| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 12:36
- Nahlásit
Dostala jsem nabídku navštívit v létě s psiskama dětský tábor a při té příležitosti v rámci zabavování ratolestí uspořádat předváděcí - přednáškovou akci s psíkama a o nich. Nikdy jsem nic takového nedělala a ani neviděla. Zhruba obsahovou představu, co bych tam měla dělat mám, ale stejně prosím o nějaké tipy, co děti baví, co je zaujme, co si rády vyzkouší a tak. Nerada bych se totiž koukala na znuděné ksychtíky. Jo a bohužel mám velký věkový rozptyl posluchačů, zhruba 6 - 16 let, takže by to mělo být pro každého něco (ach jo, jak je těžké snažit se zavděčit všem ). Díky za tipy, budu za ně moc vděčná
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 13:10
- Nahlásit
allík
tak ja myslim, ze v tomhle vekovem rozmezi bude vetsinu deti treba zajimat, jak vznikaji stenatka. aspon me by to tedy zajimalo.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 13:21 - Změnil/a: allík
- Nahlásit
argosek
Psíček
Tak jo, už mám úplnou představu, takže se dětičky třeste
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 15:58
- Nahlásit
allík
no, tak já mám jen amatérský postřehy s omladinou do deseti let a ty zajímalo, co pejsek umí. (a výroba štěňátek taky )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
allík
Pamatuj si, allíku, že úspěšná přednáška nebo písemný projev o něčem musí mít PŘÍBĚH! Lidi udrží pozornost cca 20 minut, děti méně, tak malé děti, jak píšeš, třeba jen 10 minut. Pak musíš něco změnit. Kromě příběhu jsou taky dobré obrázky a interakce typu "co myslíte, že..." formulováno tak, aby mohly odpovídat všichni, kteří chtějí, nejlépe jednoslovně.
No ale tohle jsem používala pro astronomciké přednášky, tak tedy nevím, jak to zaplikuješ na psiska. Ale psi baví skoro každého a je to takové interaktivní, tak to asi půjde samo.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:47
- Nahlásit
"přednášky" u dětiček dělávala Cibela, tak jako tady viz článek, http://www.cibela.cz/canis_Kunzak.html kdyžtak se zkus poradit u nich
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:58
- Nahlásit
allík
Biluše, Kejtlin, Pawlinka, Impakt a nevím kdo ještě dělá
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:24
- Nahlásit
makrel
No, já se nevyjadřuju, protože předpokládám, že je to Bilušky know-how či jak se to říká.
Ale jinak souhlas s tou pozorností. Být tebou, tak si to rozdělím na prcky cca do devíti let a pak od devíti let starší. Protože malošci si chtějí hlavně na pejsky sahat a ti starší mají zase hrůzu otázek.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:26
- Nahlásit
impact
tak to musíte vědět, jestli něco řeknete, jen jsem chtěla allika odkázat na někoho, kdo to dělá a rozumí tomu (snad )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:27
- Nahlásit
impact
že je to Bilušky know-how či jak se to říká.
správně . Takové věci se veřejně na netu nevykecávají
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:30
- Nahlásit
makrel
Já myslím, že Biluška o tématu ví a kdyby chtěla, vyjádří se.
Biluška
Si myslim.
Proto jsem pověděla jen to, co ví každá druhá matka.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:36
- Nahlásit
makrel
já se taky nevyjadřuju ze stejného důvodu jako impact.......
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:54
- Nahlásit
Biluška
Vidíš to, jak máš poslušný zaměstnance.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:59
- Nahlásit
impact kejtlin Biluška
No, Vy jste tajemný, jak hrad v Karpatech. Já jsem teda vykecala hned veškerý svý nouhau. Sice se hodí na trošku jiný přednášky, ale neva.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2011 18:19
- Nahlásit
allík
Asi hodne zalezi na tom, co mas za psiska a na jaky urovni. Ze zkusenosti z predvadecek cvicakovych - MDD apod - zabiraji takovy bezny veci jako ukazka toho, co pesani umi, idealne se zapojenim nekoho z obecenstva, ukazka nejakych skopicin. Neuskodi i kratce pohovorit o tvym plemeni, jak a proc vzniklo, jaky jsou dalsi plemena, proc vlastne existujou, klidne se malych deti ptat, jestli maji taky psicka.
A kdyz tam budes mit decka vseho veku, neni spatny nechat predem kolovat papirky na otazky, na ktery si treba ty starsi dotazy sepisou a ty jich pak par vylosujes. Predpokladem samo je, ze budes znat odpovedi z ruznych oblasti.
Mensi decka bych nechala psiska omakat nebo projit na voditku (pokud to dle plemene jde, pokud ne, tak udelat nejakou praktickou ukazku vycviku - vystekani ztraceny osoby, vyhledani piskotu v kapse, rozlisovacka ponozek..) , starsich bych se ptala na zakladni veci - i pri cvicakovy predvadecce jsou dospeli obcas zaskoceny, kdyz se jich ptas, treba Ma vic zubu pes ci clovek.. apod. Pokud mas nejakou zakladni predstavu, tak to jiste zvladnete.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 07:31 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
allík
Nevyjadřuju se k práci Bilu, pač to je opravdu na jejím zvážení.
Ale:
Několikrát jsem na dětském táboře taky měla ukázku s pesama (i v naší knihovně a tak) a postavila jsem to hodně na dotazech děcek - představila jsem sebe a své psy, povídali jsme si o tom, čím se pes krmí, o štěňatech (co jí, jak dlouho jsou u maminky, jak se vyvíjí atd. - to děcka hodně zajímá), pak o tom co můžeš se psem dělat (jaké sporty a tak), kde pejsci bydlí (doma, venku apod.) atd. atd. Je toho moc, co se dá vymyslet. Vždycky jsem improvizovala a reagovala na to, co děcka zajímalo.
K tomu jsem připojovala ukázku výcviku - poslušnost + obrana. No a samozřejmě si děcka chtěly pejsky pohladit.
A tady měla děcka hádat, za jakou pohádku se pejsci převlékli.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 08:59
- Nahlásit
Psíček
"A je to!" ?
Třeba, neomezuju nikoho v jeho fantazii.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 09:16
- Nahlásit
Psíček
"A je to!" ?
no to teda neni.
dyk nemaj kladífko a pilu.
já to vidim na Sindibád a Karkule
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:33
- Nahlásit
Psíček
ale su dva ni?
no esi to bereš podle počtu, může to bejt taky klidně
Maková panenka (ta červená) a Motýl Emanuel.
nebo Křemílek a Vochomůrka
nebo Čuk a Gek?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:36
- Nahlásit
PetraK
Maková panenka (ta červená) a Motýl Emanuel.
nebo Křemílek a Vochomůrka
nebo Čuk a Gek?
A co Propan a Butan?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:50
- Nahlásit
Strejda
Propan a Butan
Severní a Jižní Korea??
ale sakra........ už to děláme zas!! Utekli jsme od tématu.
Omlouvám se allík a mlčím už
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:02
- Nahlásit
PetraK
Severní a Jižní Korea??
To ne, to by na sebe řvali.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:29
- Nahlásit
Díky všem za Vaše příspěvky. Některé méně, některé více plodné Nečekala jsem, že mi tu bude někdo prozrazovat svoje know-how, spíš jsem myslela postřehy jako od Fifi a pawLINka.
A klidně si tu tlachejte, mě to neva
|