| Autor |
Zpráva |
minihotel
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 10:39
- Nahlásit
Přeji dobrý den, ráda bych se dozvěděla nějaké podrobnosti o výše uvedených možnostech vystavovaýstavování NO s dlouhou srstí. Již rok a půl se obstojně snažíme absolvovat výstavy. pes má pěkné hodnocení, ale kvůli srsti je vždy penalizován. Toto se mělo změnit od 1.1.2011, ale nikde na žádné výstavě zatím tato třída není a ani informace. Je nás jistě více, co bychom rádi svého psa vystavovali. V Polsku je situace jiná, ale i tam nemohu asi přijet s PP , kde je napsáno srst krátká. Prosím o jakoukoliv radu a informaci.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 11:40
- Nahlásit
minihotelsama vam v tom moc nepomuzu,taktez mam dva hunace,v rodokmenu je napsano srst kratka,nevim jak to bud e ajak to mini delat ale jiste vim,ze v tom budou dost velke zmatky,no treba by jste se mohla zeptat tady na fore pani ebony.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 14:14
- Nahlásit
minihotel
taky nevím jak a kdy to hodlá klub NO praktikovat. Taky mám mimo jiné dlouhosrstou fenu. Podle mě by měli být od 1.1.2011 vypsané třídy i pro dlouhosrsté psy, teď na mezinárodce v Brně byli dlouhosrstí psi a byli normálně posouzeni mezi krátkosrstými prezidentem klubu bez penalizace. To co má pes v rodokmenu podle mě není až tak důležité, a ani nevím, jak se to bude praktikovat dál, protože u štěňat se mi občas stalo, že jsem myslela, že budou chlupáči a nakonec byli jen hezky nasrstěný, nakonec já mám taky u belgickýho grifonka v rodokmenu napsáno brabantík
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 17:33
- Nahlásit
Možná vám k něčemu bude tenhle dotaz z poradny CMKU:
Nadpis: Nemecky ovcak
Vložil: Lhoran dne 21.1. 2011
Dobry den,
FCI od ledna zmenilo standard nemeckeho ovcaka a nove se u nej zadava 2 x CACIB podle typu srsti a jeden BOB. Bude tomu i na MVP Brno ? V seznamu plemen tomu tak neni, a obavam se tak velkych zmatku. Je to na podani protestu ?
Dekuji.
Odpověď:
Dobrý den, ke změně standardu i k počtu CACIB u plemene NO došlo koncem prosince 2010. Propozice na DUO CACIB byly vypracovány několik měsíců předem a přihlášky psů byly zasílány cca od října. Pokud je mně známo, v přihláškách na DUO CACIB se žádný dlouhosrstý jedinec NO neobjevil. Pokud by došlo k nějakým problémům, budou se řešit na místě. Vladimíra Tichá
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 19:56
- Nahlásit
Ebonyahoj!ja tusila ze v tom budou totalni zmatky a hele jeste jeden dotaz!jak to bude?kdyz budu mit i psa i fenu chlupace oba je uchovnim a budu jako odchovavat stenda dlouhosrsty,co kdyz se mi v celem vrhu narodi kratkosrsty stenata,co tam napisou dlouhosrsty,nebo kratkosrsty???si myslim,ze to bude jeste dlouho trvat,vubec nema zdani jak to chteji udelat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:06
- Nahlásit
nemethova5
No může se to dělat stejně jako u špiců s velikostníma rázama, kdy v jednom vrhu může být víc rázů a samo na štěńatech to není znát, takže se štěňata zapíšou podle matky a pak při bonitaci se udělá zápis do PP o přeřazení a plemenka to normálně přeřadí taky. Na výstavy se psi přihlašují podle skutečné výšky, ne podle PP.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:11
- Nahlásit
Mayaaha takze v tom vrhu co budou dlouhosrsty se napisou dlohosrsty a kratkosrsti kratkosrsti a kdyz je to po fene a fena je dlouhosrsta a stene kratkosrste,to napisou po te fene,ze je dlouhhosrsta??no to bude desnej hokej uz ted je,diky pani za info,me to zajima,pac bych chtela mit aspon pro priste jednoho chovneho psa dlouhosrstaka!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 21:00
- Nahlásit
nemethova5
po dvou dlouhosrstých nemůže být krátkosrstý, dlouhosrstost je recesivní, to se ti může stát jen že dva krátkosrstí budou mít dlouhosrsté štěně, tak jako doposud, papírový dlouhosrsťáci mají vždycky krátkosrstý rodiče.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 21:02
- Nahlásit
Ebonyaha,aha,takze se fakt nemuze statkdyz tra muj plemenik dlouhosrsty nakryje fenu dlouhosrstou a tra se nemuze objevit jedno kratkosrste stene mezi chlupacema?ja prave myslela,ze se to stat muze!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 21:55
- Nahlásit
nemethova5
pokud budou oba opravdu dlouhosrstý, tak ne, nevím, jak je to s těma, co nevíš, jestli je to chlupáč nebo ne.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 22:07
- Nahlásit
Ebony
a co s tema, co nevis esli to je ovcak nebo kavkazak nebo keryho chuja
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 22:13
- Nahlásit
Ebonyno hele prave ze u nekterych ninat to prave nepoznas!coz je nekdy gol.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 22:21
- Nahlásit
po dvou dlouhosrstých nemůže být krátkosrstý, dlouhosrstost je recesivní, to se ti může stát jen že dva krátkosrstí budou mít dlouhosrsté štěně
Tak to je jak u malin,taky může ve vrhu vybafnout tervík a kuk babo rad co do papírů napsat
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 23:09
- Nahlásit
nemethova5
nemluvím o štěňatech, jsou někteří dospělí, co jsou tak na hranici s chlupama, a u těch nevím, co by vyprdli
danajasa
kuk babo rad co do papírů napsat
napíše se tervík, normální vyštěpenec...jenže u malin to není tak častý, jako u ovčounů, tam je skoro v každým vrhu chlupáč...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 23:14
- Nahlásit
Ebonyhm,tak to bude velmi zajimavy!jeste by me zajimalo jak to bude s tou srsti jestli je dana delka te srsti nebo ne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 23:45
- Nahlásit
nemethova5
Ono taky záleží co vám řekne plemenka, podle mě by se s ní měl dohodnout klub jak to bude, u nás třeba dřív o tom do jakého rázu se štěńata zapíšou rozhodoval chovatel, ale vloni myslím plemenka řekla, že jako nee a že se to musí zapisovat jednotně podle matky, takže i když zkušený chovatel už pozná, že třeba štěňata budou menší ráz než matka, tak má smůlu a musí je zapsat podle matky.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 16:27
- Nahlásit
tak tohle je na klubu:
Doporučení pro pořadatele výstav:
a, Do 1.7.2011 se nemusí v propozicích vypisovat třídy pro dlouhosrsté jedince.
Pokud se však jedinci s dl. srstí na výstavě objeví, rozhodčí ho posoudí zvlášť,
aby mu umožnil splnit podmínky výstavy pro potřeby chovnosti.
b, Od 1.7.2011 musí být v propozicích uvedeny všechny třídy pro obě variety srsti.
Další body: zvláště značení druhu srsti do PP bude upřesněno po součinnosti s PK.
Předběžný návrh značení : krátká - v PP krátká
dlouhá - v PP střední
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2011 06:25
- Nahlásit
Ebony
takze v lete beres Julcu?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:53
- Nahlásit
miisha
můžu ji vzít hned akorát nebude mít svoji třídu
|
minihotel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 18:08
- Nahlásit
minihotel[/b]Přeji dobrý den, děkuji za pomoc s dlouhosrstým NO, situace je taková, že v přihláškách na výstavu chtějí vypsat vše podle PP. Co ale mám dělat, když tam mám napsáno u psa srst krátká? odepsali mi ze 3 výstav, že není tedy možné, aby mi psa posoudili, když je dlouhosrstý, dokud nebudu mít PP vpořádku,oprvu na dlouhosrstý, tak nemohu jet, myslím zahraničí. U nás to bue obdobné, ale snad psa posoudí. Jde mi výhradně o zahraniční výstavy. Píšu stále na ČKNO atd., ale nikdo mi neřekne, jak a kdy se změny v PP dosáhne. A čas psům běží a běží.. děkuji
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 18:50
- Nahlásit
minihotelno hele podle me ti ho u nas posoudit musi,no jo ale co mas delat,kdyz teprve od tohoto roku byli uznani?nic ti jeste neprislo???
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 21:49
- Nahlásit
minihotel
na mezinárodce v Brně se dlouhosrstí normálně posuzovali. Do přihlášky bych napsala normálně dlouhá, rodokmen se na místě nikde neukazuje. Podle mě ti rodokmen nikdo nevymění, až na bonitaci psa zařadí do dlouhosrstých do chovu.
Navíc, jak máš citováno výše, dlouhá srst se u nás bude jmenovat střední takže bych to vůbec neřešila.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 05:39
- Nahlásit
Ebony
Toto je jaká?Známá má vrch normoš papíráčku a ten jeden je takovej polochlupatej
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 10:03
- Nahlásit
toto už je dlouhosrstá varianta. Na výstavě NO byl i jeden s kradšími chlupy, než má tuten a byl taky v dlouhosrstých.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 15:52
- Nahlásit
danajasa
to je regulérní chlupáč
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 17:09
- Nahlásit
Ebony
to je regulérní chlupáč
Stejně je to zajímavý jak se to občas zvrtne dřív jak sme měli fenku čer.dlouho chlupou tak se nani všecí dívali jak na zmetka a ejhle pár let a ruce by vám utrhli za"zmetka" přitom je to tak krásný žvířáko.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 18:03
- Nahlásit
danajasa
Stejně je to zajímavý jak se to občas zvrtne dřív jak sme měli fenku čer.dlouho chlupou tak se nani všecí dívali jak na zmetka a ejhle pár let a ruce by vám utrhli za"zmetka" přitom je to tak krásný žvířáko.
páč sou lidi tupý stádo podléhající trendům a modě..mě se líbili dycky,tedle je zrovna moc hezkej
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 18:29
- Nahlásit
davidkova renata
tedle je zrovna moc hezkej
Tad má druhej vrch s jiným samečkem tak furt akukuju jak rostou esli nebude zas někerej chundelatej
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 21:58
- Nahlásit
danajasajeeee ten je nadhernej,odkud je po kom je,muzu ho dat na fejs do svoji skupiny dlouhosrstaku??ten je boziiiii!!!hunac jak vysitej.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 22:28
- Nahlásit
nemethova5
To je známá je to nejlepčí veterinářka je strašně fajn moc mi pomohla jak pakům marodil v sobotu v noci pro nás extra ordinovala http://donamir.wbs.cz/Vrh-_A_.html
|