějaký podvod, nevím co si o tom myslet. Dá se to nějak řešit?
Děkuji za rady
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 07:32
- Nahlásit
my ockovali psa v pondeli na jihu moravy a znamku jsme dostali. Podle me by vam znamku dat meli.
Dokonce kdyz jsme si loni brali psa z utulku, ockovani mel ale znamku ne a pry proto, aby kdyz si odvezem psa pres pul republiky, at nam da znamku nas veterinar a nalezce pak podle znamky nehledal majitele spatne. A veterinar nam dal znamku i bez toho ze by ockoval...
Mozna zkusit jineho veterinare.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:12
- Nahlásit
My vloni taky známku dostali, ale já je vyhazuju, psi mají na obojku známku s telefonním číslem a tyhle za očkování mi připadají zbytečný.
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:38
- Nahlásit
Oni se daj hledat psi podle známky od očkování? A jak prosím? To slyším prvně. Ptala jsem se několikrát vetů, jestli to musí pes nosit, a říkali, že je to na mně. Tak to vyhazuju, nelíbí se mi, aby mi pes cinkal jak vánoční stromeček.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:30
- Nahlásit
Gigi
no na znamke od ockovania je kontakt na veterinara, ktory psa ockoval. Vo vacsine pripadov ma pes "svojho" veterinara, ku ktoremu chodi cely zivot - a tudiz je pravdepodobnost, ze ked nalezca kontaktuje veterinara na znamke, tak by ho ten dotycny veterinar mohol poznat, a kontaktovat majitela.
Netvrdim, ze je to tak vzdy, ale v niektorych pripadoch by to mohlo pomoct. Nasa veterinarka Athosa pozna, ked sa stretneme na ulici, tak bezpecne vie, o koho ide. A verim, ze ak by ju niekto konktaktoval, ze ho nasiel, tak by si dala tu namahu, aby si v databaze vyhladala moje tel. cislo a dala mi vediet. V kazdom priapde Atak nosi na krku znamku s MOJIM tel. cislom, takze ta veterinarna je tiez zbytocna. Ale v pripade, ze pes takuto znamku nema, tak by som mu tu veterinarnu nechala - aspon malinke steblo, za ktore sa pripadne nalezca moze chytit.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:32
- Nahlásit
já jsem nechala psa očkovat před měsícem a známku dostal, datovanou 2011.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:43
- Nahlásit
Gigi
Oni se daj hledat psi podle známky od očkování? A jak prosím
Přesně jak píše Mika. Pokud je známka od očkování jediná identifikační věc psa, tak je aspoň malá šance že má stáleho veta a vet psa pozná, nebo dohledá, pokud ho má v databázi.
Já jim teda známku nechávám, sice cinkaj jak stromeček, ale taky kdyby utek a někoho ve strachu hryznul, tak aspoň má majitel hryzance jistotu, že nedostane vzteklinu
|